hosting: Hunet
r31
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2007. szeptember 13. csütörtök   12:42
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Columbus Jazzklub október havi programja - Jazz dobosok hete Október 7-14.
2007. október 1- 31. Budapest - Columbus hajó (V.ker. Vigadó tér 4. számú kikötő)

  Október 1-2.
  Fekete-Kovács Kornél Quintet

  
  Fekete-Kovács Kornél - trombita, szárnykürt
  Oláh Szabolcs gitár
  Cseke Gábor zongora (okt. 1.)
  Oláh Kálmán zongora (okt. 2.)
  Hárs Viktor - bőgő
  Dés András - ütőhangszerek
  
  A zeneszerző, trombita- és szárnykürtművész Fekete-Kovács Kornél számtalanszor bizonyította már be, hogy a leginvenciózusabb magyar muzsikusok közé tartozik. A Modern Art Orchestra alapítójaként kortárs nagyzenekari művek színpadra állítójaként is ismert zenész, kvintettje viszont a mainstream és a populáris jazz közötti arany középutat képviseli.
  
  
  Október 3-4.
  Oláh Kálmán Quartet

  
  A kiváló zongorista legújabb formációja mutatkozik be ezen a két napon.
  Oláh Kálmán azon jazz muzsikusaink egyike, akit világszerte a legjobbak között tartanak számon: a legrangosabb amerikai jazz-zeneszerzőverseny, a Thelonius Monk Jazz Composers Competition fődíját 2006 szeptemberében vette át Washingtonban. Ezt a díjat a több száz műből kiválasztott egyetlen legjobbnak megítélt kompozíciójáért kapta. 2007 júniusában saját CD-je jelent meg az USA-ban, melynek a nyertes mű lett a címadója.
  
  Október 5.
  Yengibarjan Trió

  
  David Yengibarjan - akkordeon
  Egri János - nagybőgő
  Murugan Muhan (India) ütőhangszerek
  
  David Yengibarjan 1976-ban született Örményországban. Jerevánban kezdte harmonika tanulmányait, majd 1995-től Magyarországon telepedett le és képezte tovább magát.
  A trió 1999-ben alakult, arra törekedve, hogy ötvözze az argentin tangó, az azt megújító Astor Piazzolla és a különféle népzenék világát. A mai estén különleges vendéget köszönthetünk az ütőhangszereknél: Murugan Muhant Indiából.
  
  Október 7-14.
  Jazz dobosok hete

  
  A dobosok általában nem főszereplői, névadói a zenekaroknak. Most mégis ők a főszereplők ezen a héten: hét olyan zenekar játszik majd, amelyek közül kettő máris megcáfolja fenti állításunkat, hiszen Kőszegi Imre és Balázs Elemér valódi főszereplője saját együttesének. A két kiemelkedő dobos mellett a további zenekarokban olyan fiatal erősségek játszanak, mint Borlai Gergő vagy Pecek Lakatos András, a szintén zenekarvezető Szendőfi Péter, vagy a két ifjú tehetség: Kaszás Péter és a mindössze 12 éves nagy ígéret, a szlovák David Hodek.
  
  Október 7.
  Lattmann Quartet

  
  Lattmann Béla basszusgitár
  Fekete István trombita
  Sárik Péter - zongora
  David Hodek - dob
  
  Október 8.
  Sárik Péter Trió

  
  Sárik Péter zongora
  Frey György basszusgitár
  Kaszás Péter dob
  
  
  Október 9.
  Pecek Lakatos Trió

  
  Lakatos Pecek Adorján-zongora
  Lakatos Pecek Krisztián-bőgő
  Lakatos Pecek András-dob
  
  Október 10.
  Transition

  
  Borbély Mihály szaxofon
  Szakcsi Lakatos Róbert - zongora
  Szendőfi Péter - dob
  Mits Gergő - basszusgitár
  
  Október 11.
  Kőszegi Quintet

  
  Bacsó Kristóf szaxofon
  Rozsnyói Péter zongora
  Szandai Mátyás bőgő
  Zsoldos Béla vibrafon
  Kőszegi Imre dob
  
  Október 12.
  Juhász Gábor Trió

  
  Juhász Gábor - gitár
  Papesch Péter - basszusgitár
  Borlai Gergő - dob
  
  Október 14.
  Balázs Elemér Quartet

  
  Lamm Dávid - gitár
  Balázs József - zongora
  Soós Márton - bőgő
  Balázs Elemér - dob
  
  Október 15.
  Pintér Zoltán Trió

  
  Pintér Zoltán zongora
  Egri János bőgő
  Balázs Elemér dob
  
  Pintér Zoltán Binder Károly és Gonda János növendékeként végzett a jazz konzervatóriumban. Játszott a a Laux trióban Joe Murányival, Pege Aladár együttesében, a Fritz Jazz Swingers-ben. A trió tagjai, bár gyerekkori jóbarátok, csak az utóbbi időben alakították meg triójukat, amely máris első lemezének megjelenése előtt áll.
  
