hosting: Hunet
r37
  cikkekfotók        
előzetes [fesztivál]  2007. július 7. szombat   13:37
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
5 nap Jamaica! Lb 27 Reggae Camp „Roots and Culture”
2007. július 25-29. Százhalombatta - Csónakház (Fogoly út 98-100. T: 23/553-030)

  Lb 27 Reggae Camp

  A hazai zenei események között különleges csemegét jelentő LB 27 Reggae Camp Nemzetközi Reggae Fesztivált 2007. július 25-29. között rendezik meg idén, hogy tovább népszerűsítse Jamaica zenéjét. Az esemény a hazai fesztiválkínálatban egyedülállóan eredeti, színes programot nyújt.
  
  Az elmúlt évek munkájának eredményeként az LB 27 Reggae Camp nemzetközi hírnévre tett szert, köszönheti ezt a színvonalas rendezésnek és olyan világhírű előadók meghívásának, mint amilyen volt például Bob Marley zenekara, a The Wailers. Mivel a rendezvény felkerült az európai fesztiváltérképre, több neves európai promóter céggel is jól működő kapcsolatot építettek ki.
  Az elmúlt években a világ számos pontjáról érkező művészeket láthattunk:
  
  Ras Ites (Jamaica-Anglia)
  Sixth Revelation (Jamaica)
  Jah Kontwol (Guadeloupe szigetek)
  Energy Crew (Francia Guyane)
  Afro Magic Band (Szenegál-Hungary)
  El Condorsito (Chile)
  Sly Asher&The Rooters (Franciaország)
  Tribuman Project (Franciaország)
  Bass Runner (Ausztria)
  Riddim House Crew (Ausztria)
  Love International Sound System (Hollandia)
  Rubbadum Sound System (Németország)
  Selecta Shepper (Németország)
  Polemic (Szlovákia)
  Vavamuffin (Lengyelország)
  Duberman (Lengyelország)
  - Karavana (Szlovákia)
  Captain Morgan Sound System (Szlovákia)
  Trenchtown Rockers (Szerbia-Montenegro)
  
  Rajtuk kívül jelen volt a teljes hazai reggae társadalom, élükön a szervező Ladánybene 27.
  
  King Yellowman a Reggae Camp-En!!!
  
  A Reggae Camp történetének eddigi legnagyobb eseménye lesz, hogy idén eljön a 80-as évek legnagyobb jamaicai dancehall MC-je, a szex szimbólumként is emlegetett extra megjelenésű énekes-showman, Yellowman! A közel kétórásra tervezett koncerten Yellowman-t a Sagittarius Band kíséri. Original Jamaican Roots&Dancehall Style!!!
  
  A részletes koncert- és sound system program:
  
  25. Szerda
  
  Sound System Day
  
  A nyitónapon a Dj-ké, MC-ké, sound systemeké a terep. A nap folyamán minden jelentős hazai reggae-man lehetőséget kap, hogy a lemezjátszóknál megmutassa tudását, legjobb lemezeit! A névsor: Mouse, DreadHead, Bamboolee (D), RasTamás, Áfonya, T.B.Homelock, Sebő, Jahfar, Cheb Levi, Chakabelus, Keko&Zsuzska, Koya, Mc VadKinder, Afro Soul Sound, Easy Sensy Sound, Pozitív Sound
  
  26. csütörtök
  
  Ez a feltörekvő, tehetséges hazai bandák napja. A Ladánybene 27 mindig nagy hangsúlyt fektetett a fiatal generáció támogatására, a tehetségek felkutatására. Az estét a Masszív kezdi. Érdekes super-group az övék, hiszen a tagok közül sokan más zenekarokban is játszanak, játszottak. Vidám ska és reggae számok találhatók a műsorukban. Az Újkút HK, győri reggae csapat meghívása az autentikus roots reggae kedvelőinek lesz igazi csemege. A Nice Time 2006 őszén alakult, modern vokális reggae zenét játszik remek és ismert zenészekkel és három énekesnővel. A Kettő kettő a ska-jazz hazai képviseletében lép fel a Camp-en. Ez az igazi jamaicai ska, amire a 60-as években Kingstonban táncoltak a fiatalok. A százhalombattai reggae-fellegvár ura, a Honeyball zenekar lesz az este fénypontja; koncertjük várhatóan hatalmas tömegeket mozgat meg a városban. A Tizenhét zenekar Szombathelyről érkezik, lendületes ska zenét játszik remek fúvós témákkal és egy őrült énekessel! A Jahs Warriors a szombathelyi reggae-fellegvár ura, az elmúlt két évben a legtöbbet fejlődő hazai roots reggae banda, több Mo Faya turné állandó vendége.
  A koncertek előtt, után és közben a Ladánybene 27 egyik site projectje, az LB Reggae Sound System pörgeti a lemezeket. A két alap szelektor, RasTamás és T.B.Homelock -akik egyben a Camp főszervezői - mellett állandó társként közreműködik selekta Mouse és a Németországból érkező Bamboleee is. A party pörgésébe McVadKinder is beszáll mikrofonjával.
  
