hosting: Hunet
r31
  cikkekfotók        
interjú [hazai hangok]  2001. április 22. vasárnap   12:24
nincsen hozzászólás

szerző: Csibu
VOLT 2001 Fesztivál...interjú a VOLT Fesztivál néhány látogatójával


   -Mi a véleményed a VOLT fesztiválról?
   -Régóta idejárok és szerintem az idei felülmúlja a tavalyit. Idén több olyan egyéniség, olyan együttes van, akit jobban szeretek.
   -A hangulatat az nagyon jó, igaz hogy csak a mai napra tudtam kijönni, a tegnapira nem. Mert sajnos ma suliba kellett mennem. Voltam a 0. napon is, de sajnos abból nem lett semmi, mert azt elmosta az eső. De azt sikeresen bepótoltuk, elmentünk és körülnéztünk a környező vendéglátó helyiségekben. Itt az emberi társadalomnak minden rétege megtalálható.
   -Ez egy egész jó rendezvény, úgy gondolom, hogy ez egy tradícionális dolog, ugyanis én már 4 éve idejárok. És minden évben tudnak valai újat mutatni. Van új a nap alatt, ugye? Mindig próbálnak valami újat, valami pozitívumot produkálni a rendezők, idén például a VOLT-kafét. Ez az első olyan rendezvény, ahol az országnak az apraja-nagyja megmozdul.
   -Amikor elkezdődött a VOLT fesztivál, akkor sokkal jobb volt, mint most. Egy teremben rendezték és sokkal családiasabb hangulat uralkodott. Én már akkor jártam. Nekem az első kettő tetszett a legjobban, ez már egyáltalán nem olyan mint a többi. Az első VOLT fesztiválon például addig tartotta a Lovasy a koncertet, ameddig jól érezte magát, mostmár addig tartja ameddig az ideje engedi.
   -Most vagyok először itt. Nagyon jó, nagyon tetszik, a hangulat is korrekt. Tudod az első mindenben a legjobb! Olyan mint a szűz-lány.
   -Nagyon jó ez a VOLT fesztivál, számomra tudod miért jelent ez többet mint az előző kettő? Az előző kettőt végigaludtam a lépcsőn. Különben mindenkinek mondom, hogy a legjobban a lépcső alatt a porban lehet aludni. És most nem alszok, ez akkora áttörés!
   -Az emberek sokkal nyitottabbak, mint máshol. Általában, ha bemész a közértbe nem szólsz senkihez. Az ilyen fesztiválokban azt szeretem, hogy itt olyan, mintha mindenki testvér lenne, minntha nagy család lennénk.
   -Nem esett az eső, mint tavaly vagy tavaly előtt, visszamenőleg 4 évig. Meg még az a véleményem, hogy hideg van, mindig hideg van! Ja és kicsi a hely ennyi ember számára, a fiatalok egyre agresszívabbak! És különben is leoltott a kaller.
   -Én Szolnokról jöttem ide szomorúan, mert eddig nem jöttem rá, hogy milyen jó buli van itt. Szolnokon nem volt egyetlen egy VOLT fesztiválos plakát sem.
   -Mi Budapestről jöttünk és tavaly nagyon-nagyon jó volt, nagyon jó emlék marad és idén is ugyanaz a hangulat. Ez egy kicsi sziget-feeling. Annyira változatos, hogy nagyon-nagyon sokan vannak. Sokféle réteg és korosztály és stílus. Ez adja meg a hangulatát, ők minden módot megadnak arra, hogy jól érezd magad. Ez csak a társaságon múlik, mert a zene rendben van, minden rendben van.
   -Bevallom hősiesen tavaly voltam először, nekem alapvetően nagyon bejön. Mint fesztivál keresztmetszetet ad a szép magyar zenei életről. Idén én azért két zenekarért jöttem, akit ismerek személyesen. Az egyik Csapda a másik a Kispál, de inkább az előbbi miatt, mert velük vagyok nagyon jóban. Minden este van egy adag olyan fellépő, akit nagyon szeretnék meghallgatni, de alapvetően nem járok el a koncertjeikre. És ezért csak egy nagyon minimális összeget kell fizetnem.
   -Hát VOLT. A vége az már nem nekünk való, ehhez már öregek vagyunk, az eleje az jó volt. Ja van egy dolog, kicsit nyers volt a csirke!
   -Hát hideg van, és az ország szélén van és úgy tűnik, mintha kevesebben lennének (pedig többen voltak - Csibu).
   -Hát 35 évesen most vagyok először és itt nincs rock-blues színpad! Itt Magyarországon ezeket a zenekarokat futtatják és ennél jobbakat nem lehet hozni, akik tömeget is vonzanak. Attól függetlenül szerintem ez látszik rajtuk.
  
   Itt szakad vége a közvéleménykutatásomnak, mert leálltam kötekedni a sráccal. (Megvédtem a fesztiválon szereplő magyar zenekarok érdekeit:-) ) És szépen lassacskán meggyőztem arról, hogy érdemes volt eljönni és hogy akik fellépnek nem csak zenészek, hanem költők is. Még azt is sikerült elérnem, hogy a Kispál és a Borzra elmondják, hogy a legjobb dalszöveget író együttes:-)



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 30.
Glenn Hughes: Deep Purple - Burn lemez 50 éves jubileumi turné budapesti állomással!
2024. május 9.
Esti Kornél a Budapest Parkban
2024. május 12.
Budapest Garden Party: Zenei - Gasztrofesztivál
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Dübörgő lóerők és a lélek – interjú Dolhai Attilával
Interjú az Auraleak vokalistájával, Hex-szel
A Barba Negra új helyre költözik!
Interjú az Ǝ.N.D. zenekarral
Nest of Plagues interjú: Közös tetoválás és fűnyírás, mint hobbi
Megjelent a Lélekhelyek kislemez: interjú az Illetve zenekarral
Talk2night: új nagylemez, új videóklip és interjú
Interjú Petrás Jánossal az Europica zenekar születéséről
 kiemelt 
Rockmaraton 2024
  
Véglegesedett a Rockmaraton programja

Vonósnégyesre átdolgozott heavy metal himnuszokkal érkezik Anneke van Giersbergen
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 skalar    amanda seyfried    stealing axion    zorall    motorjesus    nervecell    petőfi rádió    vince neil    checkmate    simply red    danger angel    dropout kings    o´sullivan    midriff    greg graffin    merzbow    our existence is punishment    pop ivan    edguy    air    paul di´anno    fezen fesztivál    namtar    nevermore    mapez  

r43
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!