hosting: Hunet
img_up/1611/bannerc96814ea.gif
  cikkekfotók        
előzetes [fesztivál]  2002. május 23. csütörtök   14:32
nincsen hozzászólás

szerző: U. N./ Hammer Music Production
SUMMER ROCKS 2002 Fesztivál
Budapest, Petőfi Csarnok szabadtér 2002. június 7-8-9.

  Összefoglaló a Summer Rocks fesztiválok eddigi történetéről
  
   A Summer Rocks fesztivál két éve indult, azzal az alapötlettel, hogy végre Magyarországon is legyen igényes, nagyszabású, nemzetközi szintű fesztiválja a kemény rock és metal zenéknek. Nyugaton számos hasonló, nagy nevű fesztivált találni minden nyáron (Wacken, Dynamo, Bang Your Head, stb.), melyek zenerajongók ezreit, tízezreit vonzzák az egész kontinensről.
   Az első Summer Rocks 2000-ben került tehát megrendezésre. A két napos, hagyományteremtő rendezvény beváltotta a hozzá fűzött reményeket, hiszen mindkét nap többezer ember látogatott el a Petőfi Csarnokba. Az időjárás ugyan nem kedvezett a bulinak, ám az tisztán érződött, hogy valami nagyszerű kezdődött el. Olyan zenekarok léptek fel a két nap alatt, melyek az európai ill. magyar metalszíntér legjobbjai közé tartoznak (s ez azóta is alapvető jellemzője a Summer Rocks-nak), így pl. Gamma Ray, Pink Cream 69, Marduk, Immortal, Borknagar, ill. Ossian, Pokolgép, Ektomorf.
   A második Summer Rocks, a 2001-es csupán egy napos volt. Mivel eddigre már itthon és külföldön is elterjedt a fesztivál neve, ez a fesztivál bizonyos előrelépést jelentett az átlagos nézőszám tekintetében, és rengeteg külföldi rajongó is érkezett. A rendezvényen a következők léptek fel: az olasz fantasy metal király Rhapsody, a finn folk-space-dark metalos Amorphis, a német power metal csoda Edguy, a svéd death metal vikingek, az Amon Amarth, a szintén svéd progresszív metal kiválóság Pain Of Salvation, valamint egyetlen magyar résztvevőként a szintén progresszív metalban nagyszerű Stonehenge.
  
   Az előzményeknek köszönhetően a harmadik Summer Rocks-ra már tizesével jelentkeztek a zenekarok. Talán így is bátor lépés, hogy három napos lesz a fesztivál, de egyrészt minden okunk megvan a bizakodásra, hiszen minden eddiginél erősebb a kínálatunk a fellépőkből, másrészt pedig, ha nem lett volna kellő bátorság a szervezőkben eddig is, akkor aligha kerül megrendezésre a Summer Rocks. És az eddigiek a szervezők elszántságát igazolták.
   Reméljük, így lesz most is, s a Summer Rocks 2002 valóban az év legnagyobb rock/metal ünnepe lesz!
  
  Június 7. péntek (kapunyitás: 16.00)
  
  MANOWAR
   Az első nap főzenekara az amerikai Manowar. A legendás zenekar a ´80-as évek eleje óta a Heavy Metal stílus egyik legfőbb zászlóvivője, mi több, A Heavy Metal zenekar tökéletes megtestesítője. Hazánkban eddig kétszer jártak, mindkét alkalommal megtöltve fanatikus metalhívekkel a Petőfi Csarnok nagytermét. A zenekar híres hangos és erőteljes koncertjeiről, így biztosra vehető, hogy óriási és látványos műsort adnak majd ezalkalommal is. A Manowar 5 éve nem jelentetett meg új stúdiólemezt - épp a fesztivál előtt néhány nappal kerül a boltokba az új mestermű, a Warriors Of The World címet kapott album, így csak még fokozottabb a rajongók várakozása.
  
  KALAPÁCS
   Kalapács József a Pokolgép énekeseként vált ismertté hazánkban. Józsi a ´80-as évek közepétől számít A Magyar Heavy Metal Énekesnek. És ehhez egész pályáján, úgy az Omen-ben, mint a színházi előadásokon (pl. Attila - Isten kardja, Macskák) és szólóban hű maradt. Kalapács nevű projectje 2000-ben indult, tapasztalt, ismert zenészekkel. Első albumuk egészen korai, soha ki nem adott Pokolgép dalokat tartalmazott - ám a fesztiválra megjelenik az első teljesen új anyagot tartalmazó lemez is, melyet a Summer Rocks-on fognak bemutatni.
  
  DEW-SCENTED
   A német Dew-Scented 10 éve indult, s idén megjelent albumuk már a negyedik a sorban. Az azelőttiek is kiváltották a metal underground elismerését, ám kétség nem férhet hozzá, hogy a világ az Inwards lemez miatt fogja megismerni a csapat nevét. Méghozzá azért, mert az utóbbi évek egyik legkiemelkedőbb, legnagyobbat ütő thrash metal anyaga ez, mely a klasszikus thrash-t a jelenkor elvárásainak megfelelően alakítja. Az egész fesztiválon egyetlen náluk is nagyobbat zúzó banda fog fellépni, legnagyobb példaképük: a Slayer!
  
