hosting: Hunet
r33
  cikkekfotók        
előzetes [fesztivál]  2006. június 28. szerda   17:43
nincsen hozzászólás

szerző: edupress
EFOTT 2006
2006. július 18-22, Balaton/Zamárdi

  Mint eddig soha...

  Az EFOTT a magyar fesztiválok őse, a legjelentősebb hazai nyári felsőoktatási esemény - persze csak a ponthúzás után - és mégis minden évben döntések tömkelegét kell a szervezőknek meghozni, hogy mit változtatnak a korábbiakhoz képest, és mit hagynak meg a jól kialakult formában.
  
  Az EFOTT 2006-ot a tavaly kiírt és kihirdetett pályázat alapján a Pannon Egyetem - jelenleg Veszprémi Egyetem néven fut - rendezi 2006. július 18-22. között, Zamárdiban a Balaton partján. Ezek a hivatalos adatok, de nézzük a finomságokat amik végül eldöntik, hogy egy fesztivál jó lesz-e vagy sem.
  
  Minden évben két út áll az EFOTT szervezők előtt: vagy a hagyományos mércét megugorva rendezik meg a rendezvényt, vagy kitalálják, hogy miként lehet ezt a mércét magasabbra helyezni. A 2006-os szervezőség úgy gondolja feljebb tudja tolni a mércét, és elsőként a programkínálatnak nekiállva átalakítják a rendezvényt.
  
  A szórakoztató programok legfontosabb részét egyértelműen a koncertek adják, és a korábbi évek sokszor túláradó rokkizmusa mellett új műfajokat - hip-hop, reggae, ska, drumm and base - is szeretnének meghonosítani az EFOTT-on.
  
  Péntek és szombat estére nemzetközi hírű zenekar lép a nagyszínpad deszkáira. Elsőként a jamaikai I-Wayne, Firestar, Harmony & the Lava Band formáció lesz. A szombat esti színpadok csöndjének megtörésére Raul Paz Kubából, és a New York Ska Jazz Ensemble az államokból vállalkozik.
  
  A hagyományos rockos életérzést egy külön színpadon magyarországi tribute zenekarok - olyan zenekarok akik világ hírű zenéket játszanak eredeti feldolgozásban - fogják szolgáltatni; a U2-tól a Guns and Roses-ig sok világhírű zenét lehet majd élő előadásban meghallgatni. A nagyszínpad a kisszínpad és a tribute színpad melletti Globe Aréna sátorban lesz megtalálható a magyar pop élet színe java KFT-től, Emil Rulez-ig (aki mellesleg szintén Veszprém környéki, ki ne ismerné Gyulafirátót nevét).
  
  A helyszínként kiválasztott Zamárdi tükrözi, hogy a szervezők a fesztiváljelleg mellett a találkozó részére is nagy hangsúlyt fektetnek a rendezvénynek. A tizenegy hektáros szabadstrand a rendezvény nyújtotta szórakoztató programok mellett valódi balatoni nyaralást is ígér a résztvevőknek.

  Tribute zenekarok az EFOTT-on

  Több mint húsz legendás zenekar szellemét idézik fel tribute zenekarok az Egyetemisták Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóján (EFOTT) Zamárdiban. A világhírű zenekarok rajongói a Tribute színpadnál rophatják majd kedvenceik számaira.
  
  Úgy tűnik, hogy bár a mainstreamből a rock´n´roll, a blues, a klasszikus rock lassacskán kihal, rajongótábora igen stabil, és igényt tart arra, hogy legendás kedvenceit élő előadásban halhassa.
  
  Az egyre másra alakuló tribute zenekarok a rock halhatatlan alakjainak zenéjét megidézve, rendre megtöltik a koncerttermeket. A megelevenedő sztárok listája pedig igen hosszúra nyúlik, a hatvanas évek nagy kedvenceitől napjainkig szinte minden rock csillag megtalálható a kínálatban.
  
  Az idei EFOTT szervezői éppen ezért döntöttek úgy, hogy a napjaink hazai könnyűzenei spektrumát bemutató nagy- és kisszínpad mellett egy Tribute színpad is helyet kap Zamárdiban. A megidézett előadók listája pedig impozáns és hosszú. Felcsendülnek majd az ABBA melódiái, zúz a Chili, a Guns, a Metallica, a Kiss, a Linking Park, az Alice in Chain. Megelevenedik a Doors, a Pink Floyd, a Nirvana, a Rolling Stones, az AC/DC. Lesz Faith No More, Cult, Rage Against The Machine, Led Zeppelin tribute koncert is. A hagyományos rockzene kedvelői tehát éppúgy megtalálják majd kedvenceiket mint a zúzósabb, keményebb témák rajongói - június 18. és 23. között a Balaton partján.

