hosting: Hunet
r35
  cikkekfotók        
előzetes [fesztivál]  2007. június 12. kedd   11:17
nincsen hozzászólás

szerző: Morello
Metalcamp 2007
2007. július 16-22, Tolmin, Szlovénia

  Minden szempontból tovább bővült 2006 óta a szlovéniai Metalcamp fesztivál. A rendezvény ezúttal egy teljes hétig fog tartani, egész pontosan július 16-22-ig. Ennek megfelelően a fellépők listája is jelentős bővítésen esett át, mindenféle stílusból sikerült összeválogatni jó néhány húzónevet, szóval a 2007-es Metalcamp is remek szórakozást fog ígérni a fesztiválszezonban.
  
  Elsőként itt van a valaha volt talán legnagyobb rockzenekar, elég csak annyit mondanom, hogy Lemmy Kilmister. Bizony, a Motörhead-ről van szó. Az öreg rockerek már 1976 óta nyűvik a húrokat, azóta pedig 18 sorlemezt adtak ki, valamint több élő felvétel és DVD is fűződik a nevükhöz. Számos olyan nótát írtak az idők folyamán, amelyek az örök klasszikusok kategóriájába tartoznak, milliószámra dolgozták fel ezeket más zenekarok is. Az Ace Of Spades vagy a Bomber lemezek olyan örökbecsű csodák, amelyeket talán már maga a zenekar sem tud felülmúlni. Ennek ellenére utóbbi lemezeik, a 2004-es Inferno vagy a legfrissebb Kiss Of Death is kiváló alkotások. Lemmy Kilmister, Phil Campbell és Mikkey Dee legendás rock ´n roll arcok, akik megmutatják a fiataloknak, milyen egy igazi pörgős Motörhead koncert.
  A Blind Guardian is egy régi ismert csapat, 1985-ben kezdték el a pályafutásukat Lucifer´s Heritage néven. A germán speed/power metalként induló banda pár album után egyre erőteljesebben fordult a szimfonikus, teátrális elemek felé, valamint a fantasy és a Gyűrük urához kapcsolódó világ is megjelent a zenéjükben. Hansi Kürsch (ének) és Thomen Stauch (dob) a kezdetektől fogva sikeresen dolgoztak együtt, ám utóbbi nemrégiben kilépett a zenekarból, a helyére pedig Frederik Ehmke került. A Blind Guardian legutóbbi lemeze, a Twist In The Myth a 2006-os power metal lemezek egyik legjobbika.
  
  Az Immortalt egyetlen black metal fanatikusnak sem kell bemutatni, a norvég horda az egyik legnagyobb hatással volt a sötét északi zene formálódására. Az Abbath és Horgh nevével fémjelzett zenekar nem csak a viccesnek mondható pózolós képeikkel, hanem 7 nagylemezükkel is felkeltették figyelmet, ám 2003-ban feloszlottak. Az újraegyesülésig 2006-ig kellett várni, Apollyon basszerossal kiegészülve néhány fesztiválon el lehet őket csípni, például a 2007-es Metalcamp-en. A black metal ére legendás csapatának koncertje olyan, talán soha vissza nem térő alkalom, amelyen minden trúblekkernek jelen kell lennie.
  A britek egyetlen valamirevaló black metal formációja, a Cradle Of Filth is tiszteletét teszi Szlovéniában. Igaz, a szoros értelemben vett black metal stílusukat már a kezdetektől fogva szimónikus, darkos, sőt az utóbbi időkben akár gothic-nak is mondható elemekkel tarkították, emiatt nem is elsősorban a feketefém fanatikusai közül kerül ki rajongótáboruk jelentős része, hanem az ifjabbak és lányok számára is sikerült befogadhatóvá tenni a zenéjüket. Dani Filth nem csak jellegzetes frontember, hanem üzleti érzékkel is meg van áldva, a Roadrunner Records zászlója alatt sikeresen kormányozta be zenekarát a köztudatba. Folyamatosan adták ki az újabb és újabb nagylemezeket és DVD-ket, utóbbiak a Cradle Of Filth látványos színpadi előadásáról is tanúbizonyságot adnak. Hasonló látványosságnak lehet tanúja idén a Metalcamp közönsége, Dani Filth bizonyára mostanra is kitalál valami különlegességet.
  
