hosting: Hunet
r34
  cikkekfotók        
interjú [hazai hangok]  2007. december 2. vasárnap   15:11
nincsen hozzászólás

szerző: Toki
Sicitur Adastra


  A dunaújvárosi Sicitur Adastra nemrég készítette el bemutatkozó EP-jét, ami nagyon pozitív visszhangot váltott ki mind hallgatói, mind szakmai körökben. A zenakar dolgairól Feltóti Péter számolt be lapunknak.
  
  Mikor alakult a zenekar és kikből áll a banda?

  
  A zenekar 2006 februárjában alakult. Illetve addigra alakult ki a mostani felállás. Eredetileg Virág Tamás énekes-gitáros és Dudás Sándor dobos álmodta meg a bandát. A kezdeti tagcserék után találtak meg engem (Feltóti Péter) a basszeros posztra 2005 novemberében, majd 2006 februárjában lerángattam Dienes Zoltánt (Dee), hogy szintizzen bele a muzsikába. Na akkor alakultunk meg :).
  
  Honnan jött a Sicitur Adastra név?
  
  Ezt a nevet Dee találta meg. Eredetileg Insomnia lett volna a zenekar neve, de rájöttünk, hogy ilyen már sok van, és tuti hogy lesz is még, szóval elkezdtünk keresni másikat. A célunk az volt, hogy találjunk egy olyan nevet, ami elsősorban minket, a zenénket, a gondolkodásmódunkat jellemzi, még akkor is, ha kicsit nehezen megjegyezhető. Amúgy ez eredetileg Sic itur ad astra, és egy Vergilius idézet. Azt jelenti, hogy Így jutunk a csillagokhoz. Első hallásra nehezen érthető és nekünk is kellett egy kis idő, míg megbarátkoztunk vele, de igazából ennél jobban semmi nem illik hozzánk. Van egy célunk, amihez vezet egy út, amit végig fogunk járni. A zenénk visz ezen az úton. Így, ahogy zenélünkÍgy jutunk a csillagokhoz. És különben is, amit könnyű megjegyezni, azt elfelejteni is könnyű, mi viszont azt szeretnénk, ha különlegeset érnénk el, ahhoz pedig kell egy ilyen név :)
  
  Hogyan jellemeznétek a stílusotokat?
  
  Bodom, Dimmu, Opeth, északi metál zene, energia, tempó, sok-sok dallam, és valami plusz: négyünk teljesen különböző zenei ízlése, egy ötödik formává ötvözve.
  
  Kik voltak rátok a legnagyobb hatással a dalírásnál?
  
  Rám személy szerint Virág van a legnagyobb hatással, mert Ő írja a dalokat :) Én az Ő zenéjét játszom. Az én ízlésem nyilvánul meg talán a legkevésbé. De a fent említett zenekarok mindenképp ihletőink voltak.
  
  Hol és kivel rögzítettétek a bemutatkozó EP-t?

  
  A From my spine-t az Audioplanet-ben vettük fel Jaya Hari das vezérletével.
  
  Milyen érzés volt az első hanganyagon dolgozni?
  
  Az az igazság, hogy nem nagyon volt időnk erre figyelni. A hangulat általában jó volt, de Jaya hatalmas elánnal és rutinnal hajtott minket. Egyszer csak azt vettük észre, hogy kész lett az anyag :) Tényleg nagyon profin ment a dolog. Megkaptuk a beosztást, hogy ki melyik nap menjen, és kész is volt. Amúgy persze voltak jó, és kevésbé jó pillanatok is, de összességében tök jó volt. A legjobb az volt, hogy hallottuk, hogy ebből az egészből lesz valami. Láttuk valóra válni az egyik nagy álmunkat, és nem csalódtunk a végén. De azért fárasztó is volt. Nem bulizni mentünk oda, hanem dolgozni.
  
  Miről szólnak a dalszövegek?
  
  Jellemző módon belső, érzelmi dolgokról. Virág írja a szövegeket, és én pl. mindig észreveszem, hogy egy adott dal szövege milyen hangulatában, milyen periódusában íródott. Jellemzően szerelmek, csalódások fogalmazódnak meg bennük, de nem mind szomorú. Amúgy tudni kell, hogy Sanyinak is elég erős költői vénája van, vannak egész jó versei, néha meg Virág teljes alkotói válságba süllyed (mikor nem történik körülötte semmi, amiről írhatna). Úgyhogy elkezdtünk gondolkozni, hogy Sanyi verseit lefordítom angolra, és odaadjuk Virágnak, hátha tud velük kezdeni valamit. Amúgy tőlem sem áll távol a szövegírás
  
  Volt-e már valamilyen pozitív vagy negatív visszajelzés az EP-vel kapcsolatban?
  
  Persze rengeteg. Negatívról én hálistennek nem is tudok. Sok-sok pozitív visszajelzés érkezett már. A honlapunk fórumába is és más netes portálokra is sokan írták, hogy tetszik nekik. Az egyik legjobb dolog, hogy sokan azt írják, hogy bár nekik a stílus nem kedvenc, ez a zene mégis nagyon bejön nekik.
  
