hosting: Hunet
r34
  cikkekfotók        
magazin [mozaik]  2002. március 4. hétfő   13:52
nincsen hozzászólás

szerző: Chi-Recordings.Com
Chi-Recordings márciusi újdonságai


   Pont egy éve kötött házasságot az ifjú Chi-Recordings és a StTropez állóhajó, pontosan egy éve indultak útjára a szerdai hajós bulik. Na ezt az egy évet próbálják tisztességesen megünnepelni egy impozáns bulival március 27-en, amikoris a két rezidens, Naga és Kevin mellett vendégként Negro, Bosi és Hau szettje fogja szítani a hangulatot. A vetítő csapat is izzítja már a szpotokat, diákat, vásznakat, szóval keszuljetek!
   Bár az Erőd utca teljes lakóközössége a pokolba kívanja a Chi-t, tovább folytatódik az „Ablak-A-Dubra Special” sorozat. A hétvégi speciálokkal ezentúl havonta kétszer szeretnének jelentkezni, melyek közül az egyik a „Hazai Iz - Dance Local” elnevezésű sorozat. A havonta jelentkező klubest a rezidens Chi zenészek és DJ-k mellett vidéki és kevésbé ismert tehetséges DJ-k, LiveAct-ek vendégszereplését szeretné felvallalni.
  
   Marcius 9-en a veszprémi DJ-producer JULEZ, a downtempo-tól a d´n´b-ig terjedő skálán mozgó ANORGANIK LiveAct produkciója, illetve a pécsi TV-torony progresszív báljaiból is ismerős Bodoo egésziti ki a Chi hadtestet.
  Ablak-A-Dubra partysorozat márciusi programja (minden szerdán a St.Tropez állóhajón, Petőfi tér 8-as kikötő. Erzsébet-híd pesti hídfő, belépő: 22h-ig: ingyenes, 22h-23h: 300 Ft, utána 500 Ft, Chi-Shop: Chi kiadványok, pólók kaphatók)
  
   Március 6: Break-TechHouse Session
   DJ-k: Gonnok, Naga & Kevin
   Március 13: Ragga-Break Session
   DJ-k: Palotai, Bosi (Love Alliance), Naga
   Március 20: Break-Trance Edition
   DJ-k: Naga, Oleg
   Március 27: Házassági évforduló!
   DJ-k: Negro, Hau, Bosi, Naga & Kevin
  
  Ablak-A-Dubra SPECIAL #3 : Hazai Iz (Dance Local) - 2002 március 9, G-Pont
  Fellépők:
  - Bodoo (Pecs),
  - Julez (Veszprem),
  - Anorganik live,
  - Naga (Chi)
  Időpont: 2002. március 9, 21h-től hajnalhasadtáig...
  Belépő: 900 Ft
  Helyszín: G-Pont, Margit krt. 50-52., az Áttrium mozival szemben
  
  Julez (Veszprém)
   A Balatonfűzfő és Veszprém között ingázó Julez jól megindult a nemzetközi ismertség felé, hisz saját zenéit és remixeit sok nagyhírű topDJ játssza már, köztük Sashával, John Digweeddel, Nick Warrennel és Pete Tonggal. De nemcsak a „progressive house” műfajában alkot, tagja az Easy Life Natural formációnak is, amivel sokkal jazzesebb, kevésbé táncorientált zenei vizekre próbálnak evezni. Nyár közepen jelenik meg a Sumsonic / Mechanism kiadónál a legújabb zenéje, amit DJ Stone-nal közösen követtek el (Julez&Stone: Always Begun), illetve éppen a napokban áll neki az új, „Auto Porno” című Barry Gilbey nóta újramixelésének, ami eredetileg a jóhírű Choo-Choo kiadónal jött ki (a label breakbeates testvérkiadója az Akademia Recordings). Az angol illetéőségű Beak Recordings is Julez maxi kiadásával szeretne nagyobb hírverést csapni maga körül, tárgyalás folyamatban :) Addig is nemsokára boltokban a „My Groove” Valentino Kanzyani remixe, és ha a jó Isten is úgy akarja, akkor a „Workin´ Underground” Lexicon Avenue remixe. MixCD szeptember környékén a Planetáriumnál várható.
  
