hosting: Hunet
r33
  cikkekfotók        
interjú [hazai hangok]  2007. július 13. péntek   14:27
nincsen hozzászólás

szerző: Billentozet
Garden of Eden


  Ha jól tudom az új lemezt veszitek/vettétek fel. Mit lehet a korongról tudni? Milyen címen fog futni? Hány dal lesz rajta? Hogyan jellemeznéd ezt az albumot?
  
  Igen, jól tudod, egy év kemény munka, és 2 hónap megfeszített stúdiózás után, végre kezünkbe foghatjuk munkánk gyümölcsét! Elkészült a lemez, melynek sok tanakodás, után Mondd Tovább lett a címe! Kezdetben minden sajtóban Vampires of Eden munkacímen futott. Nagyon fontos lemez, mérföldkő a zenekar életében. Az eddigi legjobb, legkiforrottabb és legfogósabb lemezünk ez! Röviden talán azzal jellemezném, hogy gyönyörűek a refrének, fogósak a riffek, szépek a szólók, és minden eddiginél szívhez szólóbbak a szövegek! Kicsit változott a zene, de a lényeg ugyanaz maradt. Gardenroll. Egyedi hangzásra törekedtünk, ezért is választottuk hangmérnöknek Hidasi Barnabást, akit szerintem nem kell bemutatni senkinek! Rengeteget dolgozott a hangzáson, és sikerült a maximumot hoznia! Köszönettel tartozunk neki munkájáért! A korong 7 magyar nyelvű, 2 angol nyelvű, és 3 eredetileg magyar nyelvű angol átiratot tartalmaz! A koronggal együtt bonuszként egy DVD is megjelenik egyben a lemezzel, amin helyet kapnak majd a régi és új klipek, interjúk, és ami fontos, egy kisfilm a zenekarról, illetve a zenekar életéről, a stúdiózásról, koncertekről, turnébuszos ökörködésekről. Véleményem szerint ez nagyon fontos, hiszen így mindenki bepillanthat a zenekar életébe, és talán más oldalról is megismerheti a csapatot! Mellékelem a Mondd Tovább tracklist-jét:
  
  Az Út
  Vad Álom
  Fényhozó
  Holdtánc
  Valaki Vár
  Vérkirály
  Mondd Tovább
  My Time
  Vampires of Eden
  Find The Way - Mondd Tovább (English Version)
  Crosses Cry - Vérkirály (English Version)
  Under Stars - Fényhozó (English Version)
  Outro
  
  Mutasd be légyszi a zenekart! Hogy jellemeznéd a tagokat? És a többiek hogy jellemeznek téged?
  
  Tavaly éveleje óta visszajött hozzánk a szintén ecsegfalvi Horváth István gitáros, és csatlakozott hozzánk még egy új tag, Réman Péter basszusgitáros is! Kisegít, illetve közreműködik a lemezen Kisduda Árpád is! Galambos Zoltán maradt a gitáros poszton, illetve a doboknál történt némi változás! Tóth Mihály ugyanis a lemezfelvétel után úgy döntött, hogy nem folytatja tovább, ezért a fesztiválokat vendégdobossal nyomjuk végig, aki szintén környékbeli, Laskai Viktor! Misi helyére nem keresünk jelenleg új dobost, az új lemezzel járó koncerteket Viktorral zúzzuk végig. Nos, jellemzések tehát: Peti friss vérnek számít a bandában. Kipróbáltunk pár bőgőst előtte, de Peti az, aki emberileg a legjobban közénk tartozik! Egyszerű és egyenes ember, mint mi mindannyian. Fontos, hogy barátunk is legyen, ne úgy gondolja az egészet, mint valami munkát! Ugyanez vonatkozik Istvánra is! Bár ő annyiban előnyt élvezett, hogy ugye együtt alapítottuk a Garden of Edent. Más vonalból jött, ezért új ízt adott a régi, és új számainknak is! Zoli maradt ugyanaz, aki volt! Jó barát, és ami fontos szereti, amit csinál! Megértik egymást Istvánnal zeneírás terén. Árpi régi, nagyon jó barátunk, kivette a részét a munkából! Nem hivatalos tag nálunk, de a hozzáállása irigylésre méltó! Rólam pedig István ír!
  Egy köcsög! Komolyra fordítva a szót, rengeteg zenekart megjártam, kerestem az igazit, de mégis itt kötöttem ki! Ennek egyik oka Binci! Soha nem láttam olyan elhivatott frontembert, mint ő! Az utolsó csepp vére is a zenekaré, nem tágít egy percig sem! Sokan emiatt egy torzult képet látnak és formálnak róla! Ugyanez nála a barátság! Pont olyan, amilyennek egy frontembernek lennie kell! Szereti a kis tyúkudvarát a kis kakas.
  
