hosting: Hunet
r34
  cikkekfotók        
előzetes [fesztivál]  2006. augusztus 22. kedd   13:11
nincsen hozzászólás

szerző: morzsa
Nemzetközi sztárparádéval búcsúztatja a nyarat a SZIN
2006. augusztus 23-26., Szeged - Partfürdő

   A Szegedi Ifjúsági Napok augusztus 23-24-25-26-án új helyszínekkel, nemzetközi sztárokkal, a hazai zenei élet krémjével a Kispál és a Borz eredeti felállásával -, a SZIN tehetségkutató legjobbjaival és további kulturális és szabadidős eseményekkel várja látogatóit. A Tisza parti város Újszegedi Partfürdőjén rendezendő ifinapok már évek óta a legSZINesebb nyárbúcsúztató rendezvény a hazai fesztiválpalettán.
  
  Jáksó a SZINes egyéniség
  
  Az idei évben arcot keresett és talált magának a SZIN. A látogatók javaslatait kérték a szervezők olyan híres személyiségekre, akik valamilyen módon kötődnek Szeged városához. A majd 1000 szavazat több mint felét Jáksó László kapta, aki boldogan tett eleget a felkérésnek és lesz SZINes egyénisége a rendezvénynek.
  
  Nemzetközi sztárok a SZIN-en
  
  A 2006-os SZIN számos nemzetközi sztárt vonultat fel programjaiban. A 2006-os SZIN péntek estéjén, azaz 25-én a Borsodi Színpadon lesz vendég a Transglobal Underground . A zenekar, amikor a kilencvenes évek elején az elektronikus zene forradalma kibontakozott, gyorsan utat tört magának más stílusok keretei között is, a metáltól a dzsesszig. A szintén ezekben az időkben népszerűvé váló világzene és az elektronikus hangzások fúzióját a Transglobal Underground valósította meg olyan sikerrel, hogy lemezeik úttörő hatása mellett egyúttal klasszikussá is váltak, ma már senki nem kerülheti meg őket, aki össze akarja hozni ezt a két stílust.
  
   A Szigeten már korábban nagy sikert aratott The Tarantinos újra Magyarországra látogat, most Szegedre, az Ifjúsági Napokra. A zenekart hét londoni zenész alkotja. Ihletőjük Quentin Tarantino és a filmjeiből áradó utánozhatatlan hangulat és légkör. Az együttes a rendező összes kultikus filmjének nagy slágerét eljátssza, a Kill Bill, a Kutyaszorítóban, a Ponyvaregény, a Jackie Brown és az Alkonyattól Pirkadatig dalai mind felcsendülnek a koncerten.
  A Covenant egy svéd kisvárosban, Helsinborgban alakult. Eskil, Joakim és Clas nevű fiatal elektronikus zenészek hívták életre a bandát, hogy tisztelegjenek a stílus nagy zenekarai előtt. A banda zenei világát a Depeche Mode, Front 242, Kraftwerk és Pink Floyd zenekar hangzásvilága jellemzi a legjobban, érdekes keveredése ez a rocknak és a szintipop műfajnak.
  
  Az angol Adam Freeland eredetileg house DJ-ként kezdte pályafutását, kevert, amit csak bírt: electro-t, hip hopot, deep house-t. Ezt mára kissé átalakította, mondhatni kikristályosította: három lemezjátszón nyomja, plusz bevet samplert is, a ráhúzott terminológia szerint futurista breakbeatet játszik, felütve egy kis technoval és drumandbassel, illetve bármivel, ami csak megtetszik neki.
  Németországból érkezik a SZIN-re Tom Novy . Neve kishazánkban sem ismeretlen, hiszen 1995-ös I House U című első slágere óta, szinte szakadatlanul, minden harmadik hónapban előrukkolt valami újjal, amely az európai slágerlisták csúcsait döngette. Olyan megaslágerek fűződnek a nevéhez, mint a Superstar, Someday Somehow, I Rock, Lovin U, Music Is Wonderful, Your Body. A spanyol Jerry Ropero karrierje úgy kilenc évvel ezelőtt kezdődött a belgiumi N.B.G.ban (Natural Born Grooves), akikkel olyan slágereket készítettek, mint a Forerunner és a Groovebird.
  
