hosting: Hunet
r40
  cikkekfotók        
interjú [hazai hangok]  2007. március 7. szerda   16:51
nincsen hozzászólás

szerző: cooper ügynök
Novokain - a fájdalomcsillapító zene


  Az Emergenza tehetségkutató fesztivál első felvonása a Kultiplexben február közepén lezajlott. A második részben 35 zenekar lép fel március 21-25. között. Ezek közül az egyik fellépővel, a Novokain zenekarral találkoztunk, beszélgettünk.
  
  
  Miért Novokain a zenekar neve?
  
  A Novokain a fogászatban használt legerősebb fájdalomcsillapító. A novo (új) és a kain (mint kokain) szavakból áll össze. Szeretnénk - ahogyan nekünk is -  úgy másoknak is fájdalomcsillapítóként hasson a zenénk, ezért a név.
  
  Mivel foglalkoztok a zenén kívül?
  
  A Frenky és a Peti a BME-re járnak, a Kristóf a BGF-re, Tomi a Károlira, Nárcisz pedig már dolgozó ember.
  
  Magyarul írtok szövegeket. Mostanában pedig az angol a divatos nyelv.
  
  Valóban, sok hozzánk hasonló zenekar angolul írja a szövegeit. Számunkra az is érdekes, hogy azokat a szöveget, amik mennek ehhez a zenéhez, hogy fogalmazzuk meg magyarul. Arról nem beszélve, hogy magyarok vagyunk, és így jut el leghamarabb a közönséghez.
  
  Bevallom őszintén, a CD-tekről, nekem az intro tetszett a leginkább. Kár, hogy alig egy perces
  
  Igen, többen mondták, hogy nagyon jól sikerült. Igazából majd az is egy szám lesz, csak még nem sikerült kidolgoznunk teljesen. Addig meg jó lesz intrónak.
  
  Melyek a kedvenc zenekaraitok?
  
  A magyarok közül a Quimby, a Subscribe, a külföldiekből Nirvana, Placebo, Korn, Marilyn Manson, a progresszív heavy metal, de mindenféle zenét meghallgatunk. Nem vagyunk egységesek. Van, amelyikünk a Limp Bizkitet szereti, amit pedig hivatalból utálni kell, amikor az ember megkezdi a rocker-korszakot.
  
  Szoktatok híresebb zenekaroktól feldolgozásokat játszani?
  
  Sokszor szóba jött már, de mindig azt mondjuk, hogy van egy csomó számunk elfekvőben, amit ki kéne dolgozni, ezért inkább ezzel még nem foglalkozunk. Viszont Gigi DAgostino Ill fly with you-ját szoktuk játszani rövidítve, viccelődve.
  
  Mit kell tudni az Emergenza fesztiválról?
  
  Olaszországból indult pár évvel ezelőtt, aztán kiterjedt Nyugat-Európára, sőt az Egyesült Államokba is, és most már nálunk is megrendezik. Magyarországon három forduló lesz: először a Kultiplexben, aztán a továbbjutók a Kék Yukban (április 18-21.), majd a döntőt az A38-on rendezik (május 27.). Az egész országból 61 zenekar indul. Az első két körben kizárólag a közönség szavazatai alapján jutnak tovább az együttesek, ezért a vidéki zenekarokra leadott szavazatok másfelet érnek, szemben a budapestiek egy szavazatával. Bárki indulhat a fesztiválon, ugyanis nincs előválogatás. Aki a döntőben első lesz, Kölnben léphet fel ahol az adott országok legjobbjaival versenyezhetnek. Aki pedig ott is nyer, annak öt hetes svédországi stúdiófelvételt biztosít a fesztivál szervezője. Érdemes felvenni velünk a kapcsolatot, mert jegyeket elővételben csak a fellépőktől lehet venni, ill. a helyszínen 1600 forintért. Tőlünk 880 forintért lehet rendelni. Egyébként mi március 23-án (pénteken) játszunk a Kultiplexben.
  
  Elég jó a honlapotok. Letölthetők onnan a számaitok?
  
  Nem, csak meghallgathatók. Mivel most már van cédénk is, van rajta bonus track is meg multimédiás rész, ezért arra gondoltunk, hogy akkor, ha már belefektettünk egy kis pénzt, legalább jöjjön vissza, mert 300 forint igazán jelképes összeg egy teljes albumért. Bárki felveheti velünk a kapcsolatot a honlapunkon keresztül, és az iwiw-en is fenn vagyunk.
  
  Még alig egy éves a Novokain, de van már demótok.
  
  Igen, ez egy magánkiadás. Amúgy keresünk egy Dj-t is, vagy valakit, aki egy kis elektronikus hangzással dobná fel a zenénket, tehát ha valakinek megtetszik, amit csinálunk, bátran jelentkezhet.
  
  Ki írja a szövegeket?
  
  Nárcisz írja a szövegeket, és egy kis absztrakcióval dolgozik. Neki van tehetsége ahhoz, hogy nem egy az egyben mondja ki a dolgokat, hanem körülírja őket. Szóbeli modelleket alkalmaz arra, amit ki akar fejezni. Tehát nem egyszerűen azt mondja, hogy untakozom, pedig nem akarok, hanem tejfölt majszol az unalom bennem, pedig utálja a tejfölt.
  
  Csak nem a mai fiatalok céltalan életmódjára próbáltok utalni?
  
  Próbáljuk ellensúlyozni a Tokyo Hotel szövegeket (nevetés), akik át akarnak menni a monszunon. Komolyra fordítva a szót: nem szeretnénk alkalmazni a szokványos kliséket. A lényeg, hogy a szövegek úgy fogalmazzanak meg egy témát, hogy érezhető legyen belőle a mondanivaló. A világról írunk szövegeket, az emberekről, a lélek szabadságáról.
  
  Ezt a hangulatot sugallja a lemezborítótok?
  
  Igen. Hát van egy emberke, és a gerincéből állnak ki belőle ezek a csövek, meg ilyesmik. Ez egy groteszk megformálása annak, hogy az embereket egy idegen dolog táplálja, nem valami természetes dolog. Felhívja a figyelmet, hogy mennyire mechanikus életet élnek, hogy ez a világ miket nyom el bennük és hogyan butulnak és adják meg magukat a rendszernek. Mindegyik számunkban van valami megszólítás, hogy valamit tenni kell ez ellen.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Az Emergenza fesztivál teljes programja

Novokain honlap:

 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Dübörgő lóerők és a lélek – interjú Dolhai Attilával
Interjú az Auraleak vokalistájával, Hex-szel
A Barba Negra új helyre költözik!
Interjú az Ǝ.N.D. zenekarral
Nest of Plagues interjú: Közös tetoválás és fűnyírás, mint hobbi
Megjelent a Lélekhelyek kislemez: interjú az Illetve zenekarral
Talk2night: új nagylemez, új videóklip és interjú
Interjú Petrás Jánossal az Europica zenekar születéséről
Drawing interjú: „Egy hardcore koncert maga egy sport, egy kemény meccs, ha azt akarod, hogy igazán üssön a dolog!”
”Egy sokkal érettebb, úgymond felnőttebb Punnany vagyunk” – interjú Meszes Balázzsal a PunnanyMassif énekesével
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 the sounds    bandanas    endless main    trouble    excrementory grindfuckers    skore    junkies    tatum    avatar    marilyn manson    pigs might fly    srecna mladina    stubborn    vágtázó csodaszarvas    kadavar    enterprise earth    quimby    irie maffia rock trio    vicky sunday    szelíd teremtés    metapay    anima sound system    tyr    akusztika    symphonium  

r47
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!