hosting: Hunet
r33
  cikkekfotók        
magazin [pályázat]  2007. június 4. hétfő   10:44
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Pályázz kisfilmmel a nagy filmek városába
A pályázat beküldési határideje: 2007. augusztus 15.

  Filmes vagy? Vagy filmes szeretnél lenni? Ha van egy videokamerád, hozzá egy jó sztorid, és titkon mindig arra vágytál, hogy eljuss Hollywoodba, most itt az alkalom!
  
  Az AXN, a Sony Pictures Entertainment akció- és kalandcsatornája a UPC kábeltelevíziós szolgáltatóval közösen Rövidfilm pályázatot hirdet, amelyre bárki beküldheti, bármilyen témájú és tartalmú, 1 és 7 perc közötti időtartamú kisfilmjét. A pályázat részletei a
  www.upc-axnfilmfestival.com weboldalon olvashatóak. A beküldési határidő 2007. augusztus 15.

  
  A beérkezett pályaműveket szakmai zsűri bírálja el, melynek tagjai Andy Vajna producer, Török Ferenc, a Moszkva tér és a Szezon rendezője, valamint a számos díjat nyert Taxidermia alkotója, Pálfi György.
  
  A legjobb húsz kisfilmből szeptember folyamán Budapesten megrendezik az első, UPC-AXN Rövidfilm Fesztivált, ahol kiderül, ki nyeri az első díjazottnak járó 10.000 eurós fődíjat, és ki utazhat Hollywoodba, hogy ellátogathasson a filmkészítés egyik fellegvárába, a Sony stúdióiba is.
  
  A fő díjazott a pénzjutalmon és az utazáson kívül nemzetközi népszerűséget is nyer, hisz a legjobb kisfilmeket a csatorna az egész közép-európai régióban, így Magyarországon kívül Csehországban, Szlovákiában, Lengyelországban, Romániában és Bulgáriában is műsorra tűzi.
  
  A UPC és az AXN tervezi, hogy a későbbiekben hasonló filmfesztivált szervez a Közép-Európai régió más országaiban is.
  
  A kisfilm nehéz, de izgalmas műfaj. A mozikban sajnos kicsit mostoha sors jut ezeknek az alkotásoknak, ám a televízió alkalmas médium arra, hogy bemutatkozási lehetőséget biztosítson e műfaj képviselőinek. Csatornánk fontosnak tartja, hogy felkarolja a helyi filmes kezdeményezéseket, és a számára adott nemzetközi háttérrel újonnan felfedezett tehetségeket indítson el a filmkészítői pályán. nyilatkozta Stephen White, a csatorna regionális ügyvezető igazgatója.
  
  Gyakorta kimagasló tehetségek is rejtve maradnak, mert alkotásaiknak nincs lehetőségük a nagyközönség elé jutni. Pedig a videómegosztó oldalak sikere is azt mutatja, hogy amatőrök is sokszor készítenek nagy érdeklődést keltő, izgalmas és igényes rövidfilmeket. A fesztivál megrendezésével is szeretnénk segítséget nyújtani ahhoz, hogy ezek az alkotók a televízió révén a tömegek számára megmutatkozhassanak és ezáltal is gyarapodjanak a színvonalas mozgóképes tartalmak fejtette ki a pályázat meghirdetése kapcsán Joe Zuravle, a UPC Magyarország vezérigazgatója.
  
  
  Az első UPC-AXN Filmfesztivál zsűrije:
  Andy Vajna
  Pálfi György
  Török Ferenc

  
  Andrew G. Vajna (producer)
  
  Budapesten született, 1956-ban tizenkét éves korában hagyta el Magyarországot, azóta a nemzetközi filmipar egyik legtapasztaltabb és legelhivatottabb szakembere lett, legendás filmek fűződnek a nevéhez. Azzal alapozta meg karrierjét a szórakoztatóiparban, hogy mozikat vásárolt meg a Távol-Keleten, majd 1976-ban Mario Kassarral közösen megalapította a Carolco Picturest, ami elsősorban finanszírozásra és nemzetközi terjesztésre specializálódott, és pár éven belül az egyik vezető független produkciós cég lett.
  
  Vajna 1982-ben megalapította az American Film Marketing Associationt, aminek elnöke is lett. Ugyanebben az évben jelent meg a Carolco az első saját gyártású filmmel, ami bombaként robbant a mozikban világszerte, ez volt a Rambo Első vér, Sylvester Stallonéval a főszerepben. 1985-ben mutatták be a második részt (Rambo Első vér 2.), ami több mint 300 millió dolláros bevételt hozott.
  
  Vajna olyan világsikerek executive producere volt, mint az Angyalszív, Rambo 3., Johnny, a jóarcú, Zenélő doboz, A Hold hegyei, Az Emlékmás, Air America, Hajszál híján, Jákob lajtorjája.
  