  27. péntek
  
  Ez az erős nap a nemrég megújult Re-G koncertjével kezdődik. A hazai roots csapat kiváló zenészekkel erősödött és a frontban egy Mc-vel és egy új énekesnővel lépnek fel! Az LB Riddim Band a Ladánybene 27 másik oldalhajtása: riddim alapú zenélés, illetve tradicionális roots reggae számok egyvelege sok vendéggel, akik a nemrég megjelent JudgeDay albumon közreműködtek. Este 9-kor lép fel a nagyszerű PASO, azaz a Pannonia Allstars SKA Orchestra. Az itthon és külföldön egyaránt turnézó ska banda várhatóan a Camp-en is fergeteges műsort ad. Őket követi az egyik legnagyobb várakozással övezett német roots reggae együttes, a Leos Den! Igazi root reggae nagyon komoly rasta manok-tól!
  Az estét a PASO Sound System és a Sound Sistaz közös partyja zárja.
  
  28. szombat
  
  Az elmúlt év leglendületesebben fejlődő ska bandája, a SkaPeti vezette Kingston Cruisers kezdi a napot. Remek riddimek, fúvóstémák, elsöprő lendület jellemzi az első lemezét nemrég kiadó zenekart. Utánuk a szolnoki Tigris zenekar durrantja be a nagyágyúkat, CopyCon és anyazenekara évek óta a legnagyobb sikereket elérő Camp csapat. Szombat este a Reggae Camp-en a Ladánybene 27-é a színpad! A műsorban régi és új LB27 számok, néhány tradicionális roots nóta várható és természetesen felcsendül az idei év nagy reggae slágere, a Judge Day is az új riddi albumról! 23 órától egy fantasztikus francia dub project, a Dubians Live System lép fel. A 2005. telén rendezett Paprika Korps Dubians LB27 turnén köttetett barátság első közös terméke ez a fellépés. Igazi varázslat várható a színpadon, őrült roots/dub témákkal és a zenekar énekesnőjének mindent betöltő és messzire szálló hangjával.
  Az éjszaka további meglepetést is tartogat, hiszen a sound system sátorban egy fantasztikus londoni csoport, a Judah International Sound tolja-rakja-pörgeti a bakeliteket úgy, ahogy azt a legnagyobb partykon kell
  
  29. vasárnap
  
  Az estét Mc Copy Con kezdi állandó Mc társával Lego Mannel és selekta Áfonyával. Utánuk a Riddim Colony emeli a hangulatot. A három remek MC-vel és egyre inkább összeszokó ritmusszekcióval dolgozó banda várhatóan a Campre is kemény programmal érkezik. Őket az Irie Maffia követi, ahol a szintén kiválóan működő alapzenekar előtt a legismertebb hazai Mc-k énekelnek, Sena, Kemon, Columbo és Busa. Eztuán lép színre a jamaicai Sagittarius Band és az elnyűhetetlen és csodálatos King Yelloman! Nehéz szavakban leírni egy Yellowman koncertet, de aki ott lesz, az egy életre megjegyzi a koncert fantasztikus hangulatát.
  És az estének nem lesz soha vége! Erről Magyarország vezető soundja, Bosi és a Love Alliance&McKemon gondoskodik. A dancehall hazai népszerűsítői (rádióműsor, Selekta Shop, külföldi kapcsolatok, sikeres party-k) hétfő hajnalig pörgetik a legnagyobb riddimeket!
  
  26. csütörtök
  
  18:00 - 18:30 Masszív
  19:00 - 19,30 Újkút HK
  20:00 21:00 Nice Time
  21:00 21:30 Kettő kettő
  22:00 23:00 Honeyball
  23:00 24:00 Tizenhét
  24:00 - Jahs Warriors
  01:00 - LB Reggae Sound&Mouse, Bamboleee (D)
  
  27. péntek
  
  18:30 -19:30 Re-G
  19:30 21:00 LB Riddim Band
  21:00 - 23:00 PASO
  23:00- 01:00 Leos Den (D)
  01:00 PASO Sound System&Sound Sistaz
  
  28. szombat
  
  18:30 19:30 Kingston Cruisers
  19:30 21:30 Tigris
  21:30 23:00 LB27
  23:00 01:00 Dubians Live System
  01:00 - Judah International Sound (GB)
  