  Október 16.
  Berki Tamás Band

  
  Berki Tamás - ének
  Tóth Viktor - szaxofon
  Mohai Tamás - gitár
  Horváth Plutó József - basszusgitár
  Mohai Győző - dob
  
  Berki Tamás azon kevés jazz-zenészek egyike, aki közvetlen kontaktust tud teremteni hallgatóságával, rajongói is szuggesztív és őszinte hangulatú koncertjeiért szeretik, ahol a közönséggel szinte együtt lélegzik. Egyedülállósága az énekesek közt vitathatatlan, olyan egyedi és expresszív, hogy nem is nagyon tudjuk kivonni magunkat a hatása alól. A magyar jazzéletben ő az első énekes, aki magyar szöveggel, saját szerzeményekkel áll elő.
  
  Október 17.
  Borbély Műhely

  
  Borbély Mihály - szaxofonok, tárogató, furulyák
  Szabó Dániel - zongora
  Horváth Balázs - bőgő
  Baló István - dob
  
  A zenekar öt éve alakult a nép- és világzene, a jazz és a kortárs zene területén egyaránt otthonosan mozgó Borbély Mihály vezetésével, hasonló szellemű és gondolkodású muzsikusok csatlakozásával. Improvizatív zenéjüket a jazz különböző irányzatainak valamint a Kárpát medence és a Balkán népzenei örökségének ötvözése jellemzi, érdekes dallamfordulatokkal, olykor finoman áttetsző, máskor erőteljes ritmusokkal, illetve kortárs zenei elemekkel. 2004-ben Az év jazz együttese eMeRTon díjat kaptak. Meselia Hill című lemezük 2005-ben jelent meg a BMC Records gondozásában, s az album a rangos hazai szaklap, a Gramofon kritikusi szavazásán elnyerte Az év magyar jazz lemeze díjat. Hazai és európai koncertjeik mellett nagy sikert arattak Mexikóban is.
  
  Október 18-19.
  Babos Project Special

  
  Babos Gyula - gitár
  Szakcsi Lakatos Róbert - zongora
  Hárs Viktor - bőgő
  Balogh László - dob
  Veres Mónika - ének
  
  Közép-Európai-Kortárs-Zenekar - Babos így nevezi a formációját. „A térség zenei kincseit szeretném integrálni az általam képviselt improvizatív összefoglaló zenébe. Ehhez fantasztikus partnereket találtam. A zongorán Szakcsi Lakatos Róbert játszik, aki a bázeli Zeneakadémia klasszikus, majd jazztanszakán tanult. Legjelentősebb elismerése a Montreux-i jazz zongora-verseny első díja. Dobokon egy új felfedezett, Balogh László, basszusgitáron és bőgőn a méltán elismert Hárs Viktor játszik. A különleges adottságú Veres Mónika énekkel, s éneken alapuló hanghatásokkal járul a zene megvalósításához.”
  
  Október 20-21.
  Szakcsi Jr Trió

  
  Szakcsi Jr - zongora
  Pecek Lakatos Krisztián - bőgő
  Balázs Elemér - dob
  Szakcsi Jr - zongora
  Pecek Lakatos Krisztián - bőgő
  Balázs Elemér - dob
  
  Édesapja, Szakcsi Lakatos Béla nyomdokain járva, Szakcsi Jr is a zongorát választotta hangszeréül. Klasszikus zenei tanulmányai után a jazz mellett kötelezte el magát, így lett egyike a honi jazzélet legkiemelkedőbb zongoristáinak. Azóta sok híres magyar, illetve külföldi muzsikussal játszott együtt, köztük Lakatos „Ablakos” Dezsővel, Tony Lakatossal, Rick Margitzával, Jack DeJohnette-tel és John Patituccival, Palle Daniellsonnal, Ravi Coltrane-nel. Szerényen átgondolt, finom, ízes játék, szárnyaló dallamvilág és feszes ritmusok jellemzik az ifjabb Szakcsi játékát. Modern jazzvilág ez akkor is, ha a gyökerekhez nyúl vissza. Programjukban saját kompozíciók és klasszikus standardek modern hangvételű feldolgozásai váltakoznak.
  
