hosting: Hunet
r33
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2006. október 2. hétfő   16:19
nincsen hozzászólás

szerző: Krsa
Russkaja goes to Pannonia: Pannonia Allstas Ska Orchestra, Russkaja (A), Riddim Colony, Erik Sumo - Karibi-orosz ska-reggae-dancehall tánczest az A38-on
2006. október 14. Budapest - A38

  A PASO őszi klubturnéjának budapesti állomása igazi zenei kavalkádnak ígérkezik, hiszen az orosz népzenébe és rockba oltott Russkaja (A) power ska-jától, a hazai erő, a Pannonia Allstars Ska Orchestra egyre karibibb, tradicionális ska-ján, a fiatal, ám de feltörekvő, Riddim Colony roots reggae-jén és dancehall-ján keresztül, egészen Jamaica ska előtti idejébe érkezünk majd meg Erik Sumo segítségével, aki ez alkalomra egy calypso dj set-tel készül.
  
  Dübörög az őszi klub szezon, s a megérdemelt pár hetes pihenés után a Pannonia Allstars Ska Orchestra is beleveti magát a koncertéletbe. Szeged, Debrecen és Bécs után, de még az október végi német körút előtt érkezik Budapestre, az A38 Hajóra a PASO őszi klubturnéja! A 3. születésnapi A38-as, teltházas PASO buli után senkinek nem lehetnek kétségei afelől, hogy karibi hangulatot a Dunán ringatózva is lehet varázsolni. Most sem lesz ez másképp! A Barna Gyurival (hegedű) és egy-két új nótával fűszerezett program önmagában is táncos estét ígér, de a program ezen túl számos vendéggel kecsegtet még.
  
  Ausztriából érkezik az orosz, osztrák és magyar tagokból álló, a bécsi és az ország egyéb klubjait hihetetlen sebességgel meghódító, rendkívül nagy népszerűséggel bíró Russkaja. Zenéjük kicsit világzene, kicsit rock, kicsit ska, kicsit szocialista retro - hangulatos egyveleg. Érzetre olyan, mintha a Good Bye, Lenin! filmzenéjét hallgatnánk, szövegeikben együtt nevetünk a szocialista technikai csodákon, az egész egy gúnyos, mégis valahol bájos nosztalgia. Mindemellett azonban ott van az orosz néplélek, zord, komoly és hősies vonala is, így aztán az orosz nyelven és hegedűvel előadott számok világzenei ízt is kapnak. A zenekar élő energiája hatalmas, nem véletlen a gyors térnyerésük. Bő egy év alatt kinőtték a legtöbb klubot és megfordultak a legfontosabb osztrák fesztiválokon is! Első lemezük megjelentetési jogáért kiadók versengenek, eddig megjelent egyetlen maxijukat pedig a sógoroknál viszik, mint a cukrot! Aki a Sziget Fesztiválon élvezte a Leningrad előadását, annak látnia kell a Russkaját!
  
  Az est nyitó bandája a fiatal, ámde annál lelkesebb Riddim Colony. A reggae-ben és dancehall-ban utazó csapat nemrég jelentkezett első kiadványával, mely a reggae körökben roppant pozitív visszhangra talált. A mára fúvósokkal is megerősödött brigád betölti az egész színpadot, két frontemberük mellett perkásuk is vokalista szerephez jut. Koncertjeiken mint ahogy azt nevük is jelzi teret kapnak klasszikus reggae riddimek általuk prezentált verziói, illetve saját számok is.
  
  A koncertek után Erik Sumo tárja a közönség elé calypso gyűjteményét. Az 50-es évek karibi felvételeit bemutató dj set-ben Harry Belafontétól Lord Kitchenerig felsorakoztatja majd a legnagyobbakat, s megismerteti azt a zenét, melyet aztán a ska váltott fel Jamaica szigetén.
  
  Erik Sumo után a PASO soundsystem és a Riddim Colony Crew veszi birtokba a színpadot, hogy kifulladásig játsszák a ska, reggae és dancehall felvételeket lemezeikről, kiegészítve a felvételeket élő hangszerekkel és énekkel.
  
  A koncertek 20.30-kor kezdődnek, kapunyitás 20.00-kor. A belépő elővételben 1200 Ft, a helyszínen 1800 Ft. Elővételes jegyekhez az A38 pénztárában lehet hozzájutni!



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

PASO

Russkaja

 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
Dan Patlansky Budapesten
Új dallal jelentkezett az Esti Kornél - Semmi se ment meg minket egymástól
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Gary Moore emlékest és Tommy Katona koncertek Budapesten
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
Megint Budapesten koncertezik Sting
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 a nyughatatlan    sleep    harry potter    the town    ion dissonance    lillian axe    kultúra    nagy dávid    helen mirren    ameriaki pite    Őrült    fassang lászló    abracadabra    zzz    Üvegtigris    tribute    hollywoodoo    killchain    jeff bridges    killchain    kálloy molnár péter    the elijah    elviszlek magammal    electric bastards    möbel  

r48
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!