hosting: Hunet
r33
  cikkekfotók        
magazin [program]  2008. január 25. péntek   16:43
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
LOW holland–flamand Kultfeszt
2008. február 15– március 12. Budapest

  20 budapesti helyszín, 100 program, 500 előadóművész
  
  A LOW Fesztivál keretében 2008. február közepétől egy egész hónapon át tartó rendezvénysorozattal mutatkozik be hazánkban a hollandflamand kortárs képzőművészet, komoly-, kortárs, jazz- és könnyűzene, építészet és formatervezés, színház, tánc, irodalom és film. A fesztivál elnevezése a Németalföldre (Low Countries), vagyis Hollandiára és Flandriára utal.
  
  A rendezvénysorozat célja elsősorban a hollandflamand kortárs művészet bemutatása, de legalább olyan nagy hangsúlyt kap a hollandflamandmagyar művészeti együttműködések létrehozása, támogatása, illetve szorosabbra fűzése. A rendezvények koncepcionális, szervezési és lebonyolítási munkáit a Holland Nagykövetség a Belga Nagykövetség Flamand Képviseletével szoros együttműködésben végzi. A Merlinben a fesztivál ideje alatt állandó információs központ működik. A táncművészeti és színházi programok között lesz Anouk van Dijk kortárstánc-előadása, Greenaway és Boddeke színdarabja Rembrandt életéről, a Hotel Modern által rendezett, Auschwitz borzalmáról szóló Camp, a Le Bal Moderne interaktív táncszínháza, vagy a tolerancia kényes kérdését feszegető Holland cunami, amelynek alaptörténetében Hollandiát elárasztja a szökőár, és a16 millió holland menekültet a tragédiára egyedüliként érzékenyen reagáló Magyarországra evakuálják. Irodalmi események is szerepelnek a programon: a Merlinben holland és flamand írók vitaestjein lehetünk majd jelen.
  
  A komolyzene rajongói a világhírű Amszterdami Barokk Zenekar előadását élvezhetik majd, de fellép a XVXVI. századi többszólamú zene különleges hangzásvilágát képviselő Capilla Flamenca, az ASKO kortárs zenei együttes és a magyar UMZE is, akik Louis Andriessen szerzeményeit játsszák majd.
  
  Jazzegyüttesek is érkeznek, itt lesz például Amszterdam egyik legavantgárdabb, virtuóz improvizációiról híres zenekara, a Tetzepi. Hollandflamand képzőművészeti kiállítások lesznek többek közt a Kiscelli Múzeumban, ahol Utopia Transfer címmel Krijn de Koning, Bik van der Pol és az Atelier van Lieshout műveit tekinthetik meg az érdeklődők. Az Ernst Múzeumban a kortárs flamand képzőművészet fenegyerekének tartott Wim Delvoye provokatív, groteszk alkotásaival találkozhatunk.
  
  Fotókban sem lesz hiány: a harmadosztálybeli focimeccseket megörökítő Hans van der Meer és a családi fényképalbumok sokatmondó, bensőséges képeit gyűjtő Bertien van Manen is kiállít a LOW Fesztivál keretében. A WAMP Vasárnapi Művész Piac pedig háromnapos hollandmagyar design-fesztivált rendez neves holland formatervezők részvételével.
  
  Könnyűzenében is bőséges lesz a kínálat. Lehet készíteni a fürdőruhákat a Cinetrip sorozat hollandflamand bulijára a Rudasban, aki pedig szárazon ropná, annak az A38 Hajón tartandó különböző zenei stílusú koncerteket javasoljuk. A Merlinben VJ Torna ígérkezik vonzó éjjeli kultúreseménynek.
  
  A fesztivál egyik legösszetettebb programja a My City Amsterdam háromnapos rendezvénye. A kerékpározás jegyében közlekedés- és dugómegoldás-ügyi előadásokkal, fotókiállítással, utcaszínházzal és az A38 Hajón bulikkal is készülnek, cserébe május 2931-ig mi is bemutatkozunk Amszterdamban a My City Budapest című rendezvénnyel.
  
  Végül, de nem utolsósorban a LOW Fesztivál keretében hollandflamand filmfesztivál is lesz az Örökmozgó Filmmúzeumban, az Urániában és a Merlinben. A hollandflamand filmművészet legújabb irányzatát bemutató filmfesztiválon díjnyertes és hazai rekord nézőszámot elért holland és flamand játék- és dokumentumfilmek láthatók. A programban 13 játékfilm és 6 dokumentumfilm szerepel: Jos Stelling Duska című, Oscar-díjra jelölt alkotása, Alex van Warmerdam, Nanouk Leopold filmjei, Peter Brosens és
  Jessica Woodworth filmje, a velencei filmfesztivál legjobb első filmnek járó díját nyert Khadak, Koen Mortier provokatív Ex-drummer című alkotása, valamint nemzetközi hírű dokumentumfilmek, esetenként az alkotók részvételével.
  
  A fesztivál programjai a legismertebb és legnépszerűbb kulturális helyszínek mellett hangulatos galériákban, kultmozikban, múzeumokban és templomokban lesznek. Az együttműködő rendezvényhelyszínek között a Műcsarnok, a Trafó, a Merlin, a Ludwig Múzeum, a Művészetek Palotája, az A38 Hajó, az ACB Galéria, a MU Színház, a Millenáris, a Kiscelli Múzeum és a Rudas fürdő is szerepel. Az előadásokat és a kiállításokat 2008. február 15-tl március 12-ig lehet megtekinteni.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Amikor a zenész tollat ragad - Tod A első regénye hamarosan magyarul is kapható lesz!
Promptmonsters.tv: Az AI-forradalom új szereplője a magyar kreatív iparban
Közel 100 nyeremény vár gazdára az idei Fülesbagoly Tehetségkutató-sorozatban
FolkAréna2024 - Minden Magyarok Tánca a 43. Országos Táncháztalálkozón
Ernelláék Kálmánéknál – színház és mozi a B32 Galériában
Jazzfest Budapest 2024
Al Di Meola Electric Band Budapesten
Tudatosság, vibrálás és színkavalkád
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 légió    emarosa    emmure (usa)    az élet fája    miloopa    rabbits    prong    trouble    dodheimsgard    franz ferdinand    suicide silence    alexander payne    whitesnake    kontroll    venom inc    bőrgyári capriccio    toportyán férgek    first memories    victor hugo    kadavar    hang-súly    torn from earth    johnny depp    street dogs    satelles  

r44
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!