  Bizonyára ki lehet éhezve a Metalcamp legénysége a Satyricon koncertjére, ugyanis tavaly már meg volt hirdetve a norvégok bulija, de végül elmaradt a koncert, így (közel sem rossz csereként) a Kreator lépett be helyettük. Ezúttal viszont senki nem menekül meg Satyr és Frost koncertje elől. A Satyricon zenéjét elsősorban Satyr határozza meg, ő felelős a vokálokért, gitárokért, basszusért, billentyűzésért. Ezek után Frost hozzáteszi hipergyors dobjátékát (amelyet egyébként az 1349 nevű bandában is hallani lehet), és máris kész egy újabb Satyricon album. A hagyományos black metal elemeket epikus hangulat és középkori szövegvilág ötvözi, ez a recept jellemezte a norvégok legsikeresebb lemezeit, a Nemesis Divina-t és a Rebel Extravaganza-t. Utolsó két albumukkal, a Volcano-val és a Now, Diabolical-lal más irányba fordultak, kicsit eltávolodtak a klasszikus értelemben vett black metal-tól, megosztva eddigi rajongótáborukat. Koncerten viszont még mindig képes gyilkos hangulatot varázsolni a Satyricon, így most megmutathatják, miről maradtunk le tavaly.
  
  És ha már a Kreator-ről volt szó, a germán thrash legnagyobbjai, akik tavaly az egyik legjobb koncertet adták a Metalcamp-en, újra közöttünk lesznek. A 80-as évekbeli albumainak köszönhetően (Endless Pain, Pleasure To Kill, Terrible Certainty, Extreme Aggression) a Kreator a germán thrash metal trónján osztozott a Sodom-mal és a Destruction-nel. Iszonyatosan intenzív, agresszív zenéjük, és erőtől duzzadó koncertteljesítményük méltán emelte őket erre a szintre. Aztán a 90-es évek derekán elindult náluk egy erőteljes dallamosodási folyamat, a banda vezéregyénisége, Mille Petrozza nem nagyon találta a helyét, megpróbált új utakon járni, új fejezeteket nyitni a Kreator történetében. A régi rajongókat megosztotta ez a folyamat, a legtöbben nem igazán tudták megérteni és elfogadni ezt az új stílust, pont a Kreator-től. Ennek az lett az eredménye, hogy a banda pozíciója és léte is veszélybe került, senki nem tudta, hogy lesz tovább. Aztán 2001-ben újra hallatott magáról a banda, Mille Petrozza-ék újra összekapták magukat, és Violent Revolution című albumukkal megmutatták, hogy tudnak még vérbeli thrash-t játszani. Ezt a lemezt azonban már nem a korai, teperős germán vonal jellemezte, hanem egyre markánsabban jelentkeztek a dallamosabb göteborgi vonások. Legújabb albumuk, az Enemy Of God esetében még erőteljesebb a göteborgi hatás, ez a lemez a 2005-ös év egyik legélvezetesebb thrash lemeze. A Kreator semmi mást nem csinál, csak megismétli a tavalyi produkcióját, a fergeteges hangulat máris garantált.
  
  A német thrash vállvetve harcol idén a Metalcamp-en, ugyanis a Sodom is megmutatkozik a szlovén közönségnek. Első két lemezük, az In The Sign Of Evil és az Obsessed By Cruelty még csak néhány ígéretes számmal hívták fel magukra a figyelmet, elégséges zenekari teljesítménnyel még nem. De utóbbira sem kellett sokáig várni, az 1987-es Persecution Mania és az 1989-es Agent Orange lemezeket a valaha készült legjobb thrash lemezekként tartják számon. Az utána következő időszak meglehetősen hullámzónak mutatkozott, a Better Off Dead és a Tapping The Vein albumok azért mégis nagy kedvencek lettek. A 2000-es évekre kapta össze magát annyira a Sodom, hogy a méregerős Code Red és M-16 lemezekkel bizonyítsák, hogy még mindig ott van a helyük a legjobbak között. A 2006-os Sodom című albumuk ugyanezt a vonalat viszi tovább, a szlovéniai előadáson is biztosan előkerül róla pár új keletű sláger.
  