  Minek/Kinek hatására kezdtél el zenélni?
  
  Hát az már nagyon régen volt még Ecsegfalván és nem is igen emlékszem rá, de talán a legfontosabb és a legnyomósabb ok az volt, hogy addig sem az utcán és a kocsmában lógunk hanem a barátokkal alkottunk.
  
  Az egyetlen magyar zene csatornán nem olyan rég volt egy adás (Megawatt), ahol szerepeltetek. Tavaly láttalak utoljára. Nagyon megváltoztál. Mire fel volt ez a nagy változás? Hova tűnt a rózsaszín tincs a hajadból?
  
  Hehehehe! Az csak egy vicc volt ! A pszichiáterem szerint éretté vált a lelkem és azért lett hirtelen szükségem erre a változásra. Nincs ebben semmi különös, néha kell az embernek a változás ez jó dolog csak sokan félnek tőle. És a göndör hajat is nagyon untam már és most találtam egy iszonyat profi fodrász szalont egy ilyen Párizsi izét és ott tök jól meg tudták csinálni, hogy sokáig egyenes maradjon.
  
  Milyen kötődésed van Karcaghoz? Esetleg itt születtél?
  
  Igen ott születtem, mint szinte minden ecsegfalvi, de ezen kívül még az is, hogy sok baráton lakik ott.
  
  Ének tanárhoz jársz/jártál?
  
  Igen volt idő, hogy jártam, bár ez nem nagyon érződik. Nagyon sokat számít, de sajnos a klasszikus eset történt velem is a tanárom elköltözött, és így nem kerestem másikat.
  
  Valamilyen hangszeren tudsz játszani?
  
  Hát régen bass gitároztam még az első Garden lemezen is én bőgőztem illetve is énekeltem, de így az évek során inkább olyanokra bíztam a gitárt akik, szeretik is és értenek is hozzá.
  
  A zenétek nagyon meggyőző. Érthető a szöveg. Igazi érzelmeket sugároz. Te írod a dalszövegeket? Hogy születnek a szövegek? Avass minket be a szövegírás rejtelmeibe!
  
  Hát remélem is, hogy érthetőek, hiszen ez az elsődleges cél! Igen én írom a szövegeket semmi taktika nincs, csak akkor írok, ha van mit vagy van miről . Én az utolsó sorig megélem a szövegeket ezért is tűnhetnek őszintének, nem sok olyan sor van benne ami kitaláció, persze néha kell valami fantáziát is bele vinni a dologba, de annyi mindig bele is fér. Semmi nagydolog nincs itt a háttérben leírom a szép és a rossz dolgokat ha már nagyon ki akarnak jönni, de csak is akkor.
  
  Mennyire jellemző rád a közönségénekeltetés? Vagy szereted te magad végig énekelni a koncerteket?
  
  Ez totálisan buli függő! Nagyon sokszor énekel a közönség és természetesen olyan is van mikor hallgatnak , de az általában akkor van mikor az új anyagot promózzuk, akkor még újak a szövegek és nem tudják annyian, de ez kb. csak 1-2 hónap annyi idő mindig kell, hogy mindenkihez el jusson a zenénk.
  
  Hogy jellemeznéd a zenei stílusotokat?
  
  Ez nagyon nehéz kérdés. Nem nagyon lehet erre válaszolni . Mi csak úgy hívjuk, hogy DARK&ROLL ezt azért találtuk ki, mert van benne minden ami ehhez a párosításhoz kell.
  
  Volt már olyan, hogy elfelejtetted a dalszöveget? Mit tettél ilyenkor? Észrevette a közönség?
  
  Igen természetesen volt rá példa, de sosem lett botrány rutinosan meg lehet oldani ezeket a dolgokat ill. sokszor a közönség segít is ebben ! Csak ránézek a hozzám legközelebb állóhoz és le olvasom a szájáról.
  
  Az új albumhoz forgattok majd videklipet? Szíved szerint melyik dalhoz forgatnád?
  
