hosting: Hunet
r38
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2007. július 23. hétfő   17:46
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Jeff Andrews (USA) – Birta Miklós (HUN) – Kryzisztof Zawadzki (PL) Trió nyári turnékörútja
2007. augusztus 6-10.

  Jeff Birta Kryzisztof Trió és Special Providence
  
  Fellépések:
  Augusztus 6.- Pécs (Ifjúsági Ház)
  Augusztus 7.- Szeged (Belvárosi Mozi)
  Augusztus 8.- Budapest, A38 elővétel: 2500 Ft, a fellépés napján: 2500 Ft
  Augusztus 9.- Esztergom (Vízivárosi Színpad)
  Augusztus 10.- Sopron (Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központ)
  
  Jeff Andrews- basszusgitár
  
  1960-ban született Baltimoreban. A zenészcsaládból származó Andrews igen korán kezdett zenét tanulni. A 60-as 70-es évek alatt igen sokféle zenét hallgatott melyek meghatározóak voltak későbbi pályájára és jellemzően erre az időszakra ő is megpróbált valami újat alkotni a zenén belül.
  Fontos pontja volt az életének, amikor Jaco Pastoriust halotta egy koncert alkalmával és eldöntötte, hogy magasabb szinten szeretné folytatni tanulmányait, és jobban elmélyülni Pastorius művészetében. A Peabody konzervatórium befejezése után felvételt nyert a Berkelee College of Music Schoolba. Az iskolai tanulmányok nem hozták meg számára a várt eredményt ezért abbahagyta tanulmányait. 1983-ban New Yorkba költözött, ahol eleinte szaxofon művészekkel lépett fel úgy, mint: Wayne Shorter, Bob Berg, Bob Mintzer, Michael Brecker.
  Az egyik koncert során, amikor Mike Stern-vel, Adam Nussbaum-val játszott az 55 nevű zenekarral felfigyelt rájuk Michael Brecker és elhívta őket a saját zenekarába. A zenekarhoz később Kenny Kirkland is csatlakozott. A zenekarral bejárták az egész világot és Jeff szerint ez volt az egyik legsikeresebb turnéja. A szaxofonosok mellett a világ több kiváló dobosával is koncertezett, mint pl: Dave Weckl, Omar Hakim, Dennis Chambers.
  Több mint 15 alkalommal vett részt világkörüli turnéban és több mint 20 lemezen játszik melyek közül több Grammy díjnyertes.
  
  Birta Miklós gitár
  
  Birta Miklós jazz-fusion gitáros, zeneszerző, hangszerelő, a Kodolányi János Főiskola Jazztanszakának gitár- és a Dr. Lauschmann Gyula Jazz szakközépiskola jazzgitár, jazzelmélet, improvizációs gyakorlat tanára.
  
  Gyerekkora óta (10) tanult gitáron. A Zeneművészeti Főiskola jazzgitár szakán 1996-ban diplomázott. Tanára Babos Gyula volt. Kezdetben a rockzene volt rá hatással, főleg az AC/DC zenekar gitárosa: Angus Young. Zenei tanulmányai előrehaladtával más zenéket is kezdett hallgatni. Al di Meola, John McLaughlin és Paco DeLucia 1981-es Friday Night in San Francisco című lemeze, mint oly sok más gitárosra, rá is nagy hatást gyakorolt. 1998-ban jelenik meg első önálló lemeze, a Next Generation. 2004-ben jelent meg második lemeze a Hey Kids!
  
  Itthon (és Lengyelországban is) lemezen és koncerteken szerepelt Vasvári Pál produkcióiban Mike Sternnel, Dave Samuelsszel, Paco Seryvel, Henrik Gembalskival, Hose Torresszel.
  Szendőfi Péter szólóprojectjében Gary Willisszel. Kaszás Péter Nalanda zenekarában Mike Mainierivel.
  
  Lengyelországban szerepelt lemezen Chris Zawadzki zenekarában a Walk Away Bandben(ZARIBA)(a saját szerzeményeivel is) és koncertturnén: a szaxofonos Bill Evansszel, Eric Marienthal-al, Steve Logannel, Bernard Maselivel.
  
  Chris Zawadzki dob
  
  A lengyel származású Krzysztof Zawadzki az egyik méltán híres lengyel fusion zenekar a Walk Away Band dobosa, zeneszerzője, menedzsere és zenekarvezetője. Zenei karrierje 17 évesen kezdődött, amikor is szintén az egyik leghíresebb lengyel zongoristával Krzysztof Sadowski kezdett el játszani. A következő 3 évben bejárta Európát és a volt Szovjetúniót. 1982-ben megalapítja a saját a zenekarát a Walk Awayt. Igen rövid próbaidőszak után a zenekar több hazai és nemzetközi díjat is bezsebel, mint pl: Pomorska Jesien Jazzowa első helyezett, második helyezett a lengyel jazz zeneszerző versenyen. 1987-ben csatlakozik a zenekarhoz Michal Urbaniak hegedűs és Urszula Dudziak énekesnő. 4 lemez is elkészül az ő közreműködésükkel.
  
  1995 óta több világhírű zenésszel lép színpadra úgy, mint: Mike Stern, Mike Mainieri, Randy Brecker, Hiram Bullock, Bob Berg, Mino Cinelu, Frank Gambale, Eric Marienthal, Matthew Garrison, Jeff Andrews, Adam Holzman, Dave Fuze Fiuczynski,Joey Calderazzo, David Kikoski, Bill Evans, Dean Brown, Victor Bailey, Mitch Stein, Steve Logan, David Gilmore, Jim Beard, Bob Malach, Henry McCullough, Mark Whitfield, Jon Herington, Jean Getter, Benny Maupin, David Samuels.
  
  Előzenekar: Special Providence
  
  A zenekar 2004. januárjában alakult a Kőbányai Zenei Stúdió és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz-tanszakának évek óta együtt zenélő növendékeiből azzal a céllal hogy saját, műfaji korlátoktól mentes, dallamos és egyszerre energikus zenét teremtsenek. Zenéjük forrásaiként a fúziós jazz, jazzrock, a folk, spirituális zenék és életérzések szolgálnak. 2006 januárjában elkészült Dharma című első bemutatkozó anyagukat és 2007 áprilisában jelent Hunnia Records gondozásában a második lemezük a Space Café, melyet a turné A38-as állomásán mutatnak be.
  
  Tagok:
  Markó Ádám dob
  Cséry Zoltán zongora
  Bata István basszusgitár
  Kertész Márton gitár



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
AWS - Innen szép nyerni lemezbemutató koncert a Budapest Parkban
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
Dan Patlansky Budapesten
Új dallal jelentkezett az Esti Kornél - Semmi se ment meg minket egymástól
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Gary Moore emlékest és Tommy Katona koncertek Budapesten
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 kistehén    iron maidens    our existence is punishment    anna & the barbies    nevergreen    nemes márton    crosswind    eric martin    aquileia ostroma    live life hard    the hives    john lydon    melting clouds    sonny and his wild cows    the eyes of a traitor    blues    moby dick    smashed face     rém hangosan és irtó közel    devilfire    légió    bródy jános    joana amendoeira    stereochrist    shell beach  

r46
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!