hosting: Hunet
r36
  cikkekfotók        
előzetes [party]  2001. március 21. szerda   11:57
nincsen hozzászólás

szerző: Deadcode Production
5 éves a HYPERSPACE
2001 április 7, Patex2

   Végre elérkezett az idő, hogy együtt ünnepeljük egy fergeteges éjszakán át Magyarország egyetlen technoparti-sorozatának, a Hyperspace-nek ötéves születésnapját!
   1996. április 13-án rendezte meg a Deadcode Production az első Hyperspace-t. Azóta peregtek az évek és a grandiózus események. A Hyperspace elektronikus világa 1998 márciusa óta Budapesten tárja ki újra és újra kapuit: két éven keresztül a sokak által legendává emelt gyár, a Bocskai úti Patex volt a bázis; 2000. márciusa óta a gyárkomplexum egy másik épülete, a Patex2 szolgál állandó helyszínként.
   Öt év történetét nem lehet itt és most összefoglalni, egy azonban biztos: Sven Väth-ig, a bécsi Love Parade-on való kamionindulásig, a The Adventig sok-sok partin át vezetett az út. Ez a mostani a huszonhetedik.
  
   Hyperspace, huszonhetedik alkalommal. 2001április 7-én, az ötéves évforduló legnagyobb meglepetése SURGEON (UK) képében érkezik!
   Anthony Child alias Surgeon ma az elektronikus világ egyik legjelentősebb alakjaként ismert. Első lemeze Regis kiadójánál a Downwards-nál jelent meg 1994-ben, Magneze és Electronically Tested címmel, s azonnal kivívta a szcéna dicséretét. A kirobbanó siker azonnal fókuszba állította az angol technót, míg az elektronikus underground rögtön megjegyezte magának Anthony-t.
   Nem sokkal később elkészült a Communication /Downwards/ ezt követte a Basic Tonal Vocabulary, immár a Tresor gondozásában. E két album kapcsán Surgeon azt nyilatkozta, munkájának inspirációja nem más, mint életének élményei, tapasztalatai. Hisz abban, hogy a zene és tánc hatalma erősebb a társadalmi konzekvenciáknál, s legyőzi az emberek között fennálló kulturális, nyelvi illetve szexuális korlátokat
   1997-ben Anthony megalapítja saját kiadóját, a Dynamic Tension-t, s ezzel egy időben indul három évig tartó klubrezidens-szerepe a legendás berlini Tresorban. Egy évvel később piacra dobja a Balance-t /Tresor/, mely a korábbiaknál is jobban tükrözi a DJ technoba vetett hitét: fizikai és mentális síkon egyaránt.
   1999-ben került e lemezboltok polcaira Surgeon harmadik Tresor albuma, a Force and Forme, melyben Anthony óvatos párhuzamot húz a kemény dübörgés valamint a kísérleti, elmélkedő hangzás látszólagos ellentéte között.
   Újabb egy év elteltével megjelent a Body Request /Dynamic Tension/, Surgeon pedig megállás nélkül turnézott szerte Európában, Japánban, sőt Észak-Amerikában!
   Számtalan fellépése, töretlen sikerei mindeközben arra buzdították, hogy megalapítsa második kiadóját, a Counterbalance-t; majd mintegy ráadásként Regis and Female-lel közösen létrehozták a Diversion Group projektet, melyben hármuk talentuma félelmetes erővel érvényesül.
   S bár SURGEON önmagában a legemlékezetesebb Hyperspace-ek sorába emelheti ezt a partit, az 5. születésnapra kell még valami plusz: FELIPE (A) HYPERSPACE 04 LEMEZBEMUTATÓ! Egy évvel a Hyperspace 2000 cd után eljött az ideje egy újabb album kiadásának, melyet ráadásul két másik követ! A Hyperspace04 ugyanis valójában egy tripla-album első darabja. A második rész megjelenése karácsony táján, a harmadiké jövő év első felében várható. S ami a legfontosabb: az együtt 3x72 perces szettet alkotó korongok ezúttal nem csak Ausztriában és Magyarországon, hanem szerte Európában ott lesznek a lemezboltok polcain! A szülinapi bemutató tehát nem más, mint egy nemzetközi elismerésre pályázó hanganyag debütálása a Patex2-ben.
  