  Bodoo (Pecs)
   12 éves kora óta gyűjti lemezeit, és mivel Pécs csak egy köpésre van a határtól, a déli szomszéd választéka erre még jól rá is segített... ´96-tól indult az underground zenék irányába, de mivel előtte dobosként zenekarozott, erősen ritmusközpontú zenei világokban érzi jól magát: „Az ritmus számomra elsőrendű, amihez szorosan jön a dallam is, mint a lélek jelenléte a zenében.” Szettjeit a régi funkok és soul zenék, az „absztrakt” francia és brit hip-hop, keleti hangzások és Afrika, szertartásos ütemek, 4/4, nujazz és nuskool jellemzik. Pécs egyik legaktívabb partyszervezője, illetve a helyi illetékességű GFM (http://www.gfm.hu) rádió oszlopos tagja. „Lemezparkom a lehető legtöbbfajta lemezt tartalmazza a világ hozzám közeli nagyvárosaiból. Ha sok pénzem lesz akkor vinyltúrista leszek.” - Bodoo
  
  Anorganik
   Hamár Julezről volt szó, épp a napokban jelent meg az Easy Life Natural formáció Keeps The Mind Active EP-je, amin található egy Gábor Deutsch remix is (ha velétlenül valaki kimaradt volna eleddig a magyar partiélet fontos információiból, az Anorganik, Gary Blade és még vagy 5 másik projectnév mögött rejtőzködő multitalentum Deutsch Gáborként lett
  anyakönyvezve). De emellett Gábor folyamatosan dolgozik, Anorganik néven készitett zenét Vajdai Vili Etchno című előadásához, amit a napokban megjelenő szaundtrekken lehet megtalálni, illetve a Subscope Recordings-nal jelent meg nagyon jó nemzetkozi visszhangot kiváltó bakelitje, rajta a Vibe-al, illetve a Pete-el (Nightshift pszeudonév alatt
  készült) közös Formulával. Ezeket a számokat egy Teebee nevű úriember újra ki szeretné adni saját kiadója égisze alatt, illetve, további tárgyalások folynak több Anorganik szám Teebee labeljén való megjelentetéséről is. A buliban liveAct-ként fog fellépni, és mint elárulta pontosan az Easy Life Natural remixszel szeretné kezdeni, és sok-sok újonan készült szám is felcsendül majd a „jólértesültek” külön örömére!

   „Bírd ki szárazon!” - 2002 március 23
  Na akkor el is lehet kezdeni a készülődést, mert nagy buli vár minket a következő szárazvizimozi-bulin. Ha valaki nem ismerné a Koma&Bones fiúkat, netalántán soha nem hallott volna a Coldcut nevű formációról, és nem ugrált volna eszeveszettül Lee Coombs kongaalapú táncparkettremegtetőire, itt van pár sor eme nevekről, hogy legyen mivel rábeszélni a barátaidat egy kiadós március 23-i bulira.
  
  Matt Black / Coldcut (Ninja Tune)
   Matt Black és Jonathan More alkotják a Coldcut formációt. 1987-ben debütáltak a „Say Kids, What Time Is It?” című kiadvánnyal, mely az első hangmintaalapú szám volt az egyesült királyság zenei palettáján. Az ex-tanár Jonathan és a programozó Matt kalózrádiókban DJ-zett, és új zeneszerzési technikákat probáltak kidolgozni. 1987-ben például ők definiálták a „remix” fogalmát, illetve mindig új utakat keresve probálták az audio-vizuál művészeti ágak egybevonásával multimédia produkciókat létrehozni...Saját video-sampling szoftverük a VJamm nagy sikereket ért el a partik látványvilágát prezentáló VideoJockey-k között, de adtak már koncertet úgy is, hogy a stúdiójukban lévő technikát vezéreltek interneten keresztül a koncert helyszínéről. Saját kiadójuk a Ninja Tune sok jónevű zenészt tömörít, hisz tőlük kerültek ki a Herbalizer, a Funky Porcini, a többtagú DJ Food formáció, vagy akár Kid Kola.
  