  A SZIN népszerűségét tovább növeli a Toy Dolls zenekar fellépése is. A Játékbabák a klasszikus punk-periódus utáni időszak egyik legismertebb, legnépszerűbb zenekara; afféle újklasszikus punkbanda, amely 1979-ben alakult a Sunderland nevű kivárosban. A punkosan dallamos, vidám, ironikus és játékos mondjuk így: happy-punk zenei világáról elhíresült csapat intenzív sörözésre és táncra ingerlő kiváló koncertzenekar. Az eredeti felállásból egyedül Olga (eredeti nevén Michael Algar) az, aki még mindig a zenekar tagja. Olga a Michael játékbaba-neve, az együttes minden tagjának hasonló álneve van egyik dobosuk, Trevor the Frog épp azért hagyta el őket, mert a többiek a Béka nevet ragasztották rá. A Toy Dollsban amúgy a legendás The Cult dobosa, Dean Robson is megfordult, igaz, csak négy hónapig bírta.
  
  Bár a zenekari felállás szokatlanul gyakran változott, főleg a dobos posztján, ahol évente cserélődtek a zenészek, a triónak mégis sikerült lépésről lépésre népes rajongótábort toboroznia és meggyőznie a szaksajtót. Első lemezük, a Dig That Groove Baby, 1983-ban jelent meg, ezt követően a világ egyik legnagyobb lemezcégével, az EMI-jal kötöttek szerződést. Öt év után azonban felbontják ezt, de a következő cégnél sem maradnak sokat. Ha már szóba jöttek a tagcserék: a zenekarvezető, Olga is elhagyta a babákat 2001-ben, amikor kilenc hónapot a turnézó The Dickies társaságában töltött. A ToyDolls 2005-ös albumát meglehetősen szarkasztikus címmel - Our Last Album? látta el, ám mégsem oszlott fel. Ezt bizonyítják a 2006-os SZIN-en is
  
  Az elektronikus és akusztikus hangzásvilágú Les Touffes Krétiennes zenekar fanfár zenét játszik többféle felállásban. Ez azt jelenti, hogy a zenészek lehetőségük és idejük szerint koncerteznek, és csinálnak mindenol óriási bulikat. Zenéjük hallatán a legvisszahúzódottabb emberek is táncolnak, és buliznak a koncert végéig. Minden 2002 szeptemberében kezdődött azzal, hogy a les Hurlements dLéo, Fils de Teuhpu et Ogres de Barback zenekarok nem koncerteztek éppen. Az ötlet az volt, hogy a két zenekar zenészei úgy gondolták nem lazsálnak és elkezedtek együtt próbálni, hogy Barcelonában játszhassanak egy óriási országos fesztiválon! Kaland volt, de azóta koncertek százait adták, és több fesztiválon is részt vettek Franciaországban és Svájcban, és európa szerte. A zenekar tagjai képesek minden körülmények között játszani (fesztiválon, utcán zenélni, keresztelőn, esküvőn) és főleg minden nyelven! A 10 tagú zenekar játszik trombitán, pozanon, bariton szaxafonon, bendzsón, rengeteg ütős hangszeren, tubán, szemetes ládán és minden olyan tárgyon ami a kezük ügyébe kerül. A Les Touffes Krétiennes első albuma 2005 novemberében jelent meg, 9 szerzemény van rajta: saját és már ismert Klinks és Clash zenékkel. A zenekar azt ígéri, hogy felforgatják az Újszegedi Partfürdőt is, 2006. augusztus 24-én.

