hosting: Hunet
r36
  cikkekfotók        
előzetes [fesztivál]  2007. november 1. csütörtök   13:13
nincsen hozzászólás

szerző: VilágVeleje.Hu
5 éves a Gödör Klub
Születésnapi Fesztivál 2007. november 7-11. Gödör Klub (V. Erzsébet tér)

  A fesztiválról

  A Nemzeti Színháznak tervezett, és Erzsébet téri gödör néven elhíresült betonteknő helyén felépült Erzsébet téri Kulturális Központ és Parkot 2002 őszén Kakuk Judit és Filep Ákos azzal a szándékkal nyitotta meg a budapestieknek, hogy bebizonyítsák, egy a toleranciára épülő, sokszínű, befogadó közösségi tér és kulturális/művészeti találkozóhely életképes a város szívében. Ez a változatosan használható tér - amely valójában az egyszer majd elkészülő kulturális központ előcsarnoka - évről-évre egyre több művészeti és kulturális eseményt fogad, különböző műfajú koncertek mellett kiállításoknak, performansz- és táncelőadásoknak, civil kezdeményezéseknek, tematikus és összművészeti fesztiváloknak ad helyet. Mára a közreműködő zenészek, művészek, barátok, a közönség igazán belakták a klubot. Különleges, egyedülálló találkozóhellyé és alkotóműhellyé vált, civil agora a város közepén, ahol új köntösben tért vissza a klubélet. A Gödör fontos feladatának tekinti a kortárs élőzene, a roma és más kisebbségi művészet és a friss civil kezdeményezések bemutatását.
  
  Az ötödik születésnap házigazdája a Gödör Klubért Egyesület. Az évekig emlegetett, de az életben maradáshoz sürgősebb feladatok miatt halogatott, most végre megalakult egyesület célja a hatékony szerepvállalás a klub életében, a tervezett, nyitás óta vágyott, építészetileg is teljes Gödör Klub megvalósításában. Gödör Klubért Kulturális Egyesület alapító tagok: Bródy János, Derdák András, Dresch Mihály, Eltér István, efZámbó István, Filep Ákos, Gryllus Vilmos, Kovács Antal, Máté Péter, Maróti Dániel, Menyhárt Jenő, Müller Péter Sziámi, Pohárnok Mihály, Rutkai Bori, Sepsik Bence, Szilvási István, Szombathelyi János, Víg Mihály.
  
  A fesztiválon bemutatásra kerül a Gödör Klub paletta színe-java. Jazz, folk- és világzene, rock, pop, színészzenekar, elektronikus zene, kortárs tánc és performansz. Az öt év esszenciája.
  Reflektorfénybe kerül a háttérből két grafikusművész: Králl Szabolcs és Medgyesi Ferenc, munkáikat eddig ott hordtuk a zsebünkben, elsuhantunk mellettük az utcán, most összegyűjtve tükör a múltból. Plakátkiállítás az öt év anyagából. Megelevenedik a múlt és a háttér a feljelentésekben is. Közülük a legszívhezszólóbbakat közszemlére bocsátjuk. Szerzőik gyakran a közélet jelesei, néha a klub későbbi vendégei és még sokan mások. A kiállítás megnyitóján a Darvasok zenélnek

  Programok

  Első nap - Jazzgödör:
  A sorozat keretein belül legsikeresebb jazzelőadókból lesz válogatás, teret adva a fiatal tehetségeknek is a bemutatkozásra. A koncertek mellett a Szabó Réka nevével fémjelzett Tünet Együttes Olyan Furcsa vagy ma című performanszát láthatja a nagyérdemű, ahol egy belevaló vizuális csapat, egy ferdelelkű zajzenész és egy súlyproblémákkal küzdő táncos azt a kérdést feszegetik: hogyan lehetnénk önmagunk árnyékai? A fellépő együttesek: David Yengibarjan és barátai, Triton, Dresch Quartet, Chalaban.
  
  Második nap - Folk- és világzene:
  Elsőként hazánk kedvenc folkzenekara, a Kaláka együttes játssza megzenésített verseit. A Fabula Rasa szintén törzsvendég együttes, eklektikus zenei világát a környező népek folklórjának izgalmas ritmikái és témái ihletik, melyeket rendkívül mély érzelmi fűtöttség és sokszínűség jellemez. A Romano Drom évek óta a Gödör Klubban tartja rendszeres koncertjeit, ez alkalommal már a készülő - negyedik - albumukról is játsszanak dalokat. A Napra egyre nagyobb ismertségnek örvendő zenekart többek között első lemezbemutató koncertje is a Gödör Klubhoz köti. Zenéjük közös kiindulópontja a Kárpát-medence népzenéje, kortárs értelmezésben és megvalósításban. Most táncosokkal kiegészülve lépnek a színpadra. A koncertek után a Franciaországból érkező Dj Tagada ott folytatja, ahol az előtte játszó zenészek abbahagyták: balkanbeats zenéjére mindenki vígan hajnalig rophatja!
  
