hosting: Hunet
r34
  cikkekfotók        
beszámoló [koncert]  2007. január 29. hétfő   11:46
nincsen hozzászólás

szerző: Utazó
Mystery Gang ezeredik
2006. december 23. Almássy téri Szabadidőközpont

  Három ember, akik felkavarták a rockabilly hazai vizeit. Jól hangzik nem? És az, hogy ezer? Ez önmagában is sok, különösen ha egy zenekar fellépéseiről van szó.
  Nagyon kevés előadó tudhat maga mögött összességében ennyi fellépést. Igaz, ezt a számadatot nem támasztja alá a hivatalosan megjelentetett hangzóik száma, amely összességében háromra rúg. Ez már abszolút kiegyenlíti a mérleget. A lényeg végülis az, hogy sokaknak ünnepi, másoknak csak egy sima Mystery Gang koncert volt a december 23-i. Én az elsőre teszem le a voksom, és éppen azért, mert egy jó ünnepi produkciót vártam és kaptam a csapattól de gondolom, többen is így voltak ezzel.
  
  Az ezredik koncertjükön a Mystery Gang hibátlan produkciót mutatott be, úgy is mondhatjuk, hogy a kosárba három pontosakat dobtak. Tetkók, nők, dinamizmus, fanatikus közönség és rockabilly, valahol ez a Mystery Gang - és a csapat minden kétséget kizárhatóan fel tudja rázni a dzsungel rockjukkal a legpuhább közönséget is. Az indulástól számított megállás nélküli koncerthadjárat szinte egytől egyig klasszikussá tette a Mystery Gang összes megírt és meg nem írt dalát, olyan szinten, hogy lassan nem lesz olyan rockabilly arc a földkerekségen, aki ne hallotta volna nevét. Ahogy az várható volt, forrott a terem ezen az estén, de voltak téves és káros előrejelzések is, akik azt jósolták, hogy karácsony miatt nem fognak eljönni, és hogy öngyilkosság ilyenkor bulit rendezni - de jól ismerjük ezeket a károgó hangokat. A negatív jóslatok nem váltak be, mert egy igazi vérbeli rockabilly arc egy ilyen alkalmat nem hagy ki és nem vonja meg magától az élő muzsikát, pláne karácsony előtt. (Viszont sajnos Elvis 70-dik születésnapjára meghirdetett és beharangozott buli a West-Balkánban csúfos véget ért. Csak Elvis volt ott és néhány tisztelője). Tehát a nagy zabálás előtt a mákos-diós bájgli, a halszálka, a káposzta irdatlan befogadása előtt pont jól jött ez a kis rockabilly: a jó kis izzadtságszagú Mystery Gang, amely most is a legjobb formáját hozta. A közönség sem volt hálátlan, mert Carl Perkinstől Elvisig ha nem is hangzott el minden, akkor is volt itt elég Mystery Gang nóta, melyek alaposan kárpótoltak bennünket. Mindenki elégedett volt, mind a zenekar, mert jó zajos közönséget kapott, mind a közönség, mivel egy gyújtóeszköz nélküli perzselő bulit kapott ajándékul, pont olyat, mint a néhai Gorilla, akik 10 évente egyszer adnak egy-egy koncertet, sokunk szomorúságára.
  
  Ha jobban megnézzük, akkor egy kicsit paradox volt ez a helyzet, mert szinte a legtöbb családban a nagy csendességre, az ünnepre készültek, addig itt az Almássyn a rebellis rnr dübörgött és a talpak alatt recsegett a parketta. Micsoda perverzitás és szentségtörés. Az este alatt olyan istenes mennyiségben folyt le a szesz a torkokon, hogy az magában is olimpiai versenyszámnak minősült. Végülis mennyire igaza volt annak az ismeretlennek, aki sorban állás alatt csak annyit tudott mormolni barátjának, hogy pálinka és whiskey - a sorrend mindegy - majd utána csörgünk, mint a celofán, mert a buli megvár. Hát nincs igaza? Ittunk és mulattunk, mert ez a buli minden tekintetben rendben volt. A hangulat alakulását ott is lemérhettük, hogy a büfék előtt valahogy nem akart elfogyni a sor. A lányok nagyon aranyosnak, ártatlannak és olyan hamvasnak tűntek az őszinte sikításukkal együtt, mint a tizenévesek, és ezzel mindent elmondtam.
  
