hosting: Hunet
r31
  cikkekfotók        
interjú [hazai hangok]  2008. január 31. csütörtök   11:52
nincsen hozzászólás

szerző: Eugene
Interjú a Vastrabant zenekarral


  Sziasztok! Kezdésként elevenítsétek fel a 2004-es alakulásotoktól a mai napig történteket minden részletre kiterjedően!
  
  Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy Laló és egy Szofi, kik boldogult legény korukban Egerben játszódtak színházasdit, ottan esmerkedtek meg. Aztán későbben a székes fővárosba keveredvén Laló zenei ötletjeinek és Szofi szövegszövődményeinek összveeszkábálására adták az fejiket. Ehhez kerestek tettestársakat, melyeket, ha nem is könnyen, de szűkebb hazájokban köttetett ösmeretségeik révén sikerült meglelniök. Így került képbe Szabó Imre basszbárdista, kinek tetzetős játéka az CD-n is hallható és Arnie a ritmizátor. Az idő haladtával Imre esmeretlen okból más útra lépett s helyére Lau keveredett. Elkészültek az újabb dalok, béfejeződtek a fölvételek és elkezdődött az tapogatózás az megjelenést illetően. Sajnos 2007 tavaszján Szofi, - aki énekmondása mellett fínomságos szövegeivel es nagyban hozzájárult az Vastrabant létrejöttihez és stélusának kialakulásához nem bérván tovább, hogy őtet mások az hivatallos neve alapján (Kósa Zsolt) Kozsónak nevezzék, elhagyta a csapatot. Az nemes jármű azonban nem lassúdott, trióban Laló és Lau hangoskodásával folytatta a dübörgést és új főhang keresésibe kezdett. 2007 októberének végén végre megjelent az várva várt album Told be! címmel, melynek hangversenyeken történő bemutatására folyamatosan törekedik a zenekar.
  
  Elégedettek vagytok az eddig elért teljesítményetekkel?
  
  Nem teljesen. Ha nem olyan nehezen jött volna össze a lemezmegjelenés, mint amennyire, és ha nem lett volna énekeshiány a csapatban, akkor talán tarthatnánk picit előrébb. És persze, ha több dellánk lenne, akkor is. De buxavastagításban sajna elég gyengék vagyunk
  
  Honnan jött a nevetek? Nagy rajongói vagytok a keletnémet autócsodának, esetleg birtokol is egyet valamelyikőtök?
  
  Nem, nem vagyunk fanok és Trabantja sincs egyikőnknek sem. S ha jól tudom, akkor nem is volt. A fantasztikus név pedig úgy született, hogy az ironizációs, beszólogatós szövegekhez és az agyhagyott zenéhez kellett valami frappáns név. Vettünk két kalapot az egyikbe autómárkákat, a másikba anyagneveket rejtettünk majd húztunk. Így jött ki a Vastrabant. Végülis lehetett volna falada is.
  
  Nemrég megjelent a Told be! címet kapott debütalbumotok. Milyen reakciók érkeztek rá?
  
  Fel voltunk készülve a legrosszabbra. Úgy tűnik ugyanis, hogy rövid, de változatos dalainkat a viszonylag egyszerű és fogósnak mondott refrének ellenére sem könnyű elsőre befogadni, megemészteni. Ezt időnként koncerten is tapasztaljuk. De a szakmától kapott eddigi kritikák mind pozitívak többé-kevésbé.
  
  Én személy szerint nem tudom behatárolni a zenéteket. Ti hogy vagytok ezzel?
  
  Mi nem is akarjuk. Változatos rock mindenféle csintalansággal és kész. De nevezhetjük eklektikusnak is. Próbálunk szellemesek, nem kiszámíthatóak lenni zenében, szövegben egyaránt. Reméljük, hogy legalább néha sikerül. Az első az, hogy mi jól szórakozzunk. Aztán bízunk, hogy ami nekünk bejön, az másnak is tetszhet.
  
  Milyen szisztéma alapján zajlik nálatok a dalírás? Jammelés útján, vagy valaki hoz egy konkrét dalt a próbára, s az kerül finomításra?
  
  A fő zenefelelős a gitáros, Laló. Általában komplett, minden elemében rögzített instrumentális alapokkal érkezik és azt vesszük meg egy az egyben vagy tekergetjük, csavargatjuk tovább próbán. De nálunk bármi és annak az ellenkezője is megtörténhet. Sőt meg is történik.
  
  Milyen forrásból merítitek a szövegötleteket? Ki a szövegek felelőse?
  
