hosting: Hunet
r34
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2024. szeptember 20. péntek   17:43
nincsen hozzászólás

szerző: Morello
Iron Maiden - Run For Your Lives 2025
2025. május 27, Papp László Budapest Sportaréna



  2022 után ismét Budapesten minden idők egyik leghatalmasabb heavy metal bandája, az Iron Maiden. Akkor a 2021-es Senjutsu album turnéjával jártak nálunk, most viszont csak a klasszikusokra koncentráló programmal érkeznek Steve Harris-ék. Sőt, az egész Run For Your Lives turnét nálunk kezdik, a 2025. május 27-én, a Papp László Budapest Sportarénában koncertező csapat a legelső, Iron Maiden című albumtól a 1992-es Fear Of The Dark időszak közötti dalokból szemezget. A felvezetést az egyik legenergikusabb rock produkció, a Lzzy Hale vezette Halestorm jelenti.
  
  
  Az Iron Maiden lelke és motorja a kezdetek óta Steve Harris basszusgitáros volt, akinek mindig is pontos elképzelése volt arról, merre akarja terelgetni a zenekar hajóját. A korai időszak Paul Di’Anno énekessel szilárdult meg, az ővele készült Iron Maiden és Killers albumok határozták meg az Iron Maiden hangzását és zenei világát.
  
  
  Di’Anno direktebb, punkos stílusát felváltotta Bruce Dickinson énekes 1981-es érkezése, akivel egy sokkal képzettebb hang és egy grandiózusabb megközelítés felé mozdult el az Iron Maiden zenéje és körítése. Az ővele készült albumokat tartják a legtöbben a definitív Iron Maiden lemezeknek. Olyan albumokra gondoljunk itt, mint a The Number Of The Beast, Piece Of Mind, Powerslave, Somewhere In Time és a Seventh Son Of A Seventh Son.
  
  
  Az 1992-es Fear Of The Dark album jelentette a törést a csapat karrierjében, mert ezután távozott a csapat ikonikussá vált hangja, Bruce Dickinson. Az útkeresést Harris-ék végül Blaze Bayley énekessel oldották meg, akivel két korong is készült, de a rajongók számára máig kakukktojást jelentenek ezek az albumok. Dickinson végül 1999-ben tért vissza a csapathoz, az Iron Maiden egysége pedig azóta megbonthatatlannak látszik. Számos albumot adtak ki azóta is, többek között a legutolsónak számító Senjutsu-t és pár zenei világuk a kezdetektől fogva jellegzetes, összekeverhetetlen volt, újabb albumaikon már nagyobb ívű, epikusabb megoldásokban gondolkodnak, mint valaha.
  
  
  A 2025-ös Run For Your Lives turné azonban a ´80-as évekről szól, az Iron Maiden a karrierjüket megalapozó, őket legenda státuszba repítő dalválogatással készül, így a rajongók számára egyértelműen kihagyhatatlan a buli. Vagy ahogy Bruce Dickinson énekes fogalmazott:
  „A jövő év nagyon különleges lesz az Iron Maiden számára, és a rajongóinknak egy igazi, “egyszer az életben” élményt fogunk nyújtani. Ez egy olyan turné lesz, amely mosolyt csal az arcotokra és ujjongást a torkotokba. Ha már láttál bennünket korábban, akkor készülj fel, hogy ez az élmény egy teljesen új szintre emelkedik. Ha még sosem láttál bennünket, akkor mégis mi az ördögért vártál eddig? Most itt a lehetőség, hogy megtudd, miről maradtál le! Az Iron Maiden buli biztosan magával fog ragadni téged!”
  
  
  A koncertre a jegyvásárlás az Iron Maiden Fan Club tagjainak válik először elérhetővé szeptember 24-én, 10 órától. Az elővásárlási lehetőség a regisztrált Live Nation tagok számára szeptember 25-én, 10 órától lesz elérhető. A teljes körű jegyértékesítés pedig szeptember 26-án, 10 órától indul.
  Facebook esemény
  



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó helyszín: 

Papp László Budapest Sportaréna

 programajánló: 
2024. szeptember 20.
Nem gondoltad volna, hogy ennyire jól áll a Carson Comának a mulatós - itt a Frida Kahlo remix EP
2024. szeptember 28.
Szerelemről szó sem volt- 25 éves a Zanzibar
2024. október 2.
Northlane (AUS), Novelists (FRA), Ten56 - metalcore elit a Durerben (Dürer Kert - Budapest)
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Tycho új lemezével tér vissza Budapestre
IST IST: Light A Bigger Fire tour - Manchestertől a Dürer Kertig
METZ először koncertezik Magyarországon
Alec Benjamin 2025. márciusában ismét visszatér Budapestre!
Imagine Dragons - LOOM World Tour
Within Temptation: látványos koncertet ígérve, vendégekkel érkezik októberben a zenekar
Vagyunk végig - az évad legerősebb hónapjára készül a Budapest Park
Frank Turner, a brit folk-punk ikon Budapesten
Őszköszöntő jazzkoncertek a Müpában
 kiemelt 
IST IST: Light A Bigger Fire tour - Manchestertől a Dürer Kertig
  
Az IST IST manchesteri post-punk zenekar neve az utóbbi években egyre ismertebbé vált a sötét, merengő hangulatú zenék kedvelői körében

METZ először koncertezik Magyarországon
Alec Benjamin 2025. márciusában ismét visszatér Budapestre!
Imagine Dragons - LOOM World Tour
Within Temptation: látványos koncertet ígérve, vendégekkel érkezik októberben a zenekar
 friss hozzászólások 

Blind Myself, 27, Isis (1)
Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 joey jordison    ghost iris    shrinebuilder    jarboe    dreamworks    azfeszt    shadowthrone    the haunted    douglas mccarthy    amberian dawn    polar bear club    vadvirágok blues band    wolfsbane    markus schrodt    rakamaz    backpackers’ spring    murderdolls    dead end    burst    hihetetlen utazás    kabinláz    bring me the horizon    the gentle storm    the bourne legacy    bérczesi róbert  

r50
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!