hosting: Hunet
r34
  cikkekfotók        
interjú [hazai hangok]  2007. augusztus 3. péntek   14:18
nincsen hozzászólás

szerző: Billentozet
Panksapka


  Ahogy az egyik dal szövegében benne van egy Panksapka dal soha nem lehet blues. Ha nem blues akkor mi? Mi jellemző a zenétekre?
  
  Az a dolog elsősorban a rím miatt lett kiemelve, hiszen sok minden nem lehet továbbá : szintipop, klasszikus zene, emocionális rock, és jazz sem. Csakhogy ezek mindegyike nagyon szerencsétlenül hangzott volna.
  Egyébként egyre kevesebb kötöttség van a zenénkben, mindent beleteszünk ami tetszik nekünk, és bulizós, pörgős, mint amilyenek mi is vagyunk. A punk az alap, ennek is a lendületesebb vállfaja, eztán hallható még a lemezen rock, ska, és csipetnyi metal is.
  
  A szövegek nagyon érthetők és fülbemászóak. Mennyire fontos nektek, hogy a közönségetek a szövegeket akár egy koncert után kívülről fújja?
  
  Én mindig is szerettem az olyan zenéket, amik mondanivalóval, fasza szövegekkel, énekelhető refrénekkel bírtak. Igyekszem olyan szövegeket írni, amik szimpatikusak a hallgatóknak, no és elsősorban nekünk, hiszen kicsit azonosulnunk is kell ezekkel, vagy legalábbis az a szerencsés. Sokszor tök nehéz szöveget írni, nem ismételni magad, de pl. ennél a lemeznél úgy emlékszem egészen könnyen jöttek a témák. A Panksapkában, mint annyi punk bandában a szövegen is nagy hangsúly van, főleg mostanában kezdtünk el kacérkodni pár komolyabb témával is ami mondjuk nem is csoda, hiszen a felhőtlen ifjúság lassan a múlté.
  
  Nemrégiben jelent meg a 3. lemezetek. Tánc az Ördöggel címet viseli. Meséljetek a lemezen található dalokról, a lemezfelvételről!
  
  Sokszor elmondtam már, de csoda, hogy ez a lemez összejött, rengeteg energiánkba került, pláne úgy, hogy a zenekar elég nehéz időszaka volt az elmúlt 2-3 év, én nem is gondoltam volna, hogy sikerül összehozni, amire igazán büszke vagyok egyébként. Mindenki odatette magát, és egy jó kis lemez született egy eléggé kilátástalan helyzetben ez szerintem mindenképp komoly teljesítmény.
  
  15 dal szerepel rajta, két feldolgozás (88-as csoport, Aurora), és közel 50 perc hosszú. A felvételt Szolnokon a Denevér stúdióban csináltuk, Töfi, a hangmérnök rengeteget segített tapasztalatával, és jóindulatával, és azt hiszem a hangzás bizonyítja is ezt. A dalok meg Panksapkásak : némelyik tök agresszív, egy pár vidám, vannak bulizós, és kicsit komolyabb dolgok is, szóval tök vegyes valami.
  
  Régebben csak feldolgozás számokat játszottatok. A lemezen most is található 2 feldolgozás dal. Milyen zenekarok dalait próbáljátok elsajátítani?
  
  Manapság már inkább saját dalokat nyomunk, de időről időre előkapunk valamit, amit szívesen játszunk. Erre a lemezre felvettünk egy olyan nótát, amit szerintem 10 éve majdnem minden koncerten elnyomunk, az Ez a város-t, illetve egy 88as csoport dalt a Minden okét.
  
  Mikor alakultatok? Minek/Kinek hatására kezdtetek el zenélni?
  
  Na ez jó kérdés, és nem is egyszerű : a Panksapka feldolgozás zenekarként született : egy szilveszteri házibulira állt össze még a ´90 - es évek elején, de pontosan nem emlékszünk mikor. Amúgy korai Aurora, Tankcsapda és 88-as csoport dalokat nyomtunk az egybegyűlteknek, tehát alapvetően ők voltak a hatásaink.
  
