hosting: Hunet
r33
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2007. július 3. kedd   12:32
nincsen hozzászólás

szerző: ArmaGedeon
Candy Dulfer and Friends Summer Tour 2007 - Candy Dulfer és Prince zenekara Magyarországon!
2007. július 24., kedd, 20:00. Budapest - Petőfi Csarnok – Szabadtér

  A szőke szaxofon-hercegnő hét évesen vette kezébe hangszerét, és tizennégy évesen verbuválta össze Funky Stuff nevű formációját, nemzetközi művészként jegyzik tizenkilenc esztendős kora óta, rá egy évre pedig már turnéra indult.
  
  Olyan neves művészekkel illetve zenekarokkal turnézott és szerepelt közös albumon, mint a Pink Floyd, Prince, Van Morrison, Aretha Franklin, a Eurythmics, Maceo Parker, Beyonce, Chaka Khan, Larry Graham, Jimmy Cliff, Blondie, Alan Parsons és még sokan mások
  
  Debütáló (szóló)albumát a hangzatos Saxuality címre keresztelte mindössze 19 éves volt még , s több millió példányban kelt el, és emellett Grammy-díjra is jelölték. Negyedik lemeze, a For The Love Of You pedig a Billboard listán maradt negyven hétig. Szólómunkáiból máig több mint két és félmillió példány kelt el világszerte.
  
  A Lily Was Here-t a Eurythmics-ből ismert Dave Stewarttal közösen írta, és 1989-ben Európa-szerte megjárta a slágerlistákat.
  
  Prince-szel szerepelt a Partyman videoklipjében, amely a Graffiti Bridge című filmhez készült, valamint a Saturday Night Live egy különleges kiadásán is. 1998-ban és 2002-ben számos turnét kanyarítottak karöltve, és játszott a három CD-t tartalmazó, One Nite Alone Live! kollekción is, csakúgy, mint a kizárólag interneten hallható Xpectation című albumon. 2004-ben Candy csatlakozott Prince Musicology nevű turnéjához, mintegy kilencven koncerten lépett fel vele teltházas arénákban; több mint másfél millió rajongó előtt az USÁ-ban.
  
  Hazánkba zenészbarátaival látogat el, akikről mindenképpen említsünk pár szót:
  
  Rosie Gaines ének
  
  Alig van olyan hangszer, amelyen nem tud játszani, ráadásul producer, dalszerző és a kilencvenes évek egyik legjellegzetesebb hangja. Elég, ha csak Prince és az NPG klasszikusaira, a Get Off-ra, a Creamre, a Diamonds and Pearls-re gondolunk. Rosie Prince-szel nemcsak turnézott, de közös lemezt is készítettek, természetesen elsöprő sikerrel. Prince-en kívül láthattuk még őt Snoop Dogg és Bootsie Collins produkcióban is, akik odavannak Rosie oly jellegzetes hangjáért és fantasztikus kisugárzásáért.
  
  Rhonda Smith basszusgitár, ének
  
  Leginkább Prince basszusgitáros-vokalistájaként lett ismert, akivel a kilencvenes évek elejétől végigturnézta a világot és számos albumán játszott, köztük a Musicology-n. Az említett évtized elején sikerült elérnie, hogy az egyik legfelkapottabb session zenészként tartsák számon, így a legtöbb világsztárral állt már egy színpadon. Rhonda két szólóalbumot is megjelentetett, Intellipop és Lost And Fund címmel.
  
  Berget Lewis ének
  
  Hihetetlen hangjával már a világ összes táján sikerült lenyűgöznie a közönséget. Olyan nagyságok mellett énekelt, mint Dave Stewart, Maceo Parker és Van Morrison. Szólóénekesként is sikeres, hiszen a tavalyi két kislemeze, az I Dont Matter és az Id Like To Teach The World To Sing egyaránt emelte a népszerűségét. Berget hangját mindezek felett ráadásul a legutóbbi Coca-Cola reklámból is ismerhetjük.
  
  Chance Howard billentyű, ének
  
  Candy zenésztársa Prince mellett a 2004-es Musicology turné óta. A The Time, Jimmy Jam és Terry Lewis, Alexander ONeal, Johnny Gill, Gladys Knight, Patty LaBelle, Brian McKnight és Chaka Khan mellett egyaránt dolgozott producerként, billentyűsként és zeneszerzőként is. Tavaly csatlakozott Candy Blue Note japán turnéjához, fellépett vele a spanyol fesztiválokon és a North Sea Jazz Fesztiválon Koppenhágában, valamint a tavaly őszi európai turnéján is.
  
  Kirk A. Johnson dobok
  
  A legtöbben csak Mr. Extraordinary-ként, azaz Mr. Kivételes-ként emlegetik. Korográfus, táncos, személyi edző, dobos, aki bármit is csinál, szívvel-lélekkel teszi. Számos művész mellett dolgozott társszerzőként a Paisley Park Studiosban, dobosként turnézott Prince-szel éveken keresztül, és a Purple Rain és a Graffiti Bridge egyik táncosa és koreográfusa volt.
  
  Ulco Bed gitár
  
  Candy Dulfer Funky Stuff-jának tagja annak megalakulásától, 1984-től kezdve. Nagyon magasan képzett gitáros, aki rengeteg ismert művész mellett játszott élőben és stúdiózenészként egyaránt. Candy Grammy-díjra jelölt Saxuality albumának ő volt a producere és több dal szerzője is, csakúgy mint a két évvel később megjelent Sax-A-Go-Go esetében. Ugyancsak részese volt Candy Big Girl és Girls Night Out albumainak, a Live In Amsterdamnak pedig társproducere is volt.
  
  Thomas Bank billentyű
  
  Olyan különböző stílusú zenészek mellett volt producer és billentyűs, mint Buckwheat, Trijntje Oosterhuis, Bob Color és persze Candy Dulfer. Candy Big Girl, For The Love Of You albumain szereplő dalainak szerzője, producere és aktív zenésze volt. Ezeken kívül a Live In Amsterdam társ-producereként is jegyzi magát.
  
  Belépő: 8500 Ft.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Candy Dulfer

TEX

 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
AWS - Innen szép nyerni lemezbemutató koncert a Budapest Parkban
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
Dan Patlansky Budapesten
Új dallal jelentkezett az Esti Kornél - Semmi se ment meg minket egymástól
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Gary Moore emlékest és Tommy Katona koncertek Budapesten
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
Megint Budapesten koncertezik Sting
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 paul bettany    paul gray    warfect    petrás jános    cold snap    paganza    cataract    blu-ray    slaughter at the engagement party    diane kruger    atheist    skywalker    kőleves    youth violence    stonedirt    jeff scott soto    ankh    deftones    mr.big    slates    fertőzés    creativeselector    tom stormy trio    hopes die last    overdrive  

r50
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!