  Október 22.
  Berki Tamás Band

  
  Berki Tamás - ének
  Tóth Viktor - szaxofon
  Mohai Tamás - gitár
  Horváth Plutó József - basszusgitár
  Mohai Győző - dob
  
  Október 24.
  Kaltenecker Trió

  
  Kaltenecker Zsolt - szintetizátor
  Hárs Viktor - nagybőgő
  Borlai Gergő - dob
  Kaltenecker Zsolt - szintetizátor
  Hárs Viktor - nagybőgő
  Borlai Gergő - dob
  
  A trióra a mással össze nem téveszthető egyedi játékmód és a különleges kompozíciók mellett leginkább az jellemző, hogy bár felhasználja a különböző elektronikus zenei stílusok (jungle, techno) elemeit, hangzásában mégis a modern jazzhez áll a legközelebb. A korábbi rockosabb hangvételt egy letisztultabb, halkabb, de nem kevésbé dinamikus előadásmód váltotta fel. Azt pedig, hogy a három muzsikus mennyire egy nyelvet beszél, mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a legutóbbi, teljesen akusztikus lemezüket mindössze három óra alatt rögzítették.
  
  Október 25.
  Babos Project Special

  
  Babos Gyula - gitár
  Szakcsi Lakatos Róbert - zongora
  Hárs Viktor - bőgő
  Balogh László - dob
  Veres Mónika - ének
  
  Október 26.
  Szakcsi Gypsy Jazz

  
  Szakcsi Lakatos Béla - zongora
  Orbán György- bőgő
  Lakatos Pecek András - dob
  Rostás Móni - ének
  Rostás Csaba - ének, szájbőgő
  
  Az ősi gyökerekből táplálkozó, egyéni hangzását megőrző zongorista, Magyarország vezető jazzmuzsikusa mindig új horizontokat keres. Az Új Magyar Gipsy Jazz néven koncertező együttese egyedülálló, úgyszólván stílusteremtő. Néhány amerikai zenész tagadja, hogy létezik európai jazz is. Szakcsi formációjának zenéje csattanós válasz a kétkedőknek.
  
  Október 28.
  Lantos Zoltán Mirrorworld

  
  Lantos Zoltán - hegedű
  Borbély Mihály - szaxofonok, tárogató, furulyák
  Lukács Miklós cimbalom
  Barcza Horváth József - nagybőgő
  Horváth Kornél - ütőhangszerek
  Dés András dobok, ütőhangszerek
  
  A Lantos Zoltán Mirrorworld tagjai a kortárs jazz közismert személyiségei Magyarországon. A kvartett zenéjét nehéz lenne bármilyen kategóriához sorolni, bár a hasonló zenei koncepcióval rendelkező együttesek irányvonalát a nemzetközi gyakorlatban World Jazz néven ismerik. Mindenesetre a Mirrorworld muzsikája erősen kötődik a magyar zenei gyökerekhez, de szoros kapcsolatban áll a keleti tradíciókkal, ezen belül elsősorban az indiai klasszikus zenével. Mindezek együttesen formálják a kompozíciók alapanyagát és az improvizációk atmoszféráját. A kvartett legutóbbi CD-jét kibővült formában vette fel, melyben a basszust Barcza Horváth József, a DrumnBass alapot Dés András adta. Most az új lemez anyagát mutatják be.
  
  Október 30.
  Török Ádám és a Mini

  
  Török Ádám - fuvola, ének
  Németh Károly - billentyűs hangszerek
  Paróczai Attila - basszgitár
  Köves Miklós dob
  
  A legendás együttest 1968-ban alapította Török Ádám. A Mini a magyar progresszív rock-blues talán legismertebb és legsikeresebb együttese.Sokat koncerteznek, élőben játszanak, az együttes érdekes progrock, bluesrock és jazzrock fúziójával sok rajongót szerzett.
  Török Ádám és együttesei több sikeres korszakot tudnak maguk mögött. Öt nagylemezt és 14 cd-t jelentettek meg.
  
  Október 31.
  Jam Session

  
  Babos Gyula gitár
  Borbély Mihály szaxofon
  Fekete-Kovács Kornél trombita, szárnykürt
  Szakcsi Jr zongora
  Balázs Elemér dob
  Lakatos Pecek Krisztián - nagybőgő
  
  Kiváló muzsikusaink örömzenéje a jam session, amelyen jazz standard-eket és saját számokat egyaránt játszanak, soha meg nem ismételhető felállásban és hőfokon.
  
  A Columbus Jazzklubba látogatók a belépőjegy megvásárlásával 20% kedvezményre jogosulnak a fogyasztásból!



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
AWS - Innen szép nyerni lemezbemutató koncert a Budapest Parkban
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
Dan Patlansky Budapesten
Új dallal jelentkezett az Esti Kornél - Semmi se ment meg minket egymástól
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Gary Moore emlékest és Tommy Katona koncertek Budapesten
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 opeth    type o negative    másfél    grammy    dfsdfs    kézi chopin    those whom the gods detest    dark funeral    red sparowes    eric martin    scarlet aura    emmure    honeyball    bridge & tunnel    arto lindsay    martonosi györgy    dennis quaid    radio panic    coheed and cambria    3d    shape of despair    sisters of mercy    lunarsea    marian cosma    idea implant  

r44
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!