  Jegyek, megközelítés

  Zamárdi autóval az M7-es autópályán közelíthető meg legegyszerűbben. Akinek nincs autója, annak célszerű a Déli Pályaudvarból, kétóránként induló vonatokat választania. Bár valószínűleg nagy tömegre kell számítani a szerelvényeken, Zamárdi a fővárostól mindössze 124 kilométer, ami maximum kétórás vonat utat jelent. A vonatjegy diákkedvezménnyel 462 forintba kerül.
  
  A több mint kilencven zenei produkciót és rengeteg kulturális, sport, turisztikai programot kínáló rendezvény idén a Balaton-parti Zamárdiban egy 11 hektáros területen kapott helyet, amiből negyvenezer négyzetmétert a sátorral érkezőknek tartanak fenn.
  
  A jegyek már kaphatók az Interticket jegyirodákban, az egyetemi HÖK irodákban. A hetijegy június 16-ig 8500 forintba, június 17. és július 7. között 9000 forintba, július 8. után és a helyszínen 10 000 forintba kerül. A napijegy 3500 forintos áron, a helyszínen kapható. Újdonság a hétvégi jegy, amely a pénteki, szombati napra szól, és 6500 forintba kerül.

  Vízenjárás, esztéták, filmesek

  Idén nemcsak a koncerteké a főszerep az EFOTT-on, a szervezők igényes filmes programmal várják a fiatalokat. A Filmmúzeum jóvoltából a mozisátorban kényelmes babzsákokon elheveredve amolyan alter mozi létesül.
  
  Láthatjuk Gárdos Péter Az igazi Mikulás című filmjét a félresiklott életű bárzongoristáról, aki Mikulásként találkozik egy árva kislánnyal, vajon mire mennek ők ketten? Van-e olyan erő a világon, hogy a cinikus, önző bárzongoristát rávegye az anyagi lehetőségeit bőven meghaladó jótett véghezvitelére?
  
  Terítékre kerül mindannyiunk kedvence Rudolf Péter rendezésében az Üvegtigris 2. igazi fanyar retro hangulatával, amelynél jobbat a magyar tenger partjára nem tudok elképzelni.
  
  ”Vízenjárás” - avagy hogy is van ezzel a filmezéssel? - interaktív beszélgetés a filmkészítésről, forgatókönyv írásról, operatőri munkáról és a filmes megmérettetésekről. Mi a Vízenjárás? Szimbólum? Képtelenség? Vak bizalom? Fehér tenyér, Csak szex és más semmi, Tamara...sok elgondolkodtató és szép magyar alkotás. Egyetlen külföldi alkotást láthatunk Crash címmel Paul Haggis rendezésében és Sandra Bullock főszereplésével. A film kendőzetlenül mutatja be a faji megkülönböztetés összetettségét az amerikai társadalomban multietnikumú szereplőgárdával. A L.A. ben élő háziasszony és férje, egy perzsa boltos, két rendőrnyomozó, egy színesbőrű filmrendező és felesége, két mexikói lakatos, két autótolvaj egy zsaru és egy középkorú koreai házaspár... Szabó István Rokonok című filmjéről is lesz alkalom beszélgetni. Lehet voksolni a legnépszerűbb filmes szereplőre, talán a legtöbb bemutatott filmben Csányi Sándort láthatjuk brillírozni.
  
  Bemutatják a 36. Magyar Filmszemle fődíjas nagyjátékfilmjét Vranik Roland Fekete Keféjét, amely azóta több fesztiválon is díjat nyert nemcsak az újszerű filmnyelvi megoldásokért, hanem az abszurd fekete-fehér kecskés sztori humoráért is.
  Július 21-én, pénteken délután a méltán elismert Faludi Akadémia nemzetközi amatőrfilm szemledíjas alkotásaiból láthatunk különleges összeállítást. Vendégük lesz Lázár Kovács Ákos a Vízenjárás - XI. Nemzetközi Amatőrfilm- szemle igazgatója, esztéta és Teszler Tamás a 36.Filmszemle diákzsűrijének elnöke.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

EFOTT

Kiemelkedő reggae program

 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
AWS - Innen szép nyerni lemezbemutató koncert a Budapest Parkban
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
Dan Patlansky Budapesten
Új dallal jelentkezett az Esti Kornél - Semmi se ment meg minket egymástól
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Gary Moore emlékest és Tommy Katona koncertek Budapesten
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
Megint Budapesten koncertezik Sting
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 voltfolió    thomas gundermann    újhold    dimebag darrell    virus    nvyllund    gesztivál    grape    kassák lajos    lo fi stereo    bandanas    blythe    the konstellation    alesana    fit fat    kerekes anna    steve zahn    simon pegg    the order of chaos    szántó faszi    revamp    goatwhore    bloodbath    pál utcai fiúk    egy színésznő lánya  

r48
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!