  Ez a vonal pár évig meg is maradt, majd 2000 táján megírtuk első saját számukat, amit aztán követett jó néhány, összejött egy albumra való, hát meg is jelent az első lemez „Kék Osztriga” címmel. Ezt alig egy év elteltével követte a második CD, a „Forradalom”, mely az Aurora Records-nál jelent meg, és dallamos punk / hc zenei világgal, valamint többnyire értelmes szövegekkel bírt, idén meg ugye megjelent a harmadik lemez, ezt a Hammerworld adta ki.
  
  Légy szíves mutasd be a zenekart!
  
  Tibi az énekesünk, őt mostanában sajnos megint nélkülöznünk kell, mert egy nyirokrendszeri betegség miatt nem tud próbálni fellépni velünk. Gyuri a gitáros, TD szintis / harmónikás, Gerő bőgőzik, én pedig dobolok. Ja és emellett mindenki vokálozik.
  
  A lemezen az első dal a Káosz van. A dalból azt lehet leszűrni, hogy nem szeretitek az autós közlekedést. Ez mennyire igaz?
  
  Ezt a szöveget pár éve a 4-es 6-os villamoson írtam kb. a Margit hídnál, nem sokkal azt követően, hogy felköltöztem Pestre. Ami itt van, ahhoz nem lehet hozzászokni, egyszerűen őrület, hogy nem lehet közlekedni ebben a kva városban! Szóval nem csak az autós- hanem általában a nagyvárosi közlekedésről szól.
  
  Aki nem ismeri a zenéteket és csak a neveteket hallja/látja biztos azt hiszi, hogy Tankcsapda dalokat dolgoztok fel . Nem gondolkoztatok még név változtatáson?
  
  Hát, ezt lehet, hogy nem jól csináltuk, de mindegy. Egyébként ez a fajta hülyeség mindig is jellemezte a zenekart, és szerintem ez volt az egyik pikantériája. Lehet, hogy egy faszább névvel sikeresebbek lehettünk volna, de azért az se semmi, hogy egy ilyen elcseszett zenekarnévvel kiadtunk három lemezt nem?
  
  Hol lesz a következő nagy koncertetek?
  
  A nyári fesztiválokon lassan túl vagyunk, de már most lehet tudni, hogy lesz egy kiemelt lemezbemutató koncertünk (ska-punk piknik néven ha minden igaz) a szülővárosunkban, Szolnokon szeptember 15én szombaton. A helyszín igazán klassz, egy Tisza-parti üdülő, ahol vendégünk lesz az igen kiváló veszprémi Eskabbe zenekar, és dídzsé Puliszka, aki ska-punk lemezek lejátszásával fogja szórakoztatni a nagyérdeműt.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. március 22.
Sari Schorr Budapesten
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
2024. március 23.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Dübörgő lóerők és a lélek – interjú Dolhai Attilával
Interjú az Auraleak vokalistájával, Hex-szel
A Barba Negra új helyre költözik!
Interjú az Ǝ.N.D. zenekarral
Nest of Plagues interjú: Közös tetoválás és fűnyírás, mint hobbi
Megjelent a Lélekhelyek kislemez: interjú az Illetve zenekarral
Talk2night: új nagylemez, új videóklip és interjú
Interjú Petrás Jánossal az Europica zenekar születéséről
 kiemelt 
Crypta: brazil death metal démonok csapnak le a Barba Negrára áprilisban
  
Második lemezét mutatja be április 12-én Budapesten a Crypta

Március végén érkezik az U.D.O.
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
Sari Schorr Budapesten
Republic 35
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 dark wave    ill disposed    hangmás    letz zep    gallows    garry marshall    nirvana    helena bonham carter    made of hate    checkmate    fran palermo    illdisposed    pigs might fly    fran palermo    resident evil    richie kotzen    deicide    bergendy    the treatment    the cribs    agentea    metal blade    the flaming lips    the word alive (usa)    hang-súly  

r47
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!