hosting: Hunet
r32
  cikkekfotók        
magazin [mozaik]  2007. augusztus 16. csütörtök   15:11
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Eredeti Pécs az Essen.Originálon
2007. augusztus 17-19. Deutschland

  Az Essen. Original a Ruhr-vidék egyik legnagyobb fesztiválja. Az EMG (Essen Marketing GmbH) rendezésében egy hosszú nyári hétvégén összesen közel 1000 művész lép fel, néha akár tíz színpadon is párhuzamosan. Essen városközpontjában a helyiek és a rengeteg bel- és külföldi vendég három napon keresztül open air rock- és jazzkoncerteket hallgathat, bulizhat hip hop, techno és reggae zenére, dúskálhat a klasszikusan szép harmóniákban. Mert: az Essen. Original egy fesztivál zenei határok és a stíluskavalkádtól való félelem nélkül.
  
  A Kennedyplatz-on álló, 160 m2 nagyságú nagyszínpad koncertjei minden nap más súlypont jegyében zajlanak: a péntek hagyományosan a rock és pop napja. Szombaton, augusztus 18-án a nagyszínpad a Kulturális főváros mottóját testesíti meg, 2010-ben ugyanis Essen viseli az agglomeráció akaratának megfelelően az egész Ruhr-vidék nevében ezt a címet. Becsületbeli ügy, hogy az Essen. Original már most elkezdi ráhangolni az országot és lakóit az eseményre: Ruhr-vidéki ütős csapatokkal. És hasonlóan Pécs és Isztambul a 2010-ben Essennel egyidejűleg Európa kulturális fővárosa címet viselő másik két város zenéjével is. És hogy a kulturális fővárosok ligáját teljessé tegyék, még Stavanger zenéje is hallható lesz. Hogy miért? Pofonegyszerű: Stavanger mutatja az utat. A Májusi Jazz Fesztiváljáról és Nemzetközi Kamarazenei Fesztiváljáról ismert norvég város szintén Európa kulturális fővárosa 2008-ban.
  
  Pécs az esseni fesztiválon három zenekarral képviselteti magát. Az egyik az UniCum Laude Énekegyüttes. Ahogy azt már a nevük is sejteti, programjukat kizárólag a zeneirodalom unikumnak számító műveiből állítják össze, a reneszánsz egyházzenétől és madrigáloktól a 21. századi pop-átiratokig. Az Essen. Original-on a hatalmas hanggal bíró hat tag ismert popdalfeldolgozásokat énekel.
  
  A Singas Project szénsav nélkül is fiatal, dinamikus csapat. Mármint hogy miért szénsav nélkül? A válasz, hogy sin gas (= szénsavmentes), és mert zenéjükben a jazz, a breaknbossa, acid jazz, swing, trip-hop és folk elemeinek keveréke hallható és minden bizonnyal élvezhető.
  
  Az est fénypontjaként pedig Yonderboi lép a színpadra, és garantáltan senkit nem enged nyugodtan ülni. Első, nagyon sikeres, 2000-ben megjelent albuma, a Shallow and Profound óta őt már nemcsak Magyarországon, hanem egész Európában ismerik és kedvelik. A folytatásra 2005-ig kellett várni, amikor Splendid Isolation címmel megjelent második albuma. A Magyar Hanglemezgyártók Szövetsége az év legjobb elektroprodukciója kategóriában Fonogramm-díjjal tüntette ki.
  
  Az Essen. Original ünnepélyesen folytatódik: a Stefan Soltesz vezényelte Esseni Filharmonikusok koncertje a fesztivál zárása és egyben csúcspontja is vasárnap este. A háromnapos rendezvény az Ungarischer Akzent programjainak hivatalos kezdete Nordrhein-Westfalen tartományban.
  
  2007. augusztus 17-19.
  Essen, City



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Essen. Original

 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Együtt, egymásért! - Kárpátaljai est a Fonóban
Három Vámos – mesterségük: fényképész
Hat városban tartják meg a II. Halász Ferenc Országjáró Tehetségkutatót
Tavasz, muzsika, Európa
Női fókusz - Eve Arnold, Nanna Heitmann, Susan Meiselas, Inge Morath, Marilyn Silverstone
A Tatabányai Bányászati és Ipari Skanzen újjászületett!
Áprilisban rendhagyó táncházi események és új táncházak a Fonóban
Amikor a zenész tollat ragad - Tod A első regénye hamarosan magyarul is kapható lesz!
Promptmonsters.tv: Az AI-forradalom új szereplője a magyar kreatív iparban
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 royal flush    doves    mutiny on the bounty    keresztes ildikó    myra    piramis    city of echoes    dj mike reem    the new roses    keep of kalessin    deafheaven    aetrigan    whispered    eron mezza    mantra porno    tom cruise    nevergreen    prometheus    ÖrdÖg    a nyughatatlan    neckbreaker’s ball    elviszlek magammal    monte cristo    robert downey jr    ingested  

r42
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!