  29. vasárnap
  
  19:00 20:00 - Copy Con
  20:00-21:30 - Riddim Colony
  21:30 23:00 - Irie Maffia
  23:00 01:00 - Yellowman& The Sagittarius Band
  01:00 - Love Alliance& Mc Kemon
  
  Egyéb programok:
  
  Lb 27 Reggae Camp Fórum
  Programjában a reggae kialakulásával, gondolati hátterével foglalkozó beszélgetések, előadások, filmvetítések
  
  RasztaEgyetem
  A reggae eszmei hátterét adó rastafarianizmussal tudományosan foglalkozó előadássorozat, melynek előadója Szélinger Menelik Balázs, aki ezen ismereteket oktatja a szegedi JATE hallgatóinak is.
  
  Reggae Camp Menedék
  Az Amnesty International aktivistái által működtetett sátor, ahol teázni, vízipipázni, beszélgetni lehet, érdekes előadások zajlanak, de azt is szívesen látják, aki csak meg szeretne pihenni
  
  Sound System Sátor
  a meghívott DJ-k ezen a helyszínen esténként, a koncertek után hajnalig tartó reggae partykon, illetve nappal mutatják be lemezeiket. Itt található a Camp Beach, tehát a jó hangulat garantált
  
  Reggae Mozi
  Éjszakánként videó kivetítőn riportokat, fantasztikus hangulatú reggae koncerteket, reggae filmeket és a Ladánybene 27 jamaikai útjairól készült felvételeket lehet megtekinteni.
  
  A 2007-es Reggae Camp helyszíne Budapesttől 30 km-re, Százhalombatta kertvárosi részén (a SZEBA Csónakházban) közvetlenül a Duna partján lesz (Fogoly út 98-100. T: 23/553-030).
  
  Megközelítés:
  
  Busszal: az Etele térről, a Dunafüred - Fogoly u. megállónál kell leszállni
  (menetrend: www.battanet.hu/me_tadu2.htm)
  Autóval: a 6-os úton Érd után (Budapesttől kb. 30 km-re) a Dunafüred buszmegállónál kell balra befordulni Százhalombatta felé a tábor a Fogoly út legvégén, a töltés túloldalán van.
  
  Szolgáltatások:
  
  - A sátorozási lehetőség mellett 12 faházban és egy nagyobb épületben lévő szobákban kb. 90 fő részére van szálláslehetőség.
  
  - A 20.000 négyzetméteren elterülő helyszínen van parkoló, szabadtéri grillkert, bográcsozó hely, lábteniszpálya, teniszpálya, kosárlabdapálya, röplabdapálya, csocsó, gyerekmedence. A faházakhoz és szobákhoz tartozó közös vizesblokkok biztosítják a tisztálkodás lehetőségét.
  
  - 150 fős magyaros konyhájú étterem, nagyon kedvező árakkal.
  
  - a koncerthelyszínre telepített büfé folyamatosan biztosítja a gyors pia-kaja ellátást
  
  Rossz idő esetén a rendezvény területén felállított hatalmas sátrak adnak menedéket
  
  Jegyek:
  
  Ötnapos bérlet (július 25-26-27-28-29.): 12.000 Ft
  
  Napijegyek:
  Soundsystem napi (július 25.): 1.500 Ft
  Napijegy (július 26-27-28.): 2.800 Ft
  Vasárnapijegy (július 29.): 3.500 Ft
  
  Jegyelővétel: www.ticketportal.hu - online rendelés + 90 eladóhely országszerte
  
  Szállás lehetőségek:
  
  5 személyes faház - 6500 Ft/nap
  4 személyes szoba 5200 Ft/nap
  Foglalás: (campfahaz@freemail.hu)
  
  Sátorozás:
  A napijegyek és az ötnapos bérlet ára is tartalmazza a sátorhely árát!!! Sátorbontás a jegy dátumának másnapján délig

  Ladánybene 27 - Judge Day

  Új albummal jelentkezik a hazai reggae elsőszámú zenekara, a Ladánybene 27 és ahogy ezt már megszokhattuk tőlük, ismét egy itthon még nem látott újdonsággal lepik meg rajongóikat. (Ne feledjük, hogy az LB27 nevéhez fűződik az első hazai reggae album kiadása, az első honi reggae fesztivál megszervezése, az első sound system és rendszeres pesti reggae klub működtetése és az első teljes dub remix album kiadása)
  Ezúttal egy nagyon izgalmas zenei vállalkozással, riddim album összeállításával jelentkeznek. De mit is jelent a riddim album kifejezés? A reggae zenélés egyik alapvető formája, már meglévő reggae nóták instrumentális verziójára történő éneklés. Persze gyakran átszabják ezt a zenei alapot, vagy csak egy-két motívumot használnak fel belőle. Ez történt a LB27 Judge Day című számával is.
  
