hosting: Hunet
r39
  cikkekfotók        
lemezajánló [nagylemez]  2002. április 14. vasárnap   14:11
nincsen hozzászólás

szerző: mogyoro
Malacka és a TahÓ: A sertés java
Szerzői kiadás

   Ősz közepén-végén jelent meg a Malacka és a TahO első lemeze. A Sertés java azonnal best of album lett. 1996-2001 közötti slágereiket vitték hanghordozóra, hogy ne kerüljenek mindig oly kínos helyzetbe, mint anno az EstFM-nél, ahol beszélgetésre voltak hivatalosak, s a rádióban nem tudtak számot játszani tőlük. Ma már tudnának. S nem is rossz minőségben.
   Jó a hang, jó a zene, jó a szöveg, s koncerteken jó a közönség. S ha már koncert, aki ismeri, hallotta már élőben játszani a malackát, az nem fog csalódni az albumban sem. A Cd visszaadja, ami egy lájv bulin hallható, nem tesz hozzá csipetnyi ´stúdióvarázslatot´. A malacka megalakulása óta átment már pár tagcserén, de a zene, illetve Tamás jellegzetes éneke állandó maradt.
   De könnyen elképzelhető, hogy páran nem ismeritek ezt a zenekart. Számotokra kiemelném a CD és a zene pár argumentumrendszerét, amely a humor, az élet, a szerelem, a halál összességét magába foglalja, s megfelelő hangerő mellett racionális, emocionális hatásokkal (honnan vettem ezt a sok ökörséget? Aki érti a mondatot, szóljon nekem is, valamit elrontottam:)) bombázza a vizuális emberek különböző idegvégződéseit hallás, látás, mozgáskoordinációs zavarokat okozva. Amennyiben a lábat is idegvégződésnek vesszük. De hát van ott is ideg, nem? Vagy minek lehet betudni, ha valaki heveny táncba kezd egy Cd hallgatása közben?
   A szövegvilág, mely a brutalitástól a szerelmen át - természetesen a sötét oldal érintésével - az NSzK szuperhekusig terjed, tartalmazza mindazon elemeket, amely a könnyed kikapcsolódáshoz elengedhetetlenül szükségesek. Benne van a humor - s egyszer találtam már mondanivalót is benne, de ez ne rémisszen meg senkit, itt szórakozásról van szó. Kicsit bugi, kicsit buli.
   S itt érzem, hogy valami hiányzik. Nem tudom, milyen stílusba is tartozik a zene. Ezért megkérdeztem a zenekar frontemberét, aki a következoket nyilatkozta: „A stílust így szoktuk nevezni: abszurd rock and roll / abszurd funk´n´roll. Szerintem az egyes számokat inkább a szövegek kötik össze, de zeneileg is „egyre jobban” hasonlítanak egymáshoz: annak ellenére, hogy különbözik a számok eredeti stílusa (r´n´r, funky, RAP, ska, swing), mégis „malackásodik” a zenei stílus is, talán a „páros” ének miatt és a fúvósok dominanciája miatt.”
   A Cd-nek van egy komoly baja. Rövid. De ez ne riasszon el senkit. Az együttes ugyanis rendszeresen koncertezik (Budapesten legtöbbszőr a Ludas Rock Klubban, de előfordulnak vidéki koncerteken is). S ha a rádióban nem hallanátok eleget a számaikat, érdemes lelátogatni egy-egy bulijukra (ha van, akkor az Underground Magazin hasábjain megtalálható a koncert időpontja).



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 30.
Glenn Hughes: Deep Purple - Burn lemez 50 éves jubileumi turné budapesti állomással!
2024. május 9.
Esti Kornél a Budapest Parkban
2024. május 12.
Budapest Garden Party: Zenei - Gasztrofesztivál
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Vented: Cruelty And Corruption
Drawing: Vol. 6
KabinLáz: Kihajolni Veszélyes EP
Born Again: Mesevilág
Agregator: Semmiből – A Semmin Át
Impovizatív jazztechno performansz Szipka-loops új lemeze
Frank Blackfire: Back On Fire
Megjelent a Quimby 25 éves születésnapi Aréna koncertje DVD-n
 kiemelt 
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
  
November 15-én érkezik Budapestre a Dead Daisies 2024-es turnéja, ami az ősszel megjelenő új nagylemezt, és pár nap múlva eléhető címadó dalt is elhozza majd a hazai közönségnek

Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 ghymes    pluto    lostprophets    elviszlek magammal    the book of eli    vadvirágok blues band    kabinláz    war from a harlots mouth    easy a    lendvai lilla    julian sas    muzsikás    dillinger escape plan    the ghost inside    in mourning    ignea    behemoth    zoolander 2    fajkusz    biorobot    divine ascension    limbless    ill disposed    szerencsecsillag    within temptation  

r43
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!