   Kispál original a SZIN-en
  
  Ti is reszelni fogtok? Ez a legendás kérdés a rendszerváltás előtti utolsó SZIN-en hangzott el a Lord együttes technikusától, amikor az előttük fellépő akkor még kezdőnek számító - Kispál zenekar stílusát firtatta. Az akkori Kispál felállás: Brautigam Gábor (dob), Kispál András (gitár), Lovasi András (basszus, ének) most újra összeáll a Szegedi Ifjúsági Napokon és már tudjuk, hogy nem reszelnek. Lovasi András, a zenekar frontembere elmondta: Brautigam mostanában besegített a Kispál próbákon - ha Mike nem ért rá - és így jött az ötlet, hogy néhány koncert erejéig - mert vissza jöttek a régi ízek kipróbáljuk, milyen most játszani a dalokat az eredeti felállásban. A Kispál originál koncert tehát most a SZIN-en mutatkozik be, hisz az már történelmi tény, hogy ennek a felállásnak a legnagyobb vidéki közönségtábora Szegeden volt. Repertoáron főként az első három album anyaga, néhány számban Ózdi Rezsővel (basszusgitár) kiegészülve.
  
  Új színpadok a SZIN-en
  
  Viva MegaWatt Színpad
  
  A helyszín nem a név viszont új, a nevéből adódóan a VivaTv műsorának megfelelő zenekarokkal. Itt hallhatjuk többek mellett majd a Hiperkarma , a Supernem , az Alvin és a mókusok , a Cadaveres , a Subscribe , a Replika , a Kalapács és a youJane koncertjét. A zárónapon itt lesz továbbá a Gőzerő , a Besh o droM és a Ghymes is.
  
  Globe Party Sátor
  
  Teljesen új helyszín, egy hatalmas (1.500m2) sátor, ami kívül sátor, belül viszont egy igazi igényes party helyszín. E helyszín vendégei lesznek többek között Tom Novy, Jery Ropero , Adam Freeland , Mitsura , a Balkan Fanatic a Neo, a Colorstar, Dj Palotai, Junior and Erős & Spigiboy . Ez a megasátor várja majd Roy és Ádám , a Sugarloaf valamint Jamie Winchetster és Hrutka Róbert rajongóit is. A zárónapon itt lép fel a Tigris , a Pannonia All Stars Orchestra , a Ladánybene 27 és a PASO Sound System & reaggee, ska, dancehall selector .
  
  Borsodi Színpad
  
  Továbbra is a Szegedi Ifjúsági Napok nagyszínpada a Borsodi Színpad. Itt láthatja a nagyérdemű a Quimby , a Depresszió , az ős Kispál és a Borz , a Belga , az Anima Sound System , a Transglobal Underground , az Emil RuleZ! és a Hooligans és további zenekarok koncertjeit.
  
  Film-, Színház Muzsika sátor
  
  Mint ahogy a helyszín neve is mutatja, változatos kulturális kavalkádot nyújt ez a helyszín. Itt lép fel a svéd Covenant , de itt láthatja kedvencét a Belmondo és Kiscsillag , a Kistehén Tánczenekar és a Heaven Street Seven, Zagar rajongó közönség. Itt mutatkoznak be a SZIN tehetségkutató verseny legjobbjai, de a filmrajongók is számos alkotást élvezhetnek majd. Természetesen lesz színházi előadás is és esténként a party-közönség sem csalódik majd ebben a helyszínben.
  
  Szeged Színpad Dugonics tér ingyenes
  
  A rendezvény korábbi időszakának nosztalgia érzése miatt, az idén is lesz Szeged Színpad, mely a város központjában található és ingyenesen látogatható. Délután családi programokkal, bábszínházzal, kézműves foglalkozással, esténként pedig koncertekkel várja a kilátogatókat
  
  TvNetwork- RádióPlusz Sátor
  
  Szintén egy party helyszín, ahol napi 4-5 koncert, és minden este különböző zenei stílusú partyk várják a nagyérdeműt..
  
  Rádió88 Caffe Jamaica ( medence )
  
  A tavalyi évben debütált ez a helyszín, a rendezvény terültén található 20 x 50 méteres medencéjében. Rendkívül nagy sikere miatt természetesen idén is várja közönségét ez a program, mely az egyetlen helyszín a rendezvényen, ami non-stop nyitva tartású. Nevéből adódóan reagge zenéjé lesz a főszerep, dj-kel és zenekarokkal. A szombaton (26-án)viszont egy teljes új zenei vonal, a goa kap helyett itt.
  
