hosting: Hunet
r38
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2007. október 11. csütörtök   17:25
nincsen hozzászólás

szerző: Morello
Apocalyptica a Petőfi Csarnokban
2007 november 7, Petőfi Csarnok

  Minden bizonnyal a világ legismertebb csellós kvartettje a finn Apocalyptica. Vajon kinek juthat olyan őrültség eszébe, hogy óriási csellókkal színpadra álljon néhány csóka, és méteres szőke rőzséjüket lóbálva, a hangszert brutálisan reszelve, heavy metal hangzást létrehozva adjanak elő dalokat? Nekik igen, és ezzel világhírűek lettek.
  Eicca Toppinen, Paavo Lötjönen, Max Lilja, és Antero Manninen pontosan ilyen megveszekedett ötletet forgatott a fejében, amikor 1996-ban megalapították az Apocalypticát. Első albumukon, amely a Plays Metallica By Four Chellos címet viselte, példaképüknek, a Metallicának állítottak emléket, az ő feldolgozásaikat játszották a hangszereiken. 1998-ban jött a következő lemez, az Inquisition Symphony, amely a további Metallica feldolgozások mellett Faith No More, Sepultura és Pantera dalokat is tartalmazott. Sőt, három saját szerzemény is helyet kapott, amelyre korábban nem volt példa. Ezeket Eicca Toppinen szerezte. A lemezeknek, az élő fellépéseknek, és az egyéni stílusnak köszönhetően a csapat óriási ismertséget szerzett, a világ minden táján akadtak rajongóik.
  
  1999-ben Antero Manninen elhagyta a bandát, helyére Perttu Kivilaakso érkezett. Nem sokkal rá, 2000-ben jött a Cult album, ahol már megfordult az arány: a többségben lévő saját számok mellett csak 3 feldolgozás található. Elkezdtek vendégénekesek és vendégzenészek is feltünedezni, a Path Vol. 2 dalban a Guano Apes-ből ismert Sandra Nasic-ot lehet hallani. 2002-ben Max Lilja is kilépett a bandából, a helyére nem vettek be új embert, ezáltal az Apocalyptica három főre fogyatkozott. Mindezek ellenére a korábban távozott tag, Antero Manninen olykor még most is kisegíti társait a színpadon.
  A Reflections album 2003-ban jelent meg, ez már csupa saját dalt tartalmaz. Vendégzenészek persze itt is helyet kapnak, a doboknál például Dave Lombardo segédkezett a Slayerből. 2005-ben az Apocalyptica címet viselő sorlemez további vendégekben bővelkedik, valamint fontos esemény, hogy Mikko Sirén játszott a dobokon, aki rövidesen a zenekar hivatalos tagjává is vált a három csellista mellé. 2006-ban kiadtak egy válogatás lemezt, Amplified A Decade Of Reinventing The Chello néven, amely cím a thrash metal alaplemezeket ismerők számára árulkodik arról, hogy kik voltak a finnek legfőbb példaképei.
  
  Idén a Worlds Collide album van soron, és a lemezbemutató turné során Magyarországra is eljutnak. Az Apocalyptica számtalanszor játszott már nálunk, de újra és újra eljönnek ismét, hiszen a hazai közönség minden alkalommal tanúbizonyságot tett szeretetéről és rajongásáról. November 7-én a Petőfi Csarnok lesz a helyszín, a már rutinos Apocalyptica koncert látogatók már tudják, hogy elsőrangú bulira számíthatnak, az első alkalommal jövők pedig majd most fogják megtudni. Belépő elővételben 5900, helyszínen 6700 Ft.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Apocalyptica

 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
AWS - Innen szép nyerni lemezbemutató koncert a Budapest Parkban
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
Dan Patlansky Budapesten
Új dallal jelentkezett az Esti Kornél - Semmi se ment meg minket egymástól
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Gary Moore emlékest és Tommy Katona koncertek Budapesten
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 zaják és társa    andrew garfield    grindrise    karácsony artúr    barba negra track    macabre    yngwie malmsteen    after crying    palya bea    magyar atom    white stripes    a világűr hangjai    maylene and the sons of disaster    electric ladyland    gurszky péter ádám    premonition 13    good charlotte    jolie    myra    core leoni    ram-zet    gackt    aws    ÖrdÖg    iron maidens  

r44
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!