  A brazil Sepultura az egyik legismertebb metal zenekarrá küzdötte fel magát világszerte, rendkívül sok bandára voltak hatással. A Max Cavalera, Igor Cavalera, Andreas Kisser, Paulo Jr. alkotta felállás nevéhez olyan thrash metal remekművek fűződnek, mint az 1987-es Schizophrenia, az 1989-es Beneath The Remains, az 1991-es Arise, valamint máig is legjobbnak tekintett alkotásaik, az 1993-as Chaos AD és az 1996-os Roots. Ezen utóbbi lemezekkel ők lettek az úttörői a tribal thrash metal irányzatnak, amelyet a Soulfly és az Ektomorf is tovább éltet. A Roots után a karizmatikus Max Cavalera kilépett, így a Sepultura története mélyrepülésbe fogott, a következő évek lemezeit mindenki csalódásként értékelte. A 2006-os Dante XXI már meglehetősen jó kritikákat kapott ismét, talán ez a legelismertebb albumuk az új énekes Derrick Green-nel. Azóta Igor Cavalera is otthagyta a zenekart, és egyre erősebbek a pletykák a klasszikus felállás összeborulásával kapcsolatban, így jelenleg kérdéses a Sepu jövője. Annyi tűnik biztosnak, hogy Andy Kisser-ék ott lesznek idén Metalcamp-en, és mindenki meg fogja kapni a maga Sepultura adagját.

  A punkzene úttörői közül a Sex Pistols és a Ramones mellett a The Exploited számít a leghitelesebb és legismertebb csapatnak. Talán ők az utolsó nagy túlélői a valódi punk hozzáállásnak, az elmaradhatatlan biztosítótűk, bakancsok, felvarrók, és kakastaréj a védjegyük. 1981-ben jelent meg kultikussá lett első lemezük, a punkmozgalom jelszavává lett Punks Not Dead, majd követte a Troops Of Tomorrow. Ezeket az alkotásokat azóta is a punkzene legjobbjaiként tartják számon. A következő időszakban a punk stílus haldoklásával és a hardcore előretörésével a The Exploited is válságba került, de 1996-os Beat The Bastards és 2003-as Fuck The System lemezükkel ismét előretörtek. A kitartás és meg nem alkuvás meghozta a gyümölcsét, a zenekar továbbra is él és továbbra is erős.
  Doro Pesch nem most kezdte a pályafutását, a Warlock-ból indult a karrierje, saját neve alatt pedig 1989 óta jelennek meg a lemezei. A heavy metalt szívügyének tartó hölgy mindig megbízható minőséget produkál, rajongói pontosan tudják, mit várhatnak tőle. Fight című lemezének bemutatójának kapcsán Budapesten is járt, most pedig Tolmin-ban lehet Dorot és csapatát megtekinteni, akik a 2006-os Warrior Soul albummal turnéznak.
  
  A szintén német Grave Digger az ország első heavy metal bandái között volt, 1980-ban alakultak. Számos nagylemezt kiadtak, ismertségük egykor a Helloween-éval vetekedett. 1986-ban feloszlott a zenekar, kérdéses volt, hogy folytatódik-e még valaha a Grave Digger sztori. Chris Bolthendal énekes viszont 1993-ban úgy döntött, hogy a csapatnak igenis helye van a palettán, és új felállással folytatták az alkotást. Jelenleg a Liberty Or Death lemezük jelenti az aktualitást, ezt fogják bemutatni a nagyközönségnek.
  A Korpiklaani a Shaman zenekarból jött létre, a zenekarvezető, és gitáros/énekes Jonne Jarvela úgy döntött, hogy sokkal metalosabbra veszi a figurát. A Napalm Records gondozásában megjelent 2003-as Spirit Of The Forest máris egy remek debütalbum, amely bár kissé kiforratlan még, de már világosan jelzi az utat, amit a Korpiklaani sajátjának választott. A 2005-ös Voice Of Wilderness és a 2006-os Tales Along The Road már elsöprő sikert aratott, főleg a kiváló bulihangulatot sugárzó számokkal, és jóval metalosabb hangzással. Június végén pedig már az új album is a boltokban lesz, amelynek címe Tervaskanto.
  
  A Threshold zenekar neve a legtöbbek számára ma már talán nem cseng ismeretlenül. A brit progresszív metalosok szinte észrevétlenül úsztak be a köztudatba, viszont közel sem véletlenül, mert legtöbb alkotásukat remekműnek tekinti a progresszív zenére fogékony közönség. Első albumuk, a Wounded Land nagy sikert aratott, de az igazi áttörést a Clone lemez hozta meg számukra. A folyamatos tagcserékkel küszködő zenekar a legnagyobb szakmai- és közönségsikert a Critical Mass albummal érte el, legutolsó Dead Reckoning alkotásukat is nagy várakozás kísérte, és nem is hozott csalódást. A jelenlegi progresszív éra egyik legütősebb bandája a Metalcamp-en is megcsillogtatja tudását.
  A svéd detah metalos Unleashed megtapasztalta a hullámhegyeket és -völgyeket, első két lemezük, a When No Life Dwells és a Shadows In The Deep jelentős sikereket és elismertséget hozott a bandának, a következő alkotások azonban nem nagyon nyertek befogadást, így a csapat története egy időre megszakadt. 2003-ban a Hell´s Unleashed lemezzel visszatértek, és innentől újra felszállóban van a banda csillaga. Sworn Allegiance és Midvinterblot albumuk is jó kritikákat kapott, érdemes megtekinteni a koncertjüket Szlovéniában, hiszen a svéd kvartett köztudottan jó koncertbanda.
  