   Ezen a bizonyos tavaszi éjszakán itt lesz még TOKY (SK), akinek nevét a gyakorlottabb Hyperspace-látogatók nagyon jól ismerik, többször villogtatta már tudását a Patex dj-pultjában. Az ő nevéhez fűződik az OLGA + JOSEF projekt, melynek egy szerzeménye a tavalyi Hyperspace cd-n is hallható.
  
   A Deadcode-djk triumvirátusának jelenléte pedig már magától értetődő. HOT X, IGOR DOURDEN és JAY az elmúlt évek frenetikus Hyperspace-élményeiből merítve, legjobb formájukat nyújtva készülnek arra, hogy az 5. évfordulót kuriózumként emlegesse mindenki, aki a Patex2-t választja április hetedikén.
   S ha megjelenik addigra a Hot X által készített Deadcode003 Transmission Error, a soron következő újabb bakelit, az már csak hab a tortán
  
   A maximális fizikai és szellemi felkészültséget kívánó techno-tanokkal ellentétben a trance arénában lágyabb, szárnyalóbb, dallam-orientáltabb dinamizmus fogadja az elektronikus zene híveit. Itt többek között az Ausztria elsőszámú kedvenceként ismert Joro (A), az osztrák új generáció legtehetségesebbjének tartott Dexter (A), valamint Slam Jr., Danny-L és Junkie gondoskodnak a feledhetetlen pillanatokról.
  
   2001. április 7-én ötéves a Hyperspace, és nem titok, hogy monumentális partival tesszük emlékezetessé - együtt, ismét Veletek!



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. október 10.
Kísérletezős elektro-rock hyperpop-metallal keverve: Budapesten játszik a Blackout Problems és a Lake Malice (Dürer Kert - Budapest)
2024. október 11.
Lindsey Stirling: „Van valami megmagyarázhatatlan varázsa Budapestnek”
Cimbaliband - GÓRÉ lemezbemutató a Fonóban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Soen: progresszív metal este a Dürer Kertben
Future Palace: friss lemezét is bemutatja Budapesten a berlini post-hardcore csapat
Glenn Hughes és a Győri Filharmonikusok ősszel: már csak pár jegy maradt a szimfonikus koncertre
Cimbaliband - GÓRÉ lemezbemutató a Fonóban
Lindsey Stirling: „Van valami megmagyarázhatatlan varázsa Budapestnek”
The Black Tour: Imminence, Aviana, Allt
Kísérletezős elektro-rock hyperpop-metallal keverve: Budapesten játszik a Blackout Problems és a Lake Malice
Dark Funeral: 8 év után headliner eu turnéval tér vissza a svéd black metal csapat
 kiemelt 
Soen: progresszív metal este a Dürer Kertben
  
Ősszel megjelent, Memorial című lemezét mutatja be október végén Budapesten a Soen

Future Palace: friss lemezét is bemutatja Budapesten a berlini post-hardcore csapat
Lindsey Stirling: „Van valami megmagyarázhatatlan varázsa Budapestnek”
The Black Tour: Imminence, Aviana, Allt
Kísérletezős elektro-rock hyperpop-metallal keverve: Budapesten játszik a Blackout Problems és a Lake Malice
 friss hozzászólások 

Blind Myself, 27, Isis (1)
Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 djabe    parway drive (aus)    as you drown    kőleves    andy serkis    antillectual    Üvegtigris    sucker punch    gorillaz sound system    blended brew    owen wilson    lemez kuckó    hst stúdió    matthew vaughn    bill clinton    pénzcsináló    sienna miller    paganza    crusted    fajkusz    till we drop    abhorrence    deranged    scene    kamarás iván  

r41
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!