  1989 decemberében Vajna otthagyta a Carolcót, és megalapította a Cinergi Productionst, ami finanszírozással, gyártással és terjesztéssel foglalkozott. Üzleti terveinek részeként a Walt Disneyvel kötött egyezséget filmjeinek észak- és dél-amerikai terjesztésére. Vajna stratégiája az volt, hogy tehetséges csapatot gyűjtsön maga köré hosszú távú együttműködésre, és évente legyártson 2-4 nagyjátékfilmet, aminek a jogait előre eladja a tengerentúlon, és a pénzt visszaforgatja a projektekbe.
  
  A Cinergi első produkciója a Medicine Man című film volt 1992-ben, Sean Conneryvel a főszerepben. Ezt hamarosan követte a többi produkció: Tombstone - Halott város, Reneszánsz ember (Renaissance Man), Az éj színe (Color of Night). 1995-ben mutatta be Vajna a Die Hard-széria harmadik részét Az élet mindig drága (Die Hard: With a Venegeance) címmel, ami több mint 365 millió dolláros bevételt hozott. További címek a cég produkciói közül: Dredd bíró (Judge Dredd), A skarlát betű (The Scarlet Letter), amit Nathaniel Hawthorne regényéből a kétszeres Oscar-díjra jelölt Roland Joffe rendezett, Nixon az Oscar-díjas Oliver Stone-tól, ami négy Oscar-jelölést is kapott, valamint az Evita, ami az 1996-os Golden Globe-on elnyerte a legjobb film díját.
  
  Vajna 1998-ban újra társult Mario Kassarral, és megalapították a C2 Picturest, hogy ismét olyan filmeket gyársanak, amilyenekkel annak idején közösen írták be nevüket a filmtörténetbe. A C2 első nagyprodukciója az Én, a kém (I Spy) című vígjáték volt Eddie Murphyvel és Owen Wilsonnal a főszerepben, eddigi legnagyobb vállalkozása pedig a Terminátor 3. A gépek lázadása (Terminator 3 Rise of the Machines) volt, a főszerepben természetesen Arnold Schwarzeneggerrel. Már az 1956-os játékfilm, a 2006-ban készült Szabadság, szerelem, tervét vetítette előre, amikor Quentint Tarantio és Lucy Liu mellett elvállalta a témát feldolgozó dokumentumfilm executive producerségét: A szabadság vihara (Freedoms Fury) író-rendezője Colin Keith Gray, operatőre pedig Megan Raney Aarons volt.
  
  Pálfi György
  
  1974. Április 11., Budapest
  1995-2002. Színház- és Filmművészeti Egyetem - Filmrendező szak
  1994-1995. Esztergomi Tanítóképző Főiskola Filmelméleti szakképzés
  1992. Érettségi, Veres Pálné Gimnázium
  2007. Balázs Béla-díj
  2006. Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztje
  
  Szakmai tevékenység:
  
  2006. Taxidermia - 35mm, 90 perc, színes, játékfilm
  59. Cannes FF - Un Certain Regard
  DÍJAK: Sundance/NHK 2004. Legjobb Európai Filmterv;
  37. Magyar Filmszemle Fődíj, Gene Moskowitz külföldi kritikusok díja, Diákzsűri fődíj, Látványtervezői díj, Legjobb férfi mellékszereplő, Legjobb női mellékszereplő;Magyar filmkritikusok díja 2007. Legjobb rendező, Legjobb színész; Brussels European FF - Iris fődíj; Chicago IFF Ezüst Hugo; Antalya IFF Legjobb rendező díja; Mexico Contemporary IFF Legjobb rendező díja; Transilvania IFF Legjobb rendező díja; Oporto FF - Közönségdíj; Tallinn Black Nights FF Észt kritikusok díja; Cottbus FF Don Quijote díj
  
  2003. Táltosember vs. Ikarus - Jött egy buszc. film része
  35 mm, 19 perc, színes, szkecsfilm
  35. Magyar Filmszemle Legjobb rendezői csapat; Produceri díj;
  
  2002. Hukkle - 35mm, 75 perc, színes, játékfilm
  33. Magyar Filmszemle Elsőfilmes díj, Elsőfilmes rendezői díj, Gene Moskowitz külföldi kritikusok díja, Diákzsűri fődíj, Diákzsűri elsőfilmes díj; Kritikusok díja 2003.; 10. Titanic Filmfesztivál Közönségdíj; Europai Filmakadémia 2003. - Fassbinder-díj az év európai felfedezettjének; Santa Fe IFF Fődíj; 50. San Sebastian IFF - Elsőfilmes zsűri különdíja; Kijev-Molodist IFF - Zsűri diploma; Cottbus - Zsűri különdíj, Diákzsűri díj, Közönségdíj, FIPRESCI különdíj; Paris, Fest.du Film de Paris Zsűri különdíja; Torún-Young European FF Megosztott fődíj; Hong Kong IFF- Arany Tűzmadár; Szocsi IFF Arany Rózsa; Cleveland IFF Legjobb Kelet-európai film
  
  1998. Körbe - 15 perc, színes, S 16-os, vizsgafilm
  45th International Short Film Festival, Oberhausen, 1999, Sao Paolo SFF, Munchen DFF, Angers Elsöfilmes Fesztivál, New York NYUFF, Cottbus, AlterNative, Krakkó
  