  A progresszív zenében utazó Dead Soul Tribe csak 2002-ben adta ki az első albumát (Dead Soul Tribe), azóta viszont évről évre érkeznek az újabb lemezek. Devon Graves, a banda agya mindig tudja, hogy milyen összetevőket kell adagolni a zenéjükbe, hogy a lehető leghatásosabb legyen a végeredmény. Bár a Dead Soul Tribe alapvetően otthon, nyugalomban ülve élvezhető, Devonék megmutatják, hogy koncerten is szabadjára tudják bocsátani zenéjük sajátságos hangulatát.
  A Converge meglehetősen sajátos, extrém módon durva hc zenéjükkel komoly ismertségre tettek szert. A csapat 1994 óta alkot, 7 nagylemezük jelent meg eddig. 2006-os No Heroes albumuk talán a legkiforrottabb alkotás a csapat történetében.
  A svéd Dismember 1991 óta adja ki death metalos mészárlásait. Az egyre népszerűbb göteborgi stílust soha nem engedték belefolyni a munkásságukba, így mindig megbízhatóan oldschool anyag került ki a kezeik közül. A debütáló Like An Everflowing Stream óta a The God That Never Was a 7. nagylemezük.
  A Pain neve az indusztriális metalt kedvelők körében csenghet ismerősen, no meg a Hypocrisy-t ismerőknek. A banda ugyanis a Hypo-ból ismert Peter Tägtgren indusztriális projektje. 1997 óta 6 lemeze jelent meg ennek a bandának, amelyek közül a Life Is Overrated címet viselő a legfrissebb.
  
  Az Ensiferum sikersztori már az első megjelent album után elkezdődött, a finneknek sikerült egy olyan egyedi zenei világot összeeszkábálniuk, amely mesteri módon kombinálta a folk-metalt a sodró, pogány black metal harcos lendületével. A 2004-es Iron lemezen szintén sikerült olyan fogós dalokat írni, amelyeket azóta sem lehet elfelejteni, és amely a nemzetközi elismertséget is meghozta nekik. Az Iron album után viszont elhagyta a zenekart az addigi agytröszt, Jari Maenpaa, és létrehozta a Wintersun nevű bandáját. A mostani turné apropóját a harmadik Ensiferum nagylemez, a Victory Songs adja. Igen, a csapat eddig csak három albumot adott ki eddig (és egy kislemezt), de hírnevük megkérdőjelezhetetlen, a stílus legnagyobbjai között említendő.
  Az Ensiferum mellett a folk metal színtér egy új reménysége is fellép a Metalcamp-en, mégpedig a svájci Eluvieite társulata. A nyolc fővel színpadra álló csapat a kelta elemekkel átszőtt folk metal hatásokat ötvözi a melodikus death metallal, valamint a göteborgi zenei világ is befolyásolta a zenéjüket. 2003-ban jelent meg első lemezük, a Ven, tavaly pedig a Spirit című alkotással folytatták. Különleges bandáról van szó, akiktől különleges előadás várható.

  Nem hétköznapian őrült zenét játszik a Die Apocalyptischen Reiter, az alapvetően black/death-ből táplálkozó zenét az idők folyamán egyre komolyabban befolyásolták azok a jellegzetes, furcsa zenei elemek, amelyek kialakították a zenekar saját, néha nem kissé őrült vagy bohó világát. Összesen 8 albumot adtak ki, amelyekből a 2003-as Have A Nice Trip vetítette elő a kialakult stílust. A csapa mindig újabb és újabb megoldásokkal kísérletezik, soha nem tekinthető kiszámíthatónak és unalmasnak egyik alkotásuk, így a legutolsó Riders On The Storm sem.
  Az Aborted komoly rajongótáborral rendelkezik a death metal hívők körében, 1999-es debütalbumuk óta szinte ontották magukból a lemezeket. A belga csapatnak idén jelent meg a Slaughter & Apparatus című kiadványa, és a turné keretében Magyarországra is eljutnak októberben. Addig viszont Szlovéniában is rá lehet készülni a koncertre, a brutális death metal halálbrigád bulija után kő kövön nem marad.
  
