hosting: Hunet
r33
  cikkekfotók        
film [film]  2007. július 11. szerda   10:23
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Modern Klasszikusok DVD-n
Best Hollywood

  A ház kulcsai (Le chiavi di casa)
  Rendezte: Gianni Amelio
  
  A film különleges módon mutat be egy megható történetet Gianniról (Kim Rossi Stuart), aki megpróbál közel kerülni tizenéves, mozgássérült fiához, akit még sosem látott. A gyermek, Paolo születésétől fogva testi és szellemi fogyatékkal él. A fiúnak speciális kezelésre kell utaznia egy berlini kórházba, ahová apja, Gianni kíséri el, azt remélve, hogy közelebb kerülhet fiához. Gianni az út folyamán megismerkedik Nicole-lal, (Charlotte Rampling), aki egész életét beteg lánya ápolásának szenteli. Beszélgetéseik során Nicole segít Gianninak elfelejteni bűntudatát, amit Paolo cserbenhagyása miatt érez. A férfi lelki újjászületése váratlan és törékeny boldogságot visz apa és fia életébe. Képesek lesznek felfedezni igazi énjüket az otthonuktól távoli helyen.
  A film Giuseppe Pontiggia „Kétszer születni” című regénye alapján készült.
  
  Szembesít két külön világ, a gyerek és a felnőtt, az apa és a fiú, az egészséges és a fogyatékos egymásra utaltságának és egymásra hangolódásának egyszerre vonzó és félelmetes dinamikájával. Filmvilág
  
  Kispálya (Anche libero va bene)
  Rendezte: Kim Rossi Stuart
  
  Hogyan éli meg egy tízéves kisfiú; ha édesanyja időről-időre eltűnik; ha édesapja kemény kézzel az uszoda vízébe kényszeríti nap, mint nap, pedig ő focizni szeretne; ha nővére furcsa szexuális játékokba és szerepekbe űzi?
  A csonka családban a kis Tommy (Alessandro Morace) hamar rájön, hogyan térjen ki kegyetlenségig indulatos édesapja haragja elől, és hogy igen ritka dicséreteit hogyan kell megszolgálnia. Megtanulja, hogy az emberekben bízni több mint merészség félénk, visszahúzódó és hallgatag lesz.
  Otthon és biztonságban csak a város felett, a háztetőkön érzi magát.
  Kiválóan rendezett, mély és megható film egy nagyon mai családról La Stampa
  
  Az erőszak városa (Citta violenta)
  Rendezte: Sergio Sollima
  
  Jeff Heston (Charles Bronson) profi bérgyilkos, akitől régebbi megbízói meg akarnak szabadulni. Izgalmas autósüldözés után megsebesítik, de ő végez támadóival. Kiderül, hogy leleplező fotók készültek róla és a negatívok egyik fő ˝megrendelőjénél˝ vannak. Jeff rájön arra, hogy barátnője közreműködésével tőrbe akarják csalni. Elkerüli a csapdát, és véres bosszút forral...
  
  Műanyag szerető (Love object)
  Rendezte: Robert Parigi
  
  Kenneth magányos ember, nem igazán érzi magát biztonságban egy társaságban sem. Szenvedélyes kapcsolatot csak egy valakivel ápol, Nikkivel, a guminővel, akit interneten rendelt meg magának. Hamarosan megváltozik az élete, a babával kipróbált gyengéd érzések kollégája, Lisa felé fordulnak. Furcsa szerelmi háromszög alakul ki, Kenneth a domináns szilikonlány és a hús-vér eleven Lisa közötti választásra kényszerül...
  
  Pokol (L´enfer, Hell)
  Rendezte: Danis Tanovic
  
  Párizs, ´80-as évek, egy börtönből frissen szabadult férfit kidob a felesége. Elkeseredett haragjában megveri a nőt, majd kiugrik az ablakon három lánya szeme láttára. Ma, Sophie, Céline és Anne, a három nővér felnőttként éli saját életét. A családi kötelék megszakadt. Sophie, a legidősebb, Pierre-hez ment feleségül, egy fotóshoz, akitől két gyermeke is született. Kapcsolatuk ingatag. Céline, egyedül él, csak ő látogatja az idősek otthonában élő, tönkrement édesanyjukat. Anne, építésznek tanul, szenvedélyes kapcsolat fűzi Frédéric-hez, egyik tanárához. Céline megismerkedik egy fiatalemberrel, a jóképű és kedves Sébastien-nel, aki el akarja csábítani. A fiatalember egy olyan dologgal szembesíti, amely újra közel hozhatja a nővéreket, segíti feldolgozni a múltjukat és talán még teljes életet is élhetnek.
  
