hosting: Hunet
r34
  cikkekfotók        
film [filmfesztivál]  2007. szeptember 10. hétfő   13:39
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
A Szupermosás Nyerte A Upc-Axn Filmfesztivált!


  Gergely Zoltán nyerte Szupermosás című rövidfilmjével az első Upc-Axn Filmfesztivált, így ő viheti haza a 10.000 eurós fődíját, és utazhat Hollywoodba, a Sony stúdióiba. Komjáti Ferenc Találtfilm című alkotása lett a második, míg Kreiner Tamás: 15 perc hírnév című kisfilmje érdemelte a harmadik helyezést, tudtuk meg McMenemy Márktól, a fesztivál hivatalos arc-ától a péntek esti díjkiosztó gálán.
  
  A tavasszal kiírt pályázatra bárki beküldhette digitális formátumban készített, 1-7 perc közötti kisfilmjét. A pályázaton témabeli, vagy más tartalmi megkötés nem volt. A szervezők elsősorban lelkes, fiatal alkotók, de nem kizárólag szakmabeliek pályaműveit várták, hisz a pályázat egyik célja az volt, hogy bebizonyosodjék, a digitális kamerák és vágóprogramok korában ma már mindenkinek megvan a lehetősége, hogy filmben fejezze ki magát. Nem kell hozzá sok pénz, csak lelkesedés, elhatározás és egy jó ötlet.
  
  A zsűri három tagja Andy Vajna producer, Török Ferenc, a Moszkva tér és a Szezon rendezője, valamint az immár Oscar-díjra benevezett Taxidermia alkotója, Pálfi György voltak. Nehéz menet volt a zsűrizés: rengeteg izgalmas ötlet, briliáns vizuális megoldás és persze nagyon váltakozó színvonalú pályamű érkezett. A rendezők formai kísérletező kedve és a producer történetközpontú gondolkodása közt a zsűriben is feszült némi ellentét, de a döntés végül is egyértelmű volt. Az a film nyert, amelyik legeredetibb módón, mégis hatásosan elkapott egy különös atmoszférát. A Szupermosás nem akart pár percben egy teljes játékfilmet elmesélni, viszont, amit vállalt azt hibátlanul teljesítette. nyilatkozta Török Ferenc.
  
  A fő díjazott, Gergely Zoltán fiatal író és rendező, 2006-ban fejezte be a Színház és Filmművészeti Egyetem forgatókönyvíró szakát, jelenleg diplomamunkáján dolgozik, forgatókönyveket, reklámokat ír és rendez.
  
  A második helyezett, Komjáti Ferenc aki egy HDV kamerát nyert - szintén szakmabeli, operatőr és vágó, míg a harmadik díjazott, Kreiner Tamás zeneszerző, sound designer. Az ő jutalma, hogy részt vehet egy filmes tanfolyamon az Analog Artists Filmakadémia felajánlásával és szervezésében. A zsűri kiemelt elismerésben részesítette Tárnok Gábor Üzenetek című alkotását.
  
  A Upc-Axn Filmfesztivál kiírására 160 pályamű érkezett, melyek közül a legjobb 15 rövidfilm nemzetközi népszerűséget nyer, hisz október 1-jétől a csatorna nem csupán Magyarországon, de több közép-európai országban is műsorára tűzi őket.
  
  A fesztivál kapcsán a közönség is nyerhet. Bárki véleményezheti ugyanis a legjobb kisfilmeket, hiszen szeptember 10-től a www.upc-axnfilmfestival.hu illetve a www.videogizmo.hu oldalakon a kisfilmek megtekinthetőek. Aki szavaz, sorsoláson vesz részt, melynek keretében minden héten egy rendezői szék talál majd gazdára.
  
  Az AXN tervezi, hogy hasonló rövidfilm-pályázatot jövőre is kiír, és nem csupán hazánkban, de a Közép-Európai régió más országaiban is.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. március 22.
Sari Schorr Budapesten
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
2024. március 23.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Új, hivatalos előzetest és plakátot kapott Hajdu Szabolcs új filmje, a Kálmán-nap
Utaztál okosba’? Akkor nézd meg premier előtt a Kék Pelikant!
Pasolini hét - Az Élet trilógiája a Art+ Cinema-ban
Monty Python klasszikusok ismét a mozikban!
A dohánypajta
Történelem, társadalom, cukiság – ezek lesznek a JUNO11 Distribution tavaszi filmjei
Egy hónap múlva kezdődik a 14. Frankofón Filmnapok
Elindult a nevezés a 2024-es Magyar Mozgókép Díjra
 kiemelt 
Március végén érkezik az U.D.O.
  
Touchdown című új lemezével, és Peter Baltes egykori Accept-es basszusgitárossal az oldalán érkezik március 27-én Udo Dirkschneider és zenekara, az U

Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
Sari Schorr Budapesten
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 flynn    kóbor angyal    a dilemma    palmetta    michael bublé    first memories    vodku    lies    szabó éva eszter    facebook    lillian axe    une misére    backard babies    blind guardian    windfall    losing season    just go with it    hawthorne heights    halloween    isomnium    renata rosa    the stone roses    feles máté    ingrowing    mission impossible ghost protocol  

r44
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!