hosting: Hunet
r36
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2007. május 30. szerda   12:13
nincsen hozzászólás

szerző: George
Dream Theater a Petőfi Csarnokban
2007. június 6., 19:00. Budapest - Petőfi Csarnok Szabadtéri Színpad

  Kilencedik, a Roadrunner kiadónál megjelent, Systematic Chaos című stúdióalbumuk megjelenésével szinte egyidőben ismét Budapesten ad koncertet a világhírű progresszív metál zenekar, a Dream Theater. 2007. június 6-án a Petőfi Csarnok szabadtéri színpadán hallhatjuk az új album számai mellett a régebbi klasszikus dalokat is.
  
  Az ötös eredetileg Majesty néven indult a 80-as évek elején. Az alapítótagok (Mike Portnoy -dobok, John Petrucci gitár, John Myung basszusgitár, Chris Collins ének, Kevin Moore billentyű) 1986-ban vették fel első demó anyagukat, amely a Dream Theater rajongók körében a mai napig igazi kincsnek számít. Ezután Chris Collins kilépett az együttesből és a helyére Charlie Dominici érkezett. Ezzel a felállással elkezdődhettek az első nagylemez felvételei. Még a megjelenés előtt kiderült, hogy egy másik zenekar is a Majesty nevet használja, emiatt névváltoztatásra kényszerültek, így lettek Dream Theater. Az 1989-ben kijöhetett a When Dream And Day Unite album. Itt még nem alakult ki az igazi Dream stílus. Nagyon lehetett érezni példaképeik a Rush, a Yes, a Kansas és a Fates Warning hatását. A lemez megjelenése után Dreamék megváltak Dominici-től és a helyére érkezett a kanadai James Labrie akivel megalkották az Images & Words lemezt, amely a progresszív metal stílus egyik alapműve.
  
  A 94-es Awake egy tüskés, nehezen emészthető, sötétebb hangulatú korong lett, de sok hallgatással felfedte az értékeit és máig rengeteg rajongó kedvence. Ebben az évben Kevin Moore otthagyja társait. Az új tag Derek Sherinian lett, akit a rajongók nem nagyon tudtak elfogadni. A Change Of Seasons EP-vel még nem volt gond, de az ezt követő Falling Into Infinity album megjelenése után rengeteg rajongó elfordult a srácoktól. Alapvetően nem volt gond a lemezzel, csak egyszerűen a sound-ból teljesen kiveszett a karcosság. Előtérbe kerültek a tagok finomabb hatásai. Néhány téma erőteljes Sting És U2 ihletésűnek tűnt. A 99-es Scenes From A Memory lemez visszacsábította az együttestől elforduló rajongókat. Visszatértek a saját stílusukhoz.Egy nagyon összetett konceptlemez született.
   Ez volt az új billentyűcsászár Jordan Rudess bemutatkozása a zenekarban. A következő dupla stúdióalbum a Six Degrees Of Inner Turbulance ismét vegyes fogadtatásban részesült. Tény, hogy zseniális , de szinte betegesen komplex és emészthetetlen lett. A 2003-as Train Of Thought az együttes legmetalosabb anyaga. A dalokban sok a Metallica hatás, persze remekül ötvözve a saját jellegzetes világukkal. Az Octavarium lemezre mintha kicsit kifogytak volna az ötletekből. Van rajta néhány laposabb téma és sok olyan dolgot találunk a lemezen, amit korábban már hallottunk tőlük. Hosszú pályafutásuk során 5 koncertalbumot jelentettek meg, melyek mindegyike bizonyítja, hogy remek konertbandáról beszélhetünk esetükben.
  
  Június 5.-én jelenik meg az új stúdióalbum a Systematic Chaos. A lemezt Mike Portnoy jellemzi pár szóban: Ennek a lemeznek minden része tartalmazza azt a valamit, amiért ismertek lettünk. A központban a zenész van, a koponya összelapító zenei aláfestések, a nagy, progresszív eposzok és a szívszaggató melódiák. Nekünk van a világon az egyik legerősebb és leghűségesebb rajongótáborunk, és nekik feltétlenül tetszenie kell az új anyagnak.A Roadrunnerrel való megállapodásuk létrejötte előtt a zenekar a Warner Music Grouppal 7 lemezre szóló szerződése az 1992-es Images And Words-szel kezdődött és a 2005-ös Octavariummal végződött. 2006 áprilisában kiadták a Score című DVD albumot, mely meg sem állt a DVD slágerlista első helyéig, kiütve ezzel a Pink Floydot az élről.
  A következő hónapokban az 5 zenész a New York-i Avatar Stúdióban dolgozott az új albumon a veterán Paul Northfield hangmérnökkel. Mint általában, Portnoy és Petrucci szervesen kivették részüket a munkából. Hét kompozíció létjöttében munkálkodtak (az egyik egy 25 perces eposz)Az együttes eddig háromszor lépett fel Magyarországon, 2000-ben, 2002-ben és 2005-ben adtak dedikálással egybekötött nagysikerű koncertet a Petőfi Csarnok szabadtéri színpadán. 2007. június 6-án a már megszokott helyszínen hallgathatják meg a rajongók a már klasszikusnak tekinthető Dream Theater számokat.
  
  Megemlítendő, hogy szokásukkal ellentétben Dreamék ezúttal vendéget is hoznak magukkal. Az előzenekar a Dominici, aki mintegy fél órán keresztül játszik majd, hogy felforrósítsa a hangulatot. A zenekar énekese a fentebbb már említett Charlie Dominici a Dream Theater korai énekese, aki a When Dream and Day Unite című albumhoz adta a hangját.
  
  Jegyek 8.500 Ft-os áron már kaphatók a Ticket Express jegyirodákban.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Dream Theater

Tex

 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
Sting újra Budapesten
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
Sting Budapesten- Egy újabb felejthetetlen koncert a Budapest Arénában
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 illúzió    scott ian    napra    pókember    wolfheart    the amazing spider-man    contraband    carbonfools    quimby    depp    turunen    for today    as you drown    george w. bush    anaal nathrakh    apey    tatu 18    lady gaga    jackson browne    twiggy ramirez    elvis jackson    butch vig    ignea    s dance    keira knightley  

r44
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!