hosting: Hunet
r31
  cikkekfotók        
előzetes [fesztivál]  2007. október 29. hétfő   15:49
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Almássy Téri estek: Quimby Family tugedör plusz
2007. november 2-3. péntek-szombat 19:00. Budapest - Almássy Téri Szabadidőközpont (VII. Almássy tér 6. Tel.: 352 15 72)

  Az Almássy Téri Szabadidőközpont Budapest legrégebbi koncerthelyszíne. Generációk találtak ott kedvenc zenekart, nagy szerelmet, boldogságtól mámoros éjszakákat. Előttünk egy szezon, mikor ezt felidézheti idős és fiatal: a jövőre 25 éves épület 25 fesztivállal ünnepli megnyitásának évfordulóját. Idén mert jövőre bezár a Ház, véglegesen ezért mindegyik fesztivál egy gyertya a ház képzeletbeli és valós születésnapi tortáján. Bár az Almássy megszűnik, de mi mindenkit biztatunk: Zárkózz fel! Számolj velünk vissza, búcsúzzunk együtt!
  
  A Quimby fesztivál a visszaszámolás sorában épp a 13.
  
  A Quimby tagjainak az „anyazenekaron” kívül egyéb működő zenekarait, és a fesztivál végén magát a Quimby koncertjét is felvonultató fesztiválon lesz ékszer-, festmény és zenekari apróság kiállítás (Kiss Tibor, Kárpáti Dódi, Mikuli Feri és a többiek), filmek, one-man show és egyéb ínyencségek. Filmvetítés, közös dzsemmelés, két nap tömény Quimby. Az Almássyn olyan zenekarok lépnek fel, amelyekben a fesztivál fő fellépője, a Quimby zenekar egy-egy muzsikusa játszik: Dalok a konyhából, Szilárd, Üllői Úti Fuck, Realistic Crew, Marlboro Man, A kutya vacsorája, Ludditák, Pékség, Quimby.
  
  A tíz csapat külön-külön színpadképet és kizárólag erre az estére kitalált műsort hoz a Szabadidőközpontba. A különleges vizuális világ az épület egészében megjelenik majd: a ház huszonöt évének egyik legkülönlegesebb, képeken illusztrált dekorációját épp a Quimby hozta a házba 2000 februárjában. Ezt hagyománnyá avatva idén novemberben is kihasználtatik minden épületadottság, ami látványként egy plusz elemet jelent az összművészeti kavalkádban. Az első emeleti aulában vetítést, a második emeleti kamarateremben festmény és ékszerkiállítást, dedikálást, beszélgetéseket felvonultató két nap az egész házat belakja.
  
  Pénteken a közönség este héttől kötetlen beszélgetés formájában, Rieger Johanna moderálta beszélgetésen találkozhat a zenekarral, szombaton este héttől debütál a Dob+Basszus egyórás Quimby történetéről készített adása Lévai Balázs hosszabb rendezői változata
  
  Pénteki fellépők:
  
  Dalok a konyhából
  Ludditák
  Pékség
  Üllői Úti Fuck
  Nigaz
  A Kutya Vacsorája
  Quimby tugedör zenekartalálkozó és beszélgetés kiállításmegnyitó
  A koncertek után Miki kever
  
  Szombati fellépők:
  
  Livius stand up comedy
  Szilárd
  Marlboro Man
  Quimby
  Realistic Crew
  
  Filmvetítés: Dob+Basszus: A Quimby története Lévai Balázs hosszabb, rendezői változata
  A koncertek után Miki kever
  
  A fellépő zenekarok:
  
  Dalok a konyhából - Gazda Bence, Nemes Zoltán és Kiss Tibor. A hármast az együtt zenélés öröme tartja össze, jobbára már meglévő, külföldi számokat választanak, amik az együttgondolkodás és zenélés révén alakulnak át olyanná, amilyenre ők szeretnék. A stílus az énekes anyazenekarához közel álló, melankolikus, romantikus, ugyanakkor sokat mondó és dallamos. A trió saját számok mellett főleg ismert klasszikusokat játszik, mint például a Doors Light my fire című slágere.
  
  Alighanem a Ludditák, azaz a Bátaszékről elszármazott Fiáth nővérek, MC Móki és MC Titi a magyar rap élet legbájosabb, legizgalmasabb, legszellemesebb szószátyár fenoménjei. A Ludditák olyan, mint a Tereskova rapben, csak még annál is sokkal jobb, bájosabb, okosabb és szerethetőbb.
  
