hosting: Hunet
r37
  cikkekfotók        
beszámoló [koncert]  2001. július 1. vasárnap   15:44
nincsen hozzászólás

szerző: Higany
Vision, Barackca, Falcongate
2001 június 25, hétfő, Gödöllő, Trafó Klub

   Az egész estét méltó csomagolásban tálalták. A fellépők sorrendben: BARACKCA, FALCONGATE, N.J.BLOODLINE (New Jersey: Elizabeth)- sajnos ez a formáció nem érkezett meg a koncert kezdetéig-, valamint a VISION (New York).
  
   A Barackca mint ismertes nem egészen a HC-s körök közkedvelt zenekara, de ennek ellenére azt a 15 számot hibátlanul adták elő, s a közönség jól fogadta mindezt. Ők csak a hangulat fokozás miatt voltak jelen. Igaz, a VISION cd és poló árusa nagy élvezettel hallgatta ezeket a punk-számokat, melyekben egyfajta nemzetközi dinamizmus és energia volt fellelhető A Barackca repertoárjából most a sör, a bor etc... számukat a tisztelet jeléül a Die Toten Hosen ominózus alcoholicus száma váltotta fel. Anarchia, köztársaság, társadalom, BKV, atombomba és a többi ismert Barackca számokkal vezették be a FALCONGATE fellépését. Ez a zenekar 1994-ben alakult és ezután 1996-tól 1998-ig évente adtak ki demókat. 2000-ben az Alvin Records-hoz szerződtek, ahol CD-t és kazettát adtak ki. Rengeteg fellépést tudhatnak maguk mögött úgy vidéken, mint Budapesten, valamint nemzetközi porondon is egyre nagyobb elismertségre tesznek szert. Egy kis változás történt a zenekarban nemréhgen az énekes poszton, illetve Attila basszeresnek is az utolsó fellépését tekinthettük meg. A beszerelések után közvetlenül a EUROPE legismertebb számát használták fel intronak, melybe beleolvadt az Exit sing dal, ezek után sorra adták elő Sun of a beach, your eyes, king, best kept secret”, és nem utolsó sorban tisztelegtek Black Sabbath tagjainak a Paranoid szám feldolgozásával is. Ez az ötös felállású formáció kellemes HC-s surf punk-ot játszik, mely nem nélkülözi sem a dallamot, sem az energiát.
  
   A VISION-ról elmondhatjuk, hogy 12 év van mögöttük és a 70-80s évek punk és hardcore mozgalmai hatottak rájuk, melyet tovább vittek. Az USA-ban és Európában a legjobb 10 hardcore zenekarok között jegyzik évek óta. Zenéjük nagy energiájú, dallamos és lírikus hardcore-punk. A VISION tagjai nem szeretik bekategorizálni magukat egyetlen zenei stílusba sem, de ennek ellenére nagy hatással voltak rájuk az akkori legismertebb zenekarok is, mint a Black Sabbath, Bob Marley és a Jethro Tull. Eddig 6 nagylemezük és több egyéb felvételük (EP-k, korlátozott példányszámú kiadványok) jelent meg, köztük a 12 számot tartalmazó „Watching the World Burn”, melyet az együttes legjobb albumának tekintenek.
  
   Hatalmas várakozás előzte meg a VISON fellépését. A kicsit türelmetlen és kiéhezett közönség, időben elhagyta a büfépultok standjait és elözönlötte a nézőteret, egymás lökdösésével próbált minél jobb helyet szerezni a 20 cm magas színpad előtt. Ennek az lett az eredménye, hogy a Dont sound the alarm első akordjai elhangzása után minden előre elfoglalt helyre 30-an pályáztak. Ekkora tülekedést és mozgást egy ekkora helyen? (csak a reggeli munkába menet és a nyári hétvégéken az M7-en lehet látni). A födém vasgerendáin, a hangfalakon, az asztalokon, egymás nyakában, valamint olykor a zenészeken is csüngtek. Az ismertebb refréneknél, hogy mindenki szót kapjon, sokszorosára növekedett az ének- mikrofon átlagos sebessége Ezek után az Effigy és a többi szám (Two Wishes, Absence of Hope,. Falling Apart...etc...) csak fokozta a fokozhatatlant (békés agresszivitás) és így tovább, haladtunk előre, az időt ekkor már senki sem számolta; miért is, hisz nem azért jöttünk. Inkább vártunk az újabb és újabb, végtelen mennyiségű, elhangzásra váró számokat. De valahogy mégis eljött a vég. Igaz sikerült többször is visszatapsolni a VISION tagokat, hogy kezükbe ismét hangszert vegyenek, és azokból hangokat csikarjanak ki. Mindezek ellenére az élet akkor is kegyetlen, mert nemhogy befejeződött a koncert, hanem a VISON fellépése után 1órával mindenkit kizártak a kerítésen kívülre, de azért ennek ellenére kárpótolt bennünket ez az egész este vagy legalábbis sokunkat.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 26.
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
2024. április 30.
Glenn Hughes: Deep Purple - Burn lemez 50 éves jubileumi turné budapesti állomással!
2024. május 9.
Esti Kornél a Budapest Parkban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Akik házibulit csaptak az MVM Dome-ban: a Depeche Mode
Suicidal Angels, Fusion Bomb, Crimson Fire
A Normandie lenyűgözte Budapestet a Dopamine turné keretében
Cattle Decapitation, Signs Of Swarm
Fesztiválhangulat a Dürer kertben- Halflives és az Inferno Turné
Amaranthe, DragonForce, Infected Rain
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
 kiemelt 
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
  
November 15-én érkezik Budapestre a Dead Daisies 2024-es turnéja, ami az ősszel megjelenő új nagylemezt, és pár nap múlva eléhető címadó dalt is elhozza majd a hazai közönségnek

Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Esti Kornél a Budapest Parkban
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 charlie winston    ghostpoet    burst    baobinga    palmetta    sunstroke    beastie boys    metapay    turmion kätilöt    csak kép    tesstimony    spiderman    devastating enemy    asian dub foundation    faster    all that remains    selah vie    jarolics tamás    babel sound    concrete    vida rock band    hugo    cult of luna    hungaroconnections    the get up kids  

r45
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!