  A pontos alakítások, a szubtilis szimbólumokkal gazdagon tarkított, professzionális operatőri munka, és nem utolsósorban a magabiztosan áradó kísérőzene mind-mind garancia az élményszerű mozizásra.
  Mozinet.hu
  
  Őrangyal (Mon ange)
  Rendező: Serge Frydman
  
  Colette (Vanessa Paradis), az Amszterdamban dolgozó francia prostituált éjszaka téves hívást kap egy ismeretlen nőtől, aki aznap szabadult a börtönből és arra kéri, hogy menjen el a kisfiáért és vigye ki elé másnap a vasútállomásra. A nő rémült hangja megtöri Colette ellenállását: elmegy a fiúért, akit Billynek hívnak és egyáltalán nem olyan kicsi sőt veszélyesen közel jár már a felnőttkorhoz. Másnap az állomáson sehol nem találja Billy anyját, és nem is sejti, hogy a fiú időközben elárvult, egy adóssági ügy zűrös fejleményei nyomán. Colette hamarosan rájön, hogy a fiú problémái mostantól az ő problémái is, életük összefonódik, mivel a fiúnak senkije sincs rajta kívül és talán neki is csak a fiú maradt
  A gyönyörű felvételek mellett a film másik nagy kincse Vanessa Paradis: sugárzó szépsége és tekintete, amely olyan mély, akár az óceán, egyedülálló vonzerővel bír. Az Őrangyal magával ragadó, melankolikus tündérmese felnőtt közönség számára.
  
  Che Guevara utolsó órái (Che-The last hours)
  
  1967 Október 9-én Ernesto Che Guevarat bolíviai katonák ölik meg, őket az amerikai Green Beret és a CIA aktivistái képezték ki.
  Kivégzése vitatott történelmi eseménnyé vált, harminc évvel később menekülésének, elfogásának meggyilkolásának és temetésének körülményei felkeltették Romano Scavolini rendező figyelmét, ezért készült el ez a dokumentumfilm.
  
  Fanfan (Fanfan)
  Rendezte: Alexandre Jardin
  
  Alexandre és Fanfan 25 évesek, amikor először találkoznak. A férfit egy pillantás alatt lenyűgözi a kiszámíthatatlan lány, azonnal tudja, hogy Fanfan élete nagy szerelme. Mégsincs elég bátorsága elhagyni Laurie-t, akivel békében, kényelmesen éldegél. Biztonságról álmodik és retteg a saját magában lakozó szenvedélytől és vadságtól.
  Hogy megszabaduljon ettől az ellentmondástól, veszélyes kalandba kezd. Úgy dönt, elnyomja magában azt a vágyat, amelyet Fanfan iránt érez, és soha nem vallja be igazi érzelmeit. A lány szabadsága, vitalitása és érzékisége pánikba ejti. Fanfan egy személyben testesít meg minden nőt. A felismerés mögött valóságos tények állnak: Fanfan ikertestvére 15 éves korában öngyilkosságot követett el, azóta a lány két ember helyett él. Fanfant vonzza Alexandre precizitása és elkövet mindent, ami csak telik tőle, hogy legyőzze a férfi ellenállását. Az úton, amelyen elindulnak, a szenvedélyt már a fájdalom váltja fel.
  
