hosting: Hunet
r33
  cikkekfotók        
magazin [fesztivál]  2007. július 10. kedd   17:39
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Alig 12 óra múlva nyitja kapuját a Hegyalja Fesztivál
2007. július 11-15. Tokaj

  A Tisza kemping már kedden reggel 8 óra óta fogadja a kígyózó sorokban érkező ősfesztiválozókat, akik biztosan jó táborhelyekkel és finom tokaji borral kívánják megalapozni idei kikapcsolódásukat. Az időjárás a jósolt viharos esőzés elmaradása miatt egyelőre kellemes. A fesztivál területe felépült, a színpadokról már csak a borítás és a technikai eszközök hiányoznak.
  
  A fesztivál hivatalos kezdő napja július 11. szerda, amikor nagyszabású megmozdulással kívánják felhívni a figyelmet a világörökség részét képező Tokaj állapotának romlására.
  A Kritikus tömeg, avagy nyomatékkal a teher ellen elnevezésű akció polgármesterek és sztárok támogatásával mozgatja meg azokat, akik tenni szeretnének a terület épségéért. Kelet-Magyarország legnagyobb zenei fesztiválja nyolcadik alkalommal várja vendégeit július 11-15. között a tokaj-rakamazi Tisza kempingben, továbbra is a környezettudatosság jegyében.
  
  Parádéval kezdődik
  Szerda kora délután 14 órakor a Tisza-kemping elől indul a nagyszabású akció, melyben több száz hintó, szekér, ökojárgány vesz részt. Polgármesterek, önkormányzati képviselők és a fesztivál előadói közül néhányan mint például Pély Barna és Dorina, Ladánybene 27, Zanzibár együttes - hintóval, bringával és motorral vágnak neki a másfél órás útnak Tokaj, Tarcal, Bodrogkeresztúr érintésével. Az akció résztvevői az utat kímélik, a területen ugyanis csaknem napi 2000 kamion halad át a 38-as főúton, és a változásra még középtávon sincs esély. Ne tegye tönkre a világörökség részeként jegyzett Tokaj-Hegyalját az átmenő forgalom! ezt kéri majd a Kritikus tömeg, avagy nyomatékkal a teher ellen elnevezésű akció szervezői. Az akcióhoz a helyszínen bárki csatlakozhat.
  
  Zene és buli
  Kilenc színpadon és számos egyéb helyszínen csaknem 200 együttes zenél július 11-15. között a tokaj-rakamazi Tisza kempingben. A zenei programok közül emlékeztetőül a legfontosabbak: Sepultura, Banco de Gaia, Pendulum, Elit Force, Deladap és persze a mieink a teljesség igénye nélkül: Tankcsapda, Kispál és a Borz, Republic, Irigy Hónaljmirigy, Kárpátia, Quimby, HS7 - közel kétszáz előadó kilenc színpadon.
  
  A zöld fesztivál
  Mint az már megszokott 2000 óta, a Hegyalja Fesztivál erős környezetvédelmi kötődéssel bír - így lesz ez 2007-ben is, hiszen a civil utcában és a Zöld Színpadon a természet- és környezetvédelem, illetve az ehhez kapcsolódó közéleti és kulturális témák kiemelt figyelmet kapnak. A rendezvény ideje alatt a Zöld Sátorban a Kritikus tömeg akciójának hátterét is megvilágítjuk, mint ahogy szó esik majd olyan fontos dolgokról, mint klímaváltozás, génmanipuláció, energiagazdálkodás, és olyan médiaszemélyiségek is megfordulnak itt, mint Karafiáth Orsolya és Tóta W. Árpád.
  
  Nyaralj Hegyalján!
  A rendezvénynek helyt adó környék a fesztiválon kívül is számos lehetőséget nyújt mind kulturális, mind természeti, mind gasztronómiai értelemben, ez utóbbi esetében gondoljunk csak a tokaji borra. Ezen kívül turisztikai és sportlehetőségek is várnak: a környék alkalmas vízi-, kerékpáros és gyalogtúrák lebonyolítására, mód van strandolásra és egyéb szabadidős tevékenységekre. Érdemes azonban felfedezni a rakamazi oldalt is, mely természetvédelmi területként izgalmas lehet a túrázóknak.
  Természetesen nem kötelező sátorban aludni, a környéken lehetőség van a szállásfoglalásra, mindezekről a Hegyalja Fesztivál honlapja nyújt tájékoztatást, mint ahogy a közlekedési lehetőségekről is, legyen szó gépkocsiról, kerékpárról, illetve tömegközlekedésről...



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Amikor a zenész tollat ragad - Tod A első regénye hamarosan magyarul is kapható lesz!
Promptmonsters.tv: Az AI-forradalom új szereplője a magyar kreatív iparban
Közel 100 nyeremény vár gazdára az idei Fülesbagoly Tehetségkutató-sorozatban
FolkAréna2024 - Minden Magyarok Tánca a 43. Országos Táncháztalálkozón
Ernelláék Kálmánéknál – színház és mozi a B32 Galériában
Jazzfest Budapest 2024
Al Di Meola Electric Band Budapesten
Tudatosság, vibrálás és színkavalkád
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 pat metheny    primal fear    embers    kukovecz gábor    night demon    imperial age    agentea    kiskalász    bergendy    Éjfény    blues revolver    antropofagus    arkhorrl    choice with no voice    martin lawrence    brendan fraser    u.d.o    as you drown    shaggy    grave    cain    arcadia    fish    hófehérke    arbat  

r47
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!