hosting: Hunet
r35
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2008. január 22. kedd   11:35
nincsen hozzászólás

szerző: Amy Kate
Nightwish koncert a Jég és Rendezvény Centrumban
2008. március 5. Budapest - Jég és Rendezvény Centrum (IV. Külső Szilágyi út 70.)

  Az elmúlt és elkövetkezendő pár hónap igen kedvező volt a Nightwish régebbi, valamint újonnan szerzett rajongóinak is. November végén banda egykori énekesnője, Tarja Turunen lépett fel a Petőfi Csarnok színpadán, idén pedig az új énekesnő Anette Olzon-nal az élen a Nightwish is koncertet ad hazánkban.
  
  A finn szimfonikus metal zenekart 1996-ban alapította a billentyűs Tuomas Holopainen, akihez nem sokkal később csatlakozott Erno Emppu Vuorinen gitáros és Tarja Turunen énekesnő. A banda akkori stílusára elsősorban a billentyűs hangszerek és az akusztikus gitárhangzás volt a jellemző, valamint Tarja klasszikus éneke. A három zenész közösen vette fel a Nightwish legelső, szintén akusztikus hangzású demóját, ugyanezen év végén. A zenekar és a demó neve egy közösen felvett dalból ered, amely az említett demón is megtalálható, olyan egyéb dalok mellett, mint a The Forever Moments és az Etiainen. A zenekar megalapítása annak az ötletnek az eredménye, hogy olyan dalokat írjanak, amelyek egy esti tábortűz hangulatát idézik fel. Tarja hangja azonban túl erőteljesnek bizonyult ehhez a stílushoz, ezért döntöttek úgy, hogy metalosabb elemekkel is megspékelik a dalokat. Egy évvel később a dobos Jukka Nevalainen is csatlakozott a bandához, pár hónappal később pedig megjelent az első Nightwish lemez Angels Fall First címen a Spinefarm Records gondozásában.
  
  1998-ban, a második lemez, az Oceanborn megjelenésének idején a basszusgitáros Sami Vanska személyével bővült a zenekar, akit azonban pár évvel később Marco Hietala váltott fel, aki korábban a Tarot-ban és a Sinergy-ben zenélt, az albumon pedig a Howard Blake dal, a Walking in the Air feldolgozása is helyet kapott. A zenekar ezután olyan nagysikerű albumokat jelentetett meg, mint a Wishmaster vagy a Century Child, amely a megjelenés után két héttel platinalemez lett, különlegessége pedig az Andrew Lloyd Webber musical, a Phantom of the Opera átdolgozása, ami Tarja kiválásáig minden Nightwish koncerten elhangzott.
  
  A következő, 2004-es, Once című lemez minden bizonnyal a legnagyobb sikert elért Nightwish lemez is lett, ugyanakkor Tarja legutolsó közös albuma is a zenekarral. Egy nagy sikerű 2005-ös Helsinki-ben tartott koncert után a tagok egy levél kíséretében kérték fel az énekesnőt a távozásra, ezzel nagy megdöbbenést kiváltva a rajongókból. Jelentkezők százainak meghallgatása, a rajongók részéről pedig hosszú találgatások után 2007 májusában a zenekar közzé tette az új énekesnő nevét: Anette Olzon. Az év végén megjelent legújabb Nightwish lemezen, a Dark Passion Play-en is Anette énekel már, valamint a banda világkörüli turnéján, így többek között Budapesten is ő énekli az új, valamint a korábbi koncerteken már elhangzott Nightwish slágereket.
  
  A finn banda eredetileg a Petőfi Csarnokban adott volna koncertet, a szervezők azonban a nagy érdeklődésre való tekintettel a program helyszínét a Jég és Rendezvény Centrum-ra változtatták. Az eddig megváltott, Petőfi Csarnokba szóló jegyek, állóhelyként természetesen érvényesek. Mód nyílik továbbá, korlátozott számú ülőhelyes jegyek megvásárlására is a TEX és TicketPortal hálózatában valamint Hammer Zenebarlang, Headbanger és CD Pincében.
  
  A helyszínváltoztatás - a befogadóképesség növelésén kívül - olyan színpadképet és hangtechnika használatát teszi lehetővé, amit a zenekar európai turnéja során, a legtöbb helyszínen megvalósít. Így valóban egy nyugat-európai állomással egyenértékű koncertre számíthat a közönség, sok látványelemmel, pirotechnikával.
  
  A helyszín megközelítése:
  
  Tömegközlekedéssel:
  
  14-es villamossal a Lehel téri végállomástól vagy Újpest Központtól (3-as metró végállomásától) a káposztásmegyeri végállomásig (Megyeri út megállóhely).
  
  Piros 122-es busszal Újpest Városkaputól (3-as metró megállója) Homoktövis u. megállóig
  
  20-as expressz busz járattal Újpest Szilas patak végállomásig, innen tovább 124-es, 125-ös és 126-os buszokkal a Homoktövis u. megállóig.
  
  Gépkocsival:
  
  Váci út - Megyeri út - Külső Szilágyi út -Homoktövis u.
  Erzsébet Királyné útja - Rákos út -Fóti út - Külső Szilágyi út - Homoktövis u.
  
  M3-as autópálya - CORA leágazás - Dunakeszi irány - AUCHAN leágazás - Körforgalom: Káposztásmegyer irány - Külső szilágyi út - Homoktövis u.
  
  Váci út - gyorsforgalmi út (2/a) - AUCHAN leágazás - körforgalom: Káposztámegyer irány - Külső szilágyi út - Homoktövis u.
  
  Jegyárak:
  Álló: 6.900.- / ülő: 7.500.-
  
  Jegyrendelés / info:
  TEX országos bolthálózata és online rendelés:
  TicketPortal országos bolthálózata és online rendelés: www.ticketportal.hu
  Alternatív jegyterjesztők: Hammer Zenebarlang, Headbanger, CD Pince



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Concerto

Tex

 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
Sting újra Budapesten
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
Sting Budapesten- Egy újabb felejthetetlen koncert a Budapest Arénában
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 west-balkán    kraftwerk    stone sour    lemez kuckó    rise and fall    tim ripper owens    remorse    voices of destiny    panírozott barikák    owen wilson    abracadabra    dark shadows    the trousers    mano negra    palya bea    the nick rivers    kanada káosz    beckinsale    bilocate    the young punx    psycroptic    smici 50    mr2    gary lightbody    lostprophets  

r46
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!