hosting: Hunet
r40
  cikkekfotók        
magazin [média]  2008. március 3. hétfő   11:31
nincsen hozzászólás

szerző: Morello
HangSúly - Hungarian Metal Awards 2007 győztesek


  A hazai internetes rock/metal magazinok idén sem mulasztották el átrostálni az előző évi termést és kiválogatni a legjobbakat. A keményebb zenei műfajokban érdekelt magyar zenekarok 2007-ben megjelent új stúdióalbumai közül az Európában is számon tartott Sear Bliss, a hazai pályát lassan kinövő Subscribe, az unikumnak számító és sajnos időközben feloszlott Gire, valamint a rutinos arcokat rejtő, de mégis újonc ManGod Inc munkái érdemelik a legtöbb figyelmet. Legalábbis a HangSúly zenei díj zsűrijében résztvevő 14 webzine szerkesztőségének szavazatai alapján. A meglepetéseket is tartogató szavazás eredményét az alábbiakban olvashatjátok.
  
  2007 Legjobb Albuma
  
  Sear Bliss - The Arcane Odyssey
  Gire - Gire

  
  Az első két helyen egyenlő szavazattal végzett a GIRE évtizedes pályafutását megkoronázó bemutatkozó albuma, valamint az európai black metal színtéren is egyéniségnek számító szombathelyi SEAR BLISS legutóbbi The Arcane Odyssey című lemeze. A dobogó harmadik fokára a Subscribe méltán sikeres új lemeze a Stuck Progress To Moon került, amely mindössze egyetlen szavazattal maradt le a nyerő párostól.
  
  2007 Legjobb Debütáló Albuma
  
  ManGod Inc - Near Life Experience
  
  Talán furán hat, hogy a Legjobb Album kategóriában nyertes Gire lemezét a debütáló albumok versenyében végül a Near Life Experience koronggal a MANGOD INC maga mögé tudta utasítani, de a lemez dalait hallva semmi kétség nem maradhat, hogy a szerkesztők többsége miért a székesfehérvári csapat bemutatkozását ítélte a legerősebbnek. A reménységek rangsorában a modern rock alapokra építkező Mangod Inc, és az ambient-folk-extrém-metal Gire mögött a death´n´roll műfajban utazó Chief Rebel Angel zenekar Death Rock City című kezdőrúgása végzett a harmadik helyen.
  
  2007 Legjobb Koncertbandája
  
  Sunday Fury
  
  A koncertlátogató szerkesztők a tavaly első albumával jelentkező váci sludge doom metal banda SUNDAY FURY élő fellépéseit ítélték a legjobbnak 2007-ben, és a szavazatok alapján igen meggyőző fölénnyel érdemelte ki ezt az elismerést a csapat. Így most a második helyre szorult a közönségfavorit Subscribe, akik szintén hírhedten jó bulikra képesek. Végül a harmadik helyre sem a cipőbámulós fajtából került jelentkező, hiszen az egyforma szavazataránnyal befutott Watch My Dying és Cadaveres zenekarok is intenzív előadásaikról ismertek.
  
  2007 Legjobb Stúdióprodukciója
  
  Varga Zoltán, Horváth Attila @ Bakery Stúdió
  Subscribe - Stuck Progress To Moon

  
  Bizonyára nem akkora meglepetés, hogy zsinórban harmadszor ismét az érdi BAKERY-ben sütötték ki az év legjobb produkcióját. A meggyőző fölénnyel első Subscribe album munkálatait Varga Zoltán stúdióvezető és a Subscribe gitáros Horváth Attila közösen felügyelték. Igazán örvendetes az is, hogy a Schmiedl Tamás vezette soproni MD Stúdió rohamléptekkel zárkózik fel a Bakery mögé, hiszen mind a második helyezett Sear Bliss album, a The Arcane Odyssey, mind pedig a holtversenyben harmadikként befutó Dalriada album, a Kikelet is az MD Stúdióban került felvételre. A Kikelet helyezéséből a szolnoki Denevér Stúdióban végzett utómunkálatokért Cserfalvi Zoltánnak is kijár az elismerés. A harmadik helyen kialakult holtverseny másik szereplője a szintén a Bakery-ben Varga Zoltánnal készült The Raven´s Nest az Everwoodtól.
  
  2007 Legjobb Lemezborítója
  
  Felföldi Péter - Wall Of Sleep - ...And Hell Followed With Him
  
  Természetesen a Legjobb Lemezborító díja sem maradt gazdátlan. Az év legjobb albumainak borítóját elkészítő Kátai Tamást (Gire) és Tari Józsefet (Sear Bliss) megelőzve, a hazai doom mester Wall Of Sleep legutóbbi albumának grafikáját a 19. századi francia festő Gustave Doré illusztrációja alapján elkészítő FELFÖLDI PÉTER munkája aratta a legnagyobb tetszést.
  
  Minden nyertesnek külön is gratulálnak a zsűriben résztvevő magazinok szerkesztőségei!!!
  
  Fémforgács Metal Site - Hard Rock Magazin - Hunderground.hu - Kronos Mortus - MetalNews.hu - NuSkull - Passzio.hu - Planet Z - Rock Gyémántok - Rockerek.hu - Shock! Magazin - Tarzansite - Underground Magazin - Zenemagazin.com



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

HangSúly 2007

 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Amikor a zenész tollat ragad - Tod A első regénye hamarosan magyarul is kapható lesz!
Promptmonsters.tv: Az AI-forradalom új szereplője a magyar kreatív iparban
Közel 100 nyeremény vár gazdára az idei Fülesbagoly Tehetségkutató-sorozatban
FolkAréna2024 - Minden Magyarok Tánca a 43. Országos Táncháztalálkozón
Ernelláék Kálmánéknál – színház és mozi a B32 Galériában
Jazzfest Budapest 2024
Al Di Meola Electric Band Budapesten
Tudatosság, vibrálás és színkavalkád
A BFZ 2024–25-ös évada
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 waking into nightmares    ingyen    grand magus    iphone    long road    primus    natasha shneider    oceanhoarse    mitch & mitch    tina fey    apey&the pea    mobilmánia    james newton howard    heidevolk    enslaved    presidance: hungarythm    counterparts    alien weaponry    gwyneth paltrow    christine taylor    dew-scented    marco mendoza trio    steel panther    gesztivál    orphaned land  

r48
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!