  Az európai thrasherek már régóta szívükbe zárták a német Dew-Scented-et. Az 1996-os Immortelle óta megbízhatóan hozzák nyaktörő szélvész tempóikat, agresszív nótáikat. A legtöbben a 2002-es Inwards-ot és a 2003-as Impact-et tartják a csúcsnak, de a legutóbbi lemeznek, a 2007-es Incinerate-nek is az év egyik legütősebb, leghúzósabb alkotási között van a helye. A Dew-Scented koncertfelállásánál nem sok gyilkosabb előadás akad, szóval a német thrash bandától nyakszaggató koncert várható.
  A Sadist ebben az évben tért vissza a zenekar nevét viselő új albummal, a korábbi években meglehetősen eltűnt az olasz színtér technikás death metal bandája. Egy EP után első lemezük, az Above The Light 1993-ban jelent meg, de a csapat aktivitása a ´90-es évek második felében volt a legerősebb. Utána hosszú időre eltűntek, és most a Metalcamp közönsége előtt adnak életjelt.
  A Disillusion egy viszonylag friss formáció, stílusuk progresszív death metal, amelyhez talán az Opeth világa áll a legközelebb. A német zenekarnak egy EP mellett 2 sorlemeze van, a 2004-es Back To Times Of Splendor, és a 2006-os Gloria.
  
  Idén a death metal mellett a norvég black metal hordák is hódítanak a Metalcamp-en, itt lesz például legújabb üdvöskéjük, a Vreid. A csapat a Windir romjain alakult, a Kraft és a Pitch Black Brigade után idén jelent meg új alkotásuk, az I Krig. A banda nem ismeretlen a magyar közönség előtt, hiszen az Enslaved társaságában már koncerteztek nálunk.
  A bay area thrash metal egyik új üdvöskéje az Animosity zenekar. A tagok meglehetősen fiatalon kezdtek el zenélni, 2003-ban pedig megjelent első lemezük, a Shut It Down. 2006-ban jött a folytatás Empires címmel, az Animosity pedig koncertturnékkal, így a Metalcamp-en is hirdeti a thrash metal igéjét.
  A Born From Pain csapatára nehezen lehetne pontos meghatározást adni, hiszen stílusuk rengeteg tényezőből áll össze. Ott van zenéjükben a bay area thrash metal jellegzetes világa, a hardcore brutális agresszivitása, a metalcore dallamossága, és a death metal keménysége. És hogy ez az egész hogy áll össze? Azt majd megmutatja a Born From Pain a színpadon. A csapat negyedik nagylemeze, a War idén jelent meg.
  
  Az idei Metalcamp-en bemutatkozik a germán Krypteria társulata. Igazán különleges csapatról van szó, koreai frontember hölggyel színpadra állva adják elő gothic metal jellegű zenéjüket. Legnagyobb hatású lemezük az év elején megjelent Bloodangel´s Cry című alkotás, mindenhol igen pozitív kritikákat kapott érte a csapat, ez a lemez a banda eddigi legnagyobb sikere.
  A Noctiferia Szlovénia egyik leghíresebb zenekara, amelyik mindig új oldalát mutatja meg a közönség felé. Sötét death/black metal alapú zenéjüket folyamatosan megújították, albumról albumra újabb hatások jelentek meg náluk. Legutolsó alkotásukon, a Slovenska Morbida-n például erős elektronikus zenei betétek is megjelentek. A Noctiferia mintegy vendéglátóként fogadja a fesztiválra látogatókat Szlovéniában, különleges előadásuk valószínűleg a helyiek közül is sokakat fog a színpad elé vonzani.
  
