hosting: Hunet
r31
  cikkekfotók        
előzetes [fesztivál]  2007. július 8. vasárnap   14:12
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Hegyalja Fesztivál
2007. július 11 – 15. Tokaj

  A nyolcadik alkalommal megrendezendő Hegyalja Fesztivál nem véletlenül tartják számon Kelet-Magyarország legnagyobb zenei rendezvényeként, illetve a nyár egyik legfontosabb környezetvédelmi eseményeként. Évek óta több mint ötvenezren zarándokolnak el a világörökség részeként jegyzett Tokajba, illetve a Tisza túloldalán található rakamazi Tisza-kempingbe, ahol közösségi, kulturális élményekkel gazdagodnak. Természetesen „komoly” dolgokkal is találkozhatnak: az idén 23 civil szervezet kapott lehetőséget a bemutatkozásra, az E-Misszió Zöld Sátorban pedig naponta 5-6 előadás, pódiumbeszélgetés, kerekasztal-vita várja az édeklődőket július 11-e és 15-e között.
  
  Zenei programok világsztárok
  Az idei világsztár-felhozatal a korábbi évekhez hasonlóan rendkívül változatos: a rockzenei és világzenei fellépők mellett jelen vannak az elektronikus tánczene legfontosabb reprezentánsai. Közel 200 hazai és külföldi előadó 9 zenei színpadon és közel 30 egyéb programhelyszínen.
  
  A Bloodhound Gang 1992-ben alakult rockzenekar, akik zenéjükben elektronikus, hip-hop és punk elemeket is felhasználnak. Az ismeretséget a pajzán szövegeik és klipjeik hozták meg, 4. nagylemezük, az 1999-es Hooray for Boobies, és különösen a The Bad Touch című nóta hatalmas siker volt világszerte, majd 6 év után ismét új lemezzel jelentkeztek, amivel a már jól bejáratott úton haladnak tovább.
  
  Nem csak a trash metál rajongók várják nagy érdeklődéssel a Sepultura koncertjét, hiszen a brazil csapat az egyetemes rockzene meghatározó ikonjává vált. A bandát két testvér Igor és Max Cavalera alapította, mikor 14-15 évesek voltak. A sors fintora hogy már egyikük sem tagja a csapatnak ám a zenekar hírneve töretlen, évente közel 250 koncertet adnak világszerte.
  
  A Banco De Gaia művésznéven alkotó londoni ethno-trance guru, Toby Marks 1989-ben kezdett el zenéket készíteni. Névválasztását a természet iránti szeretete és Földünk iránt érzett tisztelete miatt Gaiától, a görög mitológia Föld istennőjétől kölcsönözte. Az elektronikai zenei mezőnybe lépését a ´80-as évek végének brit acid house robbanása inspirálta. 2004 ben már nagysikerű több mint teltházas koncertet adott a Hegyalja Fesztiválon, most Farewell To Ferengistan c. új lemezével érkezik.
  
  A Pendulum ugyancsak egy olyan formáció, mely nem csak egy adott műfaj - esetünkben a drum and bass - rajongói számára cseng ismerősen. Főként a zenei csatornák által előszeretettel játszott Slim című videoklip szerzett a bandának ismertséget, de a Prodigy-nek készített Voodoo People remix is sokáig vezette a toplistákat, többek közt hazánkban is. Hegyalján MC Verse-zel kiegészítve látható dj. szettjük.
  
  Az etnozene egyik legnépszerűbb európai reprezentánsa az oszták Deladap a mai, progresszív jazz zenét és a hagyományos roma hangzást vegyíti, nem véletlen, hogy hitvallásukban is nagy hangsúlyt fektetnek a különböző kultúrák, zenei stílusok, és emberek találkozására, illetve az ebből születő új és érdekes dolgokra.
  
  Ugyancsak a Hegyalja Fesztivál sztárja az Elit Force, mely az elektronikus zenei legenda, Schack egyik projektje. A koszos, acid hangzásvilággal kevert breakbeatjei között egyre több áthallást fedezhetünk fel, megjelennek a tech-house jegyek, bejönnek a képbe a perkák, és mindezt megfűszerezve a tipikusan Elite Force-os funkos basszusokkal.
  
  Zenei programok II. - hazai előadók
  
  A Hegyalja Fesztiválon kilenc színpadon közel kétszáz produkciót tekinthetnek meg a jelenlévők. A fellépők közt találjuk a hazai élvonal színe-javát, akadnak azonban olyan csapatok is, amelyek kizárólag ezen a fesztiválon láthatók-hallhatók.
  
  A Republic zenekar, mely népszerű, közérthető módon ötvözi a rock, a beat és a folk jegyeit is. Mind zeneileg, mind eszmeiségben szögesen eltérő világot képvisel a Kárpátia zenekar, melyet nemzeti rockzenekarként aposztrofál a Wikipédia. A két, teljesen más világot képviselő egyben a fesztiválon először fellépő - banda megh&iacut;vásával a Hegyalja Fesztivál sokszínűségét, nyitottságát igyekeznek érzékeltetni a szervezők.
  