  Próbáljátok külföldi kiadókhoz is elküldeni az anyagot?
  
  Természetesen, ez az elsődleges cél. Jelenleg megköröztetjük itthon, eljuttatjuk az EP-t sok helyre. Minél többet írnak róla, minél többen hallják, annál több mindent mutathatunk fel a külföldi kiadóknak. Sőt nekik nem is csak az EP-t küldjük, hanem összeállítunk egy kis csomagot, ami egy koncert felvételt is fog tartalmazni DVD-n. Ezt amúgy itthon is be lehet majd szerezni tőlünk.
  
  Melyik az a banda, akik előtt a legszívesebben játszanátok?
  
  De jó kérdés :) Nem feltétlenül a kedvencekre kell gondolni, vagy azokra, akik hasonló stílust játszanak, mint mi. Mert pl a Bodom elött is tök jó lenne fellépni, de a Bodom közönsége nem ránk lesz kíváncsi. De persze ha el tudná valaki intézni, nem mondanánk nemet. Én személy szerint azért azt hiszem, hogy az Opeth előtt játszanék a legszívesebben.
  
  Volt már valami emlékezetes (jó, rossz) vagy botrányos eset a koncertezések alatt?
  
  Természetesen. A legjobb élmények egyike az első koncertünk volt. Az nagyon fontos, hogy jól sikerüljön egy banda életében. És nekünk az marad az egyik kedvenc. Nagyon nagy buli volt a Tőserdő fesztivál is, mert hatalmas hangulat volt, és rengeteg ember. Ott pl sok új rajongót szereztünk. De volt rossz is. Egy alkalommal akkora vihar tört ki kora este a buli előtt, hogy végül senki nem dugta ki az orrát otthonról, és mi konkrétan 5 embernek zenéltünk, akik még a vihar ellenére is eljöttek :)
  
  Mik a tervek a közelebbi és a távolabbi jövőre nézve?
  
  Szerencsére sok tervünk van még megvalósítatlanul. Vannak olyan terveink, amik a mindennapjainkra vonatkoznak, pl új próbahelyet kell keresni, mert a jelenlegit kinőttük már. Továbbá egyre inkább körvonalazódik a gondolata annak, hogy bővüljünk. Tervezzük, hogy beveszünk még egy gitárost, sőt már kiszemelt áldozat is van rá, de ezt például semmiképpen nem akarjuk elsietni. A jövő év elejére egy nyugisabb időszakot tervezünk, amikor csak próbálunk és új dalokat írunk. Közben továbbra is promotáljuk a bandát, hátha bejön esetleg egy lemezszerződés, vagy valami hasonló. Nyáron szeretnénk sok fesztiválon fellépni, és ha minden álomszerűen megy, akkor ősszel már esetleg egy konkrét lemezen dolgozhatunk. Persze azért koncertezni is fogunk majd.
  
  Mivel foglalkoztok a zenélés mellett, tanultok még, esetleg meló?
  
  Meló van ezerrel :) Dee amúgy suliba is jár.
  
  Hol láthat benneteket legközelebb a nagyérdemű?
  
  Hát ez attól függ, hogy mikor olvassa ezt az interjút :) A honlapunkon meg lehet nézni a pontos dátumokat: http://sicituradastra.hu
  
  Ja és itt jegyezném meg Geri kedvéért, hogy TRAKTOR!
  
  Köszi a bemutatkozást és sok sikert a bandának!
  
  Mi is köszönjük!



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Sicitur Adastra

 programajánló: 
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
2024. április 30.
Glenn Hughes: Deep Purple - Burn lemez 50 éves jubileumi turné budapesti állomással!
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Dübörgő lóerők és a lélek – interjú Dolhai Attilával
Interjú az Auraleak vokalistájával, Hex-szel
A Barba Negra új helyre költözik!
Interjú az Ǝ.N.D. zenekarral
Nest of Plagues interjú: Közös tetoválás és fűnyírás, mint hobbi
Megjelent a Lélekhelyek kislemez: interjú az Illetve zenekarral
Talk2night: új nagylemez, új videóklip és interjú
Interjú Petrás Jánossal az Europica zenekar születéséről
Drawing interjú: „Egy hardcore koncert maga egy sport, egy kemény meccs, ha azt akarod, hogy igazán üssön a dolog!”
 kiemelt 
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
  
Nyáron sem maradunk ütős és modern metal bulik nélkül a fővárosban

Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 levi fantasy    converge    dawnstar    tony blair    keira knightley    this gift is a curse    szükségállapot    állás    lowbau    partyzan    whitesnake    isolated youth    henry homesweet    jaume collet-serra    stone sour    the last days of jesus    the black dahlia murder    newborn    amerika kapitány    beneath the massacre    tokody ilona    despised icon    goatwhore    coliseum    zsikla mónika  

r50
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!