  Eleinte az összes szöveg Kozsótól származott, de aztán isten Trabantba ülteté Laut Most már övé az új szövegek megalkotásának kényes felelőssége. A körülöttünk lévő gyönyörű világot, a belőle, általa szerzett fantasztikus élményeinket és az azok hatására kialakult keserédes véleményünket öntjük rímbe, dalba.
  
  Tekintgettek a határon kívülre is (koncertezés, kiadó)?
  
  Persze, hogy tekintgetünk! Most, hogy már mehet a magyar jurópában amerre lát de mivel magyarul nyomjuk a vakert, így első sorban a határon túli magyarlakta vidékek lehetnek érdekesek számunkra, hisz mi is ott lehetünk érdekesek bárkinek. Mennénk messzebb is, főleg, ha üvegzsebünket nem üríti ki teljesen a menés, de nem nagyon tudunk róla, hogy magyarul nyomuló banda túl sikeres lenne szláv vagy germán nyelvterületen. Sajnos. Várjuk a sült galambot. De veréb is jó lesz.
  
  Tudnátok olyan zenekart a figyelmünkbe ajánlani, amelyet nem sokan ismernek, de mindenképpen érdemes őket meghallgatni?
  
  Huhh, ez nehéz kérdés. Én a vidám Mucky Pup-ot vagy a Brides Of Destruction első anyagát ajánlanám. A többiek nemtom, hogy mit. Ajánlják magukat.
  
  A metalon/rockon kívül hallgattok egyéb zenéket is?
  
  Arnie dzsezz, blues és funky témákban is otthon van valamennyire. Lalóval mi eléggé mindenfélét hallgatunk, de leginkább az általad említett műfajokból. Persze egy kis folktól vagy komolyzenétől sem ijedünk meg. Csak ritkán hallgatjuk.
  
  A zene mellett mivel foglalkoztok (munka, tanulás)?
  
  Mivel már mind vén pöcsök vagyunk, melózunk, ahogy a torkunkon kifér.
  
  Mik a terveitek 2008-ra?
  
  Nem akarjuk képtelenül hagyni a zenénket, klipeket fogunk eszkábálni. A Pogógörlé már a darabolóban van. Aztán kell még sok buli, ahová jöjjön el sok csaj, mert velük vagy utánuk úgyis jönnek a pasik is. Mindenhol ott akarunk lenni. Akár egyszerre is, de ahhoz osztódnunk vagy oszlanunk kellene. És mindenki legyen ott mindenhol, ahol mi ott leszünk!
  
  Ha lehetne három kívánságotok a Vastrabanttal kapcsolatban, mik lennének azok?
  
  Ha jönne a jótündér, vagy kifognánk az aranyhalat? Én azt, hogy sokáig játszhassunk még együtt úgy, hogy legyen mondanivalónk, legyen értelme és legyen kinek. De persze némi apró meg egy jó manáger(vumen) se jönne rosszul.
  
  Köszönöm az interjút, további sok sikert!
  
  Mi köszönjük, további kellemes rokkendrollkodást!



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Vastrabant

 programajánló: 
2024. április 26.
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
2024. április 30.
Glenn Hughes: Deep Purple - Burn lemez 50 éves jubileumi turné budapesti állomással!
2024. május 9.
Esti Kornél a Budapest Parkban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Dübörgő lóerők és a lélek – interjú Dolhai Attilával
Interjú az Auraleak vokalistájával, Hex-szel
A Barba Negra új helyre költözik!
Interjú az Ǝ.N.D. zenekarral
Nest of Plagues interjú: Közös tetoválás és fűnyírás, mint hobbi
Megjelent a Lélekhelyek kislemez: interjú az Illetve zenekarral
Talk2night: új nagylemez, új videóklip és interjú
Interjú Petrás Jánossal az Europica zenekar születéséről
Drawing interjú: „Egy hardcore koncert maga egy sport, egy kemény meccs, ha azt akarod, hogy igazán üssön a dolog!”
 kiemelt 
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
  
November 15-én érkezik Budapestre a Dead Daisies 2024-es turnéja, ami az ősszel megjelenő új nagylemezt, és pár nap múlva eléhető címadó dalt is elhozza majd a hazai közönségnek

Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Esti Kornél a Budapest Parkban
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 nonverse    hollow haze    kispál andrás    holmes    eros ramazzotti    lillian axe    frozen crown    my chemical romance    kiss of the dolls    zodiac mindwarp    dodheimsgard    gerard depardieu    air    metal    catheine zeta-jones    jetsam    placebo    mobilmánia    bathory    smashing pumpkins    stone    die toten hosen    ashes of ares    szántó faszi    social suicide  

r42
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!