  Koma+Bones (TCR)
   Koma es Bones lényegében egy DJ duó, akikhez a csatlakozott d´n´b producer jóbarátjuk Proteus, majd két év útkeresés után elkészült az első nagy dobásuk a God Within, „The Phoenix” című számának K+B remixe. A breakbeat legnevesebb DJ-i kezdték játszani a lemezt, köztük Rennie Pilgrem, BLIM, Adam Freeland, Tayo, Hyper. Persze ezzel a lendülettel
  el is árasztották őket remixfelkérésekkel, melyek közül a Cotton Club klasszikus Nu Jack című felvételére esett a választás. Mivel az is nagy slágerré nőtte ki magát, kis hezitálást követően, hogy most akkor melyik kiadóhoz is szerződjenek (Freakaboom vagy TCR), már a TCR-nél találták magukat, ahol a tavalyi évben Rennie Pilgrem szárnyai alatt már meg is
  jelent a nagylemezük. Persze továbbra is ontják magukból a toplistás zenéket, remixelnek, járják a világot, szóval bejött nekik az élet.
  
  Lee Coombs (Finger Lickin´ Records)
   Lee 1989-ben kezde DJ-pályafutását, a Cambridge és London környéki acid house partykon. Rendkívül gyors sikerei hamarosan a hírhedt Eclipse bulik rezidens DJ-jévé avatták. 10 évvel később már a Home es a Fabric állandó fellépője, miközben folyamatosan jelenteti meg remixeit és saját számait is. Sokoldalú tehetségét és különös humorát tükrözi, hogy a Thrust 2 című Oscar Goldman remixéről csak hónapokkal később vallotta be, hogy Oscar valójában ő maga. 2001-ben megjelent Future Sound of Retro c. albuma óriási siker lett
  (a Ministry magazin a hónap lemezévé választotta). Azóta a világot járja, semmivel össze nem téveszthető electro, breakbeat, house és techno elemeket ötvöző szettjéivel. Lee Coombs a Two Tribes elnevezésű főkent Ausztráliára és Új-Zélandra koncentráló turnéját a budapesti Cinetrip-en zárja le!
  
   Ablak-A-Dubra SPECIAL #4: Interurban-Databass, 2002 március 30, Pacha Bár
  Fellépők:
  - DATABASS (Freakaboom),
  - Naga (Chi),
  - Kevin/Fine Cut Bodies (Chi),
  - Pedro (Pacha)
  Időpont: 2002. március 30, 21h-tól hajnalhasadtáig...
  Belépő: 2000 Ft
  Helyszín: Pacha Bár
  
   Március végén indul el az „INTERURBAN” néven futó partisorozat, melyen a szervezők szándéka szerint a Chi filozófiájának megfelelően, különböző zenei stílusok, általunk preferált külhoni képviselőit szeretnék bemutatni a hazai közönségnek. Az első vendég az Európa szerte egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Freekaboom kiadó alapítója Databass, aki fantasztikus breakbeat bulival készül meghodítani a mi kis ungarishe szívünket!! Akinek egyelőre nem cseng ismerősen a Databass név, az figyelmesen olvassa el az alábbi biográfiát, mert fogunk még róla hallani bőven.
  