  Harmadik nap - Világgödör:
  Különleges Heaven Street Seven koncerttel indul az este, a HS7 akusztikus programja csupa különlegességet ígér: a mostanában megszokott HS7-koncertműsortól eltérő számokat, dalok a megszokottól eltérő verzióit. Valamint az ország egyik legjobb, de mindenképp legcsaládiasabb romafolk-zenekarával, a Karaván Famíliával kiegészülve, több közös nevezőre hangszerelt sláger szólal meg. Nem mindennapi élmény lesz, ezt ígérhetjük. Utána a párizsi operából induló, két hétre a Gödör Klubba érkező Jean-Marc Torres táncperformanszára kerül sor, melyet az első Gödör Klub TALC tánckurzus résztvevői adnak elő.A Krétakör SzínészTánczenekar koncertje minden alkalommal valódi ünnep a klub közönségének, az ünnepi alkalomra a Krétakör Társulat színészei sok meglepetés dallal készülnek. A koncertek után Vida Tóni - Tordas Rádió Partyjára mulathat a közönség virradatig.
  
  Negyedik nap - Pop-Pourri:
  Színes-illatos szombat esti koncert kavalkáddal, és Máthé Gabi Gödörre írt sikerdarabjával, a Szilánkos porszemekkel várunk mindenkit. Elsőként az Átmeneti Kabát lép színpadra, melynek kulcsfigurája Dévényi Ádám. Ő egy kiveszőfélben lévő zenészfajta: egy alanyi dalszerző, gitáros, szövegíró, szellemi szabadfoglalkozású alkotóművész. Még a 70-es években tűnt fel fanyar lírai dalaival, amelyek hamisítatlanul egyediek. Szövegei költői igényűek. Utána Bródy János következik, aki generációkat átugorva ezúttal Bérczesi Róberttel, a Hiperkarma frontemberével játssza dalait. Az est további részében főként az elektronikus tánczenéké a főszerep, a The Carbonfools érdekes egyvelege az elektronikának és a hangszeres zenének. Titusz sajátos zenei világa már a tilosos idők kezdetén is feltűnést keltett az éterben, ma is igazi ínyencségnek számít a Carbonfools zenekarral játszott zene. Az elektronikus zenei élet hazai helytartója, az Anima Sound System ez alkalommal kibővített, teljes legénységgel érkezik, hogy mindenkit megtáncoltasson, különleges vizuállal fűszerezve a zenét.
  
  Ötödik nap - Azok a boldog 80-as évek:
  Underground zenei kirándulásra invitálunk mindenkit! Elsőként a Hobo Blues Band koncertjére kerül sor. Ők a régi darabok mellett most elkészült Senkifalva című új nagylemezük dalait is játsszák. Utánuk a Sziámi lemezbemutató koncertje jön, nekik már csak azért is itt a helyük, mert a Sziámi zenekar adta öt évvel ezelőtt a Gödör Klub legelső koncertjét! A fesztivál ünnepi Balaton Klubbal zárul, ahol a Balaton zenekar vendégeiként olyan régi arcok tűnnek fel, mint Menyhárt Jenő, Dénes József, Másik János (Európa Kiadó), ef Zámbó István, Fe Lugossy Laca, (A. E. Bizottság), Peter Ogi (Spions), Bárdos Deák Ági és Müller Péter (Kontroll Csoport) és még sokan mások, egy kis időutazás céljából.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

VilágVeleje Produkció

Gödör Klub

 programajánló: 
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
2024. április 30.
Glenn Hughes: Deep Purple - Burn lemez 50 éves jubileumi turné budapesti állomással!
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
Sabbath, Dio, Jethro Tull dalokat is előad májusban az Electric Guitarlands 4 gitárhőse
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
AWS - Innen szép nyerni lemezbemutató koncert a Budapest Parkban
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Dan Patlansky Budapesten
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
 kiemelt 
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
  
November 15-én érkezik Budapestre a Dead Daisies 2024-es turnéja, ami az ősszel megjelenő új nagylemezt, és pár nap múlva eléhető címadó dalt is elhozza majd a hazai közönségnek

Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Esti Kornél a Budapest Parkban
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 diane kruger    peter watkins    martin scorsese    world painted blood    continoom    david lynch    twitching tongues    holy moses    penélope cruz    remorse    hupikék törpike    infected mushroom    untsoppable    uriah heep    emilrulez    valentines day    subscribe    cannabis corpse    benedict cumberbatch    való világ    the dark knight rises    mastodon    európa kiadó    holy moses    fekete sereg  

r47
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!