hosting: Hunet
r32
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2008. február 1. péntek   10:11
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Iron Maiden, R.E.M., Die Ärzte a Szigeten
2008. augusztus 12-18. Budapest – Sziget

  Az Iron Maiden a napokban kezdi világkörüli turnéját Mumbai-ban, Indiában. A zenekar örömmel jelenti be, hogy a világ legnagyobb stadionjai és fesztiváljai között, fellép Budapesten 2008. augusztus 12-én, kedden, a Sziget nulladik napján.
  
  A közelgő Live After Death koncert DVD megjelenéséhez kapcsolódóan ez a turné, melyet Somewhere Back In Time- World Tour 08 néven hirdetett meg az együttes, leginkább a 80-as évek legendás hangzás- és képi világát éleszti újjá. Mind a repertoár, mind a színpad berendezése az 1984-85-ös Powerslave turné egyiptomi motívumokkal tarkított produkciójára épül. Vitathatatlanul ez lesz a legfelemelőbb és leglátványosabb show, melyet a zenekar eddig előadott és természetesen mind az 1986-87 és Somewhere In Time turné meghatározó elemei, mind a cyborg Eddie is fontos szerepet kap benne.
  
  Steve Harris, a zenekar basszusgitárosa így nyilatkozott: Budapest egy nagyon szép város és mindig élveztük az ottani bulikat, már a kezdeti turnék alkalmával is. Óriási, hogy a Live after Death DVD kapcsán ugyanazt a hangulatot teremtjük újjá, mint a 80-as években. Nagy élvezet minden egyes turné kapcsán ugyanazokat a számokat más-más megközelítésből játszani, és ez nem csak számunkra, de a közönség számára is friss és érdekes élményt jelent. Szerintem az egyiptomi motívumokkal díszített Powerslave show egyszerűen lenyűgöző volt, alig várom, hogy újra lássam.
  
  A Maiden-mánia a világ számos országában egyre erősödik, ahogy a 2008-as világkörüli turné állomásaira egyre fogynak a jegyek. A Sao Paolo-i 42 000 férőhelyes Palmeiras stadionba egy hét alatt fogytak el a jegyek; Mexikóváros 22 000 fős Sportarénájába rekordnak számító 4 nap alatt keltek el a belépők, minek következtében áthelyezték a koncertet a 48 000 fős Foro Sol Stadionba. Bogotában, ahol már az első napokban rekordméretű eladások voltak, a 30 000 fős Simon Bolivar parkba 10 nap alatt fogytak el a helyek és így kibővítették a területet, hogy az 50 000 fő befogadására legyen képes. Sydneyben és Melbourneben, a 14 000 férőhelyes stadionokba a jegyek kevesebb mint fél óra alatt fogytak el; 25 000 rajongó Chilében és Costa Ricában azonnal rávetette magát a jegyekre és győzködik a szervezőket, hogy egy újabb turnéállomást iktassanak be a környéken, hogy minél többen láthassák a showt. 14 000 férőhelyes stadionokba Los Angelesben, New Yorkban és Torontóban már hetekkel a fellépés előtt elfogyott az összes jegy. Nyárra, mikor a Maiden Európába jön, már összesen 125 000 jegy fogyott el 2 órával a koncerthelyszínek meghirdetése után, úgy hogy tavaly három stadionfellépése volt a zenekarnak Svédországban és Finnországban.
  
  Mindenesetre a 2008-as turné, mely augusztusban, Assen-ben ér véget, igen jelentősnek ígérkezik a zenekar életében.
  Különlegesnek számít, hogy a zenekar egy átalakított Boeing 757-essel utazik, mely az egész csapatot és 12 tonna cuccot szállít városról-városra. A Somewhere Back In Time turné három fő részre oszlik: az első turnészakaszt a február 1-i, mumbai-i koncert nyitja, melyet ausztrál és japán fellépések követnek, majd Los Angelest érintve mennek tovább Mexikóba, első alkalommal Costa Ricába, és Columbiába, ezek után Brazíliába, Argentínába, Chilébe, Puerto Ricoba, New Yorkba és végül Torontóba érkeznek március 16-án. A 45 napos első szakaszban közel 400 000 rajongónak fog játszani a Maiden 21 városban, 10 országban, közel 50 000 mérföldet repülve nagyrészt az énekes, az Astraeus légitársaság kapitánya, Bruce Dickinson irányításával.
  
