hosting: Hunet
r37
  cikkekfotók        
beszámoló [koncert]  2002. január 13. vasárnap   11:57
nincsen hozzászólás

szerző: mily
Dubcity Fanatikz lemezbemutató
2001 december 29, szombat Elő-szilveszter az Almássy téren

   Nem nagyon vágyom már partikra. Kicsi tengeri vihar és pálmalevelek susogása kéne vagy valami dermesztő hegycsúcs, de persze hogy kíváncsi voltam erre a „szakma” által sokat emlegetett és várva várt Aerodynamics-ra, az Animás Prieger-Németh páros újszülöttjére. Úgyhogy a szilveszteri áhítat előtt (ami nincs) olyan jó fél tíz tájban érkeztem a az Almássy tér nézőterére, ahol még semmi sem folyt. Aztán lassan kibontakoztak a hangok Títusz lemezjátszójából amihez a Carbonfools nevű formáció is csatlakozott. Az emberek kezdtek szállingózni a helyszínre, de meg kel mondjam, leginkább zenészek, és zenei újságírók álltak sorba a büfékben a megszokott adag alkoholért-vagy-miegymásért.
  
   Az estén a mostanában fénykorát élő elektronikus tánczene kapta a főszerepet. Títuszék után a ColorStar lépett színpadra, és meg kell hagyni, elsöprő és magával ragadó hangulatot hoztak. Kicsit ugyan zavaró volt, hogy a VJ keze alatt oly sokszor lefagyott a számítógép, amely a koncertek hátteréül szolgáló vásznat próbálta bevetíteni a winchesteren futó bitek képpé formált alakjával. De ez igaziból úgyis mindegy, mert becsuktam a szemem. A ColorStar ugyanis valahogy mindig kiakaszt. Olyan szomorú és mégis lendületes, az énekes András pedig annyira ijesztő számomra, hogy csak csukott szemmel vagyok képes. Pedig én tényleg kedvelem a ColorStar-t, és mint kiderült nem is véletlenül: egy általam meghatározónak vélt zenei fórum több helyen is méltatta eme elvarázsoló formációt. A zenekar dobosa szerint velem van baj: nem merem szabadjára engedni a dallam és ritmus által a bensőmben keletkező érzéseket, félek azoktól vagy mit tudja ő, és ezért parázom a zenéjüktől. „Férfiasan” bevallom, hogy ezen még nem mertem elgondolkozni, de tanulmányozni fogom a ColorStar munkásságát.
  
   Az este folytatódod: várható volt, hogy majd negyvenperces átszerelés és beállás, meg technikai trükkök és fortélyok élesítése következik a „nagy attrakció” előtt, úgyhogy nem is türelmetlenkedtem. Aztán végre megjelent az a jóképű pasi a színpadon, aki elkezdett szövegelni. Ja, nem is, most hazudtam, mert Németh Gergely produkciójával indult a show. Egyedül egy hatalmas keverő mögött: így csalogatta az érdeklődőket a színpadhoz. A kissé elnyújtott dj-bemutató után jött végre a jóképű pasi nevén nevezve MC Phreak (Unger András), aki meglepő kedvességgel, és a „nagydumásoktól” szokatlan visszafogottsággal adta elő a számokat. A háttérben három kiváló és csinos dalnok - az Animás Németh Juci, a Vénuszos Varga Zsuzsi és a Yonderboi-os Kuczora Edina - énekelt, táncolt és mosolygott, az ő jelenlétük azonban csak aláfestése volt annak a sokszínű produkciónak, ami a színpadon folyt: balra Flór Noémi bőgőzött, aki a lemezen játszó Hárs Viktor helyett ugrott be a koncert erejéig. A fellépők „beépített ügynöke” - fekete öltönyben, hófehér ingben és nyakkendőben - Csárics Sándor trombitás, a „karmester” pedig (nyilván a „hangos” pultnál tevékenykedő Prieger Zsolt után) Grencsó István szaxofonos-fuvolás volt, aki ünnepi fejfedővel tisztelte meg az érdeklődőket. Gitáron és vermonán Csigo Tamás közreműködött, aki - a többi zenészhez hasonlóan - lendületes tempót diktált játékával.
   Sub Bass Monster valami oknál fogva hiányzott az előadásból (az lemezen az egyik számban hallható), pedig kíváncsian vártam fellépését, de csak nem akart felbukkanni. Azt a számot ének nélkül játszották. Mindenesetre így is tökéleteshez közeli volt a koncert. Apró dolgok zavartak csupán: a néha lefagyó képek a háttérben, és hogy a vokál valamiért halkan szólt, de lehet hogy csak túl közel álltam a színpadhoz, és jobban érvényesültek a zenészek monitorládáiból kiviharzó hangok.
  
   Az emberek szórványosan helyezkedtek a „küzdőtéren” (így azt is lehetne mondani, hogy laza teltház volt) úgyhogy átadtam testemet a táncnak, mert azt így tökéletesen lehetett. Egyszóval megdicsértem magamat, hogy ilyen ügyesen eljöttem erre a koncertre, és még azt is észrevettem, hogy leginkább a zenei szakma képviselte magát a lelátón. Kíváncsi lennék hány fizető vendég lehetett. A legtöbben - a zenészek (Tudósok, Másfél, HS7, Neo, Poop, stb.. zenekarok egy-egy tagja), és a zenei újságírók - nyilván vendégségben voltak ezen az estén. Ez is azt jelenti, hogy Prieger-ék belenyúltak valamibe. Valami olyasmibe, amit jól fel lehet kavargatni, és reméljük, hogy a szakmai berkeken túli popra éhes fülek és elektro-dance-re ringatózó testek is jóízűen fogyasztják majd ezt a jól szerkesztett, igényesen fabrikált zenét, ha annak eljön az ideje. Mindenesetre halk, de erőteljes változást kezdek érezni a hazai zenei világban.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Fesztiválhangulat a Dürer kertben- Halflives és az Inferno Turné
Amaranthe, DragonForce, Infected Rain
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
Battle Beast, Saint Deamon, Induction
Black Foxxes szárnyalása, azaz egyedülálló élmény a Dürer Kertben
Hobo- Vadászat 40
A Nothing But Thieves ismét lenyűgözte a budapesti közönséget
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 footlose    jávorszky    30 perc vagy annyi se    the big bunny hall swinger club    joy division    august burns red    karácsony    belmondo    korál    benighted    nick mccarthy    péterfy bori és a love band    engel    une misére    ironman 2    paul    gyémánt bálint    twitter    random deeds    lostprophets    suffocation    bon scott    blood for blood    evergrey    when death comes  

r50
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!