hosting: Hunet
r31
  cikkekfotók        
beszámoló [fesztivál]  2000. december 22. péntek   15:58
nincsen hozzászólás

szerző: Mjásznik Pálács
UFÓ-k, ne menjetek haza!
2000 december 15, Bem Rockpart

   Aztán hazamentünk.
   Az úgy volt, hogy néhány ember észrevette: tűnnek az értékek elfelé, de durván. És vajon kik vihetik el? Az embereknek ugye biztos nincs szükségük olyasmire mint irodalom, meg kultúra, meg ilyen drága és teljességgel felesleges dologra. Hát akkor kik? Tán a zége nandalog. Na igen. Ha nem az emberek, akkor csak az UFÓ-k lehetnek a tettesek.
   Az úgy lehetett, hogy a kis szürkéknek, (és a nagy zöldeknek, meg a közepes liláknak, meg a feleakkora csáposoknak, stb, stb...) egyszer csak elegük lett. Talán nem találtak parkolót (valószínűleg ezért fejleszthették ki a lebegést), vagy más miatt sokaltak be, egyszóval fogták magukat, összepakoltak, aztán húzás haza, de rohamléptekben.
   Mielőtt azonban végképp átallőtték volna magukat egy másik galaxisba (izmos kulturális értékek, mindenki eredeti, ingyen parkoló) fogták magukat, összegyűjtötték az emberi faj számára teljesen feleslegesnek ítélt értékhalmazt, aztán, hogy ne vesszen el, jól kilőtték a világűrbe, hogy az egész cuccot magukkal vihessék. De akkor aztán kapcsolt az értelmiség. Ha ezek mindent elvisznek, akkor innentől kezdve lőttek a kultúrának, megesz az egészet a fene ott ahol van, le lehet húzni a rolót, győzött Rosalinda.
   Teendő: meg kéne győzni ezeket a pesszimista kis földönkívülieket, hogy azért a Földön van értelmes élet, és talán mégsem kéne olyan durvára venni a figurát értékmentés ügyben. Talán egy jelentős érték (ld.: művészet) koncentráció elégséges a cél eléréséhez. Úgyhogy némi művészemberek úgy döntöttek, legyen! És lőn.
  
   December tizenötödikén, pénteken este, a Bem Rockparton hatalmas értékkoncentráció történt, síppal dobbal nádihegedűvel, „Ufók, ne menjetek haza!” címmel.Össze is ugrott vagy hetven ember (már ha voltak annyian) hogy visszacsalogassa a Földre azokat akik nem odavalók. Erről mindenkinek volt saját véleménye, nekünk drMáriáss fő ufomarasztaló mondta meg a tutit hazamenetel ügyben.
   Bemelegítésképpen a PBÚ költők olvastak fel verset-prózát, és a tömeg közé csöppent néhány csepp „Regényesszencia” is, a világirodalom legrövidebb nagyregényéből (körülbelül egy MP3-hoz lehetne hasonlítani a töménységet, de így is élvezhető, minden szó súlyos tízoldalak összefoglalása, kifejezetten a Ma Embere használatára teremtve) Aztán csak a zene, a zene. Volt hangtorzolás, Gál József által.
  
   Volt egy csodálatos hangszer, ha jól értettem Tremelin, hozzá se kell érni azt nyomja a búgit. Valami lelkes szovjet találta fel, Tremelin professzor nevezetű, egy mérlegkiállításon mutatta be a húszas években, Leninnek pedig nagyon megtetszett az ötlet. (Eredetileg betörésvédelmi célzattal lett kitalálva). A professzor később Amerikában fejezte be küzdelmes életét, mint a KGB áldozata. Na igen az emigráns szovjet tudós sors. A hangszer hangja leginkább egy, az utolsó leheletével a kínai tornacipőipar sanyarú helyzete ellen tiltakozó haldokló kékbálnáéra emlékeztet, egyszóval nem a szokványos vendéglátós szintetizátor. A tudós szomorú történetéhez mellékletként még járt egy valódi madagaszkári táncosnő is, masszív UV fény körettel.
  
   Aztán, az egész betetőzéseképp, jöttek a Tudósok. Eddigre már annyi volt a földönkívüli a teremben, hogy csak na. Szóval jöttek drMáriássék, és elkezdték a vendégmunkás táncházat, hogy végleges maradásra, és állampolgárságért folyamodásra bírjanak legalább ötezer UFÓ-t. Aztán vége lett. Nem rajtuk múlott, de dögfáradtak voltunk, úgyhogy szépen csendben elsunnyogtun haza.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Akik házibulit csaptak az MVM Dome-ban: a Depeche Mode
Suicidal Angels, Fusion Bomb, Crimson Fire
A Normandie lenyűgözte Budapestet a Dopamine turné keretében
Cattle Decapitation, Signs Of Swarm
Fesztiválhangulat a Dürer kertben- Halflives és az Inferno Turné
Amaranthe, DragonForce, Infected Rain
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 sienna miller    men in black    gorguts    flamedrop    overcast    evolution    fészer    bon scott    pixies    stefan kaufmann    mr.big    riverside    zaporozsec    contagion    richie sambora    kutyák És macskák    valerian swing    kirk hammett    anti-flag    tito & tarantula    wilhelm scream    thomas balmes    simon pegg    fridvalszki mark    nightmare in elm street  

r41
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!