hosting: Hunet
r31
  cikkekfotók        
beszámoló [koncert]  2006. július 17. hétfő   17:18
nincsen hozzászólás

szerző: Rossika
Darkest Hour, Cephalic Carnage, Dead To Fall, Parkway Drive, Bury Our Own
2006. június 13., Budapest-Kultiplex

  A többség talán már hozzászokott, hogy nem telhet el úgy év, hogy ne látogasson Budapestre az amerikai Darkest Hour. Az idei koncertre június közepén került sor, amelyen több tengerentúli és hazai banda is megmutatta magát, igaz az időpont Brazil-Horvát világbajnoki mérkőzés valamint a maratoni zenekar felhozatal nem tűnt túl szerencsésnek a rendezők részéről.
  
  A magyar death brigád a Gutted fellépése túl korai volt nekem, így a búcsúzó Bury Our Own szereplését vehettem csak szemügyre. A búcsú reméljük nem végleges, mindössze annyi történt, hogy a zenekar tagjai hazaköltöztek az Egyesült Államokba, így egy ideig biztosan ez volt utolsó budapesti fellépésük. Természetesen méltó búcsút vehettünk Stephen-éktől, nagyon pörögtek, remekül ültek a témák, s sokaknak látszott az arcán, hogy igazi felüdülést nyújtott a metalcore mezsgyéjén utazó együttes játéka. A Breathe In Dirt az a dal amit kiemelnék a többi közül, itt ugyanis a dallamos részek és a gyorsabb hardcore-os betétek harmonikusan megférnek egymás mellett, a váltások fejedelmi módon kezeltek, s talán ez a dal a leginkább BOO-os. Aki még nem hallotta őket, azoknak a mellékelt linket ajánlom a figyelmébe.
  
  A következő fellépő az az ausztrál Parkway Drive volt, akik az utolsó pillanatban pottyantak a fellépők közé. A kontinensnyi ország vezető hardcore bandája technikás, és durva zenéjével hódít, s a tagok fiatal kora ellenére nagyon jó koncert zenekarnak számít. Zenéjük leginkább egyfajta Hatebreed-Slayer mixnek nevezhető, helyenként apró hörgésekkel megspékelve. Rendkívül élvezetes produkcióval rukkoltak elő, s nem mellékesen hallgatható is volt zenéjük nem úgy mint a következő együtteseknek.

  Elnézést a rajongóktól de a Cephalic Carnage és a Dead To Fall nem ragadott magával. Az első brutális grind/death zenéjével néhol már-már a nevetségesség határát súrolta, míg a másik kissé unalmas metal produkciójával messze elmaradt a focimeccs színvonalától. A hőmérsékleti erőpróbáról nem is beszélve, szóval inkább erőgyűjtésre használtam fel a DH-ig hátralevő időt.
  
  A Darkest Hour viszont hengerelt. Igaz hallottam negatív megnyilvánulást is az amerikaiak teljesítményéről, de úgy gondolom az évenkénti egy koncert mindenkinek biztosítja a lehetőséget, hogy megismerje, majd esetleg kihagyja a fellépésüket, ha meg eljött akkor inkább tartsa magában a nevetséges véleményét. Úgy gondolom a DH szinte egyedüli módon folyamatosan bizonyítja, hogy a zenének élés, a zenében meglelt öröm nem halt meg, vannak még olyan bandák akik érzik a muzsikát és imádják művelni azt. Öröm látni, hogy meg akarják mutatni mindazt amit az elmúlt években magukra szedtek s itt nem a hájra gondolok, bár Ryan a pocakján kívül mást is megmutatott aznap este nekünk s nem kényszerből tolják le a dalokat, hanem az élmény nyújtása az elsődleges számukra. Sok együttes szokta mondani, hogy Budapest a kedvenc helye, és hogy milyen jó közönség vagyunk, de a sok közül kevésnek hihetjük ezt el. A virginiaiaknak azonban még azt is elhiszem, hogy a világ számukra három legkedvesebb helye között Washington DC mellett ott van Budapest is.
  
  S a zene? Hihetetlen. Akik olyan dalokra képesek, mint az új With A Thousand Words To Say But One, vagy a régebbi himnuszok a The Sadist Nation vagy éppen a For The Soul Of The Savior, valamint a Dawncore Split-ről, a With Friends Like These remeke, azokat nem lehet elégszer dicsérni. Ezek a zenészek profik, s azt hiszem ezt tudják is magukról, de ennek ellenére élvezik az életet és nem hunyászkodtak be a pénznek és a multiknak. Alkotnak legnagyobb örömünkre s reméljük jönnek még hozzánk talán még idén.
  
  Eltekintve attól az apróságtól, hogy a hat zenekaros erőpróba még egy ilyen kellemesen fülledt nyári napon is meglehetősen veszélyes húzás, s hogy a fellépők stílusa jelentős eltéréseket mutatott, a Darkest Hour pazar koncertje élvezetessé varázsolta az estét, még akkor is ha tudjuk, hogy a brazilok nyerték az esti meccset.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Darkest Hour

Bury Our Own

 programajánló: 
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
2024. április 30.
Glenn Hughes: Deep Purple - Burn lemez 50 éves jubileumi turné budapesti állomással!
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Akik házibulit csaptak az MVM Dome-ban: a Depeche Mode
Suicidal Angels, Fusion Bomb, Crimson Fire
A Normandie lenyűgözte Budapestet a Dopamine turné keretében
Cattle Decapitation, Signs Of Swarm
Fesztiválhangulat a Dürer kertben- Halflives és az Inferno Turné
Amaranthe, DragonForce, Infected Rain
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
Battle Beast, Saint Deamon, Induction
Black Foxxes szárnyalása, azaz egyedülálló élmény a Dürer Kertben
 kiemelt 
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
  
November 15-én érkezik Budapestre a Dead Daisies 2024-es turnéja, ami az ősszel megjelenő új nagylemezt, és pár nap múlva eléhető címadó dalt is elhozza majd a hazai közönségnek

Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Esti Kornél a Budapest Parkban
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 gájer bálint    kristin davis    groove armada    exarsis    pacino    arkhorrl    arsis    neurosis    red hot chilli peppers    kettős tamás és a vadszamarak    sigh    panic! at the disco    trigger the bloodshed    no strings    the social network    strokes    abnormality    bécs    the exploited    rezet    thaurorod    rainbow    milkovics mátyás    tim owens    michael fassbender  

r41
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!