  1998. Hetedik szoba: Ördöglakat - Valaki kopog c. sorozat része 32 perc, színes, Beta, harmadéves vizsgafilm, Török Sándor regényéből adaptált tévéfilmsorozat hetedik része
  
  1997. A hal Ikhthüsz - 27 perc, színes, Beta, másodéves vizsga 29. Magyar Filmszemle versenyprogramjában Unicaja Televíziós Fesztivál - Különdíj
  
  1994. Break & Csekk II. 55 perces játékfilm, VHS
  Független Film- és Videó Szemle, Békéscsaba 1995. - a legjobb játékfilm különdíja
  
  1984-1990. S8-as kisjátékfilmek
  
  Török Ferenc
  
  1971-ben született. 1991-95 között az Esztergomi Tanítóképző Főiskola filmterjesztő szakát végezte el. 1995-ben nyert felvételt a Színház- és Filmművészeti Főiskola filmrendező szakára, Simó Sándor osztályába.
  
  Diplomafilmje, a ´Moszkva tér´ a 32. Magyar Filmszemlén a Legjobb elsőfilm, valamint a Közönségdíját nyerte el.
  
  ´Szezon´ című második játékfilmje a 2004-es filmszemlén az internetes közönségszavazatok alapján elnyerte a Film.hu díját.
  
  ´Overnight´ című legújabb filmje 2007 szeptemberében kerül bemutatásra.
  
  Nagyjátékfilmjei mellett olyan díjnyertes rövidfilmek rendezése is a a nevéhez fűződik, mint a Tranzit (2000., 10 min.), a Kölykök (2002., 5 min), és a Cipők (2003., 15 min.).
  
  AXN akció- és kalandcsatorna
  
  Az AXN akció- és kalandcsatorna nagysikerű akció- és kalandfilmeket, illetve sorozatokat, valamint elsőrangú sporteseményeket és valóságshow-kat sugároz. A csatorna Latin-Amerikától Európán és a Közel-Keleten át egészen Ázsiáig a világ 50 országában látható, és a kalandra, izgalomra vágyó 18-34 éves korosztály egyik kedvenc programja. Az AXN a Sony Pictures Television International 35 nemzetközi televíziós hálózatának egyike. A Sony Pictures Television International tulajdonosa a Sony Pictures Entertainment. Az AXN-t a marketing és az értékesítés területén Magyarországon az HBO képviseli. További információ található az AXN honlapján: www.axn.hu
  
  UPC vezető szélessávú szolgáltató
  
  UPC Magyarország vezető televíziós, szélessávú internet és telefonszolgáltató. Félszáz hazai település több mint 700 ezer háztartásának kábeltelevíziós ellátásáról gondoskodik, emellett 16 városban és környékén internet-hozzáférési és kábeles telefonszolgáltatást, továbbá az ország egész területén digitális műholdas televíziós szolgáltatást is nyújt. A UPC Magyarország a 10 európai országban, valamint Ázsiában és Dél-Amerikában jelen lévő Liberty Global, Inc. száz százalékos tulajdonú leányvállalata. További információk a UPC honlapján, a www.upc.hu címen.
  
  A Sony Pictures Television International (SPTI)
  
  A SPTI a saját gyártású tévésorozatok és mozifilmek forgalmazása mellett bőséges filmtárának régebbi gyártású produkcióit is értékesíti. A forgalmazott filmeket és egyéb műsorokat egyre több műsorszolgáltató sugározza világszerte: ezek világszinten mintegy 240 millió nézőhöz jutnak el, a világ több mint 100 országának 35 televíziós hálózatán keresztül. A SPTI az amerikai sorozatok és játékfilmek mellett a helyi gyártású, minőségi műsorokat is készít. Ennek keretében az SPTI jelenleg nyolc országban végez műsorgyártást: Brazíliában, Franciaországban, Németországban, Hongkongban, Olaszországban, Mexikóban, Spanyolországban és az Egyesült Királyság területén. A SPTI a Sony Pictures Entertainment tulajdonában lévő vállalat, nemzetközi televíziós hálózata a cég hosszú távú stratégiájának egyik fő pillére.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Együtt, egymásért! - Kárpátaljai est a Fonóban
Három Vámos – mesterségük: fényképész
Hat városban tartják meg a II. Halász Ferenc Országjáró Tehetségkutatót
Tavasz, muzsika, Európa
Női fókusz - Eve Arnold, Nanna Heitmann, Susan Meiselas, Inge Morath, Marilyn Silverstone
A Tatabányai Bányászati és Ipari Skanzen újjászületett!
Áprilisban rendhagyó táncházi események és új táncházak a Fonóban
Amikor a zenész tollat ragad - Tod A első regénye hamarosan magyarul is kapható lesz!
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 death to all    zakk wylde    sienna miller    insision    tour 2012    retarded fish    the wailers    w.a.s.p.    scar symmetry    rival sons    rite    the smurfs movie    balaton sound 2013    salma hayek    myra    noctiferia    vojnits    naturally 7    marlboro man    daath    slytract    alteriah    deck attack    weedeater    fourty management  

r45
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!