hosting: Hunet
r35
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2006. augusztus 23. szerda   13:30
nincsen hozzászólás

szerző: NegativeArt.Hu
Satyricon - koncert és nyeremény-CD
2006. október 6. Budapest - A38 Hajó

  Három év után kel ismét útra a norvég black metal zsenijének tartott két férfiú, Satyr és Frost, hogy Satyricon nevű zenekarukkal körbeturnézzák Európát. Tour, Diabolical lesz a több mint kéthónapos koncertkörút neve, amin a Keep Of Kalessin és az Insomnium is részt vesz. Több olyan országba is eljutnak majd, ahol korábban még nem jártak, így Magyarországra is, ahol október 6-án lépnek fel az A38 hajón. A koncertre elővételben jegyet váltók a Satyricon új albumát is megnyerhetik.
  
  A 16 éve létező Satyricon a black metal műfaj egyik legnépszerűbb, legeredetibb csapata, amely - szemben például a konzervatív vonalon mozgó Mardukkal vagy a Dark Funerallal - elsősorban a fekete fémzene határainak feszegetésével tette magát ismertté. Már a kilencvenes években született dalaikból sem hiányoztak a különböző dallamos betétek és effektek, amelyek a tradicionális, nyers és zajos black metal anyagokhoz képest atmoszférikusabb hangulatot adtak a Satyricon zenéjének, és így a zenekar mára a stílus egyik új iránymutatójává vált.
  
  Az együttes mindössze két állandó tagból áll: Frost a világ leggyorsabb, legjobb dobosaként ismert, de igazából az énekes Satyr a szellemi vezető, hiszen ő szerzi a dalokat, ráadásul a dobokon kívül minden hangszert ő kezel a stúdiófelvételek során. Satyrnak afféle küldetéstudata van zenekarával és a black metallal kapcsolatban: célja az, hogy a stílus kitörjön az underground keretek közül, és minél több emberhez jusson el, méghozzá úgy, hogy közben elkerüli az olyan közismert kliséket, mint a „gótikusan bohóckodó” black bandák, vagy például a „black metal pandamackók” esete. Satyr számára a black metal hangulata, üzenete az elsődleges, nem a konkrét kivitelezés, éppen ezért változik albumról albumra a Satyricon arculata.
  
  Az áttörésre nagy lehetőséget nyújt az idén tavasszal megjelent Now, Diabolical című új korong, amit a világ egyik legnagyobb metal kiadója, a Roadrunner Records jegyez. Az új lemez jópár dala - mint a www.planetnoir.com oldalról letölthető klipnóta, a K.I.N.G. is - már nagyon távol áll a black metal zajos, eszelős hangzásvilágától, az érzés és a hangulat azonban ugyanaz, mint régen: ugyanolyan acélosan fénylő, jéghideg kompozíciók ezek, melyekből süt a gyűlölet, csak éppen nem az eddig megszokott vad, törzsi-rituális hangulatok közepette, hanem a kor emberéhez sokkal közelebb álló, kíméletlenül energikus hangszerelésben.
  
  Mindenesetre tény, hogy a Satyricon legutóbbi lemezei megosztották a régi rajongótábort, az október 6-ai koncertre azonban mindenkinek érdemes lesz ellátogatni, hiszen Satyrék - tekintettel arra, hogy először járnak nálunk -biztos nem fognak leragadni a friss albumok dalainál. A turné elsőszámú vendége a szintén norvég Keep Of Kalessin lesz, akik több meghiúsult budapesti látogatásukat pótolják most. A harmadik fellépő egy finn dallamos death metal csapat, az Insomnium.
  
  Az októberi koncertre már kaphatók a belépők, az ismert rockboltok mellett a TicketPortal országos hálózatában is. Az elővételben jegyet váltók közül három szerencsés a Now, Diabolical album ot is hazaviheti majd az A38 hajóról, ha nevét és jegyének sorszámát szeptember 15-ig elküldi a press@negativeart.hu címre, egy „satyricon” tárgyú levélben.
  
  Belépő: 5200 Ft, elővételben 4700 Ft.
  Jegyek kaphatók a Ticketportal országos hálózatában (www.ticketportal.hu)



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Planetnoir

Negative Art

 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
Sting újra Budapesten
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
Sting Budapesten- Egy újabb felejthetetlen koncert a Budapest Arénában
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 burzum    balázs józsef tamás    lgt    parov stelar    zac efron    sexepil    a diktátor    vreid    coheed and cambria    bibliotheque pascal    dan patlansky    david fincher        assassin    gedeon    washington dead cats    thornwill     ulver    devildriver    papaver    god dethroned    haemorrhage    after the burial    backbeet    tony iommi  

r43
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!