   Databass (Freakaboom Records, UK)
   Danny McMillan: „Freakaboom: a kiadó, amelyik nem tud hibázni”. Az idézet csak annyiban kapcsolható ide, hogy a brit kiadót Justin Owen (a.k.a Databass) alapította 1998-ban. Azóta is egyszemélyes kiadóként működik, sorra dobva piacra a jobbnál jobb breakbeat alapú zenéket. Justin Angliában született, majd Ausztráliában élte le a tinédzser éveit. Egy hardcore/punk banda volt zenei karrierjének első lépcsőfoka, de ha maradt volna ezen a vonalon, éleg kevés esélye lenne a Chi életében való szereplésre, úgyhogy a fordulopontot a san francisco-i breakbeat scene alap tagjanak, DJ Dan-nak ausztráliai fellépése jelentette. Ez nemcsakhogy lemezállományának átstrukturálódását eredményezte, hanem Justin szintetizátorokba ruházott be, hogy saját zenéket is tudjon kreálni kis házistudiójában. Első megjelenése 1996-ban volt, és nem mondhatnánk, hogy túlhype-olták volna, hisz akkoriban még a bigbeat hóditott Europában. Bár Adam Freeland és Rennie Pilgrem is játszotta az első lemezeit, igazából 1998-ban indult be a motor, ekkor alapította meg Freakaboom nevű kiadójat, ahol kezdetben Justin volt a mindenes, mint Databass producer, DJ és labelfőnök. A Koma+Bones srácok mellett a 2 Sinners, a Switchshift és a Sheethanger is sokat köszönhet Justinnak, aki folyamatosan új tehetségek után kutatva bukkant rá többükre... 2002 felfedezettjei lehetnek Kraymon, vagy akár az Object, akiket mostanában szerződtetett a kiadóhoz. Érdemes lesz rájuk figyelni, illetve az áprilisban megjelenő Boomtronics CD-re, melyen exclusive számok, remixek hallhatók a Phantom Beats-től, a 2 Sinnerstől, a Koma+Bones-tól, Kraymontól, illetve magától Databasstól.
  
   ”Micsoda Buli!” - 2002 március 31, Sopron
  5 év után újra Sopronban, a X. VOLT fesztival előzeteseként
  
   Volt egyszer egy szépreményű zenei magazin, talán emlékeztek, VOLT névre hallgatott. Volt két soproni srác, afféle olvasó. Lapozgattak, kivagdosták a posztereket amivel primán el lehetett fedni a gyerekszoba ajtó üveges részét. Az újsag ugyan megszűnt, de lett egy fesztivál, ami minden tavasszal több ezer sportcsarnok-hangulatra és műanyag poharas sörre vágyottat mozgatott meg. Idén először a fesztivál datuma belecsúszik a nyárba, de azért a hagyományok is fontosak. Szóval lesz egy sokkal kisebb, de annal barátibb előVolt március 31-én vasarnap. Elseje hétfő úgyis munkaszüneti nap, csak a nyúl melózik.
  Programok:
   Chi-terem:
  - Negro (Deep)
  - Kevin/Fine Cut Bodies (Chi)
  - Databass (Freakaboom, UK)
  - Palotai (Tilos)
   Koncert-terem:
  - Kispál és a Borz
  - Animal Cannibals
  - DJ Nor + DJ Ze



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Chi-Recordings

 programajánló: 
2024. október 16.
Einstürzende Neubauten alien pop music az Akváriumban
2024. október 18.
Within Temptation: meghirdette 2024-es turnéját a zenekar, Budapestre is ellátogatnak
Within Temptation: látványos koncertet ígérve, vendégekkel érkezik októberben a zenekar
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Majdnem punkzenekar lett az R-GO, legnagyobb slágerükkel a Hungáriának üzentek
Kemény Lili a 10. Margó-díjas
Őszi Margó Irodalmi Fesztivál
MVM Classic&Club: Éjszaka a lokálban – mámoros zenei élmény a MOMKULT-ban
Budapestre érkezik a MERITA-projekt Európa válogatott vonósnégyeseivel
Rekordszámú jelölés érkezett a Prima Primissima díjra
Négy magyar munka is díjat kapott a legrangosabb designversenyen
drMáriás - A belső emigráció képei
Megelevenedik a középkor Zsámbékon
 kiemelt 
Soen: progresszív metal este a Dürer Kertben
  
Ősszel megjelent, Memorial című lemezét mutatja be október végén Budapesten a Soen

Future Palace: friss lemezét is bemutatja Budapesten a berlini post-hardcore csapat
The Black Tour: Imminence, Aviana, Allt
Septicflesh, Equilibrium: októberben közös koncert az Analogban
Iron Maiden - Run For Your Lives 2025
 friss hozzászólások 

Blind Myself, 27, Isis (1)
Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 demoscene    dead end    beszámolót erről    anselmo crew    alesana    struggle for life    buena vista social club     ivan &the parazol    twiggy ramirez    those whom the gods detest    gyár    timo tolkki    myra    rockélet    reflected    polyák lilla    wamp    thekillingscreens    slaughter to prevail    hodor aura    bonecrusher    ticketportal    qss    ingyen    Óriás  

r41
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!