  SzegediEst Nájt Múvi
  
  A szegedi Belvárosi Mozi és a vele szorosan együtt működő és gondolkodó ingyenes program magazin közös helyszíne, amely minden nap szerdától vasárnapig éjféltől filmekkel várja a SZINezőket. A helyszín változatlan: a termálvizes medencéből nézhetik a filmeket 5x6 méteres vásznon az érdeklődök. Napközben a helyszínen EstCaffe működik, ami szintén rejt egy-két kihagyhatatlan érdekességet,
  Bemutatásra kerülnek külföldi kedvencek: Barbárok a kapuk előtt, Lakótársat keresünk, Még mindig lakótársat keresünk . Maqyar sikerek: Fehér tenyér, Fekete kefe, Kész cirkusz . Animációs filmek: Akira, A vándorló palota, Chihiro Szellemországban . A zárónap pedig Tarantino napja lesz: Ponyvaregény valamint a Kill Bill 1. és 2. lesz látható
  
  CivilSt®and
  
  Az elmúlt évekhez hasonlóan idén sem marad el a Dél-Alföld legnagyobb civil szervezeti találkozója a SZIN-en. A rendezők olyan civil szervezeteket várnak ide, akik a programjaikkal a fiatal korosztályt szólítják meg érdekes, figyelemfelhívó programjaikkal.
  
  SZINformatika Stage
  
  Régi helyszíne ez a rendezvénynek, egy olyan hely, ahol szélessávon internetezhetnek a fiatalok, és különböző hálózati játékokkal játszhatnak.
  
  Esélyegyenlőségi Park
  
  A Szegedi IH-ban működő Esélyegyenlőségi Koordinációs Iroda helyszíne, ahol játékos vetélkedőkkel és eszközökön próbálják szemléltetni a hátránnyal élők életét, bemutatva, hogy az egyszerű mindennapokban milyen nehézségekbe ütközhet egy kerekes székes vagy éppen egy vak embertársunk.
  
  Hydrogamez
  
  A sport sem maradhat el a rendezvényről, ezen a helyszínen a másik nagy 20 x 50 méteres medencében olyan programokkal várják a látogatókat, amely megmozgatja az izmokat. Lesz itt víz alatt foci, matracfutás és még majd20 egyéb örült ötlet, amivel levezethetik fölös energiájukat a látogatók.
  
  Jegy
  
  Idei évben először nem csak bérletet, hanem napijegyet is lehet elővételben vásárolni. A belépőjegy-vásárlók számára a kemping használata (sátrazás) ingyenes. A bérlet 2006. augusztus 23. 15 órától 2006. augusztus 27. 12 óráig érvényes. A napijegy másnap 8 óráig érvényes.
  
  Elővételben bérlet: 7.500 Ft.
  Elővételben napi jegy: 3.500 Ft.
  
  Helyszíni jegyárak :
  
  Bérlet: 8.000Ft.
  0. nap 3.000Ft.
  1. nap 4.000Ft.
  2. nap 4.000Ft.
  3. nap 4.000Ft.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

SZIN

 programajánló: 
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
2024. április 30.
Glenn Hughes: Deep Purple - Burn lemez 50 éves jubileumi turné budapesti állomással!
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
Sabbath, Dio, Jethro Tull dalokat is előad májusban az Electric Guitarlands 4 gitárhőse
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
AWS - Innen szép nyerni lemezbemutató koncert a Budapest Parkban
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Dan Patlansky Budapesten
Esti Kornél a Budapest Parkban
 kiemelt 
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
  
November 15-én érkezik Budapestre a Dead Daisies 2024-es turnéja, ami az ősszel megjelenő új nagylemezt, és pár nap múlva eléhető címadó dalt is elhozza majd a hazai közönségnek

Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Esti Kornél a Budapest Parkban
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 trigger the bloodshed    krúbi    micah sloat    cattle decapitation    no strings attached    velőrózsák    thekillingscreens    angertea    harcsa veronika    red sparowes    five finger death punch    monte cristo    deep in the woods    ladytron    think again    golden globe    within the ruins    van még remény    sex pistols    sinister    chrisopher nolan    daniel radcliffe    szabó éva eszter    une misére    inevitable end  

r46
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!