hosting: Hunet
r37
  cikkekfotók        
magazin [háttér]  2002. február 4. hétfő   16:12
nincsen hozzászólás

szerző: U. N./ Hammer Music Production
Nuclear Blast kiadó februári újdonságai


   A Nuclear Blast A Tribute To The Beast címmel, február 18-án megjelentet egy Iron Maiden tribute albumot. A válogatáson egyaránt szerepelnek itt-ott már megjelent, ill. teljesen új felvételek, és nem csak Blast-os zenekarok feldolgozásaiban hallhatjuk a klasszikus nótákat. Íme a dalsorrend: Steel Prophet - Ides Of March/Purgatory, Children Of Bodom - Aces High, Rage - The Trooper, Cradle Of Filth - Hallowed Be Thy Name, Grave Digger - Running Free, Burden Of Grief - Prowler, Sonata Arctica - Die With Your Boots On, Therion - Children Of The Damned, Iced Earth - Transylvania (instr.), Opeth - Remember Tomorrow, Sinergy - The Number Of The Beast, Disbelief - Stranger In A Strange Land, Tierra Santa - Flight Of Icarus, Dark Tranquility - 22, Acacia Avenue, Six Feet Under - Wrathchild, Darkane - Powerslave.
   A németek vezető black metal zenekara, az Agathodaimon is fellép a Visions of War nevezetű Európa-turné budapesti állomásán, a Mega Pubban, március 10-én. További fellépők: Aeternus (Nor), Hecate Enthroned (UK), Mörk Gryning (Nor), Dementia (H), Sin Of Kain (H). Jegyek elővételben: 2700 Ft, helyszínen: 2900 Ft. (www.agathodaimon.de )
   Soilwork és Darkane tagok egyesített erővel álltak neki, hogy egy teljesen másfajta metalbestiát szabadítsanak a világra. Míg gyökereik a tradícionális svéd death metalban keresendők, a The Defaced-be kimondottan az amerikai extrém metal hatásait szőtték bele. A képlet egyszerű ám hatásos: két képzett gitáros (Klas Ideberg (Darkane) és Mattias Svensson), egy kőkemény ritmusszekció (Jörgen Lofberg (Darkane) basszusgitáros és Henry Ranta (Soilwork) dobos), s egy vérengző, mégis befogadható énekhang ami Henrik Sjöwall-é.
   A The Defaced inspirálói között olyan amerikai metal nagyságokat találunk, mint a Pantera, a Metallica, a Machine Head, Zakk Wylde és a legendás Kiss. A februárra ígért album pedig robbanásszerű sounddal bír, s teli van agresszív, zúzós groove-okkal, mint amilyen az October Ruins és a Forsaken Life, meg fogós, rádió-barát nótákkal, amilyen pl. a Sown by Greed. (www.thedefaced.com )
   A thrash metal új trónköveteloje, a Dew-Scented máris meghódította Európát. Íme pár eredmény a különféle újságokból: 9/10-et kapott a német Rock Hardban (Germany), 11/12 a szintén német Heavy Oder Was?!-ban, 80/100 a holland Aardschok-ban, 6/7 a belga Mindview, és 10/10-et a magyar Metal Hammerben (ahol a Hangpróba 4. helyezettje lett).
  Az Inwards album őrlő, penge-éles, és határozottan emlékezetes. Az új évezred Extreme Aggressions-e. írta az új albumról a Digital Metal.com. ( www.dew-scented.de )
   A norvég királyok, a Dimmu Borgir hamarosan elindulnak észak-amerikai turnéjuk második részére, amin a kanadai Cryptopsy, a brazil Krisiun és az amerikai Diabolic kíséri el őket. Ennek örömére a Nuclear Blast America február 19-én kiad egy limitált példányszámú shaped CD-t.
   A turnéra készülés mellett Shagrathék felügyelik első DVD-jük, a World Misanthropy készítését is. Az anyagon koncertrészletek, klipek, színpad mögötti jelenetek is lesznek. Az anyag első nyomása tartalmazni fog egy bonus audio CD-t is, amin a csapat csak Japánban megjelent bonus dalai lesznek. A DVD májusban jelenik meg.
   További hír, hogy a Dimmu Borgirt jelölték a Norvég Grammy-re a Puritanical Euphoric Misanthropia albumért. További jelöltek: Borknagar, Thorns and Emperor. (www.dimmu-borgir.com )
   Az Immortal új albuma megjelenik Észak-Amerikában is. A Sons of Northern Darkness az utolsó két album (At the Heart of Winter, Damned in Black) vonalát viszi tovább vastag riffek, pusztító dobok, Abbath jellegzetes károgása, s az a tagadhatatlan melodikus szál, amitol az utóbbi időben olyan monumentális és emlékezetes lett az Immortal zenéje. (www.immortal.nu )
   A Kataklysm néhány kanadai buli után márciusban jön át Európába, hogy megzúzza az öreg kontinenst. A dátumok megtalálhatók a csapat honlapján. Nyáron a kanadai grinderek fellépnek a német With Full Force Festival-on, ami július 5. és 7. között kerül megrendezésre.
   A csapat utolsó albuma, az EPIC (The Poetry of War) az alábbi pontszámokat kapta a metalsajtóban: Terrorizer 9/10, Unrestrained! 8.5/10, német Metal Hammer 6/7. (www.kataklysm.net )