  Ezt az ezredik fellépést nyugodtan nevezhetjük karácsonyinak és a Jungle Fever album bemutató koncertjének is. De a lényeg, hogy tüzes és forró előadást láthattunk, olyan ismert alkotásokkal, mint: a Rocket 88, I Grab My Gal, My Babe´s got an Automobile, When the Band When the Band Is Hot, Rocket-O, Wiggle Baby, Rockabilly Star, I´m So Lonely, Jumpin´ Around, Fly to the Moon, Sweet Poker, Bang-Bang Boogie, Jungle rock, Gang Up!, Bad Bad Boy, Put Your Cat, Freak Juvenile, Whistle Stroll, Wanna Make Love, Strip Poker. De a zenekar kedvence, a legújabb favorit, a Woodoo Dolls se maradt ki, melyet kivetítve is láthattunk a zenekari szünetben. E koncert után felmerülhet a kérdés, hogy érdemes-e újra időutazónak lenni, és visszautazni az időben, hogy lássuk a nagyokat? Talán igen. De én inkább a mostani tradicionális rock and roll csapatokra fókuszálnék és adnám meg az esélyt az állandó szereplésre és hangzóik megjelentetésére, mert ők sem kutyaütöbbek mint a régi nagyok, akik ugyanúgy játsszák a rockabillyt, ahogy azt egykoron hallhattuk.
  
  A csapat alapító tagjai, a három rockabilly fanatikus (Tattooed Pete ének, gitár, Tom Stormy dobm, Les Thunders bőgő), akik muzsikájukat csak úgy egyszerűen Garage-JungleRockabillynek titulálják - hát igen ez a szerénység De a legfontosabb tény, hogy a Mystery Gang számomra már klasszikus és mégis mindig friss marad. Láttam és hallottam előadókat, akikből bőven elég volt 30 perc vagy annál kevesebb, de van, amiből még 4 óra sem elegendő, nos, pont ilyen előadó a Mystery Gang, akik még a legrosszabb hangulatukban is ki tudják rúgni az épület oldalát. És végezetül: egy nagyon kiadós ezredik koncertet láthattunk. Melegen remélem, hogy nem csak a kettőezrediket, hanem a háromezrediket is megérem, valamint azt, hogy lesz még e nap alatt ilyen kaliberű kitartó csapat, akiknek minden fellépésére érdemes lesz elmenni.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
2024. április 30.
Glenn Hughes: Deep Purple - Burn lemez 50 éves jubileumi turné budapesti állomással!
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Akik házibulit csaptak az MVM Dome-ban: a Depeche Mode
Suicidal Angels, Fusion Bomb, Crimson Fire
A Normandie lenyűgözte Budapestet a Dopamine turné keretében
Cattle Decapitation, Signs Of Swarm
Fesztiválhangulat a Dürer kertben- Halflives és az Inferno Turné
Amaranthe, DragonForce, Infected Rain
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
 kiemelt 
Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
  
Két évtizedes életművét foglalja össze, és egy friss jubileumi dalcsokrot is bemutat szeptember 24-én Budapesten az Il Divo

The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 origin    this gift is a curse    nailed to obscurity    sunn o)))    salt    balkan fanatik    ashton kutcher    feltbeats    salt    illúzió    fit fat    tom felton    joystix    novarock    ironman 2    john cale    hardcore    the burning aces    lyuhász lyácint    marian cosma    jack és jill    platon karataev    golden globe    tűzmadár    rita ora  

r45
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!