hosting: Hunet
r36
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2006. november 6. hétfő   10:10
nincsen hozzászólás

szerző: Live Sound
Music for the Divine - Glenn Hughes újra Budapesten
2006. november 18., Budapest – A38

  A cannock-i (Anglia) születésű énekes - basszusgitáros dalszerző Glenn Hughes hosszú és tartalmas pályafutást mondhat magáénak. Leginkább a Trapeze-és Deep Purple-beli munkáiról ismert (az 1970-es évek közepéről), mindkét együttes a rock műfaj igazi úttörőjének számít. A Trapeze némi amerikai sikerre is szert tett, a Deep Purple-lel pedig Glenn világhírűvé vált, és elfoglalta helyét a rock történelmében. Nemzedékének ő az egyetlen tagja, akinek muzsikája elég aktuális ahhoz, hogy olyan művészek is vonzónak találják a vele való aktív együttműködést, mint Chad Smith és John Frusciante a Red Hot Chili Peppersből, Dave Navarro, és Jerry Cantrell.
  
  ”Glenn Hughes, a Hang... talán az ország... vagy inkább az egész rock korszak legjobb férfi énekese. Könnyed, érzelemgazdag stílusú, felülmúlhatatlan vokalista. Ha valaha valaki képes volt a rock zenét a művészetek fölé emelni, akkor az Hughes.Malcolm Dome, Classic Rock
  
  A Rock Hangja hazatér
  
  Új albuma, a Music for the Divine megjelenésével egy időben az aranytorkú énekes / basszusgitáros Glenn Hughes, a legendás Deep Purple egykori tagja európai turnéra indul, melynek keretében fellép November 18-án Budapesten is.
  
  Jó barátja, Chad Smith (Red Hot Chili Peppers) dobolt, és minden más szempontból is aktívan részt vett a Music for the Divine felvételein és produceri munkálataiban, akárcsak az előző, üzletileg sikeres Soul Mover korongon is. Chad lelkesedése és munkája kulcsfontosságú volt ahhoz, hogy Glenn üzletileg legsikeresebb időszakát élje a Deep Purple-ben eltöltött évek óta.
  
  Glenn Hughes nem egyszerűen a dicső múltból él. Nemzedékének jelenleg ő az egyik legtermékenyebb művésze, akivel együtt játszani ma is vonzó olyan kaliberű muzsikusoknak, mint Smith és John Frusciante (a Chili Peppersből), Dave Navarro és Jerry Cantrell.
  
  A zenei világ gyakorta halmozza el dicsérettel Hughest. Ilyenek az alábbi sorok is az elismert zenei újságíró Malcolm Dome (ma a Classic Rock magazin munkatársa) tollából:
  
  Glenn Hughes, a Hang... talán az ország... vagy inkább az egész rock korszak legjobb férfi énekese. Könnyed, érzelemgazdag stílusú, felülmúlhatatlan vokalista. Ha valaha valaki képes volt a rock zenét a művészetek fölé emelni, akkor az Hughes.
  
  Biográfia
  
  Glenn Hughes: Music for the Divine
(Frontiers Records 2006)
  
  Glenn Hughes énekes / basszusgitéros / dalszerző egy igazi eredeti előadó. Nincs még egy olyan rock zenész, aki ennyire jellegzetes stílust alakított volna ki magának a rock, a soul és a funk legnemesebb alkotóelemeinek ötvözetéből. Ez a lenyűgöző hang Hughes névjegye. Ő az énekesek énekese. Egyszer maga Stevie Wonder nevezte meg Hughest kedvenc fehér énekeseként.
  
  Glenn új szólólemeze, a Music for the Divine a legutóbbi fejezet a Rock Hangjának zenei fejlődésében.
  
  A cannock-i (Anglia) születésű Hughes hatásai között minden megtalálható a korai brit hard rocktól a Beatles-en át az amerikai soul és R&B zenéig. Utóbbiak a legfontosabbak: a finom detroiti Motown hangzás és az energikus memphisi Stax/Volt sound meghatározó volt stílusára nézve.
  
  Hughes első fontos és sikeres zenekara a Trapeze volt. A kora 70-es években a banda olyan albumokat jelentetett meg, mint a Medusa, a Trapeze és a You Are The Music... We´re Just The Band.
  
  1973-ban Hughes csatlakozott a világ egyik legnépszerűbb együtteséhez, a Deep Purple-höz. A hard rock úttörő legendája éppen akkor vészelte át Ian Gillan énekes és Roger Glover bőgős távozását: Ritchie Blackmore gitáros, Jon Lord billentyűs és Ian Paice dobos folytatta az utat Hughes és David Coverdale bevételével. Az 1974-ben napvilágot látott Burn minden kétkedőt meggyőzött. Azóta, a lemez megjelenésének 30. évfordulója alkalmából az album újra kiadásra került. A káprázatos lemez újra megfiatalította a bandát, és a Deep Purple klasszikus alkotásai között szerepel.
  
  Pályája csúcsán, 1974-ben a Purple főzenekarként lépett fel a hírneves California Jam-en, negyedmillió ember előtt. Néhány, a Purple saját repülőgépén (The Starship) tett világturné és további két stúdiólemez (Stormbringer és Come Taste the Band, mindkettő magán viseli Hughes kézjegyét), a Deep Purple 1976-ban feloszlott.
  