  IRON MAIDNEM
   A humoros szójáték egy kipróbált szolnoki arcokból álló zenekart takar, mely a Heavy Metal egyik alapvető zenekara, a brit Iron Maiden iránti tiszteletét és rajongását a legnemesebb formába öntve mutatja ki. A csapat ugyanis a klasszikus Iron Maiden dalokat játsza koncertjein. S ha valakit meglepne, hogy egy tribute-zenekar fellép egy ilyen fesztiválon, annak csak egyet mondhatunk: gyere el és nézd meg magad! A koncert után azt fogod mondani, megérte! Az együttes tagjai közt találjuk Bozsik Patrikot, aki pár éve az RTL Klub Kifutó című tehetségkutatójának a döntőjéig jutott egy heavy metal dallal, amit az a Bruce Dickinson énekelt eredetiben, aki épp az Iron Maiden énekese!

  Június 8. szombat (kapunyitás: 14.00)
  
  IN FLAMES
   A svéd In Flames az ún. göteborgi death metal egyik legnagyobbja. Ez a zenei stílus ötvözi a death metal súlyát, kíméletlenségét a heavy metal dallamosságával, és ennek megfelelően mindkét stílus rajongói szeretik őket. Hogy megérdemlik, hogy ők legyenek a szombati nap főzenekara, azt már az is fényesen bizonyítja, hogy 2000. őszén jártak már a Petőfi Csarnokban, ahol rajongók ezrei lettek gazdagabbak egy felejthetetlen élménnyel. Nem is kétséges, hogy az új lemez előtt álló svédek ezalkalommal is óriási koncertet fognak adni!
  
  TEN
   A brit Ten az élő bizonyítéka annak, hogy van még klasszikus brit hard rock a Rainbow és a Deep Purple után. A csapat mindenféle különösebb felhajtás és híresztelés nélkül, „csupán” egymást követő, elképesztően magas minőséget képviselő lemezeivel jutott arra a helyre, ahol most tart: a dallamos hard rock élvonalának a legelejére. És ezt természetesen a magyar dallampártiak is jól tudják. Ugyan a Ten még sosem járt hazánkban, ám rajongótáboruk évről évre, lemezről lemezre növekszik. Nem is kérdéses, hogy a nézőtéren sok százan, ha nem ezren fognak örülni, amikor a Ten a húrokba csap!
  
  BORKNAGAR
   A norvég Borknagar az első Summer Rocks-on, 2000-ben már fellépett hazánkban, óriási sikert aratva. Azóta történt annyi változás, hogy új énekes került hozzájuk, ám az új arcot, Vintersorgot épp akkora tisztelet és szeretet övezi hazánkban, mint elődjét (a Dimmu Borgirba távozott Simen-t). A Borknagar olyasfajta epikus és monumentális zenét játszik, melyben a black metal ellenállhatatlan ereje és a heavy metal dallamossága az északi népzene tisztaságával egyesül. Ám mindez olyan formában kerül elő a zenekari tagok keze alól, melyben már nem lehet elkülöníteni az egyes elemeket, mert tökéletes, csak a Borknagarra jellemző, megbonthatatlan egységet képeznek. Észak szerelmeseinek szívébe fog marni ez a koncert!
  
  DEAD SOUL TRIBE
   A Dead Soul Tribe az ex-Psychotic Waltz énekes (régebben Buddy Lackey, ma Devon Graves) új zenekara. Devon itt már gitározik is, és a zene valamelyest egyszerűbb, mint régi bandájában. Kevésbé progresszív, közelebb van a rockzene alapjaihoz (Led Zeppelin, Black Sabbath, Jethro Tull). Ám a saját dalok mellett számíthatunk pár Psychotic Waltz nótára is. S hogy ez miért olyan fontos? Mert a Waltz ´97-es budapesti koncertjét nem csak az ott megjelent rajongók emlegetik azóta is életük legnagyobb koncertélményei között, de maga Devon is! Így elképzelhető, mekkora várakozás előzi meg a Dead Soul Tribe első magyar buliját.
  
  DYING WISH
   A szombati nap egyetlen magyar fellépője egyben az első volt, aki Summer Rocks fesztiválon fellépett, hiszen két éve ők nyitották meg a fesztivált. A püspökladányi gárda azóta megjelentette második albumát (The Never-ending Road), mellyel megszilárdították pozíciójukat, mint az underground metal zenekarok egyik legismertebbje. Nordikus ízekkel teli dallamos death metaljuk mára rajongók ezreit hódította meg, így biztosak lehetünk benne, hogy ismét kimagaslóan fognak szerepelni a fesztiválon.
  