  A Deadlock 1997-ben alakult Németországban, zenei világuk meglehetősen változatos. Durva férfiének mellett lágy női éneket is használnak, a metalcore és a göteborgi dallamvilág is hatással volt rájuk. Idei albumuk, a Wolves jó kritikákat kapott, ígéretes bandáról van szó tehát.
  A Graveworm olasz csapat, 1992-ben alakultak. Kezdetben death metal stílusban nyomultak, de egyre inkább elmozdultak a gothic vonal felé. Első albumuk csak 1997-ben jött ki When Daylight´s Gone címmel. Számos kiadóváltás övezte az útjukat, de az alkotókedv ezzel együtt sem csökkent, sorra következtek az újabb és újabb lemezek, a zenekar nevét pedig egyre többen ismerték meg. Ez utóbbit a kiváló koncertteljesítmény is segítette. A Graveworm hetedik albuma a Collateral Defect címet viseli, ezen új alkotással is meg lehet ismerkedni a szlovéniai Metalcamp-en.
  
  Egy másik gothic banda és fellép a Graveworm mellett, mégpedig a The Vision Bleak. A német brigádot két fő alkotja, Markus Stock és Tobias Schönemann (álnevek). Sötét zenéjüket sminkekkel, maszkokkal, horrorisztikus elemekkel teszik még hatásosabbá. Két albumuk jelent meg eddig, az igazi vonzerőt a színpadi alakításuk és sajátságos világuk jelenti.
  A Hatebreed sajnos lemondta a Metalcamp-es fellépését, de aki kőkemény HC-t akar hallani, annak nem kell bánkódnia, hiszen itt a Before The Fall. A hardcore-t és a thrash metalt keverő osztrák brigádnak még csak a debütalbuma jelent meg From Mutism To Riddance címen, de a pusztító koncertteljesítményt nyújtó csapat egész biztosan le fogja hengerelni a szlovéniai közönséget.
  A Sardonic egy 2003-ban alakult death/thrash banda, akik az Obituary-t is kísérték már turnén. Energikus előadásukat Magyarországon is bemutatták már, most Szlovénia közönsége is megtapasztalhatja a német death metal formáció brutális koncertjét.
  
  Az Exterminator nem tartozik a világ legszerencsésebb zenekarjai közé. Súlyos balesetek és zenei sikertelenségek után a zenekar feloszlott, még mielőtt lemezt kiadhatott volna. 1995-ben újrakezdték, és végre megkezdődhetett az albumgyártás és -kiadás sorozata. A belga csapat neve egyre ismertebbé vált, több nagy fesztiválon is felléptek. Most a Metalcamp-en a sor, hogy még többen felfedezzék az Exterminator-t.
  Az Eventide egy 1999-ben alakult osztrák banda, akik a modern metal irányába mozdultak el, de hatással volt rájuk a 80-as évek rockos, metalos világa is.
  A Prospect egy helyi reménység, a ljubjanai progresszív metal bandának 1999 óra két lemeze jelent meg. Angol nyelvű szövegeikkel, Dream Theater gyökerű zenéjükkel valószínűleg számos új rajongót fognak találni.
  
  Mint látható, a 2007-es Metalcamp fesztiválon számtalan zseniális, legendás zenekar tiszteletét teszi, nincs is olyan fémzenei stílus, amelynek rajongói ne találnának maguknak kedvenceket az 5 nap valamelyikén. Természetesen az itt felsorolt fellépők csak töredékei az összes csapatnak, a Talent Forum Stage-en további fiatalabb zenekarok is bemutatják tehetségüket. A helyszín ezúttal is Tolmin lesz, a csodálatos festői település az Alpok közepén. Az egész rendezvényre a hetijegy 104 Euroba kerül, de egyes napokra is lehet napijegyet kapni 42 Euroért. A jegyekről, illetve különféle ajándékokat is tartalmazó csomagokról a fesztivál honlapja nyújt tájékoztatást, valamint a fesztivál egészéről is mindent megtudhatunk. Egy igazi metalhead számára nem is lehet jobb nyári kikapcsolódás, mint egy hetes tombolás Tolmin-ban, a Metalcamp-en.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Metalcamp

Metalcamp videó

 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
AWS - Innen szép nyerni lemezbemutató koncert a Budapest Parkban
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
Dan Patlansky Budapesten
Új dallal jelentkezett az Esti Kornél - Semmi se ment meg minket egymástól
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Gary Moore emlékest és Tommy Katona koncertek Budapesten
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
Megint Budapesten koncertezik Sting
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 bardo    a vadon törvényei    metal blade    the hangover 2    greg graffin    gothica fesztivál    marlboro man    blood incantation    steam engine    eleine    illdisposed    george lucas    aerosmith    the eyes of a traitor    diamond edge    kristin davis    harlott    one reason to kiss    ir    keresztesi botond    swallow the sun    rihanna    uwe boll    zord    brendan perry  

r44
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!