hosting: Hunet
r33
  cikkekfotók        
magazin [mozaik]  2007. október 6. szombat   17:29
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
A magyar MTV átadja első zenei díját!


  A müncheni MTV European Music Awards-on a világhírességeket jelölő kategóriák mellett a számunkra mindenképpen különleges Legjobb Európai Előadók-nak járó díjak is gazdára találnak. E kategória jelöltjeit hagyományosan azok az országok állítják össze, ahol van helyi nyelvű MTV. Idén először az október elsején elindult hazai zenecsatorna is kihirdeti azt a legjobb 5 hazai előadót vagy együttest, aki esélyes e megmérettetésben. A jelöltek listáját egy hazai újságírókból, rádiósokból és egyéb zenei szakértőkből álló szakmai zsűri szavazatai alapján írta össze a magyar MTV. Azokra lehetett voksolni a szakmabelieknek, akik nyilván MTV kompatibilis stílust képviselnek és az elmúlt egy évben jelentettek meg albumot.
  
  Az öt legjobb MTV-s eladó vagy csapat: Ákos, Heaven Street Seven, The Idoru, The Moog és a Neo lettek! Szavazataitokat már most várják a legjobbnak kijáró dicsfény reményében a jelöltek a 1793-as telefonszámra küldött sms formájában, ahová a kedvenced kódját kell eljuttatnod. Ha Ákost választod ezt írd be: MTV01, ha HS7-et bírod: MTV02, ha The Idoru a te zenéd: MTV03, ha a The Moog a kedvenced: MTV04 és végül, de véletlenül sem utolsósorban, ha a számodra a Neo az igazi: MTV05 kódot pötyögd be!
  
  A november elsejei EMA után a Legjobb Európai Előadóknak járó díjak egyikét itthon adja át Málnay B. Levente, az MTV Networks Magyarország vezérigazgatója.
  
  Ákos kód: MTV01
  
  Az egyik legkarizmatikusabb magyar előadó 2006-ban, négy év után jelentkezett új, Még közelebb című stúdióalbumával. A zene, a szöveg és a hangszerelés is Ákos munkája, így elmondható, hogy igazán személyes hangvételűre sikerült. Elektronika, akusztikus gitár, dörgedelmes rock hangzás és élő vonóskar egyaránt hallható a lemezen, és a Vivat Bacchus énekegyüttes is felbukkan egyes dalokban. A 12 vadonatúj szerzeményt tartalmazó korong platina minősítést ért el, emellett Ákos rendre teltházas és fergeteges hangulatú koncerteket ad a lemezbemutató turné keretében. Közel húsz éves pályafutása alatt 26 magyar, és 6 angol nyelvű albumot készített. Háromszoros VIVA COMET-gömb nyertes, 2001-ben, 2003-ban és 2007-ben jelölték, mindkét alkalommal hazavitte a díjat, továbbá számos szakmai és közönségdíj tulajdonosa is.
  
  Heaven Street Seven kód: MTV02
  
  A Heaven Street Sevent 1995-ben a két főiskolás évfolyamtárs, Szűcs Krisztián és Németh Róbert alapította meg. 1997-ben jelent meg Goal című lemezük, és elkészült a zenekar első komoly klipje a Wallflower című dalhoz, amely szerepelt az MTV műsorában is. 2000-ben került a boltokba első teljes egészében magyar nyelvű lemezanyaga, a Cukor. Ez olyan későbbi slágereket tartalmazott, mint a Mozdulj, a Sajnálom vagy a Krézi srác. 2001-ben a zenekar négyszámos, angol nyelvű EP-jét, a White Lies In Hi-Fi című korongot az angol Record Collector a hónap kislemezévé választotta. A zenekar Szállj ki és gyalogolj című albumért 2005 tavaszán megkapta a MAHASZ Fonogram-díját, az Év rockalbuma kategóriában. 2006 elején pedig a franciaországi Cannes-ban elnyerték az EU, a MIDEM és az MTV Europe közös díjának, a Border Breakers Awardnak European Breakthrough Award nevű különdíját. Legutóbb Sordid Little Symphonies című angol nyelvű lemezük jött ki, amelyet Nyugat-Európai turnén mutattak be.
  