   A death grind zászlóvivője, a Lock Up az alábbi felállásban készítette el második albumát, a Hate Breeds Suffering-et: Tomas Lindberg (The Crown/ex-At the Gates) énekes, Nick Barker (Dimmu Borgir) dobos, Shane Embury (Napalm Death) basszusgitáros és Jesse Pintado (Napalm Death) gitáros.
   A Nuclear Blast America-nak problémái akadtak az albummal, mivel a Sony America visszautasította a CD legyártását, mondván, a borító pornográf. A problémát úgy oldották meg, hogy egy kanadai céggel gyártatták le a CD-ket, tehát marad az eredeti borító. (www.lockup666.com )
   Az ausztrál Pegazus elkészült új albumával. A The Headless Horseman című anyag március 11-én jelenik meg. (www.pegazus.net )
   A német Primal Fear már a Texas állam-beli El Paso Sonic Ranch stúdiójában dolgozik új albumán. Az olyan új dalok, mint az Armageddon, Revolution, Black Sun, We Go Down, Mind Control, Lightyears from Home és Magic Eye minden bizonnyal elnyerik majd a csapat rajongóinak tetszését. Az album április vége felé fog megjelenni.
   Addig is, az Nuclear Blast amerikai részlege kiad egy Horrorscope című shaped CD-t, rajta olyan feldolgozásokkal, mint a címadó, Under Your Spell, Out in the Fields, Breaker, Kill the King. (www.primalfear.rocks.de )
   A Sinergy új dobosa, Mats Karlsson már el is hagyta a bandát, mivel nem tudta kellő minőségben feldobolni az új anyagot. A 2002-es Suicide By My Side turnén Janne Parviainen (Waltari, Barathrum, Jimsonweed) segíti ki a bandát. S ha jól helyt áll a turnén, állandó dobosnak is beveszik.
   A csapat harmadik albuma mindezek ellenére a 18. helyen nyitott a finn lemezeladási listán. (www.sinergy.org )
   A Soilwork elkészült negyedik albuma, Natural Born Chaos felvételeivel. Peter Wichers gitáros mondja: Nos, mit is mondhatnék? Rengeteg hosszú éj és nappal után sikerült összeraknunk minden idok legerősebb Soilwork albumát. Devin Townsenddel és Fredrik Nordströmmel élvezet volt együtt dolgozni. Mindenki tudása legjavát adta az albumon, de leginkább Björn Speed Strid érdemli meg az elismerést. Iszonyat király hangja van, nagyon nagyot alakít az albumon.
   Fredrik, Devin és jómagam sok idot töltöttünk a keveréssel, hogy minden orült apróság megfeleloen szóljon. 10 napig kevertük az anyagot, ami azt jelenti, hogy kb. egy napot szántunk minden egyes dalra. De megérte ennyit vacakolni, mert az album hihetetlen jól szól! Meg a dalok is jobbak az eddigi számainknál. Szóval, ez az album gyilkol!
   Miután hallották az anyagot, a Nuclear Blast is maximálisan egyet ért Peterrel. Nem sokára a Soilwork klasszikusai közt lesznek számon tartva az olyan számok, mint a lemeznyitó Follow the Hollow, az As We Speak és a Black Star Deceiver, amiben Speed és Devin Townsend (Strapping Young Lad) együtt énekelnek!
   Íme a dalok listája: Follow the Hollow, As We Speak, The Flameout, Natural Born Chaos, Mindfields, The Bringer, Black Star Deceiver, Mercury Shadow, No More Angels, Soilworkers Song of the Damned. (www.soilwork.com )
   Az új black metal reménység, a Tidfall jelenleg Európában turnézik a Dark Funeral előzenekaraként. ( www.tidfall.net )
   A Stratovarius gitárosa és agya, Timo Tolkki a napokban jelenteti meg második szólóalbumát, a Hymn to Life-ot. Az albumon vendégszerepel Michael Kiske (ex-Helloween) és Sharon Den Adel (Within Temptation). A Hymn to Life egy olyan utazás, mely a power metal egyik legelismertebb dalszerzőjének elméjébe vezet. Az album borítófestménye Derek Riggs kezét dícséri, aki már legendás borítókat készített pl. az Iron Maidennek és a Gamma Ray-nek is.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Együtt, egymásért! - Kárpátaljai est a Fonóban
Három Vámos – mesterségük: fényképész
Hat városban tartják meg a II. Halász Ferenc Országjáró Tehetségkutatót
Tavasz, muzsika, Európa
Női fókusz - Eve Arnold, Nanna Heitmann, Susan Meiselas, Inge Morath, Marilyn Silverstone
A Tatabányai Bányászati és Ipari Skanzen újjászületett!
Áprilisban rendhagyó táncházi események és új táncházak a Fonóban
Amikor a zenész tollat ragad - Tod A első regénye hamarosan magyarul is kapható lesz!
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 amber smith    3 inches of blood    brad pitt    suszter    méhes marietta    mick jagger    alexandra    elm street    nadir    exhumer    john lennon    csík    radics béla    fezen fesztivál    gesztivál    apey & the pea    novarock    damnations day    filter    ana venus    steelwing    dio    hans zimmer    tintin kalandjai    sn1987a  

r41
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!