  A sárkány nyomában (Traces of a Dragon: Jackie Chan & His Lost Family)
  Rendezte: Mabel Cheung
  
  A film a színész és elveszett családja történetét követi nyomon, összerakja annak a rendkívüli gyermekkornak a darabkáit, amelyet Jackie és testvérei átéltek. Felleben a fátyol a titkokról, arról, hogy Jackie apja a Csang-kaj Sek rezsim idején a nacionalista párt kémje volt, és anyja sem volt egyszerű háziasszony. A színésznek is csak két évvel ezelőtt jutott tudomására az igazság a családjáról és önmagáról. A hongkongi szupersztár sokáig úgy tudta, hogy alacsony sorban élő családban született az 1950-es években, a szegénység sújtotta Kínában, egy keményen dolgozó apa és egy szelíd szavú anya egyetlen gyermekeként.
  Amikor kiderült anyja gyógyíthatatlan betegsége, apja úgy döntött: elmeséli a család igaz történetét a fiúnak. Jackie szülei egyáltalán nem egyszerű famíliából származtak, Kínában pedig él néhány elveszett fivére és nővére, sőt a családneve sem Chan! Szemtanúi lehetünk a két világháború közötti Kína viharos évtizedeinek, a kétségbeesett családjuktól elszakított gyermekek bánatának, a kommunisták és a nacionalisták között zajló polgárháborúnak, és a tragikus kulturális forradalomnak, amely eget-földet megmozgatott.
  
  Studio Ghibli Anime-Sorozat
  
  Laputa- Az égi palota (Laputa- Castle in the sky)
  
  Pazu, egy aprócska bányászfalu árvája, arról ábrándozik, hogy a saját szemével láthassa azt a mitikus égi palotát, amelyről anno elhunyt édesapja készített fotót egy repülés alkalmával. Nem is sejti, hogy az égből aláhulló, rejtélyes medált viselő kislánnyal (Sheeta) karöltve lehetősége nyílik beteljesítenie az álmát. Nyomukba ered viszont a lebegő sziget kincseire áhítozó kalózbanda és Muska, a katonaság támogatását élvező, hatalomra éhes titkosügynök, aki rámutat Sheeta valódi származására. Felfedi, hogy a lány nyakában hordott varázserejű ékkő jelenti Laputa ősi civilizációjának a kulcsát. Vajon a gyermeki erő szövetségének sikerül megmentenie a felhőbe burkolózó minibirodalmat?
  Hayao Miyazaki, a japán animációs film élő legendája 1986-ban az újonnan alapított Studio Ghibli első alkotását készítette el a Laputa Égi palota mára egyetemes klasszikussá lett képében. Igazi családi film, a szó legnemesebb értelmében a mese, a mesélés diadala.
  
  Nauszikaa- A szél harcosai (Nausicaa of the valley of the wind)
  
  Ezer évvel azután, hogy a Hétnapos Tűz megsemmisítette szinte az egész bolygó emberi lakosságát, a Földnek csak kis részén maradtak túlélők. A rettegett erdő, Átokfölde elborított szinte mindent, gyilkos óriásrovarok nyüzsögnek benne, s gigantikus fái halálos méregspórákat termelnek. Az emberlakta terület zsugorodik, s a megmaradt városok öldöklő háborúkat vívnak. A Szél Völgyében, melynek hercegnője a fiatal és talpraesett Nauszikaa, még béke uralkodik...
  
  Vakok földjén (land of the blind)
  Rendezte: Robert Edwards
  
  A történet egy képzelt országban játszódik, amely feltűnően hasonlít Nagy-Britannia és az Egyesült Államok keverékéhez. Televíziós- és filmsztárok kormányoznak, az elnök pedig a szado-mazochista Max, aki az ország pénzét ízléstelen akciófilmekre költi.
  Mindeközben Thorne (Donald Sutherland), egy maroknyi felkelőcsapat vezetője, aki véget akar vetni ezeknek az állapotoknak, börtönben sínylődik és rendszeresen kínozzák. Joe (Ralph Fiennes) egy börtönőr, aki lassanként azonosul Thorne elveivel és csatlakozik Max megölésének tervéhez. Forradalom tör ki, s hiába lesz sikeres, Joe-nak nem várt nehézségekkel kell szembenéznie.
  