  Igen lesz klip vagyis már egy készen is van egy angol nyelvű dalt választottunk elsőre(My Time) ez egy koncert klip, de lesz magyar nyelvű is - azt még nem tudom, hogy melyik dalhoz mivel a lemezen van vagy öt dal ami totál klipes, de ezt majd úgy is meghallod te is !
  
  Az új korong borítóját ki tervezte? Milyen kiadásban fog megjelenni?
  
  A borítót, mint eddig is mindig Misi fogja csinálni ehhez ő ért a legjobban ez mindig az ő feladata volt és nem is bízná másra ez tuti. A kiadó a Hammer lesz és ez az első lemezünk amit hammeres kiadás; az eddigieket is ő gondozta, de csak mint terjesztő vett részt a projectben, most viszont teljes mellszélességgel vállalta a csapatot.
  
  Külföldi felkéréseket szoktatok kapni?
  
  Eddig nem volt jellemző bár volt rá példa. Viszont most sokkal több a lehetőségünk itthon is és külföldön is ez már bátran merem állítani. Az angol nyelvű dalok is sokat segítenek ebben és már most tervbe van egy két ütős buli.
  
  Minden koncert közben rá szoktál gyújtani? Mióta dohányzol?
  
  Sajnos igen ez egy rossz szokás, de valahogy nem bírom megállni. Egyébként kb úgy 6-8 éve cigizek, de ezt sem tudom pontosan.
  
  Van barátnőd? Milyen a női ideálod?
  
  Igen van és ha minden igaz a feleségem is ő lesz(ha addig ki nem vág a picsába) Ideálom az nincs vagy is ő az Eszter!
  
  Amikor nem zenélsz, mivel foglalkozol?
  
  Egy irodában ülök és veletek beszélgetek a neten keresztül. A pannonnál dolgozom semmi xtra egy irodában ülök és próbálok okosakat mondani.
  
  Nem rossz érzés, hogy mindenki idősebbnek néz téged?
  
  Nem ! vagy is ez így nem is igaz ! Az én korosztályom általában fiatalabbnak néz akik viszont fiatalabbak azok többnek néznek, de ez nem zavar. Amennyit partyzunk az a csoda, hogy egyáltalán élünk.
  
  Legjobb koncert élmény? (zenész, néző)
  
  Ebből is van rengeteg, de talán az Erdélyi fellépésünk volt a leghúzósabb iszonyatos bulit csináltunk és azt hitték valami külföldi sztár csapat érkezett Székelyföldre imádtak minket. Vagy volt egy Wigwamos buli ahol repkedtek a tangák a színpadra pl. az is jó volt.
  
  Tervek a 2007-es évre?
  
  Először is ki kell, hogy jöjjön a lemez, ez kint is lesz 08.06-án ilyen bónusz dvd-s verzióban ha minden igaz.
  
  Nyári fesztiválok?
  
  Nem játszunk annyira sok helyen, mivel nem értünk rá ezekkel a dolgokkal foglalkozni a stúdiózás miatt, de leszünk Tokajon, Szigeten, és szeptemberben az A/38-on csinálunk egy iszonyat nagy lemezbemutatót sok-sok vendéggel stb.
  
  Következő koncert időpontok?
  
  A legkorábbi bulink az 07.13 péntek Tokaj hegyalja! És várunk mindenkit nagy-nagy szeretettel és természetesem a meghívásoknak is igyekszünk eleget tenni.
  
  Vampire of Eden



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
2024. április 30.
Glenn Hughes: Deep Purple - Burn lemez 50 éves jubileumi turné budapesti állomással!
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Dübörgő lóerők és a lélek – interjú Dolhai Attilával
Interjú az Auraleak vokalistájával, Hex-szel
A Barba Negra új helyre költözik!
Interjú az Ǝ.N.D. zenekarral
Nest of Plagues interjú: Közös tetoválás és fűnyírás, mint hobbi
Megjelent a Lélekhelyek kislemez: interjú az Illetve zenekarral
Talk2night: új nagylemez, új videóklip és interjú
Interjú Petrás Jánossal az Europica zenekar születéséről
 kiemelt 
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
  
Nyáron sem maradunk ütős és modern metal bulik nélkül a fővárosban

Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 sigur rós    gumiláb    semi holsen    nyers    trick or treat    retarded fish    carnifex    october file    attila    mr. papagiorgio    the amity affliction    x-men: first class    archetype    burlesque    induction    markus schrodt    queen    carlos santana    combichrist    noa rock    memorial    demonlord    halálos iramban    maeotis    lich king  

r45
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!