hosting: Hunet
r39
  cikkekfotók        
beszámoló [koncert]  2007. szeptember 27. csütörtök   14:41
nincsen hozzászólás

szerző: Bandi
Head-Less, VNV Nation
2007. szeptember 8. Kultiplex

  A Kultiplexben tartotta a VNV Nation új lemezének a Judgement-nek lemezbemutató koncertjét. Előzenekar a Head-less volt.
  
  Kultiplexben bulizni mindig élmény. A legendás Blue Box moziklub helyén alapított összművészeti szórakozóhely immár kultikus helyévé vált minden rendű és rangú világi és alvilági öreg és fiatal jóérzésű huligán számára. A Kultiban az ember reggelizik, józanodik, délben ebédel, újságot olvas, este mozizik, bulizik és világot vált meg. A hely mindig tartogat meglepetéseket (pl. egy álmos vasárnap délutáni bográcsozás a kerthelyiségben), minek következtében az ember legközelebb ide szervezi a randevúit, később az üzleti megbeszéléseit, aztán azon kapja magát, hogy a posta ide kézbesíti a nyugdíját.
  
  Ezen a koraőszi estén a darkok vették birtokukba ezt az otthonosan lepattant létesítményt, a 101-es klub szervezésében az angolszász VNV Nation és a német Head-Less adott koncertet. Kötelező öltözet fiúknak a talpig fekete, lányoknak a szadomazo lakkbőr. A kellően borsos árú belépő ellenére kellemes teltház, vegyesen értő közönség és gőze sincs hm érdeklődők.
  Az első fellépő a német Head-Less, akikről annyit sikerült kiderítenem, hogy ambientet játszottak, szeretik a Depeche Mode-ot és fiatalok. Tavaly adtak ki egy lemezt, melynek címe Rouge et Noir. Sajnos a koncert után egyetlen Head-Less rajongót sem sikerült felhajtanom, később megelégedtem volna egy olyan emberrel, aki látta a produkciójukat, de ilyennel sem találkoztam. Térjünk hát át az est fénypontjára a nemzetközi VNV Nationra. Az együttes magját a dublini énekes-szövegíró Ronan Harris, és a londoni származású dobos Mark Jackson alkotja. Mellettük két szintetizátoros játszik, az egyik görög a másik német származású. A zenekar Hamburgban alkot. Most készítették el következő albumukat a Judgement-t, és ez kellő ürügyet szolgáltatott egy európai és egy dél amerikai turnéra.
  
  Zenéjükben a trance, a synthpop és az EBM (Electronic Body Music) stílus keveredik amit a tagok futurepopnak hívnak, magyarul olyan zene mint amikor a német Scooter zenéjéről egy Depeche Mode-on, Kraftwerken nevelkedő hozzáértő szigorú fej letörli a nyálat és gatyába rázza. Vagyis igényes tánczene igényes embereknek.
  Nekem, mint rockon és blueson szocializálódott fejnek egészen meglepő volt, hogy az elektronikus zenét lehet jól is játszani. Ugyanis szigorú kőkemény korrekt kiadós produkciót láthattunk, a frontember vérprofi és lelkes, csakúgy mit a dobos, aki sokszor állva dobolt és együtt énekelt a közönséggel, miközben a szintisek fegyelmezetten szintetizáltak a háttérben.
  
  A közönség szereti, ha emberszámba veszik őket és Ronanunk (a frontember) mindent meg is tett, hogy felszabadultan szórakozhassunk. A koncert felénél még egy önjelölt RNR sztár is elénekelt egy egész versszakot az egyik dalukból. Számomra egészen meglepő volt, hogy a közönség együtt énekli a zenekarral a számokat. Merthogy ez a zene erősen szövegcentrikus. A zenekar tagjai az önkifejezés eszközének tekintik a szövegírást is, ezért a szokásos témák mellett ideológiáktól függetlenül politikai és filozófiai témákat is feszegetnek.
  Az új lemezről éppen csak annyi számot játszottak, hogy az embernek kedve legyen megvásárolni és végighallgatni a lemezt, és jusson idő a majdnem két órás produkció során a régebbi kedvencekre, mint például: Crome, Homeward, Darkangel, Legion, Genessis, Fearless, Perpetual, Honour stb. Meg kell említeni a produkcióval kapcsolatban a látványt is, ugyanis vetítés is volt, a vetített képek szervesen illeszkedtek a dalok hangulatához és valószínűleg a mondanivalóhoz. Kaptunk egy kis stroboszkópot is az agyunkba, persze csak amennyi kötelező egy ilyen bulin. Mindent összevetve egy precízen felépített, megtervezett, nagy ívű, ám ízes szagos produkciót láthattunk kellő szigorral és szívvel-lélekkel előadva, ezért reméljük legközelebb nem kell majd három évet várni a következő fellépésükig.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 30.
Glenn Hughes: Deep Purple - Burn lemez 50 éves jubileumi turné budapesti állomással!
2024. május 9.
Esti Kornél a Budapest Parkban
2024. május 12.
Budapest Garden Party: Zenei - Gasztrofesztivál
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Akik házibulit csaptak az MVM Dome-ban: a Depeche Mode
Suicidal Angels, Fusion Bomb, Crimson Fire
A Normandie lenyűgözte Budapestet a Dopamine turné keretében
Cattle Decapitation, Signs Of Swarm
Fesztiválhangulat a Dürer kertben- Halflives és az Inferno Turné
Amaranthe, DragonForce, Infected Rain
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
 kiemelt 
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
  
November 15-én érkezik Budapestre a Dead Daisies 2024-es turnéja, ami az ősszel megjelenő új nagylemezt, és pár nap múlva eléhető címadó dalt is elhozza majd a hazai közönségnek

Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 christian bale    tales from the grave in space    e-force    hopes die last    emilie autumn    sick room    rohanás    elyose    album    blake lively    todd phillips    polod    will smith    volt fesztivál    ralph fienenes    kamarás iván    indian    leleményes hugo    incubus    hawthorne heights    sevenfield    the biters    morningdeer    heaven & hell    choice with no voice  

r46
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!