hosting: Hunet
r34
  cikkekfotók        
magazin [háttér]  2000. augusztus 24. csütörtök   16:58
nincsen hozzászólás

szerző: Fazi
Utórezgések Mezőtúr felől


   Eddigi rövidke életem folyamán nem sikerült még ellátogatnom Mezőtúrra pont abban az időben, amikor a Sör és Rockfesztivál zajlódik, bonyolódik lefelé. Ebben a mondatban már benne is van, hogy idén sem úgy alakultak életem eseményei, hogy eme kegyben részesüljek az égiektől, kötelességeim másfelé szólítottak. Nem részletezem, hogy az a buli miért volt jó, meg miért nem, de tény, hogy a résztvevők agyára mentem a félóránkénti rendszerességű sóhajtásommal: Minden ismerősöm most Mezőtúron bulizik!. Az elején még kiakadtak és fenyegetőztek szájleragasztással, meg fejbeveréssel, majd megszokták, legvégül pedig észre sem vették. Hát ez is elmúlt.
  
   Hazafelé természetesen (a szenvedések fokozása érdekében) Mezőtúr mellett vitt a vonatom, hogy valamelyest csökkentsem levertségem, megpróbáltam elaludni. Nem volt sikeres, ugyanis a fülkémben két középkoron kicsit túl lévő házaspár utazott. A két hölgy azonnal megtalálták a közös témát, gyerekek, unokák, a régi idők, miegyéb. Sápítoztak, hogy szegény gyerekeknek mennyire nehéz a mostani körülmények között tanulni, elhelyezkedni, milyen rettentő kilátásaik vannak az életre és a családra, hasonlók. A hangerő a kerekek kattogása miatt emelt lett, felhagytam álmaim meddő hívogatásával, egy krimi mögé bújva hallgattam az eszmecserét. Mikor kiderült, hogy mindkét pár Mezőtúrra utazik (eltérő céllal ugyan), akkor elkeseredve próbáltam a betűkre is koncentrálni. A két asszony azonban belehevült, nem álltak meg a város bemutatásánál, szokásos érdeklődő kérdéseknél, hanem ráharaptak az éppen aznap véget ért fesztivál témájára és a mai fiatalokra.
   Itt először a felháborodás hevített, aztán meg a röhögőgörcs. Amikor ugyanis erre kanyarodott a téma, a férfiak is nekiveselkedtek, hogy kifejtsék véleményüket. Hát éppen nem volt *nyázás. Mindenkivel és mindennel volt bajuk. A punkok frizurájától egészen a zenei ízlésig minden kritikát kapott. Hogy ezek a fiatalok büdösek, ápolatlanok, igénytelenek, mindig csak isznak, a tizenévesek is dohányoznak, rettenetes bőr és szegecses ruhákat hordanak, és mindenféle tetoválás díszíti őket, meg rémes karikák vannak a fülükben, az orrukban, a szájukban, színes a hajuk, meg hosszú, hangoskodnak, verekszenek, és hogy az idősek félnek tőlük az utcán. A zene meg túl hangos, üvöltő nincsen dallama, hát erre még táncolni sem lehet igazán, a szövegük borzalmas, élvezhetetlen és néha érthetetlen is. És igazán nem tudnak viselkedni, és nem is értik, miért engedi ezt a város, és miért is van ilyesmikre szükség. Bezzeg, amikor az ő megboldogult fiatalságuk zajlott! És bezzeg az ő gyermekeik ilyet soha és semmikor!
   Éreztem, hogy ha most nem tűnök el, akkor felállok és ordibálva a tudtukra hozom, hogy mennyire el vannak tévedve, és ha nem értenek meg valamit (talán azért mert meg sem próbálják), az még nem feltétlenül rossz, bűnös, vagy elítélendő. Tüntetően felálltam, kissé csodálkozva is néztek rám, mintha mindeddig nem is lettem volna közöttük, feszengve tudatára ébredtek, hogy éppen egy általuk becsmérelt ifjú mellett adták ki minden mérgüket és ellenszenvüket, egy olyan fiatal mellett, aki egész végig kulturáltan viselkedett, na de mégiscsak fiatal (ráadásul nem a legelegánsabb alteros szerelésemben pompáztam). Belekotortam a táskámba, előhalásztam egy pocsékra gyűrött barna Sophiane-s dobozt, majd megdöbbent tekintetektől kísérve kivonultam a fülke elé és nagy-nagy füstfelhőket eregetve elmerengtem a generációs távolságokon.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Amikor a zenész tollat ragad - Tod A első regénye hamarosan magyarul is kapható lesz!
Promptmonsters.tv: Az AI-forradalom új szereplője a magyar kreatív iparban
Közel 100 nyeremény vár gazdára az idei Fülesbagoly Tehetségkutató-sorozatban
FolkAréna2024 - Minden Magyarok Tánca a 43. Országos Táncháztalálkozón
Ernelláék Kálmánéknál – színház és mozi a B32 Galériában
Jazzfest Budapest 2024
Al Di Meola Electric Band Budapesten
Tudatosság, vibrálás és színkavalkád
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 1killembrace    szabó éva eszter    mitch lucker    sonic syndicate    civil war    d-a-d    Ágens    expire    a diktátor    the wall street    night is the new day    coliseum    lost dreams    ahad & fujak & hautzinger    anneke van giersbergen    my dying bride    survivors zero    savage messiah    aaron eckhart    high on fire    devilfire    loreena mckennitt    inception    eat me!    szeg  

r50
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!