  A második szakasz május közepétől június közepéig tart észak-amerikai állomásokat érintve. A harmadik szakaszban pedig Európa jelentős stadionjaiba és fesztiváljaira látogat el a zenekar. A teljes turnét tekintve közel másfél millió rajongónak köztük immár a magyar fanoknak is - lesz lehetősége, hogy megtekintse az Iron Maiden-t 2008-ban.
  
  Új lemezével jön a R.E.M. a Szigetre
  Az R.E.M a minap hozta nyilvánosságra európai fesztiválfellépéseit. A Sziget szervezői örömmel jelentik be, hogy a zenekar elfogadta a fesztivál meghívását, így augusztus 16-án a Sziget Nagyszínpadának headlinereként lép fel Michael Stipe, Peter Buck és Mike Mills, azaz a R.E.M. Szintén nem titok már, hogy a délutáni nagyszínpados fellépők között - délutáni sávbana német Die Ärzte zenekar is fellép az idei Szigeten.
  
  Hamarosan megjelenő új albumukkal járja be Európa nagy fesztiváljait júliusaugusztusban a R.E.M. A kiválasztott 7 európai fesztivál, többek mellett a belga Rock Werchter, a dublini Oxegene, a glasgow-i T In The Park között a Sziget látogatói is első kézből ismerhetik meg az új hanganyagot. A zenekar - a hírek szerint - hosszú évek óta legenergikusabb, „legpörgősebb” nagylemeze április 1-én jelenik meg, Accelerate címmel.
  
  Az amerikai - a Georgia állambeli Athens-ben alakult - R.E.M. az elmúlt huszonöt év egyik legfontosabb rockegyüttese, a ´80-as, ´90-es és a ´00-ás évek intellektuális kulcszenekara. Az 1997-ig négytagú, majd az egészségügyi okokból visszavonuló Bill Berry dobos kiválása óta háromtagú, koncerteken kisérőzenészekkel kiegészülő együttes zenéjében a klasszikus amerikai rock, a folk-rock, az art-rock, az art-punk és a poszt-punk, érzékenység és erő keveredik lenyűgöző egységben. Persze, ha jobban belegondolunk, ezek a meghatározások Michael Stipe, Mike Mills és Peter Buck együttese esetében valójában feleslegesek, hiszen az R.E.M. sok-sok év óta már saját stílusát definiálja, ő maga a definíció, hozzá hasonlítanak másokat. Az együttes lenyűgöző albumsorozatából nem szívesen emelnénk ki, de ha mégis, hát a Document, a Green, az Out Of Time, az Automatic For The People vagy a Monster egész biztosan kötelező hallgatnivaló.
  
  A Die Ärzte vitathatatlanul a legnépszerűbb koncertező német punk-rockzenekar, még akkor is, ha Farin Urlaub triója már 1982-ben, tehát a Neue Deutsche Welle virágzása idején alakult. Túlélési stratégiájuk egyszerű, a fülbemászó, mégis sodró-erőteljes témák igencsak szatirikus dalszövegekkel és meglehetősen intenzív színpadi jelenléttel párosulnak. Mindez együtt 2008-ban is elővételben pillanatok alatt elfogyó jegyeket, teltházas koncerteket jelentenek az Orvosok számára. A zenekar eddig kétszer, 2000-ben és 2004-ben lépett fel a Szigeten hatalmas sikerrel, újabb négy év elteltével pedig ismét a Nagyszínpadon, a délutáni sávban üdvözölhetjük őket.
  
  Folytatjuk!



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
AWS - Innen szép nyerni lemezbemutató koncert a Budapest Parkban
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
Dan Patlansky Budapesten
Új dallal jelentkezett az Esti Kornél - Semmi se ment meg minket egymástól
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Gary Moore emlékest és Tommy Katona koncertek Budapesten
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 cannes    crest of darkness    parajelenségek 3    hatesphere    narnia    trouble    jessie j    terrorized    wien    amanda seyfried    scarlett johansson    amaranthe    zöld darázs 3d    hisztéria    haunted    kelet-nyugat    katzenjammer    radics béla    amon amarth    conan´s first date    thyrfing    blood for blood    whispered    progness    johnny knoxville  

r48
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!