  Pékség: Kárpáti Dodi 2006 végén saját ötletei megvalósításához összegyűjtötte kedves zenészkollégáit és elkészített egy saját albumot, melyen saját hangszere, a trombita dominál. A négyfős kiszenekar igazi zenei csemege senki se hagyja ki őket ezen a két napon!
  
  Az Üllői Úti Fuck neve fogalom a honi pop zenében. Az erősen budapesti illetőségű zenekar 1988-ban került először színpadra, azóta léptek már fel ötven, illetve ötvenezer ember előtt, voltak már hárman, néhanapján négyen is, s az R.E.M. éppúgy játszott már utánuk, mint mondjuk a Humbugtu gimnáziumi önképzőkör zenekara. Az eredeti felállásból mára már csak Szántó Gábor maradt. A zenekar mind ez idáig három teljes nagylemezanyaggal sokkolta a nagyérdemű közönség arra fogékony tagjait.
  
  A Kutya Vacsorája: Varga Livius komoly, kipróbált muzsikusokból álló kollektívát toborzott maga köré, mely kollektíva színpadon tökéletes zenekarként funkcionál, a stúdiófelvételek során pedig Livius alapötletei és a tagok zenei elképzelései majd a csapat legfőbb stúdiómegfejtője, Kovács Geri instrukciói alapján alkotóközösségként működik. A zenekar tagjai a rock, az alternatív rock, a soul, a jazz és a népzene világából érkeztek és ez az érdekes elegy érzékelhető a Kutya Vacsorája zenéjében mindmáig.
  
  Szilárd: Szilárd, teljes nevén Balanyi Szilárd 1974-ben született Balatonfüreden és érettségi után, Budapestre költözve, 1994-ben csatlakozott a Quimby zenekarhoz. A tenni akarás hevében, 2001-ben úgy döntött, hogy felesleges energiáit önálló lemezek készítésére fordítja. 2002-ben megjelent első önálló albuma a Halmazállapot. Szólókarrierjét azóta is töretlenül és kitartóan építgeti. Énekel, szöveget és zenét ír, hangszerel és persze továbbra is a Quimby oszlopos tagja.
  
  Marlboro Man: A zenekar, melynek hangzását a hosszú évek során a pozantól a vibrafonig számtalan nem mindennapos hangszer is színesítette a megszokott rock-instrumentumok mellett. A koncerteket olyan show kíséri, amit semmi pénzért nem éri meg kihagyni.
  
  Quimby: A Quimby Magyarország egyik legkísérletezőbb zenekara. A saját magát az önmaga definálására kitalált heavy sanzon műfaji kategóriába soroló csapat 1991 óta számtalan művészeti ággal kacérkodott már. Volt színházi alkalmazott zenekar; filmzenét szolgáltató szerzőbrigád; tagjai számtalanszor léptek fel más zenei közegből érkező muzsikusokkal, feltűntek filmekben, sőt, kacérkodtak már a költészet kategorikusan zárt világába való belépéssel.
  
  Realistic Crew: A Realistic Crew 2000-ben alakult alkotói csoportosulás, melynek három tagja (Vranik Krisztián, Kalotás Csaba és Antal Barbara) főleg zenével, filmmel és fotográfiával foglalkozik. A csoport készített filmzenét a Macerás ügyekhez és a Fekete keféhez, emellett számtalan projektet futtatnak párhuzamosan. A Realistic Crew zenei világát sötét, súlyos hangulatok, absztrakt hiphop- és triphop-elemek szövik át.
  
  Elővételes jegyek kaphatók az Almássy Téri Szabadidőközpontban, a Ticketportal eladóhelyein és online a www.ticketportal.hu weboldalon.
  
  A napijegy elővételben 2000 Ft, a program napján 2500Ft;
  kétnapos bérlet elővételben 2500, a helyszínen 3000 Ft



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
2024. április 30.
Glenn Hughes: Deep Purple - Burn lemez 50 éves jubileumi turné budapesti állomással!
 a rovat legfrissebb cikkei: 
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
AWS - Innen szép nyerni lemezbemutató koncert a Budapest Parkban
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Dan Patlansky Budapesten
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
 kiemelt 
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
  
Nyáron sem maradunk ütős és modern metal bulik nélkül a fővárosban

Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 pál utcai fiúk    the girl with the dragon tattoo    maeotis    fred durst    wattican punk ballet    kalmah    milking the goatmachine    larry hangman    george benson    cro-mags    gesztelyi nagy judit    sorsügynökség    dave lombardo    true grit    alexandra    bardo    the last days of jesus    nagyfiúk    fesztivál    dream theater    dead end    give em blood    hol van ilyenkor a rendőrség?    david guetta    noctem  

r50
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!