hosting: Hunet
r33
  cikkekfotók        
kultúra [színház]  2007. május 7. hétfő   11:19
nincsen hozzászólás

szerző: Sziget.Hu
Színház a 15. VOLT Fesztiválon
2007. július 4-7. Sopron

  A VOLT Fesztivál történetében már-már hagyománynak számít, hogy a TÁP Színház társulata évente egy-egy nagysikerű színdarabbal lepi meg a résztvevőket. A jubileumi, 15. VOLT Fesztiválra a társulat egy egész csokor előadással készül. A TÁP Színház Fesztivál keretében négy nap alatt három nagy, és számos kisebb, egyedi előadást láthatnak a VOLT-osok. Mindemellett a színházi program keretében találkozhatunk még a Laár Pour Laár Társulattal, Badár Sándorral és a Dumaszínház több „komédiásával” is.
  
  A korábbi évek VOLT Fesztiváljain a TÁP Színház előadásban láthattuk már korábban többek között a nagysikerű Etchnot, a Virtuális valóságot, tavaly pedig a Minden rossz varietét, valódi sztárparádéval a színpadon.
  
   Az Odysseia című darab Homérosz idejébe repíti a nézőket, a TÁP Színházra jellemző stílusban. A kortárs színház eszközeivel élve ezúttal is a zenéé a főszerep. A társulat színházi kísérletei bebizonyították, hogy Homérosz hexameterei tökéletesen simulnak a hip-hop ritmusokra. Az előadás ötvözi egy kimeríthetetlen gazdagságú, drámai erejű, halhatatlan irodalmi mű évezredekkel ezelőtt játszódó történetét egy olyan színházi formanyelvvel, melynek segítségével ez a korántsem könnyen befogadható mű a mai kor ízlésvilágában élő, nyitott és érzékeny néző számára érzelmileg is befogadhatóvá, átélhetővé válik.
  
  A Szexmachék című „sztoriszínház” a TÁP Színház különleges előadása. Színház, de valahogy mégsem az. Színház, mivel a szereplők jelmezt öltenek, a színpadon, díszletek közt vannak jelen, de saját történeteiket mesélik el, a közönségnek, egymásnak. A különleges hangulat megteremtésében füstölők és különböző afrodiziákumok fogyasztása segíti a szereplőket és a közönséget egyaránt.
  
  A Budapesti Katona József Színház Kamra színházában látható, nagysikerű, Keresők című előadás „csontvázverziójaként” a Keresők Sound System Talking Heads egy budapesti mesét állít színpadra. A főszereplő, András, már rögtön a történet elején különös bajba keveredik. Amikor az Eckermann kávézóban éppen felfigyel egy lányra, odalép hozzá a Szorongás Rt. ügynöke, és közli vele: hat napja van arra, hogy megmentse azt a lányt, különben az ügynök örökre boldogtalanná teszi, ha a fiú nem jár sikerrel. A Keresők valóságos budapesti helyszínein (kávéház, kisföldalatti, a város legrégebbi köztéri szobra előtti tér, magas polgári lakásbelsők) reális és szürreális jelenetek váltakoznak, filmbejátszásokkal tarkítva. A darab meghatározó motívumai a szeretet, szorongás, a véletlen szerepe, és egy másik ember teljes megismerhetőségének lehetetlensége.” (A darabban megelevenedő házibuliban hallható dinamikus dalra Sarah Vaughan: Fever, Adam Freeland remix - a rendező, Vajdai Vilmos pár éve a VOLT Fesztiválon figyelt fel a DJ szettje során.)
  
  Ugyancsak különleges élményt ígér a VOLT Fesztiválon naponta órákon át megtalálható TÁP Színház minisátor. A sátorban a társulat néhány perces darabokat ad elő, az alkalmanként mindössze egyetlen fős közönség számára. Vajdai Vilmos, a TÁP Színház rendezője, színésze és alapítója mindemellett DJ-ként is bemutatkozik majd: DJ Reedoo a Coldcut előtt pörgeti kedvenc lemezeit.
  
  Tavaly nagy sikert aratott a Dumaszínház több előadása is a VOLT Fesztiválon. Az egyszemélyes show neves hazai mesterei ezúttal is színpadra lépnek a VOLT-on, és önálló műsorral érkezik az eseményre Badár Sándor is. A fesztivál nyitónapján idén először a Laár Pour Laár Társulat is bemutatkozik a VOLT vendégeinek, méghozzá a Best Uff című darabot állítják színpadra.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

VOLT

 programajánló: 
2024. május 9.
Esti Kornél a Budapest Parkban
2024. május 12.
Budapest Garden Party: Zenei - Gasztrofesztivál
Sabbath, Dio, Jethro Tull dalokat is előad májusban az Electric Guitarlands 4 gitárhőse
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Játékszín Podcasting - Menopauza és ami mögötte van!
A Thália Színház a 2024/2025-ös évadban közönségkedvenc előadásokkal készül
Hiánypótló ritkaságok és műfajteremtő zenészek a negyedik Liszt Ünnep első programjai közt
Ötödik alkalommal rendezik meg Budapesten a Fehér Ilona Nemzetközi Hegedűversenyt
Kuriózumok a Főapátsági orgonahangverseny-sorozaton Pannonhalmán a Bazilika800 emlékévben
Mi komolyan vesszük a könnyűzenét is - Áprilisban jazzel folytatódik a Semmi komoly, ősztől pedig új helyszínre is költözik
Európa egyik legjobbja Pannonhalmán – Nagyböjti koncertsorozat a Capella Savariával
Elfajzott művészet II.
Ritkán játszott hegedűversenyt szólaltat meg Kokas Katalin a Danubia Zenekarral
 kiemelt 
Megjelent az Elefánt ötödik nagylemeze, a SEMMI
  
A most megjelenő ötödik Elefánt nagylemez, a SEMMI az előző két albummal együtt alkot egy univerzumot, miközben zeneileg és szövegében is minden eddiginél jobban elrugaszkodik a zenekar “megszokott” világától

Palaye Royale a Barba Negrában!
Rockmaraton 2024
Vonósnégyesre átdolgozott heavy metal himnuszokkal érkezik Anneke van Giersbergen
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 jessica biel    libido wins    beastie boys    at the gates    gorgoroth    rival sons    decapitated    németh juci    hatóságilag tilos    jeff loomis    osonó poszáták    abnormality    fesztiváljegy    beady eye    hooligans    hipno5e    ashes of ares    the dead lay waiting    rumproof    john mayall    blues juniors    haelo    thekillingscreens    the subways    almanac  

r44
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!