hosting: Hunet
r40
  cikkekfotók        
magazin [performance]  2007. február 12. hétfő   11:31
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Kollektiva Nights: Kissy Sell Out (UK), The Lovely Jonjo (UK)
2007. március 14. Budapest – Trafó Club (1094. Liliom u. 41)

  2007. Március 14-ével kezdődik a Kollektiva.hu új rendezvény sorozata, mely a tetszetős Kollektiva Nights néven fog futni, és meglehetősen komoly fellépőket fog prezentálni mindenki örömére.
  
  A sorozat első felvonásának egyik főszereplője a 2006-os év felfedezettje, a londoni Kissy Sell Out lesz, aki myspace generációból emelkedett ki, megtagadva a zene törvényeit, remixeivel szédítő magasságokba emelve a legkülönfélébb előadókat, a Klaxons acid indie-diszkójától Justice ultramodern elektróján keresztül egészen a jó öreg rock´n´roll-ig.
  
  Miután grafikusként befejezte a londoni Central Saint Martin főiskolát, Kissy Sell Out már ismert név a londoni underground zenei életben, köszönhetően Her című kislemezének, ami saját kiadású San City High bakelitjén és neten volt beszerezhető. A legjobb brit lemezboltok hamar felfedezték, csakúgy, mint a kifinomultabb ízléssel rendelkező producerek és DJk. Amikor a londoni Rough Trade lemezbolt a Her-t választotta a hét kislemezének, napok alatt minden példány elkelt. Kissy zenéjére hatással van a Sonic Youth-tól kezdve Scritti Politti, a Mickey Finn féle késő 90-es évek beli drumnbass-en át a DFA, Headman és a korai Daft Punk is.
  
  1998-ban, 13 éves korában kezdett el dj-zni, amikor Nirvana rajongóból egy éjszaka lefogása alatt az elektronikus hangzások rabjává vált egy acid house lemeznek köszönhetően. A dj-zésből természetes folyamatként kezdtem el saját zenéket készíteni. A remixelés mindig is elbűvölt. 11 éves korom óta játszom elektromos gitáron, de már akkor is az improvizálásra koncentráltam, mintsem a kották olvasására és magolására. Szerencsére a számítógépek ekkor már sokra voltak képesek és annak ellenére, hogy egy WAV fájl szinte a merevlemeze felét megtöltötte, Kissy egyre komolyabban vette a remixelést és saját trackek gyártását. Korai kísérletei közül a Joy Division Love Will Tear Us Apart klasszikusának egy 10 perces remixe a legjelentősebb. Egy populáris electro-pop bandában eltöltött rövid periódus után Kissy a szóló karrier és a zenei kísérletek mellett döntött. Amikor Kissy Sell Out néven elkészítettem életem első olyan zenéjét amelyre büszke voltam, rájöttem, hogy korábbi zenéimmel szó szerint eladtam magam, mivel egy széles közönségnek próbáltam megfelelni, közben pedig feszített a kényszer, hogy valami sokkal mocskosabbat csináljak. Így született meg Kissy Sell Out.
  
  Hasonló zenei beállítottságú művészek a világ minden tájáról feliratkoztak a San City High-ra, amelyet Kissy egyedül menedzselt hálószobájából. Az első jelentkezők közt volt minimal producer Katsuya Urushizaki, az argentin electro-house csapat, a Pornophonics, és a The State of Floral Beings svéd electro-rokkerek. A közelmúltban az essexi indie bandával, a Neat People-lel is együttműködött Kissy egy remix erejéig, amely rákerült DJ Touché októberi Mixmag lemezére, többek között All Saints és Gwen Stefani remixekkel együtt. Olyan DJk és zenészek támogatásával, mint Headman, Mylo, Annie Mac, Tommie Sunshine, Simian Mobile Disco, Etienne De Crecy, Eddy Temple-Morris, Boyz Noise, Digitalism, Speaker Junk, Trophy Twins and Sinden, és olyanok társfellépőjeként, mint Justice, Felix Da Housecat vagy a Jurassic 5, a világnak nincs más választása, fel kell készülnie!
  
  Az est másik fénypontja The Lovely Jonjo egyenesen a londoni Durrr-tól, azaz a néhány hónapja névváltáson átesett, Trash Club-nak egyik meghatározó tagja, és rezidens dj-je. Részben neki köszönhető, hogy a Trash 2006 végén tíz sikeres évet hagyva a háta mögött Durrr néven tovább folytatódik ugyanott ahol eddig (a The End-ben), ugyanúgy hétfőnként. Rendszeresen játszik még a London keleti részén található George & Dragon pubban, amit azért említünk meg, mert a helynek olyan törzsvendégei vannak mint a Scissor Sisters vagy Hedi Slimane (divattervező) a Dior Homme-tól. Mikor épp nem a pultban áll, akkor a Tank magazinnak állít össze cd-ket, és zenét készít London legjobb divattervező palántáinak mint pl Gareth Pugh-nak, Sophia Kokosalaki-nak vagy a még nagyon új Danielle Scutt-nak. Jonjo nemzetközileg is egyre elismertebb, sikereit az is bizonyítja, hogy játszott már Milánóban, Berlinben, Münchenben Beining-ben, és 2006 végén Shanghai-ban is.
  
  Hogy a buli teljes legyen, bemelegítésről a Gumipop indie-electronika dj-je, a bájos Hysterika fog gondoskodni, aki sok más fellépés mellett már a Client felvezetőjeként is bizonyította létjogosultságát a szakmában, majd őt követi Popbitch, akit a „Kill the DJ” sorozat elkövetőjeként és rezidenseként ismerhetünk. Jonjo és Kissy Sell Out indie-electro-mashup őrületét követi majd a Kollektíva két rezidens dj-je Tmx és Fullstereo, akik bizonyítottan tökéletes hangulatfelelősként most is mindent meg fognak tenni azért, hogy még tovább tartson a mosoly a buliba látogatók arcán.
  
  Március 14-én szerdán minden valamire való indie, elektronika és electro rajongónak kötelező a megjelenés Trafóban, a csütörtök nem lehet kifogás, mivel munkaszüneti nap lesz!
  
  Dj-k:
  
  Kissy Sell Out (UK)
  The Lovely Jonjo (UK)
  Tmx vs. Fullstereo (Kollektiva)
  Hysterika (Gumipop)
  Popbitch
  
  Belépő: 1700 Ft



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

The Lovely Jonjo

Kissy Sell Out-ra

 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
NOT_FOUND
Műfaji és földrajzi határokon átívelő élményeket hozott a negyedik Bartók Tavasz
Együtt, egymásért! - Kárpátaljai est a Fonóban
Három Vámos – mesterségük: fényképész
Hat városban tartják meg a II. Halász Ferenc Országjáró Tehetségkutatót
Tavasz, muzsika, Európa
Női fókusz - Eve Arnold, Nanna Heitmann, Susan Meiselas, Inge Morath, Marilyn Silverstone
A Tatabányai Bányászati és Ipari Skanzen újjászületett!
Áprilisban rendhagyó táncházi események és új táncházak a Fonóban
Amikor a zenész tollat ragad - Tod A első regénye hamarosan magyarul is kapható lesz!
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 invader    transformers    mary popkids    harms way    biorobot    steve vai    abhorrence    krúbi    my gift to you    shadowthrone    bear grylls    kengyelfutó gyalogkakukk    miserium    apey and the pea    csak szexre kellesz    men in the box    wrath    eva longoria    the faceless    root    gyár    balaton sound 2012    szelíd teremtés    geezer butler    eternal flight  

r48
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!