hosting: Hunet
r38
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2007. február 22. csütörtök   12:40
nincsen hozzászólás

szerző: Morello
Metalmania 2007 Fesztivál
2007. március 23, Almássy téri Szabadidőközpont

  Idén is megrendezésre kerül a nagy sikerű Metalmania fesztivál, amely ezúttal is színes felhozatallal várja a fémzenére éhes közönséget. A kezdeményezés 21 évvel ezelőtt Lengyelországból indult, de 2003-tól a régió más országaiban is megrendezésre került a Metalmania, így egyfajta vándorfesztivállá alakult. Magyarország 2 éve lépett be a „klubba”, így most 2007-ben már harmadszor élhetjük át a Metalmania fesztivál adta élményeket.
  Az idei fesztivál több tekintetben is rendhagyónak minősül. Egyrészt a helyszín az eddigi Petőfi Csarnok helyett az Almássy téri Szabadidőközpont lesz március 23-án, másrészt a kisszínpad programja érdekes módon egy korábbi napon, március 16-án lesz megtartva a Kultiplexben. A Metalmania fesztiválra váltott belépő természetesen a kisszínpad programjára is érvényes. A látogatókat nem csak izgalmas koncertek, hanem közönségtalálkozók, dedikálások is várják.
  
  A 2007-es fesztiválon természetesen szintén a nagyhatású, külföldi zenekarok jelentik a legfőbb vonzerőt. Az amerikai Testament koncertjére már bizonyára ki vannak éhezve a hazai rajongók, hiszen az utóbbi években a tengerentúli thrash legenda több magyarországi fellépés tervezetét is le kényszerült mondani (többek közt a tavalyi Metalmaniát), de ezúttal már nem menekülnek a nyakizmok! A Chuck Billy (ének), Eric Peterson (gitár), Alex Skolnick (gitár), Greg Christian (basszusgitár), Louie Clemente (dob) felállásban működő Testament a ´80-as évek egyik meghatározó thrash bandája volt, amely sokat tett a jól ismert bay area stílus kialakításáért. Tagcserékkel kísérve, de a 90-es években is működött a banda, több sikeres albumot is kiadtak olyan időszakban, amikor már hasonló zenekar beadni kényszerült azt a bizonyos kulcsot. Chuck Billyt aztán agytumor döntötte ágynak, de az óriási termetű indiánnak sikerült lebirkóznia a gyilkos kórt, így a Testament története folytatódott. A mai fellépés azért ígérkezik különlegesnek, mert tavaly újra összejött a fent említett klasszikus felállás, így a 80-as évek meghatározó zenészei ismét egy színpadon szolgáltatják vállvetve a kíméletlen thrash metalt. Az egyedüli gyenge pont Louie Clemente a dobos poszton, őt nemrégiben a Dimmu Borgir-ból ismert Nick Barker váltotta.
  
  A hazai közönség előtt már bizonyítottan nem ismeretlen a finn Korpiklaani neve. Az őrült folk-metált játszó brigád először 2005-ben járt nálunk, de a koncertjük olyan bombasztikus hangulatú volt, hogy tavaly két helyszínt is lefixáltak nálunk, ahol hasonló fergeteges bulikat adtak, természetesen minden esetben agyig töltött koncerttermekben. A csűrdöngölős, táncolásra és bulizásra egyaránt alkalmas muzsikájukat már 2 album óta élvezhetjük, viszont nem sokkal a Metalmania fesztivál után már kapható lesz a Tervaskanto névre keresztelt újabb alkotás.
  
  A harmadik nagy név a brit My Dying Bride, akiknek szintén megvan a jó ideje kialakított, bejáratott stílusuk, akárcsak a fenti zenekaroknak. Az eddigi gyors, pergős ritmusok helyett az MDB a mélabús, befordult, elvont dallamokkal operál, 1990 óta számos nagylemezzel táplálják a csakis rájuk jellemző zenei világot. Tavalyi, The Line Of Deathless Kings címet viselő alkotásuk valószínűleg számos újabb rajongót vonzott a táborba. A My Dying Bride fellépései élőben is különlegesek, képesek visszaadni a lemezeken hallható szívbemarkoló életérzést.
  
  A külföldi zenekarok mellett több hazai kiválóság is tiszteletét teszi a Metalmania fesztiválon. Jelen lesz az egyik legkiválóbb hazai thrash banda, az ózdi Remorse, a jellegzetesen elborult zenét játszó, tavaly kiváló albummal jelentkező Watch My Dying, a szintén meglehetősen egyedi zenét játszó Wackor, a Soulfly tribal-metal világát idéző Cadaveres, a Dimmu Borgir-hoz hasonló black metal fogat a Sin Of Kain, valamint a három ország tagjaiból verbuválódott Obiat.
  
  A március 16-i Metalmania Kisszínpad is izgalmas koncertekkel várja a látogatókat a Kultiplexben, fellépnek a Korog, Casketgarden, Ad Astra, Stonedirt, Remembering The Steel (Pantera tribute) zenekarok.
  Amit a kezdési időpontokról és a jegyekről tudni érdemes:
  
  MetalMania Fesztivál
  2007. március 23., péntek 14.00 óra
  Budapest, Almássy Téri Szabadidőközpont
  Belépő: február 20-ig 6500 Ft, ezt követően 7000 Ft. Az első 100 db belépő 5900 Ft.
  
  MetalMania Kisszínpad
  2007. március 16., péntek 18.00 óra
  Budapest, Kultiplex
  Belépő: 1500 Ft. MetalMania belépővel ingyenes!



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Metalmania 2007

NegativeArt

 programajánló: 
2024. április 30.
Glenn Hughes: Deep Purple - Burn lemez 50 éves jubileumi turné budapesti állomással!
2024. május 9.
Esti Kornél a Budapest Parkban
2024. május 12.
Budapest Garden Party: Zenei - Gasztrofesztivál
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
Sabbath, Dio, Jethro Tull dalokat is előad májusban az Electric Guitarlands 4 gitárhőse
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
AWS - Innen szép nyerni lemezbemutató koncert a Budapest Parkban
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Dan Patlansky Budapesten
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
 kiemelt 
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
  
November 15-én érkezik Budapestre a Dead Daisies 2024-es turnéja, ami az ősszel megjelenő új nagylemezt, és pár nap múlva eléhető címadó dalt is elhozza majd a hazai közönségnek

Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 impro school    hobo És bill    aurahodor    godnr.universe    Ébredj velünk    twitter    megtorlás    tom waits    jazzékiel    magyar rádió gyermekkórus    superhero    livesound    együtt az ég alatt    pay my milk    wolves in the throne room    greg bennick    halestorm    crossholder    jag panzer    christina aguilera    the trade    fassang lászló    florence and the machine    s dance    vicious rumors  

r45
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!