hosting: Hunet
r35
  cikkekfotók        
lemezajánló [kislemez]  2007. március 5. hétfő   17:12
nincsen hozzászólás

szerző: Barna
Damned Spirits´ Dance: The Growing Spirit
Szerzői Kiadás

  A Damned Spirits Dance egy 2002-ben alakult magyar zenekar, melynek a The Growing Spirit című háromszámos kislemeze jelen lemezismertető tárgya. Nos, a tárgyilagos bevezető mondat után a hanghordozóra rögzített muzsikát már nem olyan könnyű körülírni. Az alapvetően black metalból eredeztethető zenében rengeteg más hatás is érvényesül, és ez a sokrétűség szerencsére nem káoszt, hanem sokkal inkább egy kellemesen sokszínű egyveleget alkot.
  A kislemez mindhárom száma sajátos jellegzetességekkel bír, és kerek egészet alkot. A hét és fél perces Disorganic Orgasm black metalos témával indít, melyben kis Cradle OF Filth hatás is megmutatkozik, de a refrén engem már inkább a Borknagar és a Vintersorg zenekarokat, vagy akármelyik más északi banda heroikusságát juttatja eszembe. A fennkölt melódiát később finom pengetéssel bíró instrumentális rész viszi tovább, hangulatos gitárszólóval fűszerezve, majd a negyedik perc körül olyan zongorás rész következik, melynek hallatán a Dream Theater munkásságára asszociálok. Végül visszatér a black metalos alaptéma és a csodás refrén. Tehát látható, hogy ez nem egy egyszerű, klisékből építkező zene, sokkal inkább egy összetett, csodásan felépített muzsika. A Damned című szerzemény ott folytatja, ahol az előző dal abbahagyta: progresszív gitártémák, kellemesen aláfestő szinti, és előbukkanó black metal hatások. A harmadik perc környéki szintitéma alatti énekrész megint Andreas Hedlund-ot, a Borknagar és Vintersorg énekesét juttatja eszembe, ami természetesen nem baj, ugyanis nagyon szeretem a svéd úriember hangját.
  A címadó The Growing Spirit egy sejtelmes témával indít, amiután rögtön belépnek a zúzós, metalos alapok. A szám alatti kórus rész tovább növeli a folkos, északi motívumokkal átitatott jelleget. A második perc körüli atmoszférikus rész komor hangulatot áraszt, remekül illik ide a szavalás is. Utána ismét őrlőbb témák bukkannak fel, majd a szám végét egy instrumentális rész zárja le.
  A Damned Spirits Dance ebbe a 19 percbe több érdekességet és jó témát sűrített, mint amit sokan egy nagylemezen képesek felsorakoztatni. A zenészek kiváló képességekkel bírnak: Serpent Sacrun szintetizátor témái tökéletesen egészítik ki Flying Vyrn és Prince Corun gitártémáit, Father Mary basszusfutamai és Blasting Samy dobmunkája pedig biztos alapot nyújtnak a zenének. Mighty Sinox énektémái többnyire középfekvésű hörgésekben nyilvánulnak meg, és Corun is hozzájárul az ének teljessé tételéhez.
  A lemez hangzásában sincs kivetnivaló, a HSB stúdióban rögzített anyag arányosan, jól szól.
  A leírtak alapján világos, hogy elnyerte a tetszésemet a Damned Spirits Dance hangzóanyaga, és bátran ajánlom minden olyan metal rajongónak, aki nyitott a több műfajból merítő, összetett, okos zenékre. Remélhetőleg nem kell sokat várni a nagylemez megjelenéséig!
  
  A számlista:
  1. Disorganic Orgasm
  2. Damned
  3. The Growing Spirit



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Damned Spirits´ Dance

 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Vented: Cruelty And Corruption
Drawing: Vol. 6
KabinLáz: Kihajolni Veszélyes EP
Born Again: Mesevilág
Agregator: Semmiből – A Semmin Át
Impovizatív jazztechno performansz Szipka-loops új lemeze
Frank Blackfire: Back On Fire
Megjelent a Quimby 25 éves születésnapi Aréna koncertje DVD-n
Megjelent a Tárkány Művek negyedik nagylemeze: Magyar konyha támad
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 tony iommi    muzsikás    fields of the nephilim    hanggai    alice in chains    kate beckinsale    cd pince    william hurt    Üvegtigris    sick room    v.iv fesztivál    stone    p.o.d.    porcupine tree    october    poison of marvel    obscene extreme    kasabian    a gyűrűk ura    kettőnégy    death valley screamers    eyehategod    scooter        super 8  

r49
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!