  The Idoru kód: MTV03
  
  Az énekes Andy, a szólógitáros Tibi, a basszeros Maty, a gitáros Big és a dobos Lac felállású The Idoru zenekar 2003-ban alakult meg. Első komolyabb megjelenésük egy japán lemezcég válogatásához fűződik. Miután nevet szereztek maguknak a európai hardcore színtéren, 2004-ben csatlakoztak az ausztrál Burning Season Records kiadóhoz, ahol kijött Brand New Way, Brand New Situation című albumuk. A következő állomás a 2005-ös Hopeless Illusions EP volt, melyet 2006-ban a tíz számot tartalmazó Monologue követett. Erről elsőként a címadó dalhoz készítettek egy animációs videót.
  
  The Moog kód: MTV04
  
  A The Moog zenekar 2004 elején alakult, magját egy gimnáziumi formáció képezi a mai napig. A 2004-es No Future fesztivál keretében adták első komolyabb koncertjüket, melyet több hazai médium is pozitív kritikával illetett. Ezt követően a zenekar egyre több koncertmeghívást kapott Krakkótól, Bécsen át Pozsonyig. 2005 októberében többszáz jelentkező közül a The Moog bejutott az ABC elnevezésű osztrák-magyar tehetségkutató tízes döntőjébe. Első albumuk munkálatait 2006-ban kezdték el Budapesten, de már egy a Los Angeles-i MuSick Records kiadó égisze alatt jött ki. A 10 számos nagylemez keverési munkálatait Seattleben végezte a legendás Jack Endino, aki az 1989-es első Nirvana albummal tett szert világhírnévre. A fiatal együttes február végén indult első, hat hetes amerikai turnéjára, mely összesen körülbelül 30 koncertet foglal magában. A lemezről az I Like You került elsőként megklipesítésre.
  
  Neo kód: MTV05
  
  A Milkovics Mátyás szellemi irányítása nyomán létrejött Neo zenekar 1998-ban a produkció első bő öt évében duóként működött, amelyben Moldvai Márk alkotta a másik, és sokáig nélkülözhetetlen felet. A csapat bemutatkozó kislemeze a közismert Rózsaszín Párduc témáját dolgozta fel, és több mint 20 országban jelent meg. Utómunkálatai a londoni Abbey Road Studios-ban készültek és az Angliában kiadott maxin már Steve Lyon hangmérnök/producer remixe is helyet kapott. A videót többször is vetítette az MTV. Következő daluk, a Persuaders is hasonló karriert futott be. Első albumuk 1999 őszén jött ki, melyről a harmadik kislemezes dal, a Ranbo 13 videoklipje a Los Angeles-ben rendezett Clip-Festiválon második helyezést ért el. 2002 nyarán jelent meg a második, Lo-Tech Man, Hi-Tech World albumot beharangozó kislemez, a Diskhead. A dal klipje klip az MTV-n debütált. 2003 végén került a boltokba a duó középlemeze, a Kontroll A Filmzene EP. 2004 elején a duó tagjai úgy határoztak, hogy külön folytatják zenei karrierjüket. A Neo-t azóta Milkovics Mátyás mellett Hodosi Enikő és Kőváry Péter, valamint az év második felében beszálló elektro-dobos Szőcs Gergő alkotja. Legutóbbi albumuk, a Maps For A Voyage 2007 tavaszán jött ki, rajta a Racord Straight és az Absolution slágerekkel.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Együtt, egymásért! - Kárpátaljai est a Fonóban
Három Vámos – mesterségük: fényképész
Hat városban tartják meg a II. Halász Ferenc Országjáró Tehetségkutatót
Tavasz, muzsika, Európa
Női fókusz - Eve Arnold, Nanna Heitmann, Susan Meiselas, Inge Morath, Marilyn Silverstone
A Tatabányai Bányászati és Ipari Skanzen újjászületett!
Áprilisban rendhagyó táncházi események és új táncházak a Fonóban
Amikor a zenész tollat ragad - Tod A első regénye hamarosan magyarul is kapható lesz!
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 hammerfall    diane kruger    tesla    dote    nemes andrás    vono box    man overboard    nagyfiúk    the last charge    kirk hammett    a nyughatatlan    dote    farrelly    három kismalac    sworn enemy    zoli band    touché amoré    architects    nadir    hupikék törpikék    valentin nap    shapat terror    moog    therion    johnny depp  

r43
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!