hosting: Hunet
r35
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2007. augusztus 8. szerda   15:27
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Budapest Gitárfesztivál, 2007 - Tommy Emmanuel (AUS), Friend ´n Fellow (D), Ripoff Raskolnikov (A), Sidoó - Munkácsy Duó (H)
2007. augusztus 25. 17:00. Budapest - Petőfi Csarnok Szabadtér

  A gitárzene kedvelői számára igazi ünneppel zárul a nyári szezon. Augusztus utolsó szombatján délután 5 órától az akusztikus gitár kiváló képviselői váltják egymást a Petőfi Csarnok Szabadtéri Színpadán.
  
  Elsőként a Django Reinhardt féle manouche jazz stílusában mozgó duó, a hazai Sidoó- Munkácsy páros lép fel.
  
  Őket az osztrák bluesgitáros, a lassan már tiszteletbeli magyarnak számító Ripoff Raskolnikov követi. Ripoffnak a tavaly megjelent zenekaros Everything Is Temporary c. albumát megelőzően 2 szólólemeze is készült. A fesztiválon ezek hangulatát idézi fel.
  
  A német Friend ´n Fellow, egy elbűvölő fekete énekesnő és egy virtuóz gitáros kettőse. Az A38-on tavaly előtt rögzített koncertjük a közelmúltban került adásba az MTV1-en. Remekül bizonyítják, hogy egy nylon húros klasszikus gitárral is lehet akár olyan rockstanderdeket is hitelesen prezentálni mint pl. a Highway To Hell.
  
  Legvégül a fesztivál valószinűleg legjobban várt vendége az ausztrál Tommy Emmanuel következik, aki már harmadszor látogat el hazánkba, minden alkalommal elképesztő sikert könyvelhetett el annak ellenére, hogy két éve még (magamat is beleértve) még senki nem tudott róla itthon csak az néhány kivételesen tájékozott szakmabeli. Azután egy szép napon kezembe nyomtak egy DVD-t, amin egy pali St. Louis -ban majd két órán keresztül, lankadatlanul szórakoztatja a tisztelt publikumot. Ő az, aki szó szerint dobgitáron is játszik, énekel, bohóckodik, egyszóval mindent bedob. Engem is megfertőzött és amikor véletlenül megláttam egy plakátot, mely szerint jön, az elsők között rohantam jegyet venni. A buli minden várakozást felülmúlóan jó volt. Több mint két órán keresztül szórta a Country a jazz a Rock & Roll és a klasszikus gitármuzsika gyöngyszemeit közénk. Ausztrál illetőségű Úgynevezett fingerpicker gitáros ( így nevezik a stílust, amikor az előadó csak az ujjait használva pengeti a hangszert) aki bevallott mestere, Chet Atkins nyomdokain haladva, egy kicsit le is körözte azt. Mint említettem, nem a Country világából érkezett, talán ez lehet az oka az ő, könnyen emészthető színes, változatos előadásmódjának.
  
  Amellett tudni kell, hogy kivételes előadó egyéniség, kiváló konferanszokkal, nem kevés humorral fűszerezi koncertjeit. Egy szál akusztikus gitárral és persze némi műszaki segédlettel, de akkor is két óránál tovább képes lekötni még a nem gitáros közönséget is. Van egy-két nóta a mikor csak ritmushangszerként használja a gitárt, mivel szó szerint üti-veri és még néha dobseprűt is használ. Egyszóval igazi showman ugyanakkor kiváló szerző is. Classical gas című opuszát szinte mindenki hallotta már és rengetegen fel is dolgozták. Rejtély, hogy miért nem hallani róla többet, pedig hazájában is olyan népszerű, hogy az olimpia megnyitóján, testvérével együtt (szintén gitáros és nem is akármilyen) adhatott koncertet.
  
  Hála az égnek és a szervezőknek, immár harmadszor látogat el hozzánk, ezúttal a Budapest Gitárfesztivál 2007 rendezvénye alkalmából, ami augusztus 25-én (szombat) 17:00 órától látható a Petőfi Csarnok Szabadtéri Színpadán.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Tommy Emmanuel

YouTube

 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
Sting újra Budapesten
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
Sting Budapesten- Egy újabb felejthetetlen koncert a Budapest Arénában
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 hol van ilyenkor a rendőrség?    shape of despair    red hot chili peppers    howard jones    subliminal merger    kukovecz gábor    shadowthrone    winona ryder    while heaven wept    könyvtár    mercyful fate    guilhem desq    neo fm    anselmo crew    bad religion    negativeart.hu    black therapy    kőváry zoltán    aquileia ostroma    az utazás    balázs józsef tamás    myra    apey and the pea    the vices    nightmare in elm street  

r44
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!