hosting: Hunet
r32
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2007. október 7. vasárnap   11:22
nincsen hozzászólás

szerző: Morello
Korpiklaani, Dalriada, The Moon and the Nightspirit
2007. október 22. 17:00. Budapest - A38 hajó

  A finn Korpiklaani zenekar már törzsvendégnek számít hazánkban, az elmúlt néhány évben számos alkalommal tettek látogatást nálunk, és kivétel nélkül bombasztikus koncertekkel ajándékozták meg a rajongókat. Bár ebben az évben a Metalmania fesztiválon már felléptek egyszer nálunk, de úgy látszik finn barátaink nagyon szeretik a valóban figyelemreméltó elhivatottsággal és lelkesedéssel bíró magyar közönséget, mert ismét beiktattak egy dátumot a turnéjukba, csak hogy nálunk játszhassanak. A sajnos rövidkére sikerült, bár így is remek Metalmania koncert után végre egy teljesértékű programot is prezentálnak nekünk 2007. október 22-én, helyszín pedig az A38 hajó lesz.
  
  A Korpiklaani a Shaman zenekarból alakult meg, Jonne Järvelä énekes/gitáros vezetésével. Ahogy a formáció elnevezése sejtetni engedi (a Korpiklaani jelentése finnül: erdei törzs), a csapat az erdők népének életét, mulatozását, zenei világát tárja a hallgató elé, egyedi módon. A különböző intenzitású és sebességű metalos alapok mellett a fogós, táncolható dallamokon, és a laza, mulatozós bulihangulaton van náluk a hangsúly olyan hangszerek bevetésével, mint a hegedű és a tangóharmonika.
  Az első Korpiklaani lemez 2003-ban jelent meg Spirit Of The Forest címen, és néhány igazán fogós dalnak köszönhetően eredményesen hívta fel a figyelmet magára a csapat. A nagy áttörést a 2005-ös Voice Of The Wilderness hozta meg, az intenzív turnézásnak és a fantasztikus hangulatú koncerteknek köszönhetően rengetegen zárták szívükbe ezeket a dilis finn folk metalosokat. Nem sokra rá jött a Tales Along The Road album, amely tovább növelte a zenekar ázsióját, a lemezek pedig egy őrült házibuli elengedhetetlen kellékeivé kezdtek válni. A legfrissebb lemez idén jelent meg Tervaskanto néven, és a cím sejtetni engedi, hogy az eddigiektől eltérően ezen a lemezen az angol szövegek helyett főleg az anyanyelven íródott dalok dominálnak. Az utóbbi időben számos alkalom biztosított lehetőséget arra, hogy a magyar rajongók élőben is megismerkedhessenek a Korpiklaani életmű gyöngyszemeivel, és akik ezt megtették, egészen biztosan kiváló élményekkel tértek haza. Most pedig itt az újabb alkalom!
  
  Az Echo Of Dalriada néven útjára indult formáció üstökösként robbant be a hazai underground metal színtér életébe, Arany János: Walesi bárdok című művét elsőrangú módon megzenésítő zenekar hatalmas elismerésre tett szert már a demós korszakban. Fergeteg című debütalbumukkal és a Jégbontó című következő lemezzel már a hazai folk metal színtér zászlóvivőinek számítottak. Ők nem a laza, bulizós oldaláról közelítik meg a folk metal stílust, a Dalriada kemény, thrash-power riffekre, és szélvész dobolásra épülő fémzenéje lágy női éneket dallamos és hörgős férfiénekkel ötvöz, mindez körítve a magyar történelmi- és mondavilágból származó szövegekkel és népzenés elemekkel. A fogós, fülbemászó dallamok és a dolgos igényességgel összerakott zene az egész színteret elismerésre késztette, külföldről is számos pozitív visszajelzést kapott a Dalriada. 2007-es Kikelet című lemezük egy kissé epikusabbra, összetettebbre sikerült a korábbi alkotásoknál, de a kiváló dalszerkesztés és igényesség ezúttal is megkérdőjelezhetetlen. A Dalriada már a tavalyi Korpiklaani koncerten is előzenekarként szerepelt, és akárcsak akkor, most is élvezetes előadás várható tőlük.
  
  A The Moon And The Nightspirit egy frissnek mondható békéscsabai formáció, amely az Evensong nevű zenekarból jött létre. Ők is erős népzenei hatásokat, akusztikus gitárokat, és népi mondákból, népmesékből táplálkozó szövegeket vonultatnak fel. Egy kiváló folk metal estnek lehet a szem- és fültanúja az, aki október 22-én az A38 hajóra látogat. A buli érdekessége, hogy mindegyik fellépő más-más oldalát ragadja meg a stílusnak, így az ábrándozós, szép tiszta dallamoktól az epikusabb, zúzósabb, de mégis fülbemászóan dallamos thrash metalon keresztül a táncolós, bulizós mókázásig minden belefér ebbe a napba.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Korpiklaani

Dalriada

 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
Sting újra Budapesten
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
Sting Budapesten- Egy újabb felejthetetlen koncert a Budapest Arénában
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 memorial    scary face    defeated sanity    escape the fate    szabad akarat    brendan tobin    oneheadedman    bloodlet     jonathan liebesman    gojira    baltazár színház    blessthefall    turn of mind    silver church    dance or die!!!    dan fogelman    before the dawn    alesana    female metal voices    bilocate    nightwish    pop ivan    warner bros.    damon albarn    arcok az efottrol  

r42
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!