  Bosszú mindhalálig (Until death)
  Rendezte: Simon Fellows
  
  Antony Stowe heroinfüggő korrupt zsaru akit mindenki gyűlöl, még saját felesége is. Feladatául kapja, hogy elfogja ex-partnerét, Gabriel Callaghan-t, aki a rendőrséget elhagyva a helyi szervezett bűnözés vezetője lett. Callaghan sem rest, ráküldi embereit Anthonyra, akik fejbelövik úgy, hogy hónapokra kómába esik. Amikor felébred eldönti, hogy bosszút áll ex-partnerén és megpróbál jobb ember és férj lenni.
  
  A Faun labirintusa (El laberinto del Fauno)
  Rendezte: Guillermo del Toro
  
  Spanyolország, 1944. A polgárháború véget ért, de a hegyekben még harcolnak a gerillák.
  Carmen (Ariadna Gil) kislányával, Oféliával (Ivana Baquero) új férjéhez, a hideg, kegyetlen és autoriter Vidal (Sergi López) kapitányhoz költözik, aki Franco seregében szolgál.
  Ofélia nem szenvedheti az új életét, így a ház mögött felfedezett rejtélyes labirintusba menekül. Pán - védelmezője és vezetője - egy mesebeli figura meggyőzi, hogy a kislány egy mágikus királyság rég elveszett hercegnője.
  Hogy az elveszett igazságot megtalálja, Oféliának három próbát kell kiállnia, olyanokat, melyekre senki nem készítette fel
  Oscar-díj 2007: Legjobb Látvány, Legjobb Operatőr, Legjobb Maszk
  További díjak:
  Bostoni Filmkritikusok Díja 2007: Legjobb Külföldi Film
  New York-i Filmkritikusok Díja 2007: Legjobb Külföldi Film
  San Francisco Filmkritikusok Díja 2007: Legjobb Külföldi Film
  Amerikai Filmkritikusok Díja 2007: Legjobb Külföldi Film
  
  Sutkai bajnokok (Knjiga Rekorda Shutke)
  Rendezte: Alexander Manic (
  
  Ki a legjobb énekes, ki a legöregebb apa, a legtehetségesebb bokszoló és a legjobb harciliba-edző?
  A macedóniai cigány város lakói szegények, életük és szokásaik mégis lenyűgözőek. Mindenki mestere valaminek, amiben ő a legjobb: van, aki megvédi a közösséget a rossz szellemektől, más énekel, harci libákat treníroz, ruhát tervez, összejöveteleket szervez, és természetesen akad, aki csodákat művel az ágyban. Van, aki arról híres, hogy neki van a legtöbb pénze, de itt él a férfi, akinek a legjobbak az öltönyei, a legnagyszerűbbek a szeretői; a legnagyobb hatalmú zenei producer, a mester, aki a legjobb ágyat készíti körülmetéléshez, a legrátermettebb galambidomár - és még sorolhatnánk a bajnokokat. Ezen az isten háta mögötti vidéken a vámpírokból tűzzel és az akarat puszta erejével űzik ki a gonoszt, és tíz perc alatt slágert komponál a világ legtermékenyebb dalszerzője. Szórakoztató sétánkon Severdzam Bajram kalauzol bennünket, akit Emir Kusturicának a Macska-jaj című filmjéből ismerhetünk.
  A fergetegesen humoros dokumentumfilm mintha kiragadna a valóságból és mégis roppant realista alkotás arról, hogy milyen mesésen színes a világ már néhány száz kilométerrel délebbre.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Áprilisban ismét mozikban a klasszikus Indiana Jones trilógia!
Carte Rouge - Vörös térkép
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi - Portraits of a Life
Új, hivatalos előzetest és plakátot kapott Hajdu Szabolcs új filmje, a Kálmán-nap
Utaztál okosba’? Akkor nézd meg premier előtt a Kék Pelikant!
Pasolini hét - Az Élet trilógiája a Art+ Cinema-ban
Monty Python klasszikusok ismét a mozikban!
A dohánypajta
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
  leonardo dicaprio    a hobbit    marduk    gary lightbody    neurosis    tara reid    hang-súly    catheine zeta-jones    mary elizabeth winstead    stiff bastard    kockásing revival    orphaned land    fran palermo    rompeprop    sofitel    gondozoo    radikális amputáció    joe strummer    ivan &the parazol    szilvási gipsy folk band    after rain    last hope    kovary    manegarm    penélope cruz  

r42
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!