  A történet a 2006-os Reggae Camp szervezésekor kezdődött. A szervezési munkálatokkal egyidőben már zajlottak az új LB27 album stúdiómunkálatai, amikor az Camp egyik kiemelt fellépőjét, a német származású dancehall/ska énekes-trombonost, Dr. Ring Ding-et fellépése délutánján meghívták a stúdióba, ahol vidám hangulat kerekedett és előkerültek a készülő LB27 nóták. Három dal zenei alapjára Ring Ding mester hihetetlen verziókat rögtönzött és gyorsan megállapodás született a dalok közös működtetéséről. Ennek a közös munkának első gyümölcse a Jadge Day Ring Ding verzió!
  Tehát létezik egy LB27 dal (Judge Day), a zenei alapjára (riddim) Dr. Ring Dig énekel egy saját verziót (Thousands and millions) és új zene születik, a Judge Day riddimként debütál!
  Gyorsan megszületik az ötlet, hogy ebből egy önálló albumot kell készíteni! Az LB27 tagjai felkérik a hazai reggae élet legtehetségesebb énekeseit, MC-it a Judge Day riddim felhasználására. De nézzük track-enként a közreműködőket!
  
  1. Judge Day (LB27) Előzetes az ősszel megjelenő új Ladánybene 27 albumról! A zenét Miksa és a LB27 szerezte, a szöveget Sárközi Bence írta. A dalban Ferencz Kinga, Pataki Lilla (NiceTime) vokálozik, és a szlovák Polemic Brass (Petko, Lubo és Pepe) játsza a fúvós szólamokat.
  2. Controller (Columbo) Columbo az egyik legtehetségesebb hazai MC, az Irie Maffia és a Brains frontembere, de szólóban is rengeteg fellépést vállal itthon és külföldi sound systemek társaságában. Reggae/dancehall vonalon dolgozik. A Controller-t patois nyelven énekli!
  3. It Could Be Easy (Dalma) Berger Dalma a pécsi Zagastic énekesnője. Extravagáns megjelenésű lány extra hanggal és tehetséggel.
  4. Spy On You (Krsa aka Lord Panamo) Lord Panamo a PASO (Pannonia Allstars Ska Orchestra) frontembere. Verziója a korai dancehall irányzatot idézi és hála Mr.P vokáljának, a 60-as évek ska-roots vonulata is erősen érezhető!
  5. Thousands And Millions (Dr. Ring Ding) Az ötletadó track. Ezen verzió hallgatása közben vált bizonyossá, hogy a Judge Day riddimként is megállja helyét, ezért el is indult a maga útján. Dr. Ring Ding saját zenekarával ska-t játszik, egy backing bandával dancehallt énekel, de Dj-k, sound systemek társaságában is vállal szóló fellépéseket. A 2006-os Reggae Camp kiemelkedő és hatalmas sikert arató vendége volt. A 2005-2006-os európai Skatalites turnéban trombonosként közreműködött!
  6. Mondd ki a szót! (Copy Con) A szolnoki Tigris zenekar egyik frontembere, az utóbbi években szólópályán is mozgó Copy Con magyarul is meg tudja valósítani a dancehall/ragga éneklést! Tehetsége és rendkívüli energiája a Mondd ki a szót nótából és érezhető!
  7. Lesz még (Connections) A győri hip-hop/reggae banda elsősorban szövegeivel ér el hatalmas sikereket a hazai underground életben, korábban az Oroszlán című LB27-tel közös nótával már jelentkeztek a reggae szintéren is. Már érlelődik egy teljes Connections-LB27 album is!
  8. Judge Day (instrumental) Hogy mások is kitalálhassák saját verziójukat!
  
  A Judge Day album CD-n és bakelit lemezen is megjelent! A hazai reggae élet jelentős szinterei a reggae party-k, ahol a DJ-k, szelektorok általában bakelitről játszanak.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Ladánybene 27

Ticetportal

 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
Sting újra Budapesten
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
Sting Budapesten- Egy újabb felejthetetlen koncert a Budapest Arénában
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 laár andrás    lordi    embers    drech mihály    gallows    the dethroners    lock up    lemmy    skillet    woven hand    skip the use    stentor    james cameron    agent steel    waxy    gothica fesztivál    rudán joe    nachtmystium    zagar    saoirse ronan    panírozott barikák    vicky sunday    black-out kowa    needless    the gentle storm  

r48
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!