  A ma már Los Angelesben élő Glenn első szólólemeze, a Play Me Out 1977-ben jött ki. 1982-ben Hughes összeállt Pat Travers volt gitárosával, Pat Thrallal, hogy megalakítsa a Hughes / Thrall formációt, melynek az azonos címet viselő, elismert albuma még ugyanabban az évben jelent meg. A 80-as és 90-es években Hughes számtalan (jegyzett és fel nem tüntetett) vendégszereplést vállalt más művészek anyagain fő énekesként, bőgősként vagy dalszerzőként.
  
  Újabb üzleti siker következett, amikor a KLF a Rock Hangjának nevezte Glenn Hughest, és büszkén szerepeltette is a nemzetközi sikert hozó America What Time is Love? dalban.
  
  1992 óta Hughes intenzíven turnézott Európában, Japánban és Dél-Amerikában, szólólemezeit Blues, From Now On..., Burning Japan Live, Feel, Addiction, The Way It Is, Return Of Crystal Karma, Building The Machine Songs In The Key Of Rock és Soul Mover népszerűsítendő.
  
  Karrierjének egyik legfontosabb együttműködésér két évtizeddel ezelőtt került sor, amikor Tony Iommival (Black Sabbath) kezdett dolgozni a legendás gitáros első szólólemezén. Az eredmény, az 1986-os, súlyosan alulértékelt Seventh Star hivatalosan Black Sabbath lemezként Tony Iommi vendégszereplését feltüntetve jelent meg a kiadó marketing-fogásaként. (Ezáltal Hughes elvileg a Black Sabbath-nak is tagja volt.) Hughes és Iommi barátsága megmaradt, s 1996-ban ismét együtt kezdtek dalokat írni és rögzíteni. A felvételek kalózkiadásai széles körben elterjedtek, de a két muzsikus 2004-ben The 1996 DEP Sessions címmel végre kiadta a dalok végleges változatait.
  
  2005 fordulópontot jelentett. Ekkor két albuma is megjelent, mindkettőt üzleti és kritikai siker övezte: ezek a Fused Tony Iommival, illetve az újabb szólóalbum, a Soul Mover.
  
  A Soul Mover lemezen is folytatódott a sikerees alkotói munka a Red Hot Chili Peppers dobos Chad Smith-szel, amely 2004-ben kezdődött Glenn koncert DVD-jén, a Soulfully Live in the City of Angels-en. A Soul Mover-t a rangos Egyesült Királyságbeli szaklap, a Classic Rock az év 12. legjobb lemezének választotta.
  
  Glenn legutóbbi albuma, a Music for the Divine a soul, a funk és a rock változatos elegye. Azon stílusoké, amelyek mindig is hatással voltak zenéjére. A lemez mind művészileg, mind szellemiségében hűen tükrözi Glenn Hughes mostani törekvéseit.
  
  Az új lemez Chad Smith Hollywood Hills-i otthonában került rögzítésre. Smith dobolt, és Glennel együtt producerként is dolgozott is az albumon. A házban (Cary Grant egykori rezidenciáján) folytatott munka nagy hatással volt a zene hangulatára, és a lemez irányvonalára is.
  
  Chad and Glenn mellett a Music for the Divine lemezen a régi zenésztárs JJ Marsh gitáros, és egy másik RHCP tag, John Frusciante gitáros játszott.
  
   „Miközben Chaddel írtuk az új témákat a lemezre, eszünkbe jutott, hogy óriási lenne, ha John is beszállna néhány dal megírásába és feljátszásába” mondja Glenn.
  
  Ezen a korongon Glenn Hughes akusztikus gitáron is játszott, és a gitárok hangszerelését is ő végezte, ami hatalmas tehetségének egyik kevésbé ismert oldala. Könnyen lehet, hogy a Music for the Divine album Glenn eddigi legteljesebb önmegvalósítása
  
  ”A cím rendkívül fontos számomra” magyarázza Glenn . „Ha meghallod a zenét, meg fogod érteni, mit is jelent. A cím hozzám beszél, akárcsak az összes korábbi. A Divine ajándék és kinyilatkoztatás azoknak a rajongóknak, akik valóban értik a zenémet. A lemez mély szövegi és spirituális jelentést hordoz. Ismét azt mutatja, hol tartok pillanatnyilag. Nem szeretnék visszatérni a múltba, így az album számomra hatalmas előrelépés. Ez a legőszintébb és legművészibb lemezem. Nagyon boldog vagyok, hogy a dolgok továbbra is spirituális irányban fejlődnek.
  
  A csodálatos változások, amelyek a Soul Mover óta történtek az életemben, adták nekem az alkotóerőt és a bátorságot az új album elkészítéséhez. Amikor Angliában éltem ifjú éveimet, a kedvenc zenekaraim és előadóim állandóan fejlődtek, változtak és folyamatosan megújultak. Hiszem, hogy ezen a CD-n sikerült elcsípnem ennek a folyamatnak valamennyi alkotóelemét.

  
  Félreértés ne essék: a Rock Hangja sosem hagyta el az épületet!
  
  Jegyek elővételben: 5.800 Ft, a koncert napján 6.200Ft-ért válthatók.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Livesound Productions

 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
AWS - Innen szép nyerni lemezbemutató koncert a Budapest Parkban
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
Dan Patlansky Budapesten
Új dallal jelentkezett az Esti Kornél - Semmi se ment meg minket egymástól
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Gary Moore emlékest és Tommy Katona koncertek Budapesten
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 transformers 3 f    harlem gospel choir     purified in blood    sanatorium    koszorúslányok    pixies    dwayne johnson    demians    the black dahlia murder    inferia    kelet underground    the word alive (usa)    begotten silence    benighted    gróf balázs    tintás barnes    the last days of jesus    candlemass    beyond the bridge    audun kleive    scene    james cameron    artillery    laár andrás    pure love  

r46
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!