  Június 9. vasárnap (kapunyitás: 16.00)
  
  SLAYER
   Az amerikai Slayer egyike az egész metal történelem legmeghatározóbb zenekarainak. A thrash metal királyai ők, de a black, death és modern extrém metal stílus sem olyan lenne, amilyen, ha nincs ez a zenekar. De még Tori Amos meg Bryan Adams is szereti őket. A Slayer a ´80-as évek első fele óta csaknem töretlen lendülettel zúz, és a legbrutálisabb zenék trónjáról még senkinek sem sikerült őket letaszítani. Ha létezik zenei megfelelője a háborúnak, akkor az a Slayer. A legendás együttes már kétszer járt hazánkban, mindkét alkalommal megrengetve Budapest koncerttermeit. A Manowar mellett őket várják a legtöbben, és nem túl valószínű, hogy csalódást okoznának...
  
  BLIND MYSELF
   A Blind Myself ugyan magyar zenekar, ám a srácok már évek óta New York-ban élnek, dolgoznak és zenélnek. Új albumuk felvételei kedvéért utaznak mostanában haza, és abban a szerencsében lesz részünk, hogy láthatjuk őket élőben is, méghozzá az új, new york-i dobossal együtt. A Blind Myself zenéje mutat rokonságot a Slayerrel is, és egyéb súlyos bandákkal, ugyanakkor a kezdetektől fogva jellemző volt rájuk a modernség és a mélység is (úgy szövegi, mint zenei értelemben).
  
  CADAVERES DE TORTUGAS
   A Cadaveres De Tortugas az a zenekar, amelyet elsőként kell említeni, ha a magyar underground HC/metalról beszélünk. A (zömében) székesfehérvári zenekar hosszú évek óta töretlen és elképesztő lelkesedéssel és tudatossággal halad előre maga választotta pályáján, példát szolgáltatva mindenki számára, aki abban bízik, hogy a jó értelemben vett „csináld-magad-mozgalom” még elérhet valamit. Mert tényleg elérhet, nem is keveset, legalábbis a CDT pontosan ezt teszi. Lemezről lemezre növekszik rajongótáboruk, sikereik. Legutóbb a Tankcsapda turnéján zúzták meg az országot. A TCs rajongótábora híres arról, hogy kíméletlen az előzenekarokkal, ám a CDT mindenütt meg tudta győzni az embereket.
  
  Jegyárak és -rendelés
  
   Napijegy: 5000 Ft, hétvégi jegy: 12000 Ft (utóbbi csak május 31-ig kapható!)
  A hétvégi jegyhez az alábbi boltokban ajándék CD jár: Hammer Zenebarlang, Headbanger, Ticket Express, Vigadó Tickets, Publika, Elektromos Krokodil, CD Pince, Hammer Zenevár (Eger), Hammer Zenebánya (Tatabánya), Hammer Zenegyár (Miskolc), Rock-Ness (Debrecen), Metal Sarok (Kecskemét), Káosz (Székesfehérvár).
   Internetes jegyrendelés: www.concerto.hu
   Szervező: World Of Rock Kft.
   Támogatók: Metal Hammer, Wigwam, Concerto, Arany Ászok, Marshall, Tempo R&B Kft., Apenta, 1G RecordsSzólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:
 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Concerto

 programajánló: 
2021. április 20.
Loudness 2021. DURER KERT (Dürer Kert - Budapest)
2021. május 3.
Helloween 2021. UNITED ALIVE PART 2 (Papp László Budapest Sportaréna)
2021. május 13.
Nick Cave and the Bad Seeds 2021. tavasz (Papp László Budapest Sportaréna)
 a rovat legfrissebb cikkei: 
2022-ben Accept, Phil Campbell and the Bastard Sons, Flotsam & Jetsam a Barba Negra klubban
Unleash the Archers, Striker, Northtale a Barba Negra klubban
Főzzünk embert és együnk tudományt! - a Tudósok ökumenikus diétakoncertje Afrikából
Az online térbe költözik a Müpa tehetségbörzéje, a Jazz Showcase
Online koncertre vár minket a Dream Theater
Estas Tonne Magyarországon- Essential Sounds of the Universe
Fishing on Orfű 2021. Pótdátum!
A hazai jazzszcéna két kiválóságával folytatódik az ősz a Müpában
Ismét együtt a hazai rock szupergroupja! – Először lép fel a Müpában a Tátrai Tibor vezette Magyar Atom
 kiemelt 
2022-ben Accept, Phil Campbell and the Bastard Sons, Flotsam & Jetsam a Barba Negra klubban
  
2022

Unleash the Archers, Striker, Northtale a Barba Negra klubban
Fleshgod Apocalypse, Ex Deo 2021
Pineapple Thief az A38-on
Helloween 2021. UNITED ALIVE PART 2
 friss hozzászólások 

Két tizenéves srác hip-hop projektje (2)
Cinetrip nyár (1)
Turin Horse címmel debütál a Bengal rockprojekt videoklipje (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto Music
Hammer Concerts
Livesound Productions
VilágVeleje Produkció

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 volt 2012    vdiámpark    efott arcok    zaphod    van még remény    arnÓczky noÉmi    devastating enemy    pénzcsináló    rita ora    eva longoria    batman    bon scott    parway drive (aus)    aetrigan    the hellacopters    nina hagen    the orange strips    entombed    dying fetus    the biters    foundation    jens bogren    omega diatribe    scarlet aura    the orange strips  

img_up/1611/bannerc96814ea.gif
Copyright 2000-2021 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!