  Az Irigy Hónalmirigy utoljára 2004 ben lépett fel a Hegyalja nagyszínpadán, most újra ők a szombati hazai fő attrakció. A 8 éve elmaradhatatlan sztárok mint a Tankcsapda, Kispál és a Borz, Colorstar, Quimby, Neo, Pokolgép, Tátrai Tibor, Depresszió, és megannyi sztárfellépő mellett természetesen azok is lehetőséget kapnak a bemutatkozásra, akik még nem, vagy csak egy szűkebb körben ismertek. Az ő kiválasztásuk 2006 óta elektronikus úton, az internet segítségével történik. Tavaly kétszeres, az idén immár négyszeres volt a túljelentkezés a zenekarok és más előadók körében (mintegy 1200 jelentkezés futott be). A döntés meglehetősen nehéz volt, hiszen nagyon sok rendkívüli tehetséget voltak kénytelenek a szervezők visszautasítani, remélhetőleg még tehetségesebb előadók kedvéért.
  
  Miért zöld Hegyalja?
  
  Természetesen nem marketingfogásról vagy egyéb „hátsó” szándékról: a környezetvédelem, a környezettudatosság a fesztivál egyik fontos motivációja.
  Bizonyára mindenki számára emlékezetes a 2000-es tiszai tragédia, a ciánszennyezés, illetve az azt követő árhullámok. Mindezek rendkívül tragikusan érintették az itt élőket, s úgy tűnt, az élővilággal együtt odalett az idegenforgalom is. Ekkor gondoltak egy merészet a szervezők és néhány hónappal a szennyezés után megrendezték az első Hegyalja Fesztivált. Már a kezdetektől kiváló partnernek bizonyult a nyíregyházi E-Misszió Egyesület, mely azóta is tevékenyen működteti a fesztivál környezetvédelmi programhelyszínét, a Zöld Sátort. Itt a környezetvédelem mellett olyan társadalmi és kulturális témák kerülnek terítékre, melyek szorosan vagy lazán kapcsolódnak a zöld eszmeiséghez.
  
  Hol nyaraltál? Hegyalján!
  
  A Hegyalja Fesztivál olyan komplex szolgáltatáscsomagot igyekszik több tízezer látogatója számára nyújtani, hogy az itt töltött szűk hét egyenlő értékű legyen akár egy nyaralással is. A kulturális és a kommunális szolgáltatások mellett a turisztikai vonzerő járul hozzá ehhez. Tokaj-Hegyalja a világörökség része néhány esztendeje, s rá is szolgál erre a rangra. Nem csak kulturális, természeti, gasztronómiai (elsősorban: borászat) értelemben, hiszen a környék alkalmas vízi- és kerékpáros és gyalogtúrák lebonyolítására, mód van strandolásra és egyéb szabadidős tevékenységekre. Érdemes azonban felfedezni a rakamazi oldalt is, mely természetvédelmi területként izgalmas lehet a túrázóknak.
  Természetesen nem kötelező sátorban aludni, a környéken lehetőség van a szállásfoglalásra, mindezekről a Hegyalja Fesztivál honlapja nyújt tájékoztatást, mint ahogy a közlekedési lehetőségekről is, legyen szó gépkocsiról, kerékpárról, illetve tömegközlekedésről.
  
  és a Fesztivál a számok nyelvén:
  
  A fesztivál területe: 11,5 Ha
  Színpadok száma: 9 zenei és 28 egyéb (sport, közéleti, kulturális, civil, környezetvédelmi)
  Fellépők száma: 189
  Látogatók száma (2006): 55 000 fő
  Várható látogató: 60-62 000 fő
  Vendéglátóhelyek: 9 büfé és 8 ételárusító
  Zuhanyzók: 180 (folyamatos 0-24 takarítással)
  Illemhelyek: 200 (folyamatos 0-24 takarítással)
  Jegyár: napi 4500 Ft, bérlet: 9900 Ft
  Dolgozók száma: 550 (fellépők nélkül)
  Biztonsági munkatársak száma: 210
  Egy korsó sör ára: 290 ft



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
AWS - Innen szép nyerni lemezbemutató koncert a Budapest Parkban
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
Dan Patlansky Budapesten
Új dallal jelentkezett az Esti Kornél - Semmi se ment meg minket egymástól
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Gary Moore emlékest és Tommy Katona koncertek Budapesten
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 deathcore    dave gahan    a frankeinstein terv    joseph gordon-levitt    tony soprano    pure love    fővárosi nagycirkusz    queen    abraham lincoln    war is the answer    steelwing    hungarythm    nőnap    smárton trio    surface festival    unknown    karnak    vasárnapi gyerekek    the green hornet     natalie portman    unstoppable    x-men: first class    